2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Kesinlikle öyle güvenlik herşeyden önemli . Şu ekonomide herşeye dikkat ediyorum fakat oto koltuğunu güvenli ve sevecek şekilde almak istiyorum . En iyisini yapmışsınız sizde . Genel olarak sevmiyorlar galiba herkesten böyle şeyler duyuyorum maalesef .
Sevilecek bı yani yok ki, saatlerce küçük cup gibi bişeyin içinde bağlı ne ileri hareket ne yana 😄 bı de en iyi marka bile olsa yazın terletiyor muslin örtünün kemere denk gelen kısımlarına delik açmıştım ben o şekilde kullandık ilk yıllar. Daha az terletince daha az rahatsız oluyorlar. Sadece uzun mesafe değil kısa mesafede dahi koltugunda oturması şart oğlumun. Kaza olmasa bile aniden sokak hayvanı çıkar fren gerekir dişi bile kırılsa vicdanımdan kahrolurum.

Cybex in mağazasına puset bakmak için gitmiştik beğendiğimiz bir model indirimde 16 bindi .( oto koltuğu ) Açıkçası marka ve modeller hakkında bir fikrimiz olmadığı için sonraya biraktik. Hem de biraz fazla geldi fiyat olarak . Ama o bantta ise başka şeyden kısıp mecbur alicaz o da ayrı bir konu .Bu yazdiginiz markalara da bir bakalım biz . Fikrimiz olsun .Çok tşk ederim .
Oto koltugumuz olduğu için ben alma niyetine girmedim o yüzden detaylı araştırma yapmadım ama ebebek mağazasında britax romer ve ne safe gordum eskiden en pahalı markalar onlardı ama cybex kadar pahalı değil 6-8 bin bandında diye hatırlıyorum. Model fonksiyonu arttıkça fiyatta artıyor. Benim için fonksiyon ve görüntüden ziyade güvenlik önemli olduğu için yan çarpma koruması güvenlik testi vs olup olmadığına bakmıştım

Oto koltugumuz olduğu için ben alma niyetine girmedim o yüzden detaylı araştırma yapmadım ama ebebek mağazasında britax romer ve ne safe gordum eskiden en pahalı markalar onlardı ama cybex kadar pahalı değil 6-8 bin bandında diye hatırlıyorum. Model fonksiyonu arttıkça fiyatta artıyor. Benim için fonksiyon ve görüntüden ziyade güvenlik önemli olduğu için yan çarpma koruması güvenlik testi vs olup olmadığına bakmıştım
E bebek magazasinda hiç be safe e rastlamadım . Bir bakayım internet sitesinden. O marka bana fiyat / performans markası gbi geliyor . Cybex için birşey diyemem marka değerinden dolayı da sisiriliyor olabilir fiyatlar . 6 8 bin bandinda içimize sinen bir model bulsak süper olucak :) öneriler için tekrar tşkler . Eşim benden daha meraklı bu konulara ben biraz bakayım sonra ona devredicem .

Sevilecek bı yani yok ki, saatlerce küçük cup gibi bişeyin içinde bağlı ne ileri hareket ne yana 😄 bı de en iyi marka bile olsa yazın terletiyor muslin örtünün kemere denk gelen kısımlarına delik açmıştım ben o şekilde kullandık ilk yıllar. Daha az terletince daha az rahatsız oluyorlar. Sadece uzun mesafe değil kısa mesafede dahi koltugunda oturması şart oğlumun. Kaza olmasa bile aniden sokak hayvanı çıkar fren gerekir dişi bile kırılsa vicdanımdan kahrolurum.
Can taşımak hiç kolay değil . Böyle düşünmeniz çok doğal zaten . Ben arkada otururken bile kemerimi takıyorum kısa ya da uzun mesafe olsun farketmez . Kaldi ki burada söz konusu olan çocuklar 🙏

Oto koltuğu alanınız var mı ? Biraz yüksek olması gerekiyormuş sanırım . Ekstra puset aldığımız için 9.aydan sonra almamız gerekicek sanırım ama uygun bulursak taksitle almayı düşünüyorum . Önerileriniz olursa dikkate alırım .

Bende burda bekleyeyim, almayı düşünüyorum ama karar veremedim daha
Biz maxi cosi aldık tam modelini hatırlamıyorum 😄 oto koltuk için dikkat ettiğiniz şeylerin neler olduğu önemli. Biri varsa biri olmuyor genelde özelliklerin. Biz kesinlikle 360 derece dönsün ve güvenlik puanı yüksek olsun istediğimiz için maxi cosi tercih ettik adac testini geçmiş. Tam yatan modellerde var. Yoykoydu sanırım yatışı çok güzeldi ama adac testi yoktu o yüzden eledik. Annem yatması da çok önemli dedi ama hepsi bir arada olan be safe vardı o da 17bin civarıydı. Biz 8500a almıştık ama zamdan önceydi. Yükseklik olarak da be safe yüksekliği güzel ama ucuz olan modelleri dönmüyor hem dönen hem yüksek hem yatanlarda yüksek fiyatta. E bebek ve babymall deki tüm modellere baktık biz eşimde mühendis olduğu için aşırı takıntılı bu tarz şeylerde kaç kere o deneme koltuğuna takıp baktı😄 bizim tercihimiz böyle oldu 🌸

