2024 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Aynı şeyleri yaşamamız peki annem de yazık kızım yine düşünmüş getirmiş ayıp olur koy dolabına diyor ee anne gelince benim aldıklarımı niye hiç giydirmiyosun derse napıcam diyorum hı onu ben giydirdim de kirletti yıkamaya attım diyiver diyor Aldıkları da güzel olsa gitmiş kızıma dinazorlu çirkin bi takım almış ahahaha

Şş, napıyonuz? Bugün iki saat ayakta durdum götümün ağrısından hareket edemiyorum yav, götün ağrıyabilen bir uzuv olduğunu hamileliğe kadar bilmiyordum bile
Eee oraya baskı yapan ilave birkaç kilo var artık. Ama alıştırmamız lazım kendimizi ayakta kalmaya ve harekete. Ağrısın ağrısın da dursun artık kıçımız başımız

Kız her zaman değil de kadın geldiğinde giydiriverin nolcak çocuk ne anlicak çirkin bi şey giydiğini

Erkek anası olcam diye mi yoksa benim kayınvalidem uzakta diye mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama acık insaf edin kız kaynanalara saçma sapan adetleri kastetmiyorum tabi ki ama ne bileyim aldığı şeyleri sadece onun yanındayken de olsa giydirmek, çocuk biraz büyüdüğünde çocuğun yanında onlara iyi davranmaya çalışmak falan bence güzel şeyler. Hepimiz baba taraflarımıza düşman büyüdük anne babalarımızın o dengeyi kuramamasından ötürü. Bence hem eşlerimiz hem de çocuklarımız sevgimizi olmasa da saygımızı görmeli ya. Kızmayın bana

Çok olgun düşünüyorsun. Haklısın aslında onlara düşman büyümek benim de sorguladığım bir durum. Ve çocuklar anne babadan çok etkileniyor. Zor ama bende elimden geldiğince dikkat etmeye çalışacağım. Ama gerçekten çok zor inşallah kıymetin biliniyordur bu arada

Yani kayınvalidem hem uzakta hem yabancı hem de epey yaşlı, o yüzden çok iletişimimiz yok çoğunlukla selam ve hediye gönderme şeklinde bi iletişim. O yüzden diyebilirsiniz bekara karı boşamak kolay diye Ama duruma babaannem ve annem arasındaki ilişki üzerinden bakıyorum. Babam annemle annesi arasında denge kurabilseydi, annem de babaanneme olan kızgınlıklarını ve kırgınlıklarını bize bu kadar yansıtmasaydı ve bi aile büyüğü olarak görüp sevgi, saygı besleseydim sanırım çok daha mutlu olurdum.

Bence genel torun kv sorunsalı bu. Herkes benzer konulardan muzdarip Ama bu sefer benim kv suçu yok ya o kadıncağız beni götürdü seç dedi mağaza biraz allı pulluydu. Kırmadan kendimce çözüm buldum bakalım aman yıkarken yanımda mı olcak sanki purt
Dinazor nedir arkadaş ben hiç sevmiyorum bu gözlerini belertmiş hayvanları ya bebek kıyafetlerinde gerçekten artık düz kıyafet bulmak da zorlaştı. Tabi bu benim inandığım görüş herkesin keyfi zevki ayrı

Normal doğum mu yaptı peki, bana şekeri olanlarda normal doğum zor diyip duruyorlar üzülüyorum
Normal yapmadı sezaryen oldu. Ancak normale engel hiç bir durumu yoktu. Hatta doktoru ısrar etti bak çok kolay doğumun olacak senin demiş ama arkadaşımın normalden ödü kopuyorsu. asla istemiyorum sezaryen olcam dedi tutturdu. Yoksa normal istedi doktoru.

Yani bunun adı hamilelik şekeri malum. Bebek için dikkat ediyorsun. Bebek karnından çıktığı gibi eski yeme düzenine döneceksin zaten. Az kaldı.

Yok yok öyle düşünmüyorum. Uzakta olsa yaşlı da olsa bir insan fenaysa fena oluyor. Ben de incelerim aile dinamiklerini. Çelişkilerle dolu bir hayat. Bazen boşa geçmiş bir ömür. İnsanın aklı başına gelene kadar ne gazla ne dolduruşlara geliyor işte. Anemizde olsa güçlenmek için bizi arkasına aldı mı şahsen benimki aldı. Bende çocuğum bu duyguları yaşasın istemiyorum. Uzun vadede düşünüldüğünde hepsi bir hasar bırakıyor.

Kesinlikle. Bi de bence yeni nesil diye eleştirdiğimiz gençlik bu “aile büyüğü” ihtiyacı karşılanmadığı için, bi şekilde değer aktarımı yapılamadığı için boşlukta. Babaanneler anneanneler dedeler çocuğun hayatında küçüklüğünden itibaren tatlı bi yerde olmalı. Avrupa’da bu tarz aile bağları daha zayıf olduğundan gençler de daha fazla savruluyor. Tabi bunların hepsi benim gözlemim ve görüşüm. Deneyimlik bi durumum yok o yüzden kaynanasından çeken ve bu yüzden nefret edenlere de saygı duyuyorum

Ben oğluma hep dinozorlu takım alıyom, bu kız anneleri neden böyle ya hep kaynana gömüp dinozor beğenmiyorlar hıh
Ahahahha valla ya benimkinin de var dinozorlu tulumu, battaniyesi falan küçük kardeşimle aramda 12 yaş var, küçükken çok severdi dinozorlu şeyleri. Dinozor treni diye çizgifilm vardı onu izleyip şarkısını söylerdi “donodon treniii” diye

Ay bugün bizde e-bebek yaptık. 2300 ya da 2400 tuttu. Son kalan şeyleri aldık.

