- 3 Ağustos 2012
- 9.362
- 16.635
- 448
- 36
Valla benim baba tarafımda tek iyi insan yok. Zamanında 13-14 yaşımdayken kuzenimin kocası götümü başımı elleyip beni öpmeye kalkmıştı. Gidip herkese söylemiştim ama kimse bana inanmamıştı, çünkü adam gidip Kuran'a el basıp yapmadım öyle bir şey demiş ve onun sözü benden üstün tutulmuştu tüm baba tarafımda. Adım da ailede .rospuya çıkmıştı. Hatta üstüne kocasına iftira attığımı söyleyip anne tarafımdaki diğer her erkekle birlikte olmak istediğim yalanını falan yaymışlardı ve tüm baba tarafı da bu yalana inanmıştı. Hatta baba tarafındaki tüm amcalarımın oğullarıyle da birlikte olmak istiyormuşumErkek anası olcam diye mi yoksa benim kayınvalidem uzakta diye mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama acık insaf edin kız kaynanalarasaçma sapan adetleri kastetmiyorum tabi ki ama ne bileyim aldığı şeyleri sadece onun yanındayken de olsa giydirmek, çocuk biraz büyüdüğünde çocuğun yanında onlara iyi davranmaya çalışmak falan bence güzel şeyler. Hepimiz baba taraflarımıza düşman büyüdük anne babalarımızın o dengeyi kuramamasından ötürü. Bence hem eşlerimiz hem de çocuklarımız sevgimizi olmasa da saygımızı görmeli ya. Kızmayın bana
evet evet bak bu mantıktayım ben de. Allah var kızıma kimseyi kötülemem. Ben burada kalmak istiyorumd erse de kalabilir ileride babaannesinde. Ama yamuk yapan olursa karşısında beni bulur. Tahammülüm yok.Kesinlikle. Bi de bence yeni nesil diye eleştirdiğimiz gençlik bu “aile büyüğü” ihtiyacı karşılanmadığı için, bi şekilde değer aktarımı yapılamadığı için boşlukta. Babaanneler anneanneler dedeler çocuğun hayatında küçüklüğünden itibaren tatlı bi yerde olmalı. Avrupa’da bu tarz aile bağları daha zayıf olduğundan gençler de daha fazla savruluyor. Tabi bunların hepsi benim gözlemim ve görüşüm. Deneyimlik bi durumum yok o yüzden kaynanasından çeken ve bu yüzden nefret edenlere de saygı duyuyorum
Ayy şoklar içinde okudum. Kimin ne yaşadığını bilemiyor işte insan. Sen tabi durumu daha iyi analiz ediyorsun yaşadığın bir olay dizisi var. Bende yıllar önce öğrencimin dedesinin tacize uğradığını öğrendiğimde günlerce kendime gelememiştim.Valla benim baba tarafımda tek iyi insan yok. Zamanında 13-14 yaşımdayken kuzenimin kocası götümü başımı elleyip beni öpmeye kalkmıştı. Gidip herkese söylemiştim ama kimse bana inanmamıştı, çünkü adam gidip Kuran'a el basıp yapmadım öyle bir şey demiş ve onun sözü benden üstün tutulmuştu tüm baba tarafımda. Adım da ailede .rospuya çıkmıştı. Hatta üstüne kocasına iftira attığımı söyleyip anne tarafımdaki diğer her erkekle birlikte olmak istediğim yalanını falan yaymışlardı ve tüm baba tarafı da bu yalana inanmıştı. Hatta baba tarafındaki tüm amcalarımın oğullarıyle da birlikte olmak istiyormuşum
Baba tarafı benim gözümde zerre sevilmeyen iğrenç mahluklardan oluşan bir grup. İçim soğumuyor bir türlü.
Çok şükür eşimin ailesinden sapıkça bir şey görmedim. Ama niyeyse o küçüklükten gelme soğukluğu da atamıyorum. Kv min sürekli başkalarının arkasından konuşşmasına çok tanık oldum. Eşimin kardeşinin de tekinsiz bir tip olduğunu biliyorum. Hapse girdi çıktı uyuşturucudan.
