2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    268
Canim suan icin cok guzel gidiyorsun zaten almamissin kilo ama acaba bi diyetisyen eşliğinde mi devam etsen bundan sonra. Çünkü diz icin her 1 kilo 5 kilo kadar yük oluyormuş öyle demisti bana ortopedi doktoru bende de menisküs var kilo alma hep hayat boyu dikkat et kilona demişti. Kendin bu sekilde devam edebilirsen diyetisyene gerek yok ama baktin ki fazla alacak gibisin o zaman diyetisyene gidersin. Ben bu aralar her gun tartiliyorum hergun 100 gram 200 gram aliyor gibiyim hic kilo almamıştım son bir ayda aldim 3 4 kilo kadar ondan önce kilo almadan sabit gidiyordum ama suan hem istahim açıldı hemde sanki aynı seyleri yememe ragmen kilo aliyor gibiyim bebege suc bulamiyorum bu haftalarda daha bir kilo bile degiller kiloyu ben kendim almışım 😂
Geçen sene bir gebelik geçirdim ve kalbi durmuştu. Ama gebe olduğumu öğrendiğim anda diyetisyene gitmiştim 3 aylık bana özel diyet listesi hazırlamıştı. Bakalım yine onu yaparım ya da kadından online paket alırım yine. Haklısın benim dr da kiloya takıntılı. Demek ki vücudunun ihtiyacı var. Veririz doğumdan sonra.

Kizlar birde ultrasona girerken yememi onerdiginiz bebisleri kıpır kıpır eden gida önerisi istiyorum gecen sefer gittigimde doktorum 1 dakika anca gösterdi çıktım odadan basladim ağlamaya niye bu kadar az gosterdi diye. Hicbisey de anlamadım yani elini kolunu omurgasını falan gösterdi bas yapısına baktı bıraktı. Belki olmasi gereken budur ama ben biraz daha görmek istemistim sonucta koskoca bir ay bekliyorum adam bana 1 dakikayi çok görüyor 🥺 detayli uzun olacagi icin guzelce yemek yeyip gideyim uyumasın hareket etsin istiyorum. Gecen sefer sabah 7 bucuk gibi kahvaltı yaptım randevum 11 gibiydi o saate kadar tekrar aciktim heralde pas vermedi oglum çok üzüldüm bu defa yol boyu biseyler mi yesem diye düşünüyorum. Siz ne yapiyorsunuz çikolata meyve suyu falan icsem sira beklerken yeterli olur mu
canım bende aynı sebepten detaylıyı heyecanla bekledim ama hayal ettiğim gibi olmadı ben hareketlerini yüzünü iyice görürüm zannederken doktor hep organlara falan baktı yüzünün fotosunu çekeyim dedi bebem eliyle yüzünü kapatmıştı onuda çok görmedik

canım bende aynı sebepten detaylıyı heyecanla bekledim ama hayal ettiğim gibi olmadı ben hareketlerini yüzünü iyice görürüm zannederken doktor hep organlara falan baktı yüzünün fotosunu çekeyim dedi bebem eliyle yüzünü kapatmıştı onuda çok görmedik
Olsun canim bebisin saglikli olsunda gerisi önemli değil 🙏

Karnina kramp giren var mı, öyle sancı vs değil baya rahmime kram giriyor bazen ani hareketlerde. Bı kaç saniye hareket edemiyorum canım çok yanıyor
Krampınız neden kaynaklı oluyor. Bende yumurta takibi yaptırdım bu ay çat iğnesinden sonra 6. Gün rahim bölgemde kramplar oluyor benimde tuvalete gittiğimde idrar yaparken kasılma ağrılar oluyor acaba ilacın etkisi mi neden ki

Merhaba ocak anneleri 6. Hafta da başlayan şiddetli bulantım sonucu 9+3 de ikinci kez hastaneye yattım yaklaşık 3.5 haftadır bütün sosyal hayatım bitti ot gibiyim herkes dışarı çıkarsam sosyalleşirsem düşünmezsem daha iyi olacağını düşünüyor ama ben nedense kabul edemiyorum bunu hiç geçmeyecek senaryoları da ekstra canımı sıkıyor üzüyor, artık o kadar zordayım ki ne yapabilirim bilemiyorum doktorum zorda kaldığım da zofran kullanabilirsin dedi ama endişeliyim bu konuda araştırma yapmış olan yada doktorundan zararı olmadığına dair herhangi bir bilgi alan var mı ne yapmalıyım?

