Benim çok tanıdık basurum kabız olduğumda hep çıkıyodu.Basura artı bir ekleyinNolduğunu da anlamadım. İnternete gebelikte popoda şişlik yazdım ve o söyledi, hayatımda bir ilk üstelik kabız bile değilim. Utana sıkıla doktora sordum adam güldü halime çok normal dedi geçti. Daflon diye bir ilaç varmış sıkışınca iç dedi, ama şükür ağrım sıkıntım yok.
Benim ablam şuan prizleri bile sildiriyor, ablası var bir tane o ne yaparsa oda yapmak zorunda. Herşeyi öğrensin kafasında. Allah kolaylık versin canım ya ama yaptırmak lazım bakalım biz nasıl olcaz Allah ömür verirse göreceğiz ne kvlerimize benzetme Allah’ım aminAy ne bileyim onlar da öyle görmüş işte benim numunelik oğluna yaptırmayı bırak kızlarına bırakmıyor diyorum ya, kocasına da nerdeyse yemeğini yedirecek o da onun enayiliği napimBen benimkiyle, 2 oğlanı eğitebilirsem kar sayarım inşallah Yarabbim
Hahah kabul çok isterimSeni bebişler büyüyünce antalya da ağırlayayım da 2 ay dövüş dersi vereyim ister misin? Morartmadan delil bırakmadan her şeyi halletmeni öğretebilirimbana bunu söyletti kv den he tövbe estağfurullah
Aaaa çok şaşkınım, bu grubun en basurdan uzak insanı kimdir sence diye sorsalar pumpkin derdim ama senin de kıçın çiçeklenmiş meğer. Geçmiş olsun canımBasura artı bir ekleyinNolduğunu da anlamadım. İnternete gebelikte popoda şişlik yazdım ve o söyledi, hayatımda bir ilk üstelik kabız bile değilim. Utana sıkıla doktora sordum adam güldü halime çok normal dedi geçti. Daflon diye bir ilaç varmış sıkışınca iç dedi, ama şükür ağrım sıkıntım yok.
Kızlar sizle biraz dertleşelim ya, sizin evdeki durumlar nasıl yani eşlerinizin ev işine yardım etme durumu falan.
Ben hem işe gidiyorum hem evdeki işlerle uğraşıyorum, akşam eve gel yemek sofra bulaşık dağınıklığı topla haftasonları çamaşır temizlik. Kocam ise anca ben dersem öyle yapıyor, kıyafetler 1 ay askıda kalsa dokunmaz ben söylemesem, herşeye koşturmaktan yoruldum. Bazen makineye bağlıyorum yapıyorum herşeyi umursamıyorum ama bazen de sinirlerim tepeme çıkıyor niye yardım etmiyor diye. Aslında kocam uysaldır, ben daha baskınımdır evde ama bu konularda çıldırtıyor beni. Konuşuyorum anlatıyorum ' ne dedin de yapmadım, benim fıtratım böyle, düşünemiyorum, sen söylersen yaparım, ne yapmam gerektiğini söyle' falan diyor. Ben bunu istemiyorum ki düşünsün, düşünceli ilgili olsun istiyorum. Düşük tehlikesi geçirirken en başlarda bile yavaş yavaş yaptım herşeyimi.
Bu tip durumlarda kv öyle bileniyorum ki öyle nefret ediyorum ki. Onlara gittiğimizde ev terliğini getiriyor kocamın ayağına giydiriyor yapma diyorum gülüyor, KV tatlı iyi bi kadın ama bu konularda çıldırtıyor beni sürekli hizmet ediyor oğullarına. Ayağına terlik giydirmek nedir ya.
