- 8 Mart 2023
- 236
- 395
- 33
- 32
Hahaha benimki de max 10 dk sürmüştürAy valla ciddiyim arkadaşım çaktırmadan video çekmiş tamtamına 4 dknasıl bu kadar fark oluyo ben anlamıyorum ki yarım saat bakan neye bakıyo 4 dk bakan neye bakıyo
Oo benimkinin 2,5 katı süperHahaha benimki de max 10 dk sürmüştür
canım brnim o kadar hassas olma bu fünya kırılgan hassas insanlara göre değilBen çok yemegen biriydim ömrüm boyunca. Hic bi yiyeceği öyle delicesine isteyip lezzetle yedigimi bilmem. 13. Haftalarda iştahım açıldı. Herseyden lezzet almaya başladım ve çoğu kişinin anlattığı gibi sürekli bi şeyler atistiriyodum. Ama gene az yiyodum. Sonra eşimin taraftan 4 5 kişi tam yemek esnasında bana yediklerimle alakalı laf söylemeye başladılar. O an çıldırdım. Ben gebe kalana kadar her sofraya oturdum ve hiç kimse benden daha az yediği asla olmadi dedim. 5 yıldır bu ailedeyim hepiniz tabaklarinizi doldurup doldurup götürdünüz dedim. Iyiki az yemişim meğer ne çok batmış yediklerim dedim.ben yiyosam bebek istediği için yiyorum dedim. Sonra masayı terk ettim biraz ağladım Sonra da evime geçtim. O günden sonra da yemek yiyeceğim zaman tiksinti geliyom ac da olsam az bisey yedikten sonra kötü hissediyorum kendimi. Cok zorluyorum ama o günü atlatamıyorum.
Bence bakmıştır dudağına falan da siz fark etmemişsinizdir yaOo benimkinin 2,5 katı süper
Güzel fikir gerçekten cahillerle uğraşmaya kafa yormaya değmiyorcanım brnim o kadar hassas olma bu fünya kırılgan hassas insanlara göre değil( kendini üzdüğünle kalırsın sana yazık ( biri beni sinirlendirdiğinde artık içimden güzel bir şarkı söylüyorum sanki köpek havlaması gibi düşünüp duymuyorum sen de dene :))
İnşallah dediğin gibi her şey olacağına varıyor inşallah hepimizin hep güzel hatirlayacagi doğumlari olurİnşallah tüm kötü ihtimallerden uzak vaktinde sağlıklı bir şekilde doğururuz iyi düşünelim biraz kaderci davranıyorum ben bu konularda
canım sen o günlere gel de normal sezeryan o inan doğum günü anı bile değişiyor hayırlısıyla gelsin de benim bebem de kafa dönüpğ duruyor keyfi nasıl isterse :))Sordum canım canı öyle istiyor öyle rahat ediyor sıkıntı yok dedi duruşu için. Ama benim kafama takılıyor acaba normal doğumu engeller mi duruşu diye
Benimki de baktı da bu organların haftasiyla uyumunu söylemedi raporda da yok ben de onu merak ettimKızlarr ben ayrıntılıdan çıktımm tam olarak 4 dk sürdüya her zaman denk geldiğim doktor yoