Ay umarım ya ben sezeryandan çok korkuyorum, o normal doğum sürecini yaşamak istiyorum.Ay nerde okudun kim dedi. Benim şekeri çıkan arkadaşımın 4 cm açılması vardı ve normal doğum pozisyonundaydı bebek. Korkutma kendini şimdiden. Şekeri olmayanların bebekleri bile normal doğum pozisyonuna dönmeyince sezeryana alıyorlar. Senin ve bebeğin için en hayrlısı neyse o olsun.
Canım eşinle konuş. Normal de olsan sezeryan da olsan eşin yardımcı olsun sana orada. Muhtaçlık olarak da düşünme bunu. HAyırlısı ne ise o olsun hepimiz için. Umarım Allah gönlüne göre verir.Ay umarım ya ben sezeryandan çok korkuyorum, o normal doğum sürecini yaşamak istiyorum.
Bir de ben kimseye muhtaç olmak istemiyorum hiç sevmiyorum, çok dokunuyor bana. Doğuma KV gelecek ona veya başka birine muhtaç olmak istemiyorum
Bende şeker çıkmadı canım çok şükür…. Ama benim genetik babamda amcalarımda halalarımda nerdeyse bütün sülalemde şeker hastalığı var, ablama da yeni teşhis koyuldu, böyle olunca ben baştan diyetisyene başlamıştım ve önlem almıştım. Beyaz ekmeği kesip çavdar ekmeğine başlamak, Pirinç, makarna, patates, bezelye, havuç(sadece kemirebilirsin rendelemek ve kesmek şeker oranını artırıyor), hamur işleri, çikolatalı ve şekerli yiyecekleri minimum kullanmak gerekiyor. Protein ve sebze ağırlıklı beslenmek gerekiyor aslında dediğim gibi protein ve sebze ağırlıklı beslenmek şekeri olmayanlarında tercih etmesi gereken bir durum ama ben bile dikkat etmeme rağmen hasta olunca 10 gündür baya kaçırdım yüne diyete girmem lazım. Hiç kendini soyutlama zaten karbonhidratların da bebeğe hiç bir yararı da yok. Ama karbonhidrat derken yaş badem gibi kuruyemişlerden yani yararlılarından bahsetmiyorum canım yine kafana bişi takılırsa burdan sorabilirsinSende de mi varmış gebelik şekeri?
Endokrinolojiye sevk etti beni doktor ona da randevu alıp gidememiştim 15 gün sonra alabileceğim, bu kadar süre içinde ne yapıcam bilmiyorum nasıl besleneceğim bilmiyorum, bilinmezlik de korkutuyor beni
Yeni evlilere kondom ve geri çekilme öneriyorlar ya hep, onun mantığı bebek düşününce hormonlarda dengesizlik olmasın kolay olsun diye sanırım. Aynı mantıkla ikinci çocuğu da düşündüğümüz için öyle devam ederiz biz de. Deri altı implant çok yeni bir şey. Yan etkileri net bilinmeden yapılması çok sağlıklı değil bence. Hap ve iğneler de aynı şekilde hormonları etkilediği için ben sıcak bakmıyorum açıkçası. Yumurtalama gününe uzak günlerde geri çekilme, yakın günlerde kondom en güvenilir ve az zararlı yöntem gibi geliyor bana. Y ysnmrv ye katılıyorum bu konuda. Erkekler azıcık fedakarlık yapıp onlara hiçbir yan etkisi olmayan kondomu kabul etmeli.Kızlar bir sorum var. Doğumdan sonra nasıl korunmayı düşünüyorsunuz? Cilt altı implantı koruması denen bir şey varmış sanırım 3 yıl koruyormuş yeni öğrendim.
Eminim hepimizde var artık bu kimseye muhtaç olmama isteği. Ama yeni doğum yapacak kadınlar olarak bu fikri kafamızdan atmalıyız. Başımıza kakılma pahasına hem de. Senin çocuğunsa onun da torunu. Sana senin için değil torununa daha iyi bak diye bakacak. Baksın. Azcık çingene olun kız.Ay umarım ya ben sezeryandan çok korkuyorum, o normal doğum sürecini yaşamak istiyorum.
