- 26 Ekim 2022
- 632
- 531
- 23
Evet miniş kızım hareketli baya hissettiriyor rn ufak seste ya da beslenmede dönmede etmede hareket ediyor tepkiler veriyor.Hala hissedemeyen var bence sen de erkencisin, maşallah![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet miniş kızım hareketli baya hissettiriyor rn ufak seste ya da beslenmede dönmede etmede hareket ediyor tepkiler veriyor.Hala hissedemeyen var bence sen de erkencisin, maşallah![]()
Kuzum merhaba benim de plasenta biraz aşağıda rahim ağzına yakın, 21 haftalık, arada peçeteye çok az geliyor lahve akıntı vajinadan mı rahimden mi anlamıyorum, doktor size ilişkiyi yasakladı mı geçti mi akıntın. Doktor plasenta kaynaklı mı dedi ? Açılma probşemi ne oluyor?Lekelenmem hep kahverengi ve ufak ufak devam ediyor19+4 üm şu an plasenta yukarda 17. Haftadan beri aşağıdaydı
bu seferde açılma problemim başladı inşallah inşallah kapanmıştır çarşamba günü gidicem güzel haberlerle gelirim
![]()
Kuzum sen naptın bende doktorların hepsş farklı konuşuyor. 15. Haftada aşağıda dedi 2 doktor. Detaylı bakan 20. Haftada normal yukarıya çıkmış dedi başka bir doktor da ondan 1 hafta önce aynısını dedi. By hafta kahve akıntım üzerine gittim yani 21. Haftada hala aşağıda rahim ağzına yakın dedi hanhisine inanacağıma şalırdımBenim bebişte 4 gün önden gidiyormuş, ve benimde plasenta da aşağıdaymış. Önümüzdeki ay ayrıntılı ultrason yapılacak orada az çok birşeyler söyleyebilirim şimdiden panik yapmana gerek yok dedi doktorum canım. Önden gitmesi de bi problem değil dedi inşallah füzelir ikimizinkide rahim büyüdükçe plasentanın yukarı çıkma ihtimali var![]()
Sorun yok canım maşallaahhAy evet ancak bugün aldım ama doktorum nobetteymis goremedim malesef. Yükleme yapiyorum umarım okunur şekilde olur
Grafikten bi sey anlamdım bende teşekkür ederim umarım diğer testler de güzel sonuçlar alirizSonucun güzel gelmiş canım rahatlayabilrisn![]()
Saolasin kuzum. Cok sukur elhamdülillahSorun yok canım maşallaahh
Ben daha detaylıya girmedim canım en son gittigimde 16. Yada 17. Haftadaydık ve hala aşağıda demişti. Eylülün ilk haftası gideceğim detaylıya inşallah o zamana kadar yukarı çıkmış olurKuzum sen naptın bende doktorların hepsş farklı konuşuyor. 15. Haftada aşağıda dedi 2 doktor. Detaylı bakan 20. Haftada normal yukarıya çıkmış dedi başka bir doktor da ondan 1 hafta önce aynısını dedi. By hafta kahve akıntım üzerine gittim yani 21. Haftada hala aşağıda rahim ağzına yakın dedi hanhisine inanacağıma şalırdım
Beni sinirlendiren her doktorun farklı konuşması 2 doktor aşağıda dedi 2 doktor düzelmiş sıkıntı yok dedi aşağıda diyeni eleştirdi. Bir de qşqğıda diyen korkutuyor istirahat et ilişkiden sakın diyor ay kimr inanacağımı şaşırdım baikası da sorun olmaz diyorBen daha detaylıya girmedim canım en son gittigimde 16. Yada 17. Haftadaydık ve hala aşağıda demişti. Eylülün ilk haftası gideceğim detaylıya inşallah o zamana kadar yukarı çıkmış olurbence büyük ihtimalle yükseliyordur takip edersin tamamen düzelir bir ay içinde inşallah moralini bozma sen dinlenmeye çalış ağır kaldırma
![]()
Güzel düşünelim güzel olsun düzelmiştir inşallah canımBeni sinirlendiren her doktorun farklı konuşması 2 doktor aşağıda dedi 2 doktor düzelmiş sıkıntı yok dedi aşağıda diyeni eleştirdi. Bir de qşqğıda diyen korkutuyor istirahat et ilişkiden sakın diyor ay kimr inanacağımı şaşırdım baikası da sorun olmaz diyor
Hiç bilmiyorum kuzum ama mutlaka bir bilen cikacaktir arada kaybolmasin gorunur olsun mesajın diye yazdımKızlar benim de İnsülinim çok düşük çıkmış çok şaşkınım başına gelen var mı. Ne yemem ya da yememem lazım![]()
Geçmiş olsun canım benim plasentam aşağıda olduğu için kanamam oluyordu. 20. Haftadan sonra plasenta hala aşağıda ise plasenta previa deniyor ve ufak ufak lekelenmeler devam ediyormuşKuzum merhaba benim de plasenta biraz aşağıda rahim ağzına yakın, 21 haftalık, arada peçeteye çok az geliyor lahve akıntı vajinadan mı rahimden mi anlamıyorum, doktor size ilişkiyi yasakladı mı geçti mi akıntın. Doktor plasenta kaynaklı mı dedi ? Açılma probşemi ne oluyor?