Merhaba ocak anneleri 6. Hafta da başlayan şiddetli bulantım sonucu 9+3 de ikinci kez hastaneye yattım yaklaşık 3.5 haftadır bütün sosyal hayatım bitti ot gibiyim herkes dışarı çıkarsam sosyalleşirsem düşünmezsem daha iyi olacağını düşünüyor ama ben nedense kabul edemiyorum bunu hiç geçmeyecek senaryoları da ekstra canımı sıkıyor üzüyor, artık o kadar zordayım ki ne yapabilirim bilemiyorum doktorum zorda kaldığım da zofran kullanabilirsin dedi ama endişeliyim bu konuda araştırma yapmış olan yada doktorundan zararı olmadığına dair herhangi bir bilgi alan var mı ne yapmalıyım?
Ben kullandım bi zararı yok kullanabilirsin. Birde sana birşey anlatayım kendini yalnız ve çıkmazda hissetme diye.
Ablam kızına hamile iken 57 kilo hamile kaldı ve bulantı kusmalardan dolayı 42 kiloya düştü. 42! Ölecek sandık. Hastane hastane gezdirdik prof doktordan tut görüşmediğimiz kalmadı. Zofran, zofer, serumlar sabah akşam. Tam 4 ay senin tabirinle ot gibi benim tabirimle ölü gibi yattı. Artık çocuğu aldırmasını istedik çünkü biz gerçekten ablamın artık öleceğini düşündük kemikleri dışarı çıkmıştı zayıflıktan. İşte bu böyle serumlar ilaçlar vs derken 5 ay sürdü. 6. Ayında hiçbirşey olmamış gibi hayata karıştı hepsini atlattı ve üzerine ikinciyi de doğurdu. Demem o ki hepsi geçiyor. Yalnız şunu sormak istiyorum sana, eşin ve senin kan grubun ne? Bebekle kan uyuşmazlığın olabilir mi? Mesela ablamı bu kadar mahveden şey aslında bebeği ile kan uyuşmazlığı olmasıymış. Sonradan anlaşılmış ve iğne olmuştu. Eğer böyle bir ihtimal yok ise de yalnız olmadığını bilmeni isterim. Bende kızımda bulantılarım varken işinin duayeni bi doktora gitmiştim. Aynen şöyle dedi;
Evini terk et. Evin kesin kokar sana. Al başını annene git. Yat dinlen, dışarı çık, gez toz. Canın ne istiyor kola mı? Hemen iç. O zararlı bu asitli düşünme içebileceğini ve yiyebileceğini düşündüğün her ne var ise onu ye iç. Şu zor dönemi atlatman en önemli olan nasıl mutlu olacaksan öyle yapmalısın. Ama tekrar tekrar söylüyorum nerden tiksindiysen evin, odan fark etmez orayı terk et bunların hepsi geçici sakın unutma.
Aynen böyle anlattı ve bende anneme gidip onda yatmıştım. Sonra bi anda eşim hadi şileye gidelim demişti ve ben ay nasıl olcak midem böyleyken diyip zorla ikna olup gitmiştim. Sonra bi baktım yolda acıkmışım ve canım pastırmalı yumurta çekiyor 😂 normalde iğrenirim 😂
Gerçekten çıkma imkanın varsa lütfen çık. Biraz da olsa işe yarıyor 🙏

Konu ile ilgili araştırma yapmadım ama gerektiği yerde dediğin ilaçları öneren doktorlara denk gelmistim bu platformda. Çok zorlanıyorsan al tabiki de senin iyi olman lazım ki bebiste iyi olsun. Geçecek bir gün 🙏

Ben kullandım bi zararı yok kullanabilirsin. Birde sana birşey anlatayım kendini yalnız ve çıkmazda hissetme diye.
Ablam kızına hamile iken 57 kilo hamile kaldı ve bulantı kusmalardan dolayı 42 kiloya düştü. 42! Ölecek sandık. Hastane hastane gezdirdik prof doktordan tut görüşmediğimiz kalmadı. Zofran, zofer, serumlar sabah akşam. Tam 4 ay senin tabirinle ot gibi benim tabirimle ölü gibi yattı. Artık çocuğu aldırmasını istedik çünkü biz gerçekten ablamın artık öleceğini düşündük kemikleri dışarı çıkmıştı zayıflıktan. İşte bu böyle serumlar ilaçlar vs derken 5 ay sürdü. 6. Ayında hiçbirşey olmamış gibi hayata karıştı hepsini atlattı ve üzerine ikinciyi de doğurdu. Demem o ki hepsi geçiyor. Yalnız şunu sormak istiyorum sana, eşin ve senin kan grubun ne? Bebekle kan uyuşmazlığın olabilir mi? Mesela ablamı bu kadar mahveden şey aslında bebeği ile kan uyuşmazlığı olmasıymış. Sonradan anlaşılmış ve iğne olmuştu. Eğer böyle bir ihtimal yok ise de yalnız olmadığını bilmeni isterim. Bende kızımda bulantılarım varken işinin duayeni bi doktora gitmiştim. Aynen şöyle dedi;
Evini terk et. Evin kesin kokar sana. Al başını annene git. Yat dinlen, dışarı çık, gez toz. Canın ne istiyor kola mı? Hemen iç. O zararlı bu asitli düşünme içebileceğini ve yiyebileceğini düşündüğün her ne var ise onu ye iç. Şu zor dönemi atlatman en önemli olan nasıl mutlu olacaksan öyle yapmalısın. Ama tekrar tekrar söylüyorum nerden tiksindiysen evin, odan fark etmez orayı terk et bunların hepsi geçici sakın unutma.
Aynen böyle anlattı ve bende anneme gidip onda yatmıştım. Sonra bi anda eşim hadi şileye gidelim demişti ve ben ay nasıl olcak midem böyleyken diyip zorla ikna olup gitmiştim. Sonra bi baktım yolda acıkmışım ve canım pastırmalı yumurta çekiyor 😂 normalde iğrenirim 😂
Gerçekten çıkma imkanın varsa lütfen çık. Biraz da olsa işe yarıyor 🙏
Kan uyuşmazlığı yok eşim de bende 0rh+ kan grubu. Evimi terk ettim annemde kaldım kayınvalideme gittim ama ne hafifliyor ne de geçiyor o kadar çaresiz hissettim ki artık ben neden böyleyim diye. Ama tavsiyeleriniz güzel açıklamalarınız için teşekkür ederim tekrar tekrar okuyup uygulamaya çalışacağım ♥️