Bir de ben kimseye muhtaç olmak istemiyorum hiç sevmiyorum, çok dokunuyor bana. Doğuma KV gelecek ona veya başka birine muhtaç olmak istemiyorum
Anladım demek ki hiç belirti olmasa da bizde de çıkabilir yediklerine dikkat etmek zordur tabi ama allah beterinden korusunDoktor 3 hafta önceki kontrolde suyun fazla demişti sadece o vardı onun dışında herhangi bi belirtim olmadı. Bugünki kontrolde bebeğin 1 kg olduğunu öğrendik 25+6. Doktor 2 hafta önden gidiyor dedi, ardından şeker yüklemesi yapıldı ve gebelik şekeri tanısını koydu
Ay çok teşekkür ederim, havuç ve bezelyeyi bilmiyordum. Benim ailemde hep şeker hastası, ben hep açlık tokluk şekerğme baktırıyordum iyiydi ama demek ki sadece onlara güvenmemek lazımmış, keşke bende en baştan bi diyetisyene başlasaymışım.Bende şeker çıkmadı canım çok şükür…. Ama benim genetik babamda amcalarımda halalarımda nerdeyse bütün sülalemde şeker hastalığı var, ablama da yeni teşhis koyuldu, böyle olunca ben baştan diyetisyene başlamıştım ve önlem almıştım. Beyaz ekmeği kesip çavdar ekmeğine başlamak, Pirinç, makarna, patates, bezelye, havuç(sadece kemirebilirsin rendelemek ve kesmek şeker oranını artırıyor), hamur işleri, çikolatalı ve şekerli yiyecekleri minimum kullanmak gerekiyor. Protein ve sebze ağırlıklı beslenmek gerekiyor aslında dediğim gibi protein ve sebze ağırlıklı beslenmek şekeri olmayanlarında tercih etmesi gereken bir durum ama ben bile dikkat etmeme rağmen hasta olunca 10 gündür baya kaçırdım yüne diyete girmem lazım. Hiç kendini soyutlama zaten karbonhidratların da bebeğe hiç bir yararı da yok. Ama karbonhidrat derken yaş badem gibi kuruyemişlerden yani yararlılarından bahsetmiyorum canım yine kafana bişi takılırsa burdan sorabilirsin
Meine Sterne Evde şeker ölçerken tokluk şekerini kahvaltıdan 1 saat sonra mı, 2 saat sonra mı yapmak lazım net bir şey dememiş internette ya
Ben açlık tokluk baktırdım ara ara gayet iyiydi ama onlara güvenmemek lazımmış, şeker yüklemesi gerekliymiş muallakkta kalan arkadaşlar bence yaptırmalıAnladım demek ki hiç belirti olmasa da bizde de çıkabilir yediklerine dikkat etmek zordur tabi ama allah beterinden korusunçok bi zaman kalmadı sağlıkla doğsunlar inşallah
O kadar zor geliyor ki düşüncesi bile, kendi çocuğuma bana o verecek ondan isteyeceğim, yardım ediyor diye sinir olduğum bişey varsa söyleyemeyeceğim.Eminim hepimizde var artık bu kimseye muhtaç olmama isteği. Ama yeni doğum yapacak kadınlar olarak bu fikri kafamızdan atmalıyız. Başımıza kakılma pahasına hem de. Senin çocuğunsa onun da torunu. Sana senin için değil torununa daha iyi bak diye bakacak. Baksın. Azcık çingene olun kız.
ya ben de böyle düşünüyordum, ittire kaktıra anca tüp bebek oldu gerek yok korunmaya diyordum ama ilk gebelikten sonra kendiliğinden hamile kalma oranı çok yükseliyormuş, tüp bebek yaptıranların tutsa da tutmasa da hemen ardından bir çocuk daha patlatmaları çok sık görülen bir şey zaten sen de duymuşsundur mutlaka. gerçi siz ikinciyi kesinlikle istiyorsanız çok iyi olur, zamanı geldiğinde ikinci haberini alırsın inşallahBizim zaten korunmasakta olmadığı için sikinti yoktüp bebek sürecine başlayacağım inşaAllah bir süre sonra yine 2. Çocuğu da çok geçmeden istiyoruz çünkü inşaAllah
Buna mecbur olmak can sıkıcıdır eminim. Ama o can sıkkınlığına odaklanmamak lazım ruh sağlığımıza ihtiyacımız var. Akışına bırak dua et en sağlıklı şekilde doğsun bebişin. İnşallah kayınvaliden de beklediğinden çok daha anlayışlı ve yumuşak olur sana karşı. Süreci güzelce atlatırsın.O kadar zor geliyor ki düşüncesi bile, kendi çocuğuma bana o verecek ondan isteyeceğim, yardım ediyor diye sinir olduğum bişey varsa söyleyemeyeceğim.
