2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Aynen ya sigara kola kahve hiç takmiyor çoğu kadın ama çocukları da sağlıklı bilmiyorum şans mi nasıl oluyor 🤣
Sigara kola kesinlikle baya etkiliyor bence. Şeker kattığımız komposto ve limonata da etkiliyordur ama minimal. Daha şeker yüklemesi yapmadık ya mesela şeker çıkarsa baya etkiliyordur.

Canım napıyosun ? Detaylı konusunu ne yaptın, nereye gideceksin?
Ben sanırım önce midyattaki kendi doktoruma gideceğim 21. Hafta gibi eğer sıkıntılı bir durum olursa inşallah olmaz hepimizinki iyi geçer 🙏 ya da ben kendim rahat hissedemezsem o zaman batmana gideceğim. Benim bel ağrılarım falan baya arttı batmana gidip gelmek bile beni baya yoracak o yüzden eşimle böyle bir karar aldık. Sen yaşama mı gideceksin ayrıntılı için

Kızlar bu arada icecek sorununu nasıl cozuyorsunuz ya? Şekerli icecek hazır meyve suyu falan içmek istemiyorum. E sekerizlerinde de tatlandirici var o da sanırım iyi değil. Neler iciyosunuz ya özellikle soğuk icecek onerisi please🙏
Kayısı hoşafı suyunu süzuyorum. İçine bir iki yaprak hibisküs atıyorum. Bir de limon sikiyorum. Çok az da şeker atıyorum. Baya gidiyor bana.

Kahve içen var mı aranızda. Ben tam bir kahve muptelasiydim günde 2-3 fincan tuketiyordum, sabah kalkinca hazırlanırken önce kahvemi yapar o şekilde hazirlanirdim ama hamileligimden beridir ne filtre kahve ne başka bı kafein türü tuketmedim ama canım deli gibi kahve istiyor. Eşim kafeinsiz kahve almış thcibo dan, bı iki kez ondan içtim tabi ki yoğun kahve aroması gibi değil ama hiç yoktan iyidir dedim. Kafesinsiz kahvenin de zararı var mıdır acaba
Bende hergün olmasada 2 günde bir sabah kahvemi içiyorum 🙄 beslenme konusunda tam bir fiyaskoyum 😔 günde 200 ml kafein tüketimi uygunmuş diye okumuştum ben 🙄🙄

Ben sanırım önce midyattaki kendi doktoruma gideceğim 21. Hafta gibi eğer sıkıntılı bir durum olursa inşallah olmaz hepimizinki iyi geçer 🙏 ya da ben kendim rahat hissedemezsem o zaman batmana gideceğim. Benim bel ağrılarım falan baya arttı batmana gidip gelmek bile beni baya yoracak o yüzden eşimle böyle bir karar aldık. Sen yaşama mı gideceksin ayrıntılı için
Bence de dediğin gibi yap. İnşallah her şey normal geçer gelmene gerek kalmaz 🌸🙏🏻Evet Batmanda yapacağım canım Allah’ın izniyle

Hahahaha bilmiyorum ki hayatım burda ne güzel ne şanslı kadınlarız ne güzel annelik şansı nasip olmuş tadını çıkarıp birbirimize destek olmak gülmek eğlenmek varken neden böyle oldu anlamadım ki 😔
Al benden de o kadar 😌 kafa dağıtmak bilgilenmek amacıyla olan gruplar değil mi ki buraları neyin kavgası neyse ağzımızın tadı bozulmasın 🙏🙏

Kahve içen var mı aranızda. Ben tam bir kahve muptelasiydim günde 2-3 fincan tuketiyordum, sabah kalkinca hazırlanırken önce kahvemi yapar o şekilde hazirlanirdim ama hamileligimden beridir ne filtre kahve ne başka bı kafein türü tuketmedim ama canım deli gibi kahve istiyor. Eşim kafeinsiz kahve almış thcibo dan, bı iki kez ondan içtim tabi ki yoğun kahve aroması gibi değil ama hiç yoktan iyidir dedim. Kafesinsiz kahvenin de zararı var mıdır acaba
Günde 1 fincan içilebilir diyen de var içmeyin diyen de. Ben de 1 fincanın içilebileceğini düşünüyorum ama şöyle ki sigara kullanmıyorsan, asitli bir şey içmiyorsan veya gün içinde buna benzer sağlıksız şeyler tüketmiyorsan rahatlıkla içilir. Aksi halde hepsi bir arada olunca tabiki iyi bir etkisi olmayacaktır.

