2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bir sorum var. Doğumdan sonra nasıl korunmayı düşünüyorsunuz? Cilt altı implantı koruması denen bir şey varmış sanırım 3 yıl koruyormuş yeni öğrendim.
Cilt altını şuan için instagramda popüler tüm kadın doğumcular reklamını yapıyor ama kullananlardan iyi yorumlar duymadım hormonları çok etkiliyormus ayrıca kola takılan yerde kayma yapanlar olmuş ve her doktor da geri çıkaramıyormus ben haplardan memnundum ama emzirme döneminde kullanılmıyor sanırım

Kızlar bir sorum var. Doğumdan sonra nasıl korunmayı düşünüyorsunuz? Cilt altı implantı koruması denen bir şey varmış sanırım 3 yıl koruyormuş yeni öğrendim.
Bizim zaten korunmasakta olmadığı için sikinti yok tüp bebek sürecine başlayacağım inşaAllah bir süre sonra yine 2. Çocuğu da çok geçmeden istiyoruz çünkü inşaAllah

Şeker yüklemesi sonucu, gebelik şekerim olduğu ortaya çıktı
Canım öncelikle geçmiş olsun Rabbim şifalar versin ama bir yandan da tedavisi olan bişi önlemlerini alman için öğrenmen iyi olmuş dikkat ettiğin sürece sıkıntı olmaz inşaAllah

Şeker yüklemesi sonucu, gebelik şekerim olduğu ortaya çıktı

Geçmiş olsun canım, üzülme ona göre önlem alacaksın ben de sırf o yüzden yaptırdım eğer varsa bileyim ona göre hareket edelim diye

Belirtin var mıydı peki canım

evet benım de 70 cıktı aynı seklde bıraz kendımı ac bıraksam titrmeeye baslıor elım ayagım tansıyonm duusuyor

Ama naçizane şunu söyleyebilirim bu durumlarda nedense hep kadın hormonlu yöntemler alıyor ve kadın fedakarlık yapıyor. Ben bir tık buna karşıyım sanırım. Bütün yükün kadında olmasını sanırım çok şey yapmıyorum. O hormonlu yöntemlerde kaç arkadaşım sıkıntı yaşadı belki ondan böyle bakıyorum gerçi bizim öyle de olmuyor böyle de olmuyor uzak olduğumuz bir konu ama

evet ben de ona gıcık oldm . bızım sırket bayramı 5 gun tatıl edecek. benım ıznım normalde 9 nısanda baslıor yanı 37. haftam o tarıhte doluyor . bayram tatılı de o zaman baslıyor. doktora acaba bayram sonrasını yanı 1 hafta sonrasını baslat desem yapar mı öyle ?

evet benım de 70 cıktı aynı seklde bıraz kendımı ac bıraksam titrmeeye baslıor elım ayagım tansıyonm duusuyor
Araştırdım biraz bebeğe bi zararı yokmuş ama anneye zararı oluyor bu durumun. Halsizlik bas dönmesi göz kararması falan. Gebelik dışında öyle bi sorunum yok benim.gebelik ve emzirme döneminde oluyor sadece. Bebek bizim depolarımızdan tükettiği için. O yüzden çantamizda her zaman bi elma bi yiyecek mutlaka bulundurmalıyız

Canım üzülecek bir şey yok. Bu şekerin olduğunu öğrenmen iyi birşey. Yediğine içtiğine bundan sonra dikkat edeceksin hepsi bu.
Kendi isteyerek gelmezse normal doğum ihtimalim azalıyormuş, o da strese soktu şimdiden beni, ben normal istiyordum

Belirtileri var mıydı hiç canım
Doktor 3 hafta önceki kontrolde suyun fazla demişti sadece o vardı onun dışında herhangi bi belirtim olmadı. Bugünki kontrolde bebeğin 1 kg olduğunu öğrendik 25+6. Doktor 2 hafta önden gidiyor dedi, ardından şeker yüklemesi yapıldı ve gebelik şekeri tanısını koydu

Canım öncelikle geçmiş olsun Rabbim şifalar versin ama bir yandan da tedavisi olan bişi önlemlerini alman için öğrenmen iyi olmuş dikkat ettiğin sürece sıkıntı olmaz inşaAllah
İnşallah ya ama sürekli dikkat gerektireceği için tedirginim, bütün beslenme düzenim değişecek nasıl yapacağım bilmiyorum

Geçmiş olsun canım, üzülme ona göre önlem alacaksın ben de sırf o yüzden yaptırdım eğer varsa bileyim ona göre hareket edelim diye

Belirtin var mıydı peki canım
Belirtim yoktu, sadece suyun fazla demişti daha önceki kontrolde. Bugün bebek yaklaşık 1kg olmuş kilosu 2 hafta önden gidiyor dedi, şeker şüphesini arttırdı bugün ki yapılan şeker yüklemesi sonucunda da gebelik şekeri tanısını koydu

Ya ben hap kullanıyordum ama o da bende çok yan etki yapıyordu artık. Geri dönmek istemiyorum. Sanırım bir süre kondom ile ilerleriz. Eşime güvenmiyorum çünkü geri çekilme konusunda. Ama belki sipiral mi ne var ondan taktırtırım hormonsuz olanından. Bilemedim. Biraz araştırma yapmalıyım.

Ama ya doğurursan, o riske girebiliyor mu doktorlar

İnşallah ya ama sürekli dikkat gerektireceği için tedirginim, bütün beslenme düzenim değişecek nasıl yapacağım bilmiyorum
Zararlı karbonhidratlar ve şeker gibi besinlerden uzak duracaksın kısa bür süre canım karbonhidrat ve şeker alıyorsan da süt ürünleri ile tüketeceksin. Aslında bizim normal beslenme düzenimizin bu olması lazım ama karbonhidrata o kadar çok alıştırılmışız ki kültürümüzde böyle maalesef. Hamur işi diye bür gerçek var hayatımızda ben mesela bu işlere girmeden bezelyenin şekeri inanılmaz yükselttiğini bilmiyordum neler öğrencen bak şimdi Rabbim kolaylıklar versin canım

Kendi isteyerek gelmezse normal doğum ihtimalim azalıyormuş, o da strese soktu şimdiden beni, ben normal istiyordum
Ay nerde okudun kim dedi. Benim şekeri çıkan arkadaşımın 4 cm açılması vardı ve normal doğum pozisyonundaydı bebek. Korkutma kendini şimdiden. Şekeri olmayanların bebekleri bile normal doğum pozisyonuna dönmeyince sezeryana alıyorlar. Senin ve bebeğin için en hayrlısı neyse o olsun.

Rabbim kolaylıklar versin canım oda ayrı bir değerlendirme konusu gerçekten ya hele doğum yaptıktan sonra zaten uzun süre kanama oluyor ilişki olmuyor erkeklerin hormonlar tavan kadın kadın kadın düye geziyorlar onlarınki de imtihan ne bilem çift taraflı bakıp fedakarlık yapmak en güzeli.

Sende de mi varmış gebelik şekeri?
Endokrinolojiye sevk etti beni doktor ona da randevu alıp gidememiştim 15 gün sonra alabileceğim, bu kadar süre içinde ne yapıcam bilmiyorum nasıl besleneceğim bilmiyorum, bilinmezlik de korkutuyor beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…