Eşimde elinden geldiği kadar yapar ama yetişme tarzından dolayı pek bilmiyor yapamıyor ve hantal biraz o yüzden eşimden de çok şey bekleyemiyorum
Uyustugu icin itme refleksi yavasliyormus, bilincli olarak olamadigi icin. Dogum uzuyormus ama benim bi arkadasim o sekilde dogum yapmisti, dünya varmis dediKız 9 ay hep suyun içindelerşey nasıl acaba epidural normal doğum onda da ağrısız normal yoldan itebilir miyiz acaba zor mudur
İnşallah ya çok teşekkür ederim, umarım bebeğim sağlıklı bi şekilde 38 lerde kendiliğinden gelmek ister de bu tip durumlarda maruz kalmamBuna mecbur olmak can sıkıcıdır eminim. Ama o can sıkkınlığına odaklanmamak lazım ruh sağlığımıza ihtiyacımız var. Akışına bırak dua et en sağlıklı şekilde doğsun bebişin. İnşallah kayınvaliden de beklediğinden çok daha anlayışlı ve yumuşak olur sana karşı. Süreci güzelce atlatırsın.
Doktor beni endokrinolojiye sevk etti zaten TSH için gidiyordum. Cuma günü randevuya gidemedim, haliyle 15 gün randevu alamıyorum. Beklemem lazım.Bende şeker çıkmadı canım çok şükür…. Ama benim genetik babamda amcalarımda halalarımda nerdeyse bütün sülalemde şeker hastalığı var, ablama da yeni teşhis koyuldu, böyle olunca ben baştan diyetisyene başlamıştım ve önlem almıştım. Beyaz ekmeği kesip çavdar ekmeğine başlamak, Pirinç, makarna, patates, bezelye, havuç(sadece kemirebilirsin rendelemek ve kesmek şeker oranını artırıyor), hamur işleri, çikolatalı ve şekerli yiyecekleri minimum kullanmak gerekiyor. Protein ve sebze ağırlıklı beslenmek gerekiyor aslında dediğim gibi protein ve sebze ağırlıklı beslenmek şekeri olmayanlarında tercih etmesi gereken bir durum ama ben bile dikkat etmeme rağmen hasta olunca 10 gündür baya kaçırdım yüne diyete girmem lazım. Hiç kendini soyutlama zaten karbonhidratların da bebeğe hiç bir yararı da yok. Ama karbonhidrat derken yaş badem gibi kuruyemişlerden yani yararlılarından bahsetmiyorum canım yine kafana bişi takılırsa burdan sorabilirsin
Sanmiyorum ya, valla hayatta olmayan bir sey yok ama sanmiyorum bebegin de annenin de hayatini tehlikeye atmazlar. Gocaman la bu.ahahahahaha dfghjkl
Gerçek ise kadını çok merak ettim. Ayrıca gerçek ise böyle doktor olmaz olsun. Niye normal doğurtursun.
evet o da var. hatta dun doktora kontrle gıttım normalde 30 nısandı doğumum, dun 22 nısan gozuktu bebek buyuk gozuktugu ıcın sanırım. tarıh yaklastıkca doktorla konusmak en dogrusu sanrımAma ya doğurursan, o riske girebiliyor mu doktorlar
Evet kesinlikle öyle kimse muallakta kalmamalı bu konudaBen açlık tokluk baktırdım ara ara gayet iyiydi ama onlara güvenmemek lazımmış, şeker yüklemesi gerekliymiş muallakkta kalan arkadaşlar bence yaptırmalı
Evet yaBunu ben de merak ediyorum, hiç fikrim yok acaba şu dönem iyiydi ciddenrahat rahat
Cahillik mutluluktur diyip normal doğum nasıl oluyo sezaryen sonrası nasıl oluyo hiiç araştırmadan doğurcam ya artık ne şekilde gelişirse olaylarUyustugu icin itme refleksi yavasliyormus, bilincli olarak olamadigi icin. Dogum uzuyormus ama benim bi arkadasim o sekilde dogum yapmisti, dünya varmis dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?