Ay bana gelenler geldi yine, bu gebeliğin bendeki tek belirtisi ani öfke patlamaları
Kızlar erkekler bilgisayar gibidir, komut girmeden işlem gerçekleştiremiyorlar. Bendeki de aynı version merak etmeyinbenim eşim çok çok uyumlu bir insandır, ama aynı söylediğiniz gibi, ben istemeden pek bir şey yapmaz. Ama bir şey istediğimde de asla ikiletmez. Bence erkeklerin çoğu böyle düz mantık, bizim gibi detaylı ince düşünemiyorlar ama olsun. MEsela orda çamaşırlar duruyorsa derin bir nefes alıyorum ve nazikçe canım cicim şunları toplar mısın vs, veya yemeği ben yaptıysam mutlaka ondan toplamasını ve bulaşıkları halletmesini rica ediyorum. Hiç kırmaz hemen yapar, ilk evlendiğimde şok olmuştum nasıl ya nasıl bi insan bunu akıl edemez vs diye ama sonradan o kadar alıştım ki hep aynı sohbetler :) ama o da neden bu kız her gün bir şeyler istiyor diye düşünmeden isteyince yapıyor, istemezsem o koltukta yatar tüm akşam elinde telefondamesela şimdiden alıştırıyorum onu, doğumdan sonra ben sütümü sağıp dolaba koyacağım gece arada sen de uyanıp süt verirsin hep ben uyanamam vs, bunu söylemesem aklına gelmez ama söyleyince hemen "aa tabii ki yaparım" diyor. gibi gibi, çok uzun yazdım ama ben de çalışıyorum, ve ilk evlendiğimizde bence annesinin evi gibi ona hep hizmet edilecek sandıysa bile, ne kadar zorlandığımı görüp benim ricalarım karşısında hep yardımcı oldu. Buna da şükür diyorum, yani halimden memnunum diyebilirim.
Ay sorma aynen öyle zaten ne olduğunu anlamadı bileAaaa çok şaşkınım, bu grubun en basurdan uzak insanı kimdir sence diye sorsalar pumpkin derdim ama senin de kıçın çiçeklenmiş meğer. Geçmiş olsun canım
Bu tarz kv ler kapatılmalı ya benimki öyle değil, gayet tatlı bi kadın ve eşime kızar öyle bi durumda ama işte bazen beni çıldırttı oluyorBen kendi anneme tembih ettim kv ye de uzun uzun anlatıcam biraz zor olacak o kısım amabirinde ben hasta olmuştum kv yle telefonda konuşuyoruz eşimden ötürü birazdan işten gelecek çorba yapacak bana dedim. Ayyyy oğlum işten gelip nasıl yapsınnnn yapamaz o buraya gelin falan demişti. Mesele benim hasta olmam değil de oğluşun işten gelip bir çorba yapacak olması dkdkdk zor olacak evet ama bence beraber yola sokabiliriz bunları
Ben o aklı kullanamıyorum ya da o yön yok bende ya, hiç cilveli de değilim zatenKocam ile ilgili tecrübe ettiğim şey değişmesinin çok zor olduğu o nedenle de kocanı analiz edip davranman yani herkesin bir karakteri var. Benim kocam mesela sinirden, bağırmaktan çağırmaktan anlamaz odayı terk eder. Muhatap olmaz duymaz seni. Ama alaycı bir dille zeki bir kadın isen buna bayılır. Hoşuna gider. O nedenle kocanın zaten yapmayacağı birşeye sinirlenip söylenmek sadece seni daha çok kızdırır. Kocanın bir şeyi nasıl yapacağını bilirsen (ne yöntemler var ne yöntemler) herşeyi yaptırırsın. Mesela herşey her zaman söylenmez bunu fa tecrübe ettim. Karnı açmı, yorgun mu, cinsel durumu ne? Yani sadece örnek için söylğyorum afedersin ama kızacağı veya yapmaz dediğin şeyleri istisnasız cinsel temastan sonra söylemen lazım o şey mutlaka oluyor ahahahah kadınlar aklını kullansa varya bir erkeğe yaptıramayacağı şey yok aslında
Bilgisayar ve komut benzetmesi çok iyiydi yaKızlar erkekler bilgisayar gibidir, komut girmeden işlem gerçekleştiremiyorlar. Bendeki de aynı version merak etmeyinben yemek hazırlarken yanıma gelir ben ne yapıyım der. Ben sana soruyor muyum ne yapacağımı derim mesela. İlla komut vercez benim mantık artık bı, madem komut bekliyor ben de veriyorum boş durmasından iyidir dediklerimi yapıyor allahtan
Bunu daha çok beğendim ve mantıklı geldiBurada hangi uzmanın önerdiğine bakmak lazım bence. Benim çok yakın bir arkadaşım psikolog, bir yaşına kadar oral dönemde olduğu için sizinle kalsın dedi. Gece emzirirken ayırma dedi. Önce gece emzirmesini azaltıp sonra odayı ayırıp sonra da memeden kesersin dedi kabaca. Öyle de okudum.