Öneri olarak değil kuzum ama ben bir kola içiyorum ki anlatamam 🙈🙈 hemde şişe değil bilerek teneke alıyorum ki yaksın geçsin boğazımı 😢😢😢 midemi aşırı rahatlatıyor ☹️ kendimi avutma şeklimde sigara içen hamilelerde var olabiliyor böyle şeyler şeklinde oluyor 🙈 dip not: sigara içenleri eleştirmiyorum oda zararlı cola da zarar eşitliliği açısından dediğimi belirtmek isterim 😂😂😌
Oyy en azından azalt bebeğim ya kaç tane içiyorsun günde?

Kızlar hepinize selamlar. Ben tüm olanları daha yeni okuyabildim ve çok şaşırdım açıkçası. Hepimiz kocaman insanlarız hepimiz hamileyiz burda hepimiz birbirimizin bebeği için dua ettik hatırlayın. Kalp atışını duyan keseyi gören her anne için sevindik. Aramızdan bebeğini kaybedip ayrılan anneler oldu onlar için üzüldük. Yeri geldi birbirimize destek olduk yeri geldi akıl verdik. Gerek var mıydı bunca polemiğe girmeye. Kendi adıma konuşmam gerekirse hamile birini üzmeyi asla istemem, ama aynı şekilde bana karşı da özenli davranılmasını isterim. Tüm bu olanlar gerçekten hoş değil kimse kimseyi kırmasın. Sizi bilmiyorum ama ben Ağustos ve Eylül annelerinin gruplarını dahi okuyorum, sonuçta daha öndeler ve bir çok şeyi öncesinde yaşadılar. Bu anlamda aralık grubunu da bir süredir takip ediyorum ve takip etmem sebebiyle yorumda yapıyorum. Hem o konuya hem başka konulara. Benim için ismimin hangi konuda yazdığının bir önemi yok sonuçta hepimiz hamileyiz ve nereden ne bilgi öğrensek kardır. Ve tamamen kendi hamileliğimle ilgili olarak yaşadığım bazı sağlık sorunlarını da kendimden önceki aylardaki gebeler ne yapmış nasıl çözmüş düzelmiş mi diye merak ediyorum ve sürekli okuyorum benim için forumu kullanma amacı zaten bilgi edinmek. Yeri geliyor indirimde birşeyler görüyorum bazen burda bazen başka yerde paylaşıyorum. Bazende olumsuz yorum geleceği hissine kapılarak yorum yapmak istemiyorum sadece okuyup geçiyorum. Lütfen kimse kimseyi kırmasın. Gruplaşma olmasın. Kimse kimseyi suçlamasın ve hayatına müdahil olmasın. Hepimizin hayat şartları, yetiştirilme tarzları, karakterleri farklı. Hepimiz hassas dönemdeyiz. Lütfen birbirimize karşı biraz daha yapıcı olalım. En ufak sebepten sorun çıkarmaya çalışmayalım. Sözlerimle herhangi birinizi hedef almıyorum olabildiğince nazik olmaya çalıştım. Yinede kırılan olduysa aranızda kusuruma bakmasın, amacım kötü değil. Dilerim hepimiz evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alırız. Karşılıklı polemiklere lütfen girmeyelim arkadaşlar. Hepimiz gebeyiz birinin lafıyla diğerine Allah korusun birşey olsa vebalini ödeyemeyiz. Herkese iyi akşamlar

Türk kahvesi içiyorum ben ara sıra sütlü veya sutsuz doktorum da dedi bi tane icebilirsin günde nescafe de günde 100ml içiyorsan iç dedi ama ben pek sevmiyorum nescafe zaten ondan içmedim hic

Aynen ya sigara kola kahve hiç takmiyor çoğu kadın ama çocukları da sağlıklı bilmiyorum şans mi nasıl oluyor 🤣
Biyolojik olarak evet ancak duygusal olarak tecrübelerim ve yapılan çalışmalara , dikkat- hareket ve yapı alanlarında bu çocukların daha risk taşıdığını gösteriyor. Ailelerden doğum ve gebelik öyküleri alınınca, gebelik esnasında yeme- içme gibi davranışlarda soruluyor .

