2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar selam bugün doktor kontrolümüz vardı. Ay yine canım sıkıldı. Suyum fazlalaşmış. Rahim ağzı boyum en son 55ti 34e mi ne düşmüş. Hemen nst ye gönderdi Allahtan sancı falan çıkmadı. İlk aylar progestan kullanıyordum bırakmıştım tekrar başlattı. Tatlı meyve karbonhidrat vs kesiyorsun dedi. Diyetisyene yönlendirdi. Geçen kontrolde de b12 Tsh değerlerim falan kötü gelmişti. Bilemedim ne yicem ben valla. Sağlıklı bir şekilde zamanlarında kucaklarımıza alsak artık bi an önce. 2.trimester neden balayı dediklerini şimdi anladım ben. Hiç böyle dertlerimiz yoktu. Son aylar cidden sıkıntılı gibi

28+2 den selam güzel anneler benim kafama takılan bir kaç soru var bilgisi olan varsa aydınlatabilir mi ?
ben şu an çalışıyorum ilk soru 32. haftada çalışabilir raporu aldıktan sonra zor gelirse eğer 34 veya 35 de tekrar doğum izni raporu alabiliyor muyum ikinci sorum ise; nisanda doğum görünüyor ama şubat ya da martta zorunlu izin var ben doğum izin ücretini 2024 asgari ücretine göre mi yoksa 2023 yılındaki yatan sagari ücretime göre mi alıcam :/

Rabbim yardımcımız olsun canım benim başlıyoruz bakalım ekşınlara hayırlısı :)

Rabbim yardımcımız olsun canım benim başlıyoruz bakalım ekşınlara hayırlısı :)
Aynen öyle vallahi. Daha hiç kıyafetleri falan ellememiştim alıp alıp atıyordum bir köşeye. Bugünden sonra acaba çantamı yavaştan hazırlamaya başlasam mı diye düşünmedim değil

Aynen öyle vallahi. Daha hiç kıyafetleri falan ellememiştim alıp alıp atıyordum bir köşeye. Bugünden sonra acaba çantamı yavaştan hazırlamaya başlasam mı diye düşünmedim değil
Yapmak lazım aslında bende yapcam yapcam diyorum daha yapamadım gerçi

*Bebek kamera telsiz alan var miii ? Hangisini aldiniz?
*Benim galiba en son losyon pisik kremi vb seylerimiz kaldi . Siz hangi markalari aldiniz sampuani ecowell aldim indirimdeydi ama losyonu mustela alan cokkk
Ben weewell wmv815 aldım bebek kamerası. Kuzenim kullanıyordu memnun olduğu için ben de aldım görüntü kalitesi iyiymiş. Şampuanı da siveno aldım çok temiz içerikliymiş

Canım suyum benim de fazlaydı en son kontrolümde çarşamba tekrar gideceğim bakalım ne durumda.bu rahim ağzı uzunluğu çok değişiyor Mart grubunda çok arkadaş karşılaştı bu ölçümler hep değişiyor.diyeti suyun fazla olduğu için mi önerdi

Benim hep 44 çıkıyor 26haftadayım şu an.Bence 34 çokta az degilya birşey olmaz inşallah.

Amin ya gerçekten sağlıkla geçsin bitsin şu süreç sağlıcakla doğuralım gözümüzün önünde dursunlar böyle sürekli bişey çıkıcak mı korkusu kaygısı çok zor. Suyu niçin fazlalaşıyomuş bebeklerin canım yediklerimizden mi? Rahim ağzı uzunluğu 3.trimesterla beraber artık kısalmaya başlıcak diye okumuştum bi yerde

canını sıkma, çözümsüz dert değil allah verecekse böyle dertler versin altından kalkarız diyetisyene gittiğinde seni zaten yiyeceklerin konusunda yönlendirir, şunun şurasında da bir şey kalmadı. suyun fazlalığının çok kötü bir şey olmadığını biliyorum diğer gruplardan, moral bozmak yok o yüzden rahim ağzı uzunluğunun da bu haftalarda artık kısalması normal bir şey, 34 epey iyi yine. hiç ona takılma.