Biz de deterjan için gitmiştik Niyeyse ben de o anda sarı kapak uni baby aldım. Eşimin ısrarı ile bebiş için mama aldık 1 tane. Hastaneye götürelim mutlaka dedi. İyi dedim diretmedim. Golden Goat aldık. Kaşık biberon baktım ama yoktu. İnternetten sipariş vereceğim mecbur onu. Hastanede biberona izin vermiyormuş hemşireler, çok ilginç. Kaşık biberon ya da şırınga ile beslemek gerekiyormuş bebeği.

Penye battaniyem yoktu 1 tane aldım. Bebiş doğduğunda o battaniyeyi vermeyi düşünüyorum kundaklasınlar. Zeka kartlarından aldım aktivite zamanları için. Eşim çıngırak beğendi onu aldık. Bir kaç tane daha zıbın aldım. Herkes bir sürü zıbın al en çok zıbın lazım oluyo yetişmiyo diyip durduğu için. Ağız mendili aldım. 10 lu vardı ama bir 10 lu daha aldım. Bunu da herkes çok al diye önerdi. Toplam 20 tane oldu yeter.

Başka da hatırlayamıyorum ne aldık. Hee bir de biberon yıkama sabunu aldım uni baby nin.

Koçtaş'a gittik dolap baktık. 1 tane beğendim ama internet mağazalarında daha fazla çeşit var. Bu hafta dolabı seçerim siparişi internetten veririm olmadı. Gelince de Şubat ayı yıkama, ütüleme, yerleştirme ile geçer sanırım.

Bebemin kalan tek eksikleri şampuanı, vücut losyonu ve pişik kremi oldu. Onları da Mustela alacağım eczaneden.

Bu arada eşimin iş arkadaşı ve eşi ile karşılaştık mağazada. Eşim adamın adını bile hatırlamıyor. Merhaba merhabalarmış. Kadın 9 haftalık hamilleymiş, öyle bir dolanmaya gelmişler. Kadın birden kalktı göbeğimi elleyip sevmeye başladı.

Bu insanlarda niye bir sormadan etmeden göbek sevme merakı var anlamadım. Neyse. Gerçi göbeğinizi sevebilir miyim diye de sorulmaz ama tuhaf.

Kızlar merhaba Eylül annelerinden geliyorum.sanırım enfeksiyon var idrarda aşırı yanıyor acaba doğal yoldan nasıl geçirebiliriz

Eklentiler

• IMG_0426.webp
    4,5 KB · Görüntüleme: 61
Benim küçüklüğümde dinozor dergileri vardı, içinden dinozor maketi falan çıkardı. Bayılırdım. Bütün dinozorların isimlerini bilirdim. O zamandan inekmişim dinozor treni neymiş kız, o yetişkinliğime mi denk geldi acaba hiç duymadım bir bakayım belki oğlumla izlerim

O sarı kapaklı unibaby güzel ben onunla yıkadım çamaşırlarını.
Kaşık biberonu ebebek uygulamasından yeni sipariş verdim geldi, güzel ufak bi şey yer tutmaz. Biberon lansinoh sipariş verdim 1 ay ve üzeri yazıyordu üzerinde. Sanırım meme reddine sebep olmasın diye ilk ay vermiyorlar. Emzik de aynı şekilde en azından ilk 15-20 gün bebek memeye alışana kadar önerilmiyor.
Bu arada civilde tek üstler var çok güzel. İçinde ince beyaz pamuklu bi iç zıbın, üstünde de normal renkli yine çapraz çıtçıtlı bi üst. Bu şekil 70-80 liraya falan satılıyordu. Bebeğin göbeği düşmeden önce çıtçıtlı badilerden daha rahat oluyormuş bu şekil. Yolunuz düşerse bi bakın derim.

Kızlar merhaba Eylül annelerinden geliyorum.sanırım enfeksiyon var idrarda aşırı yanıyor acaba doğal yoldan nasıl geçirebiliriz
Enfeksiyon doğal yolla geçer mi bilmiyorum, bol su içmek dışında yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi. Doktorunuza danışın bence, gerek görürse antibiyotik kullanırsınız. Gebelikte enfeksiyon pek istenen bir şey değil. Geçmiş olsun

İşte bundan 10 sene falan önce trt çocukta mı ne vardı. Aynı öyle farklı dinozorlar isimleriyle beraber geçiyodu çizgifilmde. Tatlı bi şeydi valla izlenebilir

Tabi kimin ne yaşadığını bilemeyiz. Eskiler de çok çekmiş. Bazen anlatılanları duyunca nasıl katlanmışlar diyorum Her devrin kendi özellikleri var. Allah herkesi kaynana gazabından korusun. Hepimizin karşısına vicdanlı merhametli insanlar çıkarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…