Öylemi ben ikisini de birlikteyutuyordumTiroid ilacı kullanıp demir ilacına başlayanlar saat ayarlamasına çok dikkat edin ikisi arasında en az 4 saat olması gerekiyor. ikisi de birbirinin emilimini bozabiliyor.
İnsulin derken insülin direncin mi dusuk çıktı, açlık kan şekerin kaç, yükleme yapılmadan gebelik şekeri olup olmadığına emin olunamaz endişe etme. Yine de ogunlerinde dikkat et tabi. Yüklemeden sonraki yüksekliğe göre diyet planı hazırlanıyor normalde, yani 180 çıkan biriyle 220 çıkan birine aynı diyet verilmiyor. O yüzden şöyle yap böyle yap demek yanlış olur ama internetten glisemik indeksi yüksek gıdaların listesine bakıp onları daha az yiyebilirsin ya da tamamen çıkarabilirsin. Meyve suları, kuru meyveler, yemeğin suyu, çorba, pirinç pilavı, patates, nohut, hamur işi, beyaz ekmek gibi gıdalar şeker yuksekliginde kontrollü tüketiliyor. Onun haricinde yoğurdu bol bol ogunlerinde tüketKızlar benim de İnsülinim çok düşük çıkmış çok şaşkınım başına gelen var mı. Ne yemem ya da yememem lazım![]()
Tiroid ilacini sabah ac karna ic canım çünkü hormonun sabah alınması gerekiyor. Demirin de hem süt urunlerinden hemde tiroidden en az iki saat sonra alinmasi gerekiyor. Ben sabah tiroid hapi ogle yemeğinden sonra multivitamin aksam yemeginden sonra magnezyum aksam yatmadan saat 10 gibide demir hapi iciyorum aksam yemeğinden üç dört saat sonra iciyorum yani demiri. Doktorum böyle önerdiÖylemi ben ikisini de birlikteyutuyordum
Sağol bebişimHiç bilmiyorum kuzum ama mutlaka bir bilen cikacaktir arada kaybolmasin gorunur olsun mesajın diye yazdım![]()
Ben yüksek olması şeker hastalığı anlamına geliyor diye biliyorum kuzum. 10 çıktığında doktorum dikkat et yediklerine demişti. Sonra 8.5 çıktığında sevinmiştim hatta. Bu kez de 1.6 normal değerinden düşük çıktı anlamadım. Tahlilde insülin direnci değil de insülin olarak geçiyorİnsulin derken insülin direncin mi dusuk çıktı, açlık kan şekerin kaç, yükleme yapılmadan gebelik şekeri olup olmadığına emin olunamaz endişe etme. Yine de ogunlerinde dikkat et tabi. Yüklemeden sonraki yüksekliğe göre diyet planı hazırlanıyor normalde, yani 180 çıkan biriyle 220 çıkan birine aynı diyet verilmiyor. O yüzden şöyle yap böyle yap demek yanlış olur ama internetten glisemik indeksi yüksek gıdaların listesine bakıp onları daha az yiyebilirsin ya da tamamen çıkarabilirsin. Meyve suları, kuru meyveler, yemeğin suyu, çorba, pirinç pilavı, patates, nohut, hamur işi, beyaz ekmek gibi gıdalar şeker yuksekliginde kontrollü tüketiliyor. Onun haricinde yoğurdu bol bol ogunlerinde tüket
Ben kahvaltıda bile yoğurt yiyordum. Güzel dengeliyor. Bazı meyveler de yüksek şeker oranına sahip, ama hamileyken meyveyi tamamen yasaklamak çok acımasızcao yüzden sabah ile öğlen ara ogununde insülin hormonunun en çok salgilandigi saatlerde yemek daha doğru. Bu kadar şeyi insülin direnci düşük diye yazdım ama insülin düşük ne demek onu anlayamadım şekerim düşük diyorsan bunlari sakın yapma
ben yüksek şeker için yazdım
İnsulin değeri hakkında bilgim yok ama umarım geçici biseydir, doktora ne zaman gostereceksinBen yüksek olması şeker hastalığı anlamına geliyor diye biliyorum kuzum. 10 çıktığında doktorum dikkat et yediklerine demişti. Sonra 8.5 çıktığında sevinmiştim hatta. Bu kez de 1.6 normal değerinden düşük çıktı anlamadım. Tahlilde insülin direnci değil de insülin olarak geçiyoraçlık şekerim normal çıktı ama insülin böyle gelmiş. Allah korusun ya çok korkuyorum şekerden bakalım doktor ne diyecek
Aile hekimi yapmıştı tahlilleri Salı günü hem sonuçlara bakacak hem aşı olacağım. Çarşamba da kadın doğum randevum var kendi doktoruma da soracağım. Gerekli görürlerse dahiliyeye giderim belkiİnsulin değeri hakkında bilgim yok ama umarım geçici biseydir, doktora ne zaman gostereceksin
Selam. Kaç haftalıkken başladı? Ben daha hissedemiyorum. Bir ara böyle kayma gibi bişi oldu da birkaç kere daha küçüktü 14-15 te falan. Şuan 18 haftalıkEvet miniş kızım hareketli baya hissettiriyor rn ufak seste ya da beslenmede dönmede etmede hareket ediyor tepkiler veriyor.![]()