2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Evet, iyi yapmışsın güzel bir şampuan Ben pişik önleyici olarak oğlumda bübchen kullandım içi hala aynıysa onu alabilirim fiyatlara bakacam Bir de rahiki mahtum var onu da düşünüyorum

Evet, iyi yapmışsın güzel bir şampuan Ben pişik önleyici olarak oğlumda bübchen kullandım içi hala aynıysa onu alabilirim fiyatlara bakacam Bir de rahiki mahtum var onu da düşünüyorum
Her konuda iyi olan başka marka mı oluyor, tek markanın komple setiyle ilerleyemiyoz mu yav çok yorucu değil mi böyle. Sen şimdi yine şampuan dedin, ben halbuki losyon da aldıydım. Ay neyse en kötü kendim kullanırım

Bende hem sampuan hem losyon ecowell aldim . Ama bi de mustelanin gecen hepsiburada da indirimi vardi ikili pisik kremi kuzenler onu ovunce ondan aldim pisik kreminii

Yoo ecowel set yapabilirsin ya şampuanı iyi, losyonu da var bende o da iyi, pişiği de iyiymiş Ama mesela bübchen in şampuanı doğal değildi en son, pişiği doğaldı falan ben set sevmiyorum farklı şeyler alınca mutlu oluyorum ondan

Peki canım ben yeni 20 haftalık oldum �lla 20 haftalıkken mi yapılması gerekiyor yoksa bir hafta sonra randevum var doktora sorup öyle yaptırmak istiyorum yani tetanoz aşısının herhangi bir süresi var mı
Yok süresi geniş aralık canım ben birini 24. haftada diğerini 28. haftada vuruldum.

Ben mustela yenıdogan seti aldım sampuan falan

Bu avakado nıye olmamıs ya tada bak olmamısı da çekılmıyor oldu sandım soydum

Kızlar günaydın, benim ara ara rahim bölgemde (eski küçük rahim bölgesinde yani) ağrı oluşuyor sancı değil bildiğiniz ağrı, geçen hafta idrar tahlili falan verdim herşey iyiydi, sizce neden oluyordur ya da yaşayan var mı

Canım bence sırt üstü yatınca bi şekilde uyanıyoruz zaten ama uzun süre öyle kaldığını düşünüyorsan. Yatarken yan yattığında sırtına doğru bir yastık daha koyabilirsin.

Gebe eğitiminde de muhtemelen emzirme kaynaklı 1 yaş sonrası oda ayırın diye söylediler. Bir de süt saklamak durumunda olan çalışmaya devam edecek anneler sütleri buzluğa atarken gece ve gündüz sütü diye ayırmalıymışız.
saat 07-19 arası gündüz sütü, 19-07 arası gece sütü şeklinde notlarını yazıp gece sütünü gece, gündüz sütünü gündüz vermeliymişiz.
Amne sütü 3 saat oda ısısında
3 gün buZ dolabında
3 ay buzlukta saklanabilir.
Bekleyecel vakit yoksa benmari usulü ısıtılabilir.
Isıtıldıktan sonra bebeeğin içemediği kısım çöpe atılacak.
İsrerseniz notlar almıştım böyle gönderebilirim

Ne öğrendiysen gönder gelsin arkadaşım çok faydalı oluyo

• kış mevsimindeyiz saklayabiliriz. memelerde yara olursa ayva çekifdeği ve suyu karıştırıp jel kıvamına gelince memeye uygulamayı önerdiler.
  • konak yaklaşık bir ay civarında başlar dediler. 3 günde bir toplamda 3 kere aşağıdaki uygulama ile geçeceğini söylediler.
Benmari usulü zeytin yağını ısıt. Konak olan yerlere pamuk yardımıyla ya da elinle sür, şapka takıp yarım saat bekle. Saçların çıkış yönüne doğru Sık dişli tarakla tara. Sonra yıka.
Bazen kaş arasında vs. Konak olabiliyormuş pamuğu benmari usulü ısıtılmış zeytinyağı ile ıslatıp silin dediler.
- Burun bakımı önemli ilk gün bile gerekebilir dediler. Bebişlerimiz ağızdan nefescalmayı bilmiyormuş doğduğunda eğer burun tıkalı kalırsa mecburen ağızdan nefes alıyorlarmış.
Steril su ya da serum fizyolojik damlatıyoruz her iki burun deliğine birer damla. Çok az bekleyip başı sabit tutup, en basit bu ağzımızla çektiğimiz aspiratör temizleyiciler varya onlarla çekiyormuşuz. Bebeğin ihtiyacına göre sonrasında gerekirse başka burun aspiratörü alınabilir.

- Ağız bakımı, doğumdan 10 gün civarı sonra haftada 2 kere şeklinde yapmayı önerdiler.
ağız mendilleriyle yapılıyor. İnce tülbent tarzı mendilleri tercih et.
Yarım çaybardağı kaynatılmış soğutulmuş su. Karbonat. Islak çay kaşığını karbonatta gezdir. Az biraz karbonat çay kaşığının ucu gibi. Karıştır suyla. İnce ağız mendilini,serçe parmağa yerleştir. Suya batır tüm parmağı. Başı sabit tut, ağzın yanakla damak arasından başla. Diş yapısı ile dilin arasını temizle. Dili sıyır parmakla.
ağız mendilinin farklı tarafını serçe parmağına sar yine. Diğer yanak arasını temizle.üst damağı temizle.
Yine temiz bir tarafını ıslat mendilin. Memeyi temizle kahverengi kısmını ve bebeği emzir.

Çok çok iyi olur ya, bu bilgiler şahane, teşekkür ederim

Göbek bakımı: Göbek oyuntulu bez tercih edilebilir. Ya da kıvırıp, göbek bezin üztünde kalmalı. kuru tutulacak. 6-10 gün arası düşmesi bekleniyor. Maksimum 21 güne kadar süresi var. 21 gün oldu ve düşmediyse doktora gidilecek. Göbeğin etrafında kızarıklık, kabarıklık, kötü koku, akıntı çoğalması varsa doktora gidelim. Düşmeden önce de dültükten sonra da olsa. Düştükten 1 gün sonra ilk banyoyu öneriyorlar. Banyodan sonra kurulamaya ekstra dikkat edilecek.

Kızlar eğitimde bana en farklı gelen şey bebeğe sırt üstü yatış öneriliyormuş artık. Yastık kullanılmayacakmış. Ama yatağını reflü yatağı ayarında ayarlayıp, altına battaniye ile vs. Eğim verilebilir. Bebişi sırt üstü yatırmak öneriliyormuş.
Bu sırt üstü yatırma konusunda şok ikna olamadım

İlk doğduğu zamanlar göbek bağı varken tulum giydirmeyi tercih edebilirsiniz, zarar verir miyim korkunuz olmaz diye söylediler. Bu baya mantıklı geldi

Bununla ilgili ne kadar farklı bilgi var, sırt üstü yatır, yan yatır, yüzükoyun yatır hangisini yapacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…