2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Ben özelde çalışıyorum. Sonuna kadar çalışmaya çalışacağım. 32'de çalışabilir raporu alıp 37de bırakmayı düşünüyorum. İznim bitince bakıcı tutmayı düşünüyorum ama duruma göre süreci uzatabilirim bakıcı vs bulamazsam bir problem olursa diye, ücretsiz 60 gün yarım çalışma hakkım oldugu yazıyor sirketin el kitabında. Yarım çalışma bitince bebek 1 yaşına gelmemişse günlük 1.5 saat süt iznim devam ediyormuş. Zaten evden çalıştığım için bakiciyi halledebilirsem ve mental olarak dönmeye hazirsam tekrar izin almayacağım sanırım o zamanki şartlara bağlı tabii:)

ya lezzetli bence ben her türlü doğucuyum o yönden sanırım. Taze fasulyenin içinde et görünce bende şaşırmıştım ama bana et olsun ben her türlü gömeceğim için sanırım o nedenle seviyorum oraları

Erkekler böyle genel olarak. Maalesef her istediğimiz olmuyor. Kendi kendine düşünmüyorsa sen de iste gitsin boşver. Yapıyorsa sıkıntı yok. Uzat ayakların bak keyfine.

KV ni de değiştiremezsin şu saatten sonra. Engelleyemezsin. Erkek annelerinde var bir sıkıntı.

Kuzum yıllarca öyle yetiştirilmiş bir insanı değiştirmek çok zor bişi yani en azından söyle ben yapayım diyor eşin orta yolda buluşabilirsiniz. Çünkü annesi yapmamış kocanın açısından bakman lazım bu duruma biraz. Senden farklı durumda değilim kv masadan tabak kaldırtmamış bende eğiteceğim seni diyorum. Kv me diyorum bunu 3 oplan yetiştirmiş her istediklerini yapmış birde bişi deyince ben 3 erkekle her işlerini gördüm diyor bende iyi halt etmişsin diyorum. Bunun hastalığı var sıkıntısı var ne olacak diyorum. Ama benim kocamdan deyince yapıyor en azından. Birgün sinirlendim bende şu masayı temizlemediğini gördüğüm her an annene küfretcem dedim bunu kv de dedim bozuldu hatta eşimin bir iş yaptığını görünce de bende yapmıyordun diye kıskanıyor. Ya tam dayaklıklar gerçekten seni anlıyorum ama kocanı eğitmek istiyorsan sıfırdan beklemek yerine eğitmen lazım cicim bilmeyen yapmamış bir insana kızmak aslında gereksiz adam yapmamış bilmiyor öyle düşün bu sebeple kızmamak lazım. Şahsen böyle düşünüyorum yani.

Sanki benimkini anlattın ya aynen böyle, ben söylersem yapmamazlık etmez biraz gecikmeli bile olsa yapar ama ben düşünsün istiyorum. Bu kadın da gebe akşama kadar işte akşam geliyor evle yemekle bulaşıkla uğraşıyor yoruluyor az destek olayım demesini bekliyorym ama yok

Aslında önemli olan bu kuzu yıllarca alıştıkları bi düzen var ve birden bire değişmelerini istiyoruz önemli olan seni kırmayıp yapması böyle olmayan eşler var gerçekten hanzolar yani. O nedenle sende şanslısın

Ben de eti severim ama taze fasulyenin de bi namusu var ya.
Et mi yiyoruz sebze mi belli değil. Eti et gibi yiyince daha lezzetli sanki ya

seni çok iyi anlıyorum ama eşini asker gibi çalıştıracaksın, başka çaresi yok. şimdiye kadar yapmadığı için bu kası gelişmemiş, çalıştırdıkça gelişecek ha şunu da ben yapayım diyecek ama belki iki sene sonra falan demeye başlar dkjfkjf beklentini yükseltmek istemiyorum zaten hamilesin iyice dolma

her zaman istediğin şekilde olmayacak ama olduğu kadar olacak onla mutlu olmayı da sen öğreneceksin, benim için düşünsün harekete geçsin'in bir sonraki adımı benim istediğim gibi yapsın oluyor, o da biraz üst seviye işte, o çok zor oluyor, arada bir yerde buluşmak lazım. erkekler düz mantık ya, tamamen katılıyorum. benim eşim de eskiden pek akıl edemiyordu, zamanla öğrendi. bazen kavga dövüş bazen de classy 'nin dediği gibi tatlı dille söyleye söyleye.

