2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Klasik müzik dinlemenin ya da kitap okumanın anne karnındaki bebeğin zeka gelişimi ile doğrudan bağlantısı olmadığı ispatlandı, ama sesleri tanıması açısından bebekle sürekli konuşmanın, bazı hormonları (annede) devreye soktuğu için sevdiği tarz müzik dinlemenin bebek üzerinde olumlu etkisi olduğu söyleniyor. Ben şuan polisiye bir kitap okuyorum bunu ona sesli okumamin çok faydası olmaz, kelimeleri anliyorsa ki (anlaması mümkün değil) kafayı yemiş annem der gün içinde ders anlattığım için sesime oldukça aşina, evde oğlum da en çok konuştuğu yaşlarda olduğu için sürekli diyolog halindeyiz. Ama eşleri sabah işe gidip akşam gelen ev hanımları gün içinde daha az konustuklari için kitap okuyarak bu açığı kapatabilirler.

Maalesef bende genetige çok inanıyorum . . .Yediğimden ,ictigime çoğu şeye dikkat ediyorum . Makyaj bile yapmıyorum mesela ama genetik aktarimin gücünu inkar edemeyiz . İnşallah babasina benzer bizim bebegimiz de .

Oglunuzun bazı alerjik reaksiyonları ilerleyen yıllarda gecicek susam da olduğu gbi mesela. Cansın hoca ( çocuk alerji profu diye hatırlıyorum ) o demişti ki bağışıklık sistemi güçlendikçe vücut bazı şeyleri tolere edebilir hale geliyor .

Tabiki paylaşırım bir ara tek tek oturup okuyacağım . Hoş içerik okumayı daha profesyonel olarak bilmek isterdim . Kimya ya da biyokimya gbi bir bolumden mezun olsaydım keşke

Bransiniz ingilizce olsa mesela bebek, anne karnında yabancı dile maruz kaldigi için dile yatkınlığı olur mu acaba Aklımda deli sorular

Bransiniz ingilizce olsa mesela bebek, anne karnında yabancı dile maruz kaldigi için dile yatkınlığı olur mu acaba Aklımda deli sorular
Olabilir belki, hiç düşünmedim, sosyal bilgiler öğretmeniyim, vatan millet Sakarya diye gezecek benim oğlan büyük oğlum da tarihe ilgili, belki anne karnında aşinalık olduğu icindir

Bakayım hemen aklımdaki bı kaç markaya, çok sağol
Rica ederim canım ne demek
Cosdna .com cok pratik ve faydalı bir site. Paylaştigin için çok tşkler . Ben bayagidir bakmiyordum kendim için ,hatırlamış oldum sayende :)
Aynen canım ben makyaj malzemelerimi krem sampuan aklina ne gelirse hepsini buradan bakarak alıyorum zararlı kimyasallardan ne kadar uzak dursak o kadar iyi

Bende yatarken sola yatmaya calisiyorum ama bi uyanıyorum sırt üstü dönmüşüm. Sırtıma yün yastık bulup koydum sert oldugu icin dönmemi engelliyor ama onunla da fenaliklar geliyor bana terliyorum instagramda içerikleri ne diye bir sayfa var ben oradan da cok bakıyorum alacagim urunlere sana bir kac ornek atayim belki ilgini ceker, şampuanda siveno icin 100 puan vermisler mesela, mustelanin da yagi pisik kremi ve vucut losyonuna 100 vermisler sampuanina 72 vermişler. Sampuan olmasa da diger bakim urunlerinde almayi düşünüyorum ben. Pisik kremi de araştırdım bepanthol almayi dusunuyordum çünkü çevremde herkes ondan memnundu ama puani 10, mustelanin 100

Eklentiler

• Screenshot_20231001_094500_com.instagram.android.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_20231001_094422_com.instagram.android.webp
    18,7 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_20231001_094347_com.instagram.android.webp
    17,4 KB · Görüntüleme: 37
  • Screenshot_20231001_094330_com.instagram.android.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_20231001_094218_com.instagram.android.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20231001_093600_com.instagram.android.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_20231001_093539_com.instagram.android.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 44
Sivenonun şampuanı hiç arastirmadim ben, hamilelikte kullanmak için kendime roll on aldım, bı de çamaşır deterjanı aldık sivenonun. Onların güvenilir olduğunu biliyorum. Eğer deterjanda kararsız kalırsan siveno kullandım daha önce de alerji yapmıyor. Oğlumda en fazla deterjanlar alerji yapiyor. Bazen uzun tatillerde eşimin memleketine filan gittiğimizde mecbur orada kıyafet yıkıyorum daha giyer giymez kabarıyor kızamık olmuş gibi. Pişik kremi olarak evde Bepanthol var bizim de. Büyük boyut değil ama ben çok zorda kalmadıkça pişik kremi sürmeyi doğru bulmuyorum, uzmanlar da sürmeyin diyor zaten, deterjan konusunda içim rahat, pişik kremi de ayda yılda bir kullanicagim için sorun değil, yağı da ara sıra masaj yaparken sürerim ama oğlum gibi sevmezse onu da kullanmam. Şuan için en önemlisi şampuan sanırım. Onu seçerken dikkatli olmalıyım. Ucuz da değiller ki alayım deneyim olmazsa çöpe atarım diyeyim.

Son sayfayı okuyup konuya dalan ben

Ana dil denen şey anne karnında şekilleniyormuş zaten, bence kesinlikle etkisi oluur
Ya bu arada dil konusu açılmışken ilk bebeğimde bir kitap tavsiyesi almıştım yine bu forumdan, “Otuz milyon kelime” diye, mükemmel bir kitap ve hayatımızda çok etkili olduğunu, bakış açımı çok değiştirdiğini düşünüyorum son 3 yılda kızımı büyütürken. Kesinlikle tavsiyedir, yatırımdır

Dil gelişimi için de harika bı kitap, kesinlikle herkesin edinmesi gerekir.

Bu sayfayı bazen beğeniyorum bazen çok abartı geliyor yalan yok mustelanın bazı şampuanları acayip dandik, aslında aynı marka diye her ürüne sonsuz güvenmemek lazım. Ama konak önleyici yeni doğan şampuanı %99 doğal içerik diye biliyorum mesela.

Bu sayfayı takibe aldım şimdi, tam aradığım gibi bı sayfa, sade, direk ürün incelemesi yapan bı hesap. Daha önceki yıllardan takip ettiğim bı kaç sayfa vardı ama onlarin artık işi influenzerlik olduğu icin sayfalarına girip ürünleri bile incelemiyordum, aradığım ürünü bulana kadar akşam oluyor çünkü, diğer paylasimlarin arasında cımbızla ürün seciyordum. Bu sayfa tam istediğim gibiymis.

Bir sayfa daha buldum canım bak burada da icerik inceliyor bakmak istersen. Siveno alacagim bende çamaşır deterjanı olarak cok duydum övüldugunu çünkü. Ve kesinlikle haklısın en önemlilerinden biri deterjan. Annem alerjik bunyeli bir bebişe bakıyordu heryeri egzema oluyordu ozellikle ensesi vucudu kipkirmizi olup yara oluyordu alerji testleri falan neler denediler hiçbişey kar etmedi en son sampuanla yikamayi biraktik haftada bir sadece sampuan kullandik kiyafetlerini de iki defa yikiyorduk bir defa bitkisel deterjanla ikinci defa sadece deterjansiz olarak. O sekilde gecti tum yaralar ve egzema. Ama iki seneden fazla cekmisti yavrum çok canı aciyordu yara olan yerler kanıyordu falan bende ağlıyordum onunla acısına dayanamadigim icin kendi cocugu olsa insan doktor doktor gezdirir ama baskasinin cocugu olunca bisey de yapamiyorsun elinden gelen seyler kısıtlı oluyor. İnşallah alerjik olmaz bebislerimiz

Eklentiler

• Screenshot_20231001_120054_com.instagram.android.webp
    31,8 KB · Görüntüleme: 41
  • Screenshot_20231001_120037_com.instagram.android.webp
    33,7 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_20231001_120021_com.instagram.android.webp
    28,8 KB · Görüntüleme: 46
Bu arada nasılnız, umarım iyi geçiyordur tüm süreçler aklım burada, merak ediyorum herkesler nasıl beler yapıyorlar diye ama benim çok koşturmacalı, akşam gireyim bi diyorum uyumuş kalmışım. Bu haftayı sepsert taş gibi bir karınla geçirdim, haftasonu kendime geldim.

Onuda arastirayim o zaman canim cok sagol, dedigin cok dogru bir markanin tum ürünleri cok iyi olmuyor urunden urune değişiyor. Dalin de öyle mesela. Bazi cesitlerinde asiri kimyasal varken bazilarini dogal icerikli yapmislar iyice araştırıp öyle almamiz lazim. Leke cikarici olarak ne aldin sen peki ben cok ovuldugu icin e bebekte satilan bir urun varmis ondan sipariş ettim ama nasildir hic bilmiyorum arastirmadan aldim

Evet öyle olunca bende cok güvenemiyorum bedava ürün mu veriyolar onu mu ovuyolar acaba diye insan bi tereddüt ediyor

AA ben okumadım o kitabı hemen bakacagim . Tavsiyeleriniz çok değerli benim için

Hafta içi ben de baya konuşuyorum aslında ama sizin meslek gibi tek taraflı konuşma olmuyor bende öğretmenlikte ne güzel annesini bol bol dinleme şansı oluyor. Benim hafta içleri gürültü koşturmaca hep. En iyisi haftasonları ya da evde yalnız olduğumda sakin sakin kitap okuyayım benim sesimi duysun alışsın istiyorum

Bunu kesin araştırmışlardırEğer öyleyse ana dil anne karnında öğrenilmeye başlıyordur

Alerjik bünyeli bebek bakımı cidden zor, antialerjik vs yazan hiç biseye inanmıyorum ben artık, organik saç boyası gibi onlar da şişirme geliyor. Baktığımda en fazla kimyasal antialerjik ürünlerde var. O yüzden ya etrafımda kullananların tavsiyeleri ya da iyi bı kimya mühendisinin incelemeleri bana güven veriyor. Benim halam da kimya mühendisi aslında, eskiden bu tarz şeylerde bize çok fikir verirdi ama artık yaşlandı alzheimer olma yolunda ilerliyor 75 yaşında. Sorsam yeni bı çok markayı bilmez, içeriğindeki kimyasalları bile unutmuş olabilir. Bı de biberon ve beslenme malzemelerinin temizliğinde green clean kullanmıştım ben, o da güzeldi.

Çok haklısın canım üzerinde dogal yazan seylerin dogal olmadığı gibi antialerjikler de o şekilde malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…