2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Kızlar benim de İnsülinim çok düşük çıkmış çok şaşkınım başına gelen var mı. Ne yemem ya da yememem lazım

Kuzum merhaba benim de plasenta biraz aşağıda rahim ağzına yakın, 21 haftalık, arada peçeteye çok az geliyor lahve akıntı vajinadan mı rahimden mi anlamıyorum, doktor size ilişkiyi yasakladı mı geçti mi akıntın. Doktor plasenta kaynaklı mı dedi ? Açılma probşemi ne oluyor?

Kuzum sen naptın bende doktorların hepsş farklı konuşuyor. 15. Haftada aşağıda dedi 2 doktor. Detaylı bakan 20. Haftada normal yukarıya çıkmış dedi başka bir doktor da ondan 1 hafta önce aynısını dedi. By hafta kahve akıntım üzerine gittim yani 21. Haftada hala aşağıda rahim ağzına yakın dedi hanhisine inanacağıma şalırdım

Ben daha detaylıya girmedim canım en son gittigimde 16. Yada 17. Haftadaydık ve hala aşağıda demişti. Eylülün ilk haftası gideceğim detaylıya inşallah o zamana kadar yukarı çıkmış olur bence büyük ihtimalle yükseliyordur takip edersin tamamen düzelir bir ay içinde inşallah moralini bozma sen dinlenmeye çalış ağır kaldırma

Beni sinirlendiren her doktorun farklı konuşması 2 doktor aşağıda dedi 2 doktor düzelmiş sıkıntı yok dedi aşağıda diyeni eleştirdi. Bir de qşqğıda diyen korkutuyor istirahat et ilişkiden sakın diyor ay kimr inanacağımı şaşırdım baikası da sorun olmaz diyor

Güzel düşünelim güzel olsun düzelmiştir inşallah canım rahim ağzından uzaklaşmıştır ama biri hala yakın diye yorumlarken diğeri bu mesafe bizim için yeterli ilerde daha da yükselir diye düşünmüş olabilir sen kalbini ferah tut büyük ihtimalle yükselmiştir yoksa öyle demezlerdi

Geçmiş olsun canım benim plasentam aşağıda olduğu için kanamam oluyordu. 20. Haftadan sonra plasenta hala aşağıda ise plasenta previa deniyor ve ufak ufak lekelenmeler devam ediyormuş benim plasentam yukarı çıktığı için plasenta previa riskim kalmadı ve kanamam geçti. Çok dikkat et yerinden kalkmamaya çalış ve asla ilişki yok benim rahim açıklığımın küçülmesine rağmen ilişki hala yasak

Kızlar benim de İnsülinim çok düşük çıkmış çok şaşkınım başına gelen var mı. Ne yemem ya da yememem lazım
İnsulin derken insülin direncin mi dusuk çıktı, açlık kan şekerin kaç, yükleme yapılmadan gebelik şekeri olup olmadığına emin olunamaz endişe etme. Yine de ogunlerinde dikkat et tabi. Yüklemeden sonraki yüksekliğe göre diyet planı hazırlanıyor normalde, yani 180 çıkan biriyle 220 çıkan birine aynı diyet verilmiyor. O yüzden şöyle yap böyle yap demek yanlış olur ama internetten glisemik indeksi yüksek gıdaların listesine bakıp onları daha az yiyebilirsin ya da tamamen çıkarabilirsin. Meyve suları, kuru meyveler, yemeğin suyu, çorba, pirinç pilavı, patates, nohut, hamur işi, beyaz ekmek gibi gıdalar şeker yuksekliginde kontrollü tüketiliyor. Onun haricinde yoğurdu bol bol ogunlerinde tüket
Ben kahvaltıda bile yoğurt yiyordum. Güzel dengeliyor. Bazı meyveler de yüksek şeker oranına sahip, ama hamileyken meyveyi tamamen yasaklamak çok acımasızca o yüzden sabah ile öğlen ara ogununde insülin hormonunun en çok salgilandigi saatlerde yemek daha doğru. Bu kadar şeyi insülin direnci düşük diye yazdım ama insülin düşük ne demek onu anlayamadım şekerim düşük diyorsan bunlari sakın yapma ben yüksek şeker için yazdım

Öylemi ben ikisini de birlikteyutuyordum
Tiroid ilacini sabah ac karna ic canım çünkü hormonun sabah alınması gerekiyor. Demirin de hem süt urunlerinden hemde tiroidden en az iki saat sonra alinmasi gerekiyor. Ben sabah tiroid hapi ogle yemeğinden sonra multivitamin aksam yemeginden sonra magnezyum aksam yatmadan saat 10 gibide demir hapi iciyorum aksam yemeğinden üç dört saat sonra iciyorum yani demiri. Doktorum böyle önerdi

Hiç bilmiyorum kuzum ama mutlaka bir bilen cikacaktir arada kaybolmasin gorunur olsun mesajın diye yazdım
Sağol bebişim 8-10 arası çıkıyordu hep doktor da dikkat et yükselmesin demişti bana. Dünkü tahlilimde 1.6 çıkmış şok oldum. Yükselmesinden korkarken düşük çıktı. Çarşamba kontrolüm var bakalım ne diyecek doktor

Ben yüksek olması şeker hastalığı anlamına geliyor diye biliyorum kuzum. 10 çıktığında doktorum dikkat et yediklerine demişti. Sonra 8.5 çıktığında sevinmiştim hatta. Bu kez de 1.6 normal değerinden düşük çıktı anlamadım. Tahlilde insülin direnci değil de insülin olarak geçiyor açlık şekerim normal çıktı ama insülin böyle gelmiş. Allah korusun ya çok korkuyorum şekerden bakalım doktor ne diyecek

İnsulin değeri hakkında bilgim yok ama umarım geçici biseydir, doktora ne zaman gostereceksin

İnsulin değeri hakkında bilgim yok ama umarım geçici biseydir, doktora ne zaman gostereceksin
Aile hekimi yapmıştı tahlilleri Salı günü hem sonuçlara bakacak hem aşı olacağım. Çarşamba da kadın doğum randevum var kendi doktoruma da soracağım. Gerekli görürlerse dahiliyeye giderim belki

Evet miniş kızım hareketli baya hissettiriyor rn ufak seste ya da beslenmede dönmede etmede hareket ediyor tepkiler veriyor.
Selam. Kaç haftalıkken başladı? Ben daha hissedemiyorum. Bir ara böyle kayma gibi bişi oldu da birkaç kere daha küçüktü 14-15 te falan. Şuan 18 haftalık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…