Düzelicez be şu olaylar bi bitsin
Aynen dediğin gibi. Benim önerisini dinlediğim kişi çocuklar bebeklerle ilgili bir uzmandı. Bana da mantıklı geldi açıkçası. Herkesin kendi tercihi.Burada hangi uzmanın önerdiğine bakmak lazım bence. Benim çok yakın bir arkadaşım psikolog, bir yaşına kadar oral dönemde olduğu için sizinle kalsın dedi. Gece emzirirken ayırma dedi. Önce gece emzirmesini azaltıp sonra odayı ayırıp sonra da memeden kesersin dedi kabaca. Öyle de okudum.
Yazdığım gibi, 1 yaşından sonra zorlaşıyormuş anneye daha çok bağımlı olup gözünü açtığında yanında görmeyince huzursuzluk çıkartabiliyormuş. Doğduğu andan itibaren kendi odasında uyutanlar var, çok da büyütmemek lazım bence. Her bebek farklı sonuçta.Ben de aynı fikirdeyim 6 aylık bebeği ayrı odada yatırmanın mantığı tam olarak ne bilmiyorum ama bi kere denedim ne bebeğim mutluydu ne ben mutlu yattım
He bu uzman konusunu atlamışım ben, bir sürü uzman var ve yaklaşımları çok değişken olabiliyor. Bazı konularda çoğunluk benzer yaklaşım sergilerken bazı konularda da çok ayrışıyorlar. Üçüncü aydan itibaren çocuğu mutlaka odasında uyutun despotluğunda uzman da var ona bakarsan, türk aile yapısında imkansız değil mi dnkdk. Bence çocuğun sizle ne kadar uyuması ne zaman sizden ayrılması gerektiği konusunda sizin hayat tarzınız, hayata bakışınız, çocuklu hayattan beklentiniz, o süreçteki ihtiyacınız falan X uzmanın görüşünden daha belirleyici olmalı. Ben şimdiden düşünmüyorum, bakarız yani zamanı gelinceBu arada ben bebiş bizimle 1 yaşına kadar aynı odada yatar diye düşünüyordum ancak ondan vazgeçtim. Uzmanlar önermiyorlarmış. 6-7 aylıktan sonra oda ayrılmaya başlanmalıymış yoksa oda ayırmak çok zorlaşıyormuş.
Aynen, zaten ben de kendim için böyle yapmaya karar verdim dedim, kimseye böyle yapın demedim. Zamanı geldiğinde yine duruma göre şekilleniyor olur bir şeyler.He bu uzman konusunu atlamışım ben, bir sürü uzman var ve yaklaşımları çok değişken olabiliyor. Bazı konularda çoğunluk benzer yaklaşım sergilerken bazı konularda da çok ayrışıyorlar. Üçüncü aydan itibaren çocuğu mutlaka odasında uyutun despotluğunda uzman da var ona bakarsan, türk aile yapısında imkansız değil mi dnkdk. Bence çocuğun sizle ne kadar uyuması ne zaman sizden ayrılması gerektiği konusunda sizin hayat tarzınız, hayata bakışınız, çocuklu hayattan beklentiniz, o süreçteki ihtiyacınız falan X uzmanın görüşünden daha belirleyici olmalı. Ben şimdiden düşünmüyorum, bakarız yani zamanı gelince
Gram kaç canım ben de o haftalarda gitcem merak ettım:)30 hafta bir bebeler birakiyorum
1 yaşından sonra ne zorlaşmıyor ki hsjsk.Yazdığım gibi, 1 yaşından sonra zorlaşıyormuş anneye daha çok bağımlı olup gözünü açtığında yanında görmeyince huzursuzluk çıkartabiliyormuş. Doğduğu andan itibaren kendi odasında uyutanlar var, çok da büyütmemek lazım bence. Her bebek farklı sonuçta.
Üstüne eşim az önce gelip mutfağa ne yapıyım dedi, komut vermen lazım diyorBilgisayar ve komut benzetmesi çok iyiydi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?