2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
32 den sonra rapor verilmiyor doğum izni başlatılıyor diye biliyorum canım,doktoruna sor yine ama yaş doğum izni hakkın doğduğu andan itibaren heyet raporları da kalkıyor mesela. Ha ama grip vs olursan onda rapor nasıl oluyor bilmiyormus
Benim bildiğim de öyle. Hatta yıllık izin alayım dedim 32den sonra araştırdım oda olmuyormus. 32de yasal iznimiz başlıyor ya 37ye kadar 5 hafta var. Çalışabilir raporu alırsak fiili olarak işe geldiğimiz gün sayısı kadar izin doğum sonrasına aktarılıyor. Rapor yıllık izin mazeret izni vs alınırsa onlar aktarılmıyor yönetmelikten okudum ben

Ben oğlumda yanlış hatırlamıyorsam 32.haftaya girince almıştım o raporu
E nabızda bir hafta fazla gösterince kafam karıştı. 20+2deyiz mesela ama hafta olarak gebeliğin 21. Haftası oluyormus YouTube videolarında falanda doktorlar hafta hesabını böyle yapıyor hafta hafta gebelik takibi videoları oluyor ya ondan bahsediyorum

E nabızda bir hafta fazla gösterince kafam karıştı. 20+2deyiz mesela ama hafta olarak gebeliğin 21. Haftası oluyormus YouTube videolarında falanda doktorlar hafta hesabını böyle yapıyor hafta hafta gebelik takibi videoları oluyor ya ondan bahsediyorum
20 hafta bittiği için 21 hafta diye geçiyor sanırım, bence 32 ye girince başlatmak izni daha mantıklı değil mi, doğunca daha çok zaman geçiririz bebeklerimizle, bi hafta bi haftadır

Biz maxi cosi aldık tam modelini hatırlamıyorum 😄 oto koltuk için dikkat ettiğiniz şeylerin neler olduğu önemli. Biri varsa biri olmuyor genelde özelliklerin. Biz kesinlikle 360 derece dönsün ve güvenlik puanı yüksek olsun istediğimiz için maxi cosi tercih ettik adac testini geçmiş. Tam yatan modellerde var. Yoykoydu sanırım yatışı çok güzeldi ama adac testi yoktu o yüzden eledik. Annem yatması da çok önemli dedi ama hepsi bir arada olan be safe vardı o da 17bin civarıydı. Biz 8500a almıştık ama zamdan önceydi. Yükseklik olarak da be safe yüksekliği güzel ama ucuz olan modelleri dönmüyor hem dönen hem yüksek hem yatanlarda yüksek fiyatta. E bebek ve babymall deki tüm modellere baktık biz eşimde mühendis olduğu için aşırı takıntılı bu tarz şeylerde kaç kere o deneme koltuğuna takıp baktı😄 bizim tercihimiz böyle oldu 🌸
Siz çok iyi bir fiyata almışsınız aslında . Bizim de gidip kafamızdaki markalara tek tek bakmamız lazim. Önerileri not ettim şimdi :) Cok tşk ediyorum .

20 hafta bittiği için 21 hafta diye geçiyor sanırım, bence 32 ye girince başlatmak izni daha mantıklı değil mi, doğunca daha çok zaman geçiririz bebeklerimizle, bi hafta bi haftadır
Eğer imkan varsa öyle yapmak daha iyi tabiki ama bilmiyorum oluyor mu diye daha önce izne ayrılmış annelere sormak lazım

Kızlar vajinamin icinde sızı şeklinde saniyelik ağrılar oluyor uzun sürmüyor ama sebebi ne olabilir ki, daha üç gün önce gittim doktoruma rahim ağzına falanda bakmıştı anlayamadım bu ağrının ne olduğunu tekrar gitmeli miyim acaba. Paranoyak olmakta istemiyorum her ağrıda koşa koşa doktora gitmek istemiyorum ama korktum biraz. Şiddetli bi ağrı değil ama neyden olduğunu anlayamadım acaba idrar yolu enfeksiyonu sebep olmuş olabilir mi enfeksiyon çıktı antibiyotik başladım çünkü. Moralim bozuldu valla ayağa kalkmaya korkuyorum şuan inşallah düzelir 🥺 bebiş hareketlerini hissediyorum onda sıkıntı yok ama yinede rahatlayamadım kafa olarak

Kızlar vajinamin icinde sızı şeklinde saniyelik ağrılar oluyor uzun sürmüyor ama sebebi ne olabilir ki, daha üç gün önce gittim doktoruma rahim ağzına falanda bakmıştı anlayamadım bu ağrının ne olduğunu tekrar gitmeli miyim acaba. Paranoyak olmakta istemiyorum her ağrıda koşa koşa doktora gitmek istemiyorum ama korktum biraz. Şiddetli bi ağrı değil ama neyden olduğunu anlayamadım acaba idrar yolu enfeksiyonu sebep olmuş olabilir mi enfeksiyon çıktı antibiyotik başladım çünkü. Moralim bozuldu valla ayağa kalkmaya korkuyorum şuan inşallah düzelir 🥺 bebiş hareketlerini hissediyorum onda sıkıntı yok ama yinede rahatlayamadım kafa olarak
Hareket edince artıyor mu o sızı.