Açıkçası istemiyorum kızımın o tarafla çok yüz göz olmasını.
Seninkiler suratına bakılmayacak insanlarmış haklısın. Of tüylerim ürperdi ne biçim mahlukatlar.Valla benim baba tarafımda tek iyi insan yok. Zamanında 13-14 yaşımdayken kuzenimin kocası götümü başımı elleyip beni öpmeye kalkmıştı. Gidip herkese söylemiştim ama kimse bana inanmamıştı, çünkü adam gidip Kuran'a el basıp yapmadım öyle bir şey demiş ve onun sözü benden üstün tutulmuştu tüm baba tarafımda. Adım da ailede .rospuya çıkmıştı. Hatta üstüne kocasına iftira attığımı söyleyip anne tarafımdaki diğer her erkekle birlikte olmak istediğim yalanını falan yaymışlardı ve tüm baba tarafı da bu yalana inanmıştı. Hatta baba tarafındaki tüm amcalarımın oğullarıyle da birlikte olmak istiyormuşum
Baba tarafı benim gözümde zerre sevilmeyen iğrenç mahluklardan oluşan bir grup. İçim soğumuyor bir türlü.
Çok şükür eşimin ailesinden sapıkça bir şey görmedim. Ama niyeyse o küçüklükten gelme soğukluğu da atamıyorum. Kv min sürekli başkalarının arkasından konuşşmasına çok tanık oldum. Eşimin kardeşinin de tekinsiz bir tip olduğunu biliyorum. Hapse girdi çıktı uyuşturucudan.
Şaka bir yana haklısın canım ama benim kv insaf edilecek biri de değil ne yazıkki burada kv şöyle iyi böyle anlaşıyoruz diyenlere imreniyorum biz çok yakın oturuyoruz apartmanlar yan yana kendimi övmeyi hiç sevmem ama beni öpüp başına koysun hamile kalmadan evvel bebek meselesi aramızda problem olmuştu kaynanam da çıkıp oğlum seni boşasa hakkıdır eğer çocuğun olmazsa hiçbir işe yaramazsın vs demişti aylar sonra hamilelik haberini verdik bu sefer de oğlum benim gözümde hala çocuk bu yaşta beni babaanne yaptınız diye ağladıErkek anası olcam diye mi yoksa benim kayınvalidem uzakta diye mi böyle düşünüyorum bilmiyorum ama acık insaf edin kız kaynanalarasaçma sapan adetleri kastetmiyorum tabi ki ama ne bileyim aldığı şeyleri sadece onun yanındayken de olsa giydirmek, çocuk biraz büyüdüğünde çocuğun yanında onlara iyi davranmaya çalışmak falan bence güzel şeyler. Hepimiz baba taraflarımıza düşman büyüdük anne babalarımızın o dengeyi kuramamasından ötürü. Bence hem eşlerimiz hem de çocuklarımız sevgimizi olmasa da saygımızı görmeli ya. Kızmayın bana
Aynen, durup dururken sırf geçmişten gelen bir şey var diye yapmam. ama ne bilim eşimin kardeşiyle kızımı yalnız bırakmak istemem de. Tedirginim bu anlamda çok. Fakat kalkıp durduk yerde de kötüleyecek bir şey demem.Seninkiler suratına bakılmayacak insanlarmış haklısın. Of tüylerim ürperdi ne biçim mahlukatlar.