şimdi hakkını yemiyim öncesinde de fena değildi eşim ama hamilelikte hiçbir şey söylememe gerek kalmayacak seviyeye geldi, ben ilk beş ay falan hareketsizdim çünkü. önemli olan yönlendirmeye açık olması, ki açıkmış da zaten. kendi kendini doldurma, derin bir nefes alıp söyle.

Dediğin gibi anlamıyor yapma sonra ben sıkıntı çekiyorum diyorum bişey yapmıyorum ki ne olacak diyo.
Vala ben oğlumu öyle yetiştirmeyeceğim. Kendi işini kendi görebilen bi birey olsun, kimseye yük olmasın

Bazen sabırla bekliyorum söylüyorum eğitmeye çalışıyorum yapıyor da ama bazen nereye kadar söyleyeceğim yeter diyorum kendim yapmaya başlıyorum bi süre herşeyi kendim yapıyorum sonra bi an geliyor yine öfke patlaması, sen bana niye yardım etmiyorsun diye kavgayı basıyorum, ben de çok tutarlı değilim galiba
Sen iyi kv öyle şeyler diyebiliyorsan ben diyemem. KV nin iki oğlu var maşallah iki oğlan annelerine bişey dedirtmez ama eşimin küçüğü daha saygısız eşim daha iyi huylu ve sakin ona rağmen ben kv yüzüne bişey desem kıyameti kopartur

Kaç yılda bu duruma getirdin eşini ya

yani evet olsun bekleme bence hep rica etmek önemli ama gerçekten E evdekiliyakat tatlı dil en en önemli unsur. Hani laf sokmadan böyle normal gündelik akışta ricacı olmak, böyle dediğime bakma ben de 3-4 ayda bir doluyor kota patlıyorum ama sonra pişman oluyorum eeeh erkek işte ne bekliyosun ki diyorum kendime. Ama yapılacak en güzel şey oğlumu bunlara alışık bir şekilde büyütmek olacak sanırım. Yani artık dünyada kadın erkek eşit hepimiz çalışıyor yoruluyoruz, çocuklarımızı buna göre yetiştirirsek gelecek nesiller en azından mutlu mesut olur diye düşünüyorum

aynı şeyi yazmışız hhihihi

Eşinin dolaylı olarak utanmasını sağlayabilirsin canım. Ben bazen evden gidince dağıttığı ve toplamadığı alanla işgili foto çekip alaycı bir şey yazıyorum oda arayıp gülüyor sinir olmak yerine gülüyoruz o duruma ve akşam eve gelinceye kadar da ellemiyorum ki sanat eserini görsün diye. kavga etmek yerine hem o işi yapıyor, hem utanıyor, hemde eğleniyoruz. Yani sana şöyle bir insan olarak kendimi de eğittim diyebilirim. Kesinlikle düzen takıntım var, evi dağınık görünce aşırı sinirlenen bir insanım, katiyen özellikle mutfakta bir tane bile bulaşık olmasına katlanabilen bir insan değilim. Ama bende biraz saldım ya. Çocuk olunca bu kadar düzen takıntısı bana zarar çünkü o işler öyle olmayacak. Biraz sal sende kuzu sana yararı olur yani. Bak ben 3000 kere abartmıyorum çamaşırlarını çamaşırlığa at dememe rağmen yine gitmiş tişörtünü çamaşırlığın üstüne atmış. Bende foto çekip bugün sanat eserin muazzam ama biraz daha uğraşabilirsin kendini geliştirebilirsin tarzı mesaj attım. Bu eğlenceye dönüşüyor yani söylenmek, kavga etmek, konuşmak erkeklere nasıl ses dalgası oluyor biliyor musun? Dır dır dır

Kızlar merhaba aranızda tetenoz aşısı olmayı düşünen var mı sağlık ocağından aradılar asiniz var gelip yaptırın diye ben zaten 6 ay önce olmuştum elimi kestigim için tekrar gerekli mi
Ben bugün oldum canım daha önce beş doz vurulmama rağmen gebelikte iki doz vurulmalisiniz dediler birini geçen ay birini sabah vuruldum ne olur ne olmaz yaptır canım