Kızlar birde benim aklıma bir şey takıldı. E nabızda akıllı asistana girdiginizde en altta bebek şeklinde bir seçenek var orayı tıkladıgınızda sistemde ne kadar süredir gebe oldugunuz son adet tarihiniz tahmini doğum tarihiniz vs yazıyor. Şimdi ben 22+3 haftalık hamileyim ama orada 23. Haftada görünüyorum. Doğum iznine 32. Haftada ayrılmam için 31+ oldugumuzda mı doktordan rapor alacağız, daha önce doğum iznine ayrılan anneler nasıl oluyor süreç biraz anlatabilir misiniz benim kafam karıştı
Ben 32 dolduğu zaman diye biliyorum. 32+1 de ayrılıyorsun yani

6 yil geçti benim de. 2 doz gerekebilir o zaman çünkü bazı aşıların koruyuculuğu 5 yil diye biliyorum ben eğer ömür boyu koruyacak dozu yaptirmasiysak. Ben dogumdan sonra 3. Dozu yaptirmamistim.
Ben 3 doz yaptırmışım. Doğumdan bir yıl sonra yine yaptırmam gerekiyormuş onu yaptirmamişım. Zaten tamamen aklımdan çıkmış bu aşı işleri. Doğumun üztünden 8 sene geçti. Tek doz yapacağız dedi sağlık ocagı. Zaten bu doz eski antikorları harekete geçirecek dedi. 20. haftada yaptım bir sonrakini 6 ay sonra yani doğumdan sonra olacakmişım.

Benimde amacım 37 ye kadar çalışmak ama son ay 10-15 gün raporla yılı kapatırım diyorum.Aralık son haftaya gelecek 37.hafta😢Okullar başlıyor yarın bende şimdiden yoruluyorum, sürekli yatmak istiyorum ya 🙄 Nasıl derse gireceğim böyle bilmiyorum
Öğretmen olup doğumu bizim aylara gelen herkes aynısını yapacak herhalde, bende öyle düşünüyorum canım 37 ue kadar çalışıp sonra doğum izni eylüle kadar kapatırım. Maddi durumumız el verirse Eylülde de bir sene ücretsiz izne çıkmayı düşünüyorum. Kaç saat dersin var müdür yardımcı oldu mu çalışma saatlerinde? 22 saat dersim var benim, çok yormaz herhalde diye düşünüyorum

Senin işin daha zor. Allah kolaylık versin çalışan evde çocuğu olan bir de hamile annelere. Normalde ikinci trimestrde sanki hamile değilmişcesine enerjik olunuyor diyorlar ama yok. Ya yaştan ötürü mü bu ağırlık bilemedim.
Valla hiç bilmiyorum canım 😌Ben zaten normalde de çabuk yorulan biriyim birde bir çocuk Daha olsaydı evde ne olurdu bilmiyorum 🙄

Benim 3 aylık kızım var kabızlık sorunu yaşıyorduk . Ağlıyor sürekli . Ben hem zeytinyağı icirdim hem de popsunu uyardık zeytinyağlı kulak çöpü ile bayağı kaka yaptı. Ama tam olarak gelmedi . Sonra akşamına çeyrek fitil kullandım. Kakasını yaptı yine . Sonra biraz zamna sonra yine kaka yapti. Ama değişik bir kaka . Hem fitiller geldi geri hemde yeşil renk bir bakın bir sorun mu var
Geçmiş olsun canım ama asla bir fikrim yok, ilk çocuğum olacak 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

Benimde amacım 37 ye kadar çalışmak ama son ay 10-15 gün raporla yılı kapatırım diyorum.Aralık son haftaya gelecek 37.hafta😢Okullar başlıyor yarın bende şimdiden yoruluyorum, sürekli yatmak istiyorum ya 🙄 Nasıl derse gireceğim böyle bilmiyorum
Aynı durumdayım. Ocak başı benim de 37 doluyor. Ben de sonuna kadar calışmak istiyorum. Karneye 2 hafta kala bırakıyorum bu durumda. Ama kısmet tabi ki. Çalısamazsam çok erken dönmek zorunda kalacağım. Allah güc kuvvet ve kolaylik versin hepimize inşallah 🤲

Öğretmen olup doğumu bizim aylara gelen herkes aynısını yapacak herhalde, bende öyle düşünüyorum canım 37 ue kadar çalışıp sonra doğum izni eylüle kadar kapatırım. Maddi durumumız el verirse Eylülde de bir sene ücretsiz izne çıkmayı düşünüyorum. Kaç saat dersin var müdür yardımcı oldu mu çalışma saatlerinde? 22 saat dersim var benim, çok yormaz herhalde diye düşünüyorum
20 saat canım normal girdiğim ders saati ama meslek dersi öğretmeniyim ekstra görevlerim var okulda ve ayrıca işletmelere gideceğim.Benim su anlık maddi imkanım Yok ücretsiz izin almaya Ama tâbi önümüz ne gösterir bilmiyorum 🙏 Bakalım inşallah dediğimiz gibi çalışabiliriz

Kızlar selam oto koltuğunu doğar doğmaz kullanıyormuyuz?puset sadece taşımak için mi kullanılıyor?Benim ilk gebeliğim Allah rızası için bi aydınlatın beni😀

Nasıl tepki veriyor acaba, elinizi karnınıza koymadan da hissedebiliyor musunuz
Daha çok göbek deliğimin 5 parmak altında pıt pıt hareketler oluyor hatta her seferinde tuvaletim geliyor gibi hissediyorum 😂 ama dün bugün artık dışardan da hareketler hissediliyor 🙏🙏

Back
X