E bizde Şubat ayından buradayız merak ediyoruz 1 hafta 2 4 hafta sonra neler olacak önümüzde neler var merak ediyoruz,okuyoruz bu kötü bişey mi yazik gerçekten iyice kutuplasti millet, sen ocaksin ocakta kal ben Şubat'ta niye ne zararı var aksine yararı daha cok, hani bı laf var ya paylaştığın senindir gizlediği değil.😕 Sinirlendim durduk yere sizde sakin olun kizlar
Ben ağustos ayına bile giriyorum 😂😂😂 yeni doğum yapıyorlar ya meraktan ne yapıyorlar diye

Kızlar hepinize selamlar. Ben tüm olanları daha yeni okuyabildim ve çok şaşırdım açıkçası. Hepimiz kocaman insanlarız hepimiz hamileyiz burda hepimiz birbirimizin bebeği için dua ettik hatırlayın. Kalp atışını duyan keseyi gören her anne için sevindik. Aramızdan bebeğini kaybedip ayrılan anneler oldu onlar için üzüldük. Yeri geldi birbirimize destek olduk yeri geldi akıl verdik. Gerek var mıydı bunca polemiğe girmeye. Kendi adıma konuşmam gerekirse hamile birini üzmeyi asla istemem, ama aynı şekilde bana karşı da özenli davranılmasını isterim. Tüm bu olanlar gerçekten hoş değil kimse kimseyi kırmasın. Sizi bilmiyorum ama ben Ağustos ve Eylül annelerinin gruplarını dahi okuyorum, sonuçta daha öndeler ve bir çok şeyi öncesinde yaşadılar. Bu anlamda aralık grubunu da bir süredir takip ediyorum ve takip etmem sebebiyle yorumda yapıyorum. Hem o konuya hem başka konulara. Benim için ismimin hangi konuda yazdığının bir önemi yok sonuçta hepimiz hamileyiz ve nereden ne bilgi öğrensek kardır. Ve tamamen kendi hamileliğimle ilgili olarak yaşadığım bazı sağlık sorunlarını da kendimden önceki aylardaki gebeler ne yapmış nasıl çözmüş düzelmiş mi diye merak ediyorum ve sürekli okuyorum benim için forumu kullanma amacı zaten bilgi edinmek. Yeri geliyor indirimde birşeyler görüyorum bazen burda bazen başka yerde paylaşıyorum. Bazende olumsuz yorum geleceği hissine kapılarak yorum yapmak istemiyorum sadece okuyup geçiyorum. Lütfen kimse kimseyi kırmasın. Gruplaşma olmasın. Kimse kimseyi suçlamasın ve hayatına müdahil olmasın. Hepimizin hayat şartları, yetiştirilme tarzları, karakterleri farklı. Hepimiz hassas dönemdeyiz. Lütfen birbirimize karşı biraz daha yapıcı olalım. En ufak sebepten sorun çıkarmaya çalışmayalım. Sözlerimle herhangi birinizi hedef almıyorum olabildiğince nazik olmaya çalıştım. Yinede kırılan olduysa aranızda kusuruma bakmasın, amacım kötü değil. Dilerim hepimiz evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alırız. Karşılıklı polemiklere lütfen girmeyelim arkadaşlar. Hepimiz gebeyiz birinin lafıyla diğerine Allah korusun birşey olsa vebalini ödeyemeyiz. Herkese iyi akşamlar
Iyi dileklerin icin tesekkurler canm
Konu bebeklerden bagimsiz elbette
Allah hepimize saglicakla kucagimiza almayi nasip etsin 🙏
Hala okudugunu idrak edemeyen carpitanlar var bu cok uzucu
Biraz tansiyonum duzeldi bakayim dedim ama tek mesaj okuyup agzina geleni yazanlar var. Neyse.. bende bakiyorum baska topiklere
Bi keresinde agustos topigindeki bi uye toptan alisveris yapmis mesela ayni sehirdeydik nerden aldigini vs de sormustum
Isteyen istedigini yazabilir istedigi yere
Nazi kampi degil burasi neticede
Benim tepkim sunaydi; burasi indirimleri paylasalim dedigimiz bilgi paylasalim dedigimiz bi yer dimi? E bakiyorum üye oraya indirim paylasiyor buraya gelip mide bulantim gecmedi yaziyor
Burayi onemsemiyorsa neden burada olay bu
Buraya da paylas oraya da paylas hatta git subata da paylas. Paylasmakta sorun yok
Birlik ve uyum bozuluyor oyle. Diger topiklere bakiyorum herkes uyum icinde burasi neden oyle olmadi anlayamadim yani kimse kimsenin sakasini kaldiramiyor baska gruba gidip zaten burasi oradan daha bilincli falan yaziliyor hic hos seyler degil. Bu nazik mesajin karsisinda kayitsiz kalamadim hersey icin tesekkurler Allah'a emanet🧡