Maalesef benim eşim de böyle. Şimdiye kadar hiç anne evinden çıkmamış ve aşırı hazıra alışık yetiştirilmiş. Bu yaştan sonra eğitmek bana biraz zor geliyor maalesef mesela haftasonları kahvaltımı ben erken bitirip o daha devam ederken wc gidiyorum. Kendisi de bitirince içeri odaya geçer sonra bana seslenir mutfağı topladın mı diye yani 2 tabak 2 bardağı alıp makineye koyacak ama yapmıyor maalesef. Sadece onun yanında temizlik yaparken bazen nazlanıyorum ay süpürge çok ağır falan diye o zaman hemen kalkar sen niye elliyosun bırak ben yapayım der ben bebiş olduktan sonra değişirler diye düşünüyorum. Ben mesela nasip olursa en başından her şeye dahil edicem onu. Hadi gel altını değiştirelim uyutalım gazını çıkaralım banyosunu yaptıralım vs gibi. Şimdiden alttan alttan mesajını da veriyorum. Bebekler babada daha çabuk uykuya dalarmış daha çok sakin olurlarmış vs gibi azıcık gazla böyle böyle alışıp düzelecekler ya

Kızlar bu arada dün şehirdışından eltimsu geldi tüm gün kv deydik. Kendisi kv nin fav gelini olur sürekli beni onla kıyaslar ve bana onun adıyla seslenir falan neyse üçümüz mutfakta otururken ben dedim son değerlerim azıcık sıkıntılı çıktı suyu falan da biraz fazla dedi doktor diyetisyene yönlendirdi şunları şunları yeme dedi diye anlatıyorum. Kv de başladı ay aman sen doktora bakma sen yicen ki bebek yicek niye kilonu dert ediyorsun gibi alakasız şeyler söylemeye başladı. Sonra eltimsu demesin mi ay anne ne alaka kiloyu dert ettiği yok zaten bebeğin sağlığı için bunları yapması gerek falan diye. Ben şok. Kv de bişey diyemedi ona hemen gitti içeri. Sonra eltimsu başladı anlatmaya sakın kimseyi dinleme şimdi herkes konuşur doğunca daha çok konuşurlar herkes çok bilmiş kimse sana bişey sormaz ama kimseyi takma sonuçta sen onun annesisin kimse senden daha çok düşünemez onu diye. Ben lohusalıkta neler neler çektim dedi. Azıcık tırsmadım değil fav geline bunları söyleten bana neler yapmaz diye ama eltimsudan bunları duymakta çok mutlu etti beni anlayan biri falan ne bileyim dkdk

Kaç yılda bu duruma getirdin eşini ya
yani dört beş yılımı almıştır, hemen olmuyo gerçekten

bu arada classy yine sana atıfta bulunuyorum çok haklısın, benim de kotam üç dört ayda bir doluyor ister istemez. yani böyle dürtüklemesen sinirini bozacak kadar çok ortada kalıyor bir iş, sen zaten bir sürü şeyi yapmış olduğun için huzursuz veya yorgun oluyorsun ve yakınıyorsun insanlık hali, o zaman da mesela şöyle bir geri bildirim geliyor "niye sitemli söylüyosun, ben de farkındayım x işim bitince yapıcam, sen orayı unut ve dinlen." doğru lan niye söyleniyorum ki diyosun ve böyle böyle birbirine öğreterek ilerliyorsun. tatlı dille söylediğim hiçbir şey şu ana kadar geri çevrilmedi ve bekletilmedi, dene valla çalışıyo bacım H Htcecrin .

Ben bugün oldum canım daha önce beş doz vurulmama rağmen gebelikte iki doz vurulmalisiniz dediler birini geçen ay birini sabah vuruldum ne olur ne olmaz yaptır canım
Peki canım ben yeni 20 haftalık oldum �lla 20 haftalıkken mi yapılması gerekiyor yoksa bir hafta sonra randevum var doktora sorup öyle yaptırmak istiyorum yani tetanoz aşısının herhangi bir süresi var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…