2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Evet canım banada 22 haftada çağırıyor dedi. Mustafa beyde 22 haftada gitmemi söylemişti.
Mustafa bey söylemişmiydi hatırlamıyorum ama verdiği kağıtta 21 ila 23.hafta yaziyor. Neyse zaten gidebilirsem 21+5de gideceğim veya 22+1 yoksa başka yerden randevu almam gerekecek çünkü mehmet bey 24ekim 30ekim arası yokmuş konferans mı ne varmış

Ay bir de ben geçen gittiğimde sormayı unutmuşum mustafa beye şeker yüklemesini sana ne dedi? Çünkü bir dahaki kontrolüm 23+1de Kubraa_07

Bana verdiği kağıtta da öyle yazıyordu ama o kendi üstüne 22 hafta diye not düşmüştü. O haftaların ne zamana denk geliyorsa ona göre önceden ara randevuyu oluştur canım. Benim 22 haftam kasımın ilk haftasına denk geliyor o zaman dönmüş olur demekki Mehmet bey

Ay bir de ben geçen gittiğimde sormayı unutmuşum mustafa beye şeker yüklemesini sana ne dedi? Çünkü bir dahaki kontrolüm 23+1de Kubraa_07

Teşekkür ederim canım üstteki mesajıma da cevap verirmisin

Benimde 10mm cıktı myom çok küçük Sorun teskil etmez her 3 kadından birinde görülür doğumdan sonra gidebilir dedi alınacak boyuttakiler 8 10 cm oluyor

Kızlar merhaba 21 haftalık gebeyim dün detaylı ultrason yaptırdım zeynep kamilde normalde özel hastanede takipliyim. Servikal uzunluk 28 mm yazılmış bana ekstra bişey söylemediler iyi veya kötü diye genel olarak bir sorun olmadığı söylendi. Kendi doktoruma raporu attım 10 gün sonra bakalım diye çağırdı. Bu uzunluk değişine bir şey mi böyle bişey yaşayan var mı ?

Olmaz mı. Ben ve bi çok arkadaş. 28 mm yi alttan mı olctu karından mı?

Karindan ölçü doğru sonuç vermez 30 mm altına evde dinlenmesi gerektiği ve ilaç verilir 25 mm olursa serklaj yapılır
Evet doktorum dinlenmemi söyledi ve bol su içmemi. O zaman 10 gün sonraki muayenende vajinal ölçmesini isteyeceğim. Peki dinlenmeden kasıt nedir yani hiç kalkmadan yatmak mı ?

Karından ölçtü. Kendi doktorum 25 mm altının sıkıntılı olduğunu yazmış
Evet 25 mm altı sıkıntılı fakat size tavsiyem yeniden doktor kontrolüne gidene kadar çalışıyorsanız izin alın evdeyseniz de mümkün oldukça uzanın oturun eğil doğrul bi şeyler kaldırmak uzanmak taşımak gibi işlere girmeyin. İlişki konusunda da tavsiyem bi sure ara verin. Amacım korkutmak olayı velveleye vermek de degil yanlış anlaşılmak istemem fakat bu konu önemli ve hassas bi durum. Benim tesadüfen alttan ölçüde 31 mm cikti 2 hafta istirahat ve progestan kullandim 29 mm düştü ardından igne tedavisine başladım 2 haftanın sonunda 31 buçuk mm cikti. Fakat bu sürede yukarıda saydiklarimin hic birini yapmadım hep yattim. Size tavsiyem bu. Bolca istirahat öneririm.

Evet doktorum dinlenmemi söyledi ve bol su içmemi. O zaman 10 gün sonraki muayenende vajinal ölçmesini isteyeceğim. Peki dinlenmeden kasıt nedir yani hiç kalkmadan yatmak mı ?
Söyle söyleyelim karindan olcumde bi kaç mm fazla görünür yani sizin suan alttan ölçüm olsa 26 mm felan çıkabilir. Wc harici pek kalkmadan hareket kisitliligina gitmeniz gerek

evet alttan muane isteyin zaten doktorunuz altran bakar.
30 mm altı oldugu için hep yatın tuvalet ve yemek harici kalkmayın kısalma devam etmesin yatınca inanınki hemen uzuyor
Evet su içmekte çok faydalı
Ben serklajlıyım eğilmem ağır kaldırmam yasak 30 dkdan fazla ayakta dırmam yasak bunları uygulayın

Çok teşekkür ederim dikkat edeceğim söylediklerinize dünden beri okumadığım şey kalmadı çok stres yaptım.

Evet gerçekten çok hassas bir konuymuş problemsiz bir hamilelik geçirirken bunu duymak beni çok üzdü. Rapordaki terimleri incelerken farketttim ultrasonu çeken doktorun hiç bahsetmemiş olması da ayrı bi konu. Söyledikleriniz dikkate alacağım inşallah sorun çıkmaz

Canım ben 20+4te gittim herseyi girduk cok sukur
22 daha garanti olur tabi

Bende senin gibi oldum bi anda hereey tepetaklak olmuş gibi hissettim. Moral bozukluğum üzüntümü atlatmam 3 4 haftami aldı. Hergun ağladım ama hergun. Sonra kabullendim çünkü ben elimden geleni yapıyorum ve bebeğin sağlığı için ne kadar zor olsada yatmak gerekiyor. Çevrende sana yardım edebilecek biri varsa mutlaka yardım iste. Ev temizliği genel işler ile ilgili. Suan ilac da kullanmıyorsun daha fazla dikkat etmen gerek. Wc ye git geri gel yat yada otur. O kadar diyeyim.

Bugün hep öyle yaptım annem ve kayınvalidem yakınlar onlardan yardım isteyebilirim. Sizin kaç haftalıkken farkedildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…