- 16 Nisan 2023
- 1.459
- 2.900
- 53
- 38
Yok canım.Kızlar şeker ölçümü yapanlara bi sorum var. 1. Saat tokluk bakarken 5-10 dk gibi sapmalar sonucu çok etkiler mi
Östrojen seviyesi düştüğü için oluyor. Hamilelikte saçların dolgunlasmasi ve çabuk yağlanması da o yuzden. Herkeste olmuyor ama cok karşılaşılan bir durum. Ben açıkçası çok bir çaresi olduğunu düşünmüyorum. Vücudun hormonları dengelemesini sabirla bekleyeceğizKızlar bebişler doğduktan sonra kadınlarda saç dökülmesi oluyormuş. Bu konuda bilgisi olan var mı? Ne ürün kullanmak lazım, ne zaman kullanmaya başlamak lazım. Ya da vitamin içmeli?
Ay ben de gördum onu haftasını görmemıstım aaaay ne erkenmıs korkmaya basladım işe devam edınce napcaz arabada gelırse ayh eşim bıraksın bariAy o değil de biraz önce TV de gördüm. İStanbul'da 32 haftalık gebe bir kadının birden dolmuşta sancıları başlamış ve dolmuşun içinde doğurmuş bebeğini. Bebek de annesi de iyilermiş çok şükür. Şaka gibi.
Tövbe estağfurullah hakikaten neden elledi ki şimdi seniAy bugün bizde e-bebek yaptık. 2300 ya da 2400 tuttu. Son kalan şeyleri aldık.
Biz de deterjan için gitmiştikNiyeyse ben de o anda sarı kapak uni baby aldım. Eşimin ısrarı ile bebiş için mama aldık 1 tane. Hastaneye götürelim mutlaka dedi. İyi dedim diretmedim. Golden Goat aldık. Kaşık biberon baktım ama yoktu. İnternetten sipariş vereceğim mecbur onu. Hastanede biberona izin vermiyormuş hemşireler, çok ilginç. Kaşık biberon ya da şırınga ile beslemek gerekiyormuş bebeği.
Penye battaniyem yoktu 1 tane aldım. Bebiş doğduğunda o battaniyeyi vermeyi düşünüyorum kundaklasınlar. Zeka kartlarından aldım aktivite zamanları için. Eşim çıngırak beğendi onu aldık. Bir kaç tane daha zıbın aldım. Herkes bir sürü zıbın al en çok zıbın lazım oluyo yetişmiyo diyip durduğu için. Ağız mendili aldım. 10 lu vardı ama bir 10 lu daha aldım. Bunu da herkes çok al diye önerdi. Toplam 20 tane oldu yeter.
Başka da hatırlayamıyorum ne aldık. Hee bir de biberon yıkama sabunu aldım uni baby nin.
Koçtaş'a gittik dolap baktık. 1 tane beğendim ama internet mağazalarında daha fazla çeşit var. Bu hafta dolabı seçerim siparişi internetten veririm olmadı. Gelince de Şubat ayı yıkama, ütüleme, yerleştirme ile geçer sanırım.
Bebemin kalan tek eksikleri şampuanı, vücut losyonu ve pişik kremi oldu. Onları da Mustela alacağım eczaneden.
Bu arada eşimin iş arkadaşı ve eşi ile karşılaştık mağazada. Eşim adamın adını bile hatırlamıyor. Merhaba merhabalarmış. Kadın 9 haftalık hamilleymiş, öyle bir dolanmaya gelmişler. Kadın birden kalktı göbeğimi elleyip sevmeye başladı.
Bu insanlarda niye bir sormadan etmeden göbek sevme merakı var anlamadım. Neyse. Gerçi göbeğinizi sevebilir miyim diye de sorulmaz ama tuhaf.
20 haftalıktı burada bizim kız üstüne 10 hafta ne çabuk geçmiş neredeyse 30 haftalık olduk ve 10 hafta sonra Allah nasip ederse canlı canlı kendisine bakıyor olacağız bebişlerin kızlar duygulandım
Şekil 1-a: benBen oğluma hep dinozorlu takım alıyom, bu kız anneleri neden böyle ya hep kaynana gömüp dinozor beğenmiyorlar hıh
Aaaa ben hep tulum aldım çok mantıklı şuan aydınlandım bak yine göbeeeeekkk diyeO sarı kapaklı unibaby güzel ben onunla yıkadım çamaşırlarını.
Kaşık biberonu ebebek uygulamasından yeni sipariş verdim geldi, güzel ufak bi şey yer tutmaz. Biberon lansinoh sipariş verdim 1 ay ve üzeri yazıyordu üzerinde. Sanırım meme reddine sebep olmasın diye ilk ay vermiyorlar. Emzik de aynı şekilde en azından ilk 15-20 gün bebek memeye alışana kadar önerilmiyor.
Bu arada civilde tek üstler var çok güzel. İçinde ince beyaz pamuklu bi iç zıbın, üstünde de normal renkli yine çapraz çıtçıtlı bi üst. Bu şekil 70-80 liraya falan satılıyordu. Bebeğin göbeği düşmeden önce çıtçıtlı badilerden daha rahat oluyormuş bu şekil. Yolunuz düşerse bi bakın derim.