Tabi ki sevilmeyecek insanlara kötü alışkanlıklara maruz kalmasın çocuklarımız. Ama en azından bizden de onlar hakkında kötü şeyler duymasınlar ki mensup oldukları aileye aidiyet hissetsinler. Büyüdükçe zaten kötü yönlerini görüp doğrudan karakterlerine olmasa da bu kötü alışkanlıklara karşı olumsuz tavırlarını göstereceklerdir. Terbiye eden her türlü biziz sonuçta
Önceki neslin kendini ifade noktasında ciddi sorunları var bence ya. Önce torun isteyip sonra torun oldu diye ağlamasının başka bi açıklaması yokŞaka bir yana haklısın canım ama benim kv insaf edilecek biri de değil ne yazıkki burada kv şöyle iyi böyle anlaşıyoruz diyenlere imreniyorum biz çok yakın oturuyoruz apartmanlar yan yana kendimi övmeyi hiç sevmem ama beni öpüp başına koysun hamile kalmadan evvel bebek meselesi aramızda problem olmuştu kaynanam da çıkıp oğlum seni boşasa hakkıdır eğer çocuğun olmazsa hiçbir işe yaramazsın vs demişti aylar sonra hamilelik haberini verdik bu sefer de oğlum benim gözümde hala çocuk bu yaşta beni babaanne yaptınız diye ağladıdaha neler neler yaptı dedi etti her şeyin de içindedir kendisi her şeye dahildir sürekli eleştirir. O yüzden yaptığı hiçbir şey gözümde samimi değil yine de saygıdan ödün vermiyorum, çizgimi bozmuyorum tabii ki kızımı da sevgiyle saygıyla büyütmek en büyük isteğim
Ben de bu olaya çok şaşırdımAy o değil de biraz önce TV de gördüm. İStanbul'da 32 haftalık gebe bir kadının birden dolmuşta sancıları başlamış ve dolmuşun içinde doğurmuş bebeğini. Bebek de annesi de iyilermiş çok şükür. Şaka gibi.
Valla bence de bırakma. Uyuşturucudan içeri girmiş biriymiş baksana bi daha almayacağı ne malum. Ben çok ufaktım ama hatırlıyorum, babamın teyzesinin eşi bana annem babam da yanımdayken bi yudum rakı içirmişti. Annemler tabi o zaman onları büyük bilip hürmet ettikleri için ses çıkaramamışlar. Oysa gayet muhafazakar bi aileyiz yani alkol alan tek akrabamızdı o kişiAynen, durup dururken sırf geçmişten gelen bir şey var diye yapmam. ama ne bilim eşimin kardeşiyle kızımı yalnız bırakmak istemem de. Tedirginim bu anlamda çok. Fakat kalkıp durduk yerde de kötüleyecek bir şey demem.
Zaman mekan fark etmeksizin fırt diye doğurabilen kadınlara hayranım yaAy o değil de biraz önce TV de gördüm. İStanbul'da 32 haftalık gebe bir kadının birden dolmuşta sancıları başlamış ve dolmuşun içinde doğurmuş bebeğini. Bebek de annesi de iyilermiş çok şükür. Şaka gibi.
Ay çok şükür iyilermiş ya. Aylardır forumu takip ediyorum. 30. haftadan sonra erken gelen bebişlerin maşallahı var. Bir sıkıntı yaşayanı görmedim çok şükür. İnşallah kucağına da alır hemencecik. Bizim sıpaların hepsi de zamanlarını beklerler umarım.Ben de bu olaya çok şaşırdım
Çok şükür canım inşallah bekler bizimkiler. Bu sene sanki erken doğumlar arttı gibi geliyor bana. Forumda da takip ediyorum aynı şekilde mesela arkadaşım 33. Haftalık ve çok kasılması varmış doktoru bugün yarın alabiliriz doğuma hazırlıklı olun demiş. Benim doğum 8 nisanı gösteriyor ama mart anası olacakmışım gibi bir his var içimde hayırlısıAy çok şükür iyilermiş ya. Aylardır forumu takip ediyorum. 30. haftadan sonra erken gelen bebişlerin maşallahı var. Bir sıkıntı yaşayanı görmedim çok şükür. İnşallah kucağına da alır hemencecik. Bizim sıpaların hepsi de zamanlarını beklerler umarım.