Bende hergün olmasada 2 günde bir sabah kahvemi içiyorum 🙄 beslenme konusunda tam bir fiyaskoyum 😔 günde 200 ml kafein tüketimi uygunmuş diye okumuştum ben 🙄🙄
En azından sabahları bir fincan içsem çok mu etkiler diye düşünüyorum ben de. Kafein yıllardır tukettigim için yoksunluğu da baş ağrısı da yapıyor ister istemez.

Kızlar benim kalçamda bacaklarıma ve sırtıma doğru kırmızı noktalar var sivilce gibi. Kalçamdan başladı yayıldı iyice.var mı bu durumu yaşayan?hergün duş alıyorum beyaz sabunla yıkıyorum geçmiyor

Günde 1 fincan içilebilir diyen de var içmeyin diyen de. Ben de 1 fincanın içilebileceğini düşünüyorum ama şöyle ki sigara kullanmıyorsan, asitli bir şey içmiyorsan veya gün içinde buna benzer sağlıksız şeyler tüketmiyorsan rahatlıkla içilir. Aksi halde hepsi bir arada olunca tabiki iyi bir etkisi olmayacaktır.
Yok valla şuan tek kötü tercihim kahve istemek 😁 kolayı normalde de sevmem, sigara konusunda çok zorlandım ilk haftalar ama artık rahatım canım cekmiyor ama kahve konusunda değişik bı istek var sanırım bu aserme oluyor.

Türk kahvesi içiyorum ben ara sıra sütlü veya sutsuz doktorum da dedi bi tane icebilirsin günde nescafe de günde 100ml içiyorsan iç dedi ama ben pek sevmiyorum nescafe zaten ondan içmedim hic
Nescafeyi daha çok seviyorum, normalde kremalı ya da direk filtre severim ama kahve kreması zararlı olabilir günde bir fincan sütlü icebilirim o zaman çoğu kişi içiyor anladığım kadarıyla

Biyolojik olarak evet ancak duygusal olarak tecrübelerim ve yapılan çalışmalara , dikkat- hareket ve yapı alanlarında bu çocukların daha risk taşıdığını gösteriyor. Ailelerden doğum ve gebelik öyküleri alınınca, gebelik esnasında yeme- içme gibi davranışlarda soruluyor .
Oğlum özelinde konuşayım, dikkat eksikliği ve hiperaktivite tanısı aldığında doktorum hamilelik surecimi irdeledi, sigara alkol kullandın mi, herhangi bir hastalığın var mıydı, enfeksiyon geçirdin mi, hangi ilaçları kullandın vs gibi. Sigara ve alkol hamileligimi öğrendiğim andan itibaren ağzıma dahi sürmedim ama öğrenene kadar sigara içmiştim, şeker haricinde başka bı hastalığım yoktu, bir kez balıktan zehirlendim, iki kez diş eti enfeksiyonu geçirdim, antibiyotik kullandım. Bunların etkisi kesinlikle var mı bilinmez genetik geçişli bı durum ama nihayetinde hamilelikte kullanilan şeyler hatta temizlik ürünleri bile bebeği etkiliyor bence de.

Kızlar ikinci ürün 1 tl. Organik şampuan, deterjan, rollon ya da bebek ürünü vs almak isteyenler bakabilir. Ben deterjan almıştım ama indirimi görünce dayanamadım bı de burdan aldım bı de koltuk altı roll on aldım beyazlatıcı etkili

Mavisaclikadin Mavisaclikadin bu seferki indirim haberi benden gelsin ☺️ arkadaşım atmış bana da

Back
X