Biz maxi cosi aldık tam modelini hatırlamıyorum 😄 oto koltuk için dikkat ettiğiniz şeylerin neler olduğu önemli. Biri varsa biri olmuyor genelde özelliklerin. Biz kesinlikle 360 derece dönsün ve güvenlik puanı yüksek olsun istediğimiz için maxi cosi tercih ettik adac testini geçmiş. Tam yatan modellerde var. Yoykoydu sanırım yatışı çok güzeldi ama adac testi yoktu o yüzden eledik. Annem yatması da çok önemli dedi ama hepsi bir arada olan be safe vardı o da 17bin civarıydı. Biz 8500a almıştık ama zamdan önceydi. Yükseklik olarak da be safe yüksekliği güzel ama ucuz olan modelleri dönmüyor hem dönen hem yüksek hem yatanlarda yüksek fiyatta. E bebek ve babymall deki tüm modellere baktık biz eşimde mühendis olduğu için aşırı takıntılı bu tarz şeylerde kaç kere o deneme koltuğuna takıp baktı😄 bizim tercihimiz böyle oldu 🌸
Modeline baktım şimdi maxi cosi mica modeli. Amazon’da 13800 diyor yuh

Anladım ama 32 haftada dr gitmem gerekiyor dimi. Ben aslında gücüm yettiği kadar çalışmak istiyorum da ama şimdidrn bir ağırlık çöktü sürekli yatmak istiyorum. 😕
Benimde amacım 37 ye kadar çalışmak ama son ay 10-15 gün raporla yılı kapatırım diyorum.Aralık son haftaya gelecek 37.hafta😢Okullar başlıyor yarın bende şimdiden yoruluyorum, sürekli yatmak istiyorum ya 🙄 Nasıl derse gireceğim böyle bilmiyorum

Ben yaşıyorum ilk üç ay çok daha yoğun dayanılmazdı hatta kıvranırdım gaz şişkinliğinden şimdide bir gün iyiysem diğer günler yine aynı devam ediyor. Akşam yemekten sonra maden suyu içiyorum sadece o biraz rahatlatıyor.
Benim 3 aylık kızım var kabızlık sorunu yaşıyorduk . Ağlıyor sürekli . Ben hem zeytinyağı icirdim hem de popsunu uyardık zeytinyağlı kulak çöpü ile bayağı kaka yaptı. Ama tam olarak gelmedi . Sonra akşamına çeyrek fitil kullandım. Kakasını yaptı yine . Sonra biraz zamna sonra yine kaka yapti. Ama değişik bir kaka . Hem fitiller geldi geri hemde yeşil renk bir bakın bir sorun mu var

Eklentiler

• IMG_20230910_180308.webp
    IMG_20230910_180308.webp
    16,8 KB · Görüntüleme: 42
Benimde amacım 37 ye kadar çalışmak ama son ay 10-15 gün raporla yılı kapatırım diyorum.Aralık son haftaya gelecek 37.hafta😢Okullar başlıyor yarın bende şimdiden yoruluyorum, sürekli yatmak istiyorum ya 🙄 Nasıl derse gireceğim böyle bilmiyorum
Senin işin daha zor. Allah kolaylık versin çalışan evde çocuğu olan bir de hamile annelere. Normalde ikinci trimestrde sanki hamile değilmişcesine enerjik olunuyor diyorlar ama yok. Ya yaştan ötürü mü bu ağırlık bilemedim.

Benim de fazla çıktı suyum Kızlar Beyazmelek11 Beyazmelek11 detaylı usg kağıdında 15-16 cm olup %50 persentil değerinin üstündedir yazıyor, detaylıyı yapan radyalag paketli gıda ve karbonhidrata dikkat edelim dedi. O kadar da zayıf bir kadınım çok da sağlıksız beslenmiyorum ama taze ekmeği çok severim🫶🙈 umarım sıkıntı yaratacak bir durum olmaz bizim için
İnş çıkmaz cnm beslenmene dikkat et..Bana detaylıda doktor suyu normal dedi ama yinede kendi doktorunun dediği şekilde ilerle dedi

Benim 3 aylık kızım var kabızlık sorunu yaşıyorduk . Ağlıyor sürekli . Ben hem zeytinyağı icirdim hem de popsunu uyardık zeytinyağlı kulak çöpü ile bayağı kaka yaptı. Ama tam olarak gelmedi . Sonra akşamına çeyrek fitil kullandım. Kakasını yaptı yine . Sonra biraz zamna sonra yine kaka yapti. Ama değişik bir kaka . Hem fitiller geldi geri hemde yeşil renk bir bakın bir sorun mu var
biz daha bu bölüme gelmedik 😄😄

Anladım ama 32 haftada dr gitmem gerekiyor dimi. Ben aslında gücüm yettiği kadar çalışmak istiyorum da ama şimdidrn bir ağırlık çöktü sürekli yatmak istiyorum. 😕
32den sonra izne ayrılmak istedigin zaman doktoruna gidip raporunu alabilirsin. 32 de ayrilmayacaksan gitmene gerek yok.

32 den sonra rapor verilmiyor doğum izni başlatılıyor diye biliyorum canım,doktoruna sor yine ama yaş doğum izni hakkın doğduğu andan itibaren heyet raporları da kalkıyor mesela. Ha ama grip vs olursan onda rapor nasıl oluyor bilmiyormus

Kızlar birde benim aklıma bir şey takıldı. E nabızda akıllı asistana girdiginizde en altta bebek şeklinde bir seçenek var orayı tıkladıgınızda sistemde ne kadar süredir gebe oldugunuz son adet tarihiniz tahmini doğum tarihiniz vs yazıyor. Şimdi ben 22+3 haftalık hamileyim ama orada 23. Haftada görünüyorum. Doğum iznine 32. Haftada ayrılmam için 31+ oldugumuzda mı doktordan rapor alacağız, daha önce doğum iznine ayrılan anneler nasıl oluyor süreç biraz anlatabilir misiniz benim kafam karıştı
Ben oğlumda yanlış hatırlamıyorsam 32.haftaya girince almıştım o raporu

Back
X