Bütün yazdıklarını ahaValla benim baba tarafımda tek iyi insan yok. Zamanında 13-14 yaşımdayken kuzenimin kocası götümü başımı elleyip beni öpmeye kalkmıştı. Gidip herkese söylemiştim ama kimse bana inanmamıştı, çünkü adam gidip Kuran'a el basıp yapmadım öyle bir şey demiş ve onun sözü benden üstün tutulmuştu tüm baba tarafımda. Adım da ailede .rospuya çıkmıştı. Hatta üstüne kocasına iftira attığımı söyleyip anne tarafımdaki diğer her erkekle birlikte olmak istediğim yalanını falan yaymışlardı ve tüm baba tarafı da bu yalana inanmıştı. Hatta baba tarafındaki tüm amcalarımın oğullarıyle da birlikte olmak istiyormuşum
Baba tarafı benim gözümde zerre sevilmeyen iğrenç mahluklardan oluşan bir grup. İçim soğumuyor bir türlü.
Çok şükür eşimin ailesinden sapıkça bir şey görmedim. Ama niyeyse o küçüklükten gelme soğukluğu da atamıyorum. Kv min sürekli başkalarının arkasından konuşşmasına çok tanık oldum. Eşimin kardeşinin de tekinsiz bir tip olduğunu biliyorum. Hapse girdi çıktı uyuşturucudan.
Açıkçası istemiyorum kızımın o tarafla çok yüz göz olmasını.
Yani yaşlıya hürmet bize aile terbiyesi olarak verildi kuzum siz bakmayın burada çoğumuzun atıp tuttuğuna şurada kimsenin hürmetsizlik edeceğini düşünmüyorum. Ben kv küstüm diyorum ama mesela arıyorum bişi olmamış gibi konuşuyorum yapamam zaten başta eşim var arada diye yapamam annesi sonuçta ikincisi de benimki hakikaten çok yaşlı. Bana yaşattıkları için hakkımı helal etmedim çünkü çok şey yaşattılar o ayrı ama eşimde der ben anneme bir gün hürmetsizlik ettiğini görmedim senin der. Arkasından konuşuyorum sadece oda benim arkamdan konuşuyor zatenErkek anası olcam diye mi yoksa benim kayınvalidem uzakta diye mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama acık insaf edin kız kaynanalarasaçma sapan adetleri kastetmiyorum tabi ki ama ne bileyim aldığı şeyleri sadece onun yanındayken de olsa giydirmek, çocuk biraz büyüdüğünde çocuğun yanında onlara iyi davranmaya çalışmak falan bence güzel şeyler. Hepimiz baba taraflarımıza düşman büyüdük anne babalarımızın o dengeyi kuramamasından ötürü. Bence hem eşlerimiz hem de çocuklarımız sevgimizi olmasa da saygımızı görmeli ya. Kızmayın bana
Caniko karşıma bunla ilgili hep gebelik süresince kullanılan vitaminler doğumdan sonra da kullanılmaya devam edilsin tadında şeyler çıkıyor instagramda falan. Hafta içi bir lohusalık eğitimine katılıcam, soracağım konulardan biri de bu. Annemin saçı korkunç dökülmüş kardeşimden sonra, kadıncağız bütün ömrünü kel geçirdi resmen o yüzden korkuyorum ben de bundan.Kızlar bebişler doğduktan sonra kadınlarda saç dökülmesi oluyormuş. Bu konuda bilgisi olan var mı? Ne ürün kullanmak lazım, ne zaman kullanmaya başlamak lazım. Ya da vitamin içmeli?
+1im ektedir.Ben oğluma hep dinozorlu takım alıyom, bu kız anneleri neden böyle ya hep kaynana gömüp dinozor beğenmiyorlar hıh
Kızlar bebişler doğduktan sonra kadınlarda saç dökülmesi oluyormuş. Bu konuda bilgisi olan var mı? Ne ürün kullanmak lazım, ne zaman kullanmaya başlamak lazım. Ya da vitamin içmeli?
Bismillah bu saç mevzusunu ilk kez duyuyorum nettiniz yawCaniko karşıma bunla ilgili hep gebelik süresince kullanılan vitaminler doğumdan sonra da kullanılmaya devam edilsin tadında şeyler çıkıyor instagramda falan. Hafta içi bir lohusalık eğitimine katılıcam, soracağım konulardan biri de bu. Annemin saçı korkunç dökülmüş kardeşimden sonra, kadıncağız bütün ömrünü kel geçirdi resmen o yüzden korkuyorum ben de bundan.
Helal kız sana. Yani yanlış yapmış büyüklere karşı saftirikliğe varmayan saygının önünde eğiliyorum gerçekten. Ve evet senin konuşman daha masum kalıyor bu karşılaştırmadaYani yaşlıya hürmet bize aile terbiyesi olarak verildi kuzum siz bakmayın burada çoğumuzun atıp tuttuğuna şurada kimsenin hürmetsizlik edeceğini düşünmüyorum. Ben kv küstüm diyorum ama mesela arıyorum bişi olmamış gibi konuşuyorum yapamam zaten başta eşim var arada diye yapamam annesi sonuçta ikincisi de benimki hakikaten çok yaşlı. Bana yaşattıkları için hakkımı helal etmedim çünkü çok şey yaşattılar o ayrı ama eşimde der ben anneme bir gün hürmetsizlik ettiğini görmedim senin der. Arkasından konuşuyorum sadece oda benim arkamdan konuşuyor zatenama en azından siz tanımıyorsunuz o beni eltimle çekiştiriyor yapacak bişi yok
Ben artık pijamaları donları karnımın üstüne çekemiyorum ya darlanıyorum. Göbüşün altında bırakıyorum hepsini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?