Kizlad gunaydin ben yatakta sağdan sola yada soldan saga donerken sanki vajinamin icinde saniyelik agri oluyor rahimde kasilma gibi de degil ne olduğunu anlayamiyorum iyice ağırlaşmış gibi hissediyorum zor kalkıyorum yerimden ve bir süredir böyle oluyor acaba normal bisey mi. Hemen gectigi icin cok ciddiye almamıştım ama aklima takildi bi sorayım dedim belki bileniniz vardir

Kizlad gunaydin ben yatakta sağdan sola yada soldan saga donerken sanki vajinamin icinde saniyelik agri oluyor rahimde kasilma gibi de degil ne olduğunu anlayamiyorum iyice ağırlaşmış gibi hissediyorum zor kalkıyorum yerimden ve bir süredir böyle oluyor acaba normal bisey mi. Hemen gectigi icin cok ciddiye almamıştım ama aklima takildi bi sorayım dedim belki bileniniz vardir
Bir iki haftadır böyle benim de. Dönerken özellikle canım yanıyor içten batma yanmalı bı ağrı gibi. Ama dediğin gibi kısa sürüyor. Dönerken bebeğin ağırlık merkezi değiştiğinden mi bilmiyorum kısa süreli bı acı oluyor bende.

Muadili zofer kullandım 19 haftaya giricem daha 2 3 gündür içmiyorum, bi zararı yok doktorum doçent kullanabilirsin dedi, çok şükür muayenelerde de sıkıntı yok bebeğimde

Sağa sola dönmek işkence gibi böyle doğrulup döndüğümde acı ağrı olmuyor fakat direk dinmeye çalışırsam kasiklarim vajinam çekiyor resmen

Evet bendede olmaya başladı zorlanıyordum dönerken bir de ben sağıma yatınca hemen sağ kasığımda hafif sızlama oluyor hep solumda yatıyorum mecbur ayrıntılıda bunuda sorcam doktora neden sağ tarafım sızlıyor plesanta aşağıda demişlerdi acaba ondan mı bilmiyorum. Ayrıntılıya son iki haftam kaldı inşaallah yukarı çıkar o zamana kadar. Yatakta dönerken kaynanam bana önce otur sonra dön dedi bir haftadır öyle yapıyorum bu şekilde zorlamıyor karnımı. Sağlıkla gelsinlerde inşaallah hepimizin.🥰🤲🏻

Evet bendede olmaya başladı zorlanıyordum dönerken bir de ben sağıma yatınca hemen sağ kasığımda hafif sızlama oluyor hep solumda yatıyorum mecbur ayrıntılıda bunuda sorcam doktora neden sağ tarafım sızlıyor plesanta aşağıda demişlerdi acaba ondan mı bilmiyorum. Ayrıntılıya son iki haftam kaldı inşaallah yukarı çıkar o zamana kadar. Yatakta dönerken kaynanam bana önce otur sonra dön dedi bir haftadır öyle yapıyorum bu şekilde zorlamıyor karnımı. Sağlıkla gelsinlerde inşaallah hepimizin.🥰🤲🏻
Aslında en sağlıklısı oturup sonra dönmek ama ben gece o kadar sık dönüyorum ki bunu yapmak mümkün değil, ben de sağıma yattiysam önce bı sirt üstü sonra soluma dönüyorum. Sırt üstü bı 5-10 saniye bekliyorum. Böyle olunca hem daha az acı veriyor rahmime hem de kordon dolanmasi riski azalıyor. Ama gece unutup direk sağimdan soluma dönersem acı hissediyorum rahmin alt tarafında

Back
X