yemek için kendimden örnek verebilirim. bir aydır makarna ve pilavı tamamen kestim, hiç yemiyorum. ekmek olarak da sadece kahvaltıda karabuğday ekmeği veya tam tahıllı ekmek tüketiyorum. her gün menümde saf protein ve lifli sebze/salata mutlaka oluyor. ne bileyim arada sırada bakliyat tüketip kocama minik kokulu sürprizler hazırlıyorum djkdjk. insan bazen düşünürken bıkıyor ve gözünde büyüyor biliyorum sabah ben de isyan etmiştim ama yiyecek alternatif de bulunuyor karnımız da doyuyor, hiç canını sıkma.

Kızlar bir süredir çantamı hazırlayayım artık diyordum hasta olunca kaldı. Annemde ütüleri yıkamayı yapacağım için bebeğin bütün kıyafetleri orada şuan şimdi belki hem fikir olur hemde fikir alırım diye size planımı anlatmak istiyorum;

Öncelikle; Çanta çoğunuz biliyor yurt dışından geldi ve içinde kablosu olduğu için yıkayamayacağım maalesef bende sprey dezenfektan alıp çantaya sıkmayı düşünüyorum. Dün gittim kloroplastın kilitli poşetlerinden aldım bebeğin hastane setlerini, çoraplarını, mendillerini vs ayrı ayrı paketlemeyi düşünüyorum (düzen hastalığım var maalesef) ki yine de çanta içinde beklerken de tozlanmasın, kirlenmesin hemde hastanede pratik olsun diye. Biberonlar dışında herşeyi yıkayıp çantaya yerleştirip çantayı dolabıma kaldıracağım inşaAllah. Size dün aldığım kilitli poşetleri atayım çünkü üstündeki yazılar bana sürpriz oldu. Bu cicilerim içinde tek tek takımlarını koyup ablama da bana da kolaylık yapmayı düşünüyorum. Biri büyük birisi orta boy. Zaten ne kadarcık şeyler fermuar ve çıt çıt olması da kolaylık olur sanki. Çantanın içinden hoooppp çıkartıvereceğim Sizinle paylaşmak istedim.

Eklentiler

• IMG_4944.webp
    60 KB · Görüntüleme: 60
Hayırlı olsun canım ilk doğumu belli olan sensin sağlıcakla kucağına alırsın inşallah detaylıda cinsiyet netleşmemiş miydi

Ben de çanta içine ikeanın kilitli poşetlerinde koyacağım eşyalarını. Bunun için hurç almak pek mantıklı gelmedi hem de şeffaf olursa içindekini görmek iyi olur diye düşündüm. Hemşireye verilecek kıyafetlerini de zaten battaniyesinin içinde katlı olarak koyarım. Senin poşetlerinin mesajı da iyiymiş he

Aynen kuzu ya daha düzenli olacak böyle zaten çorapları eldivenleri mendilleri ne kadarcık şeyler bide çantanın içinde onları mı arattırayım arayayım grup grup hepsini poşetlemek daha mantıklı geldi bana da ama tabi hastaneye verilecek set dediğin gibi komple set zaten hemen çıkar ver ohhh kolaylık birde çantanın içinde ne bileyim kirlenir mirlenir sen orda nir olayın içinde olacaksın deşmesinler sürekli çantayı en gıcık olduğum şey. Sürekli bi el atılıp deşilmesi falan ikea da varmıydı ya benim hiç aklıma gelmedi kız oraya da gidersem bi bakayım bende

Ayyynen tozlanmaması için de bu poşetler iyi bence. Ben hep ikeadan alıyorum kilitli poşetleri. Ama fermuarlı değil üstten tık tık basarak kapatıyosun onu.

Ayyynen tozlanmaması için de bu poşetler iyi bence. Ben hep ikeadan alıyorum kilitli poşetleri. Ama fermuarlı değil üstten tık tık basarak kapatıyosun onu.
Baktım şimdi çok güzeller birer paket alcem ya böyle renkli şeyleri seviyom ben çok tatlılar ya rengarenk olsun hepsi oğlişimle renk katalım hastaneye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…