2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Şeker yüklemesi sonucu, gebelik şekerim olduğu ortaya çıktı
Gecmis olsun ama üzülecek, telas edecek bir sey degil. Az kaldi zaten, ne yeyip ne yemeyecegini söylemislerdir.

Seni iyi hissettirecekse söyle düsün: Meine Sterne'nin 9. haftadan beri sekeri var, ya öyle olsaydi

Kendi isteyerek gelmezse normal doğum ihtimalim azalıyormuş, o da strese soktu şimdiden beni, ben normal istiyordum
Suni sanci veriyorlar, Türkiye'de bilmiyorum ama burada gününü gecirmiyorlar, zamaninda gelmezse büyümesin diye beklenen tarihte suni sanciyla normal doguma aliyorlar (tabi diger sartlarin da uygun olmasi lazim). Illa sezaryen demek degil yani.

Evet ya

Hamileligin her seysi guzel geliyor bana. Ömür billah hamile olam
ben de böyleyim ya, çok sevdim hamileliği sürekli hamilelik övmek istiyorum. bazen doğurucam diye üzülüyorum gözlerim doluyor. şimdi Karusel gelip sizi görücem 8. ayda falan diyip hizaya sokacak du djfkjfk.

Evet ya

Hamileligin her seysi guzel geliyor bana. Ömür billah hamile olam

Banada artık öyle geliyor, ilk kaybettiğim bebeğimde çok üzüldüm, ben bu çocuğu istemedim de cezalandırıldım gibi hissettim, erken gelmişti o bana, düşünmeden olduğu için şimdi de buna aşırı bağlandım, ömrüm oldu resmen

Cahillik mutluluktur diyip normal doğum nasıl oluyo sezaryen sonrası nasıl oluyo hiiç araştırmadan doğurcam ya artık ne şekilde gelişirse olaylar
Zaten her dogum baskadir diyorlar, doktorlarin ya da ebelerin kendisi bile böyle böyle olur diyemiyor ama tabi belli basli seyler var degismeyen. Youtube'da falan video cok.

Doktor da suni sancı veririz illaki normal istersen dedi ama suni sancı çok kötü diyorlar

Zaten her dogum baskadir diyorlar, doktorlarin ya da ebelerin kendisi bile böyle böyle olur diyemiyor ama tabi belli basli seyler var degismeyen. Youtube'da falan video cok.
Nefes egzersizi dışında herhangi bir şey izlemem doğuma dair nasıl etkiliceğini bilemiyorum

Burda isminizi tek tek saymayacağım siz iflah olmazsınız hamilelikseverler hsjjs umudumu kestim yuvarlanırsınız oh ne güzel yuvarlandık dersiniz, gece uyuyamazsınız bebeğe hazırlık yapıyor vücudumuz dersiniz pollyannalar sizi

ahahahh of sesli güldüm ya siz iflah olmazsınızı okur okumaz o kadar iyi biliyorum ki nası tepki vericeğini

Benim de öyle, bir de yani mucize olmazsa son hamileligim olacak. Onun da hüznü var galiba. Ama söyle bir sey de var geriye dönüp baktigimda keske daha iyi degerlendirseydim, daha cok keyfini cikarsaydim hamileligin demem diye düsünüyorum. Her günü tüm komplikasyonlara ragmen bilincli bir sekilde ve sükran duyarak geciriyorum. HIc sikayet etmedim, ogluma bana geldigi icin tesekkür ediyorum.

Ama haftalar ilerledikce de ogluma kavusmak, ona sarilmak da istiyorum. Büyük ihtimal sonlarda tamamen dogurmayi istemek hissi gelir diye düsünüyorum.
Bilimsel bir makale okumustum yillar önce. Ilk trimester'da anne cok hayal kurarmis, iste nasil görünecek, bebegim nasil olacak diye. Ikinci trimesterda bu gecermis, biraz daha baska seylere odaklaniliyor ya, insan fit oluyor. Ücüncü trimesterda yine o ilk trimesterda oldugu gibi yine bir yogunlasma ve hayal kurma olurmus. O yuzden cok erken yapan dogum yapan kadinlarda depresyon görülmesi cok daha yayginmis, cünkü kendilerini bagdastiramama, o hayalin gercek oldugu durumunu kabul edememe oluyormus.
Doganin isleyisi cok güzel. Ilk trimesterda bebegi tutmak icin yogunlasiyor, hem bedensel hem ruhsal. Ikinci trimesterda hamileligi seviyor, iyilesiyor, güzellesiyor. Ve sona yaklastikca artik kavusmak istiyor, cünkü ruhsal olarak dogum anina yaklasmak istiyor. Zira bebek bir gün dogmak zorunda, beden ve ruh bu gercege alisiyor, hatta istiyor. Negzel.

Olsun canım nereden başladan kar bende bilmiyordum bürgün bezelye yedim şekerim yüksek çıkmıştı sonra diyetisyene sordum araştırdım baya yükseltiyormuş havucu da diyetisyen söylemişti hiç bilmemekten iyidir canım bundan sonra dikkat edersen hayatına yansımaz sonra geçiyor ama dikkat etmezsen sonrası için sıkıntı olur. Sen öncesini düşünme inşaAllah

evet kuzenimin 3 çocuğu oldu öyle bilmiyorum kuzu ya erken menapoz hastasıyım yumurta sayım düşük eşimin sperm sayısı da düşük çift taraflı bizim sıkıntı ama dediğin gibi bu işler değişebilir amin Allah razı olsun canım yaşım 40 olunca tek çocuk çocuğa haksızlık gibi geliyor ne bileyim 4 ay sonra ne düşüncem Allah bilir hele bi doğsun da şu sıpacık

Doktor da suni sancı veririz illaki normal istersen dedi ama suni sancı çok kötü diyorlar
Yok yav dinleme öyle denen her seyi, öyle olacak diye bir kaide yok, herkesin tahammül esigi farkli.

Gecen birisi söyledi bana, sekeri varmis, gününde kendisi gelmeyince suni sanciyla dogurmus. Sanci, acilma zart zurt 3 saatte dogurmus. Hic de öyle ay oram yirtildi, buram kesildi, cok fenaydi falan demedi yani. Dogum psikolojiyle cok alakali bir sey. Tabi ki agri cekecegiz, tabi ki bir yerlerimiz yirtilabilir, ben mesela niyeyse cart diye dogum sirasinda s.cacagimdan eminim Ama napalim yani. Korkma. Biraz kendini rahatlatmaya calis. Korkularin ve stresin vücudumuza yaptiklarini bi bilsen var ya. Benim doktorumun ofisinde bir yazi var: negatif düsüncelerin bize ne yaptigini bilseydiniz bir daha asla negatif düsünmezdiniz diye.

Tabi atarım şimdi çok müsait değilim ama özelden atacağım inşaAllah canım müsait olumca

Senden cevap gelene kadar 1. saati de 2. saati de ölçtüm ne olur ne olmaz diye. Açlık 87, tokluk 147 nasıl?
Benim seker günlügü var, orada 1 saatteki degeri giriyorsun (sonra onu iki haftada bir doktora mail atiyorum falan fistan). Eger 1 saat cok ciktiysa ardindan cok da saate bakmadan, düstü mü diye bakiyorum ben. O 1 saatte iyi ciktiysa gerek yok bi daha.

Toklugun 140i gecmemesi lazim. Ne yedin sormasi ayip bi desene.

Yumurta, peynir, zeytin, 2 bebek avokado, salatalık, domates, bal ve tahin yedim 2 dilim tam buğdayla

2. saatte 105 olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…