Ay evet ya, ama bana bir kaç kişi şey dedi ortak oalrak. Doktorlarının yaptığı yoruma göre geçerli bir kanıt yok ama bu corona aşılarından sonra daha bi artmış erken doğumlar. Valla ona bağlıysa bilmiyorum. Ben 3 doz biontech omuştum.Çok şükür canım inşallah bekler bizimkiler. Bu sene sanki erken doğumlar arttı gibi geliyor bana. Forumda da takip ediyorum aynı şekilde mesela arkadaşım 33. Haftalık ve çok kasılması varmış doktoru bugün yarın alabiliriz doğuma hazırlıklı olun demiş. Benim doğum 8 nisanı gösteriyor ama mart anası olacakmışım gibi bir his var içimde hayırlısı
Evet canım aşıya bağlıyorlar erken doğumları ben de 3 doz oldum. Yalancı kasılmalar vücudun kendini hazırlaması endişelenecek bir şey yok deniyor. Ben henüz hiç yaşamadım kasılma acı ağrı oluyor ara sıra o ayrı ama bebeğin tek tarafa toplanması olayını yaşıyorum. Sabahları karnım daha yumuşak akşam daha ağır sert oluyor taş gibi özellikle solda göbek deliğinin hemen yanında o çıkıntı hep duruyorAy evet ya, ama bana bir kaç kişi şey dedi ortak oalrak. Doktorlarının yaptığı yoruma göre geçerli bir kanıt yok ama bu corona aşılarından sonra daha bi artmış erken doğumlar. Valla ona bağlıysa bilmiyorum. Ben 3 doz biontech omuştum.
4 gündür benim de kasılmalarım başladı sancı ile birlikte.
Adet ağrısı gibi oluyor karnım taş kesiliyor bebek tostop oluyor. Bugün ilk defa eşim de gördü şaşırdı. Tabi ben sülalem yine rahat. tonla şey okuyunca bunun da normal olduğunu öğrendim. Bu haftalarda olabiliyormuş. Ancak belden girecek bir ağrı olursa hemen acile giderim.
Benim karnımın şişen tarafı plasentanın olmadığı taraf hep. Plasenta sağdaymış bebeğin kafası da sağdaymış. Muhtemelen bacaklarını topluyo ondan şişiyo karnım da.Evet canım aşıya bağlıyorlar erken doğumları ben de 3 doz oldum. Yalancı kasılmalar vücudun kendini hazırlaması endişelenecek bir şey yok deniyor. Ben henüz hiç yaşamadım kasılma acı ağrı oluyor ara sıra o ayrı ama bebeğin tek tarafa toplanması olayını yaşıyorum. Sabahları karnım daha yumuşak akşam daha ağır sert oluyor taş gibi özellikle solda göbek deliğinin hemen yanında o çıkıntı hep duruyorartık plasenta mı bebek mi bilemiyorum pazartesi kontrolde öğrenicem. En iyisi fazla evham yapmamak
Olabilir bazı plasentalar aşağıda oluyormuş beni muayene eden perinatolog olabilecek en yüksek yerde senin plasentan demişti tabii tam olarak ne tarafta bilmiyorum dönüşleri falan çok net ama gerindiğini hissediyorum içerde özellikle geceleri çok hareketlilerBenim karnımın şişen tarafı plasentanın olmadığı taraf hep. Plasenta sağdaymış bebeğin kafası da sağdaymış. Muhtemelen bacaklarını topluyo ondan şişiyo karnım da.
Pislikler ya çok sinirlendimValla benim baba tarafımda tek iyi insan yok. Zamanında 13-14 yaşımdayken kuzenimin kocası götümü başımı elleyip beni öpmeye kalkmıştı. Gidip herkese söylemiştim ama kimse bana inanmamıştı, çünkü adam gidip Kuran'a el basıp yapmadım öyle bir şey demiş ve onun sözü benden üstün tutulmuştu tüm baba tarafımda. Adım da ailede .rospuya çıkmıştı. Hatta üstüne kocasına iftira attığımı söyleyip anne tarafımdaki diğer her erkekle birlikte olmak istediğim yalanını falan yaymışlardı ve tüm baba tarafı da bu yalana inanmıştı. Hatta baba tarafındaki tüm amcalarımın oğullarıyle da birlikte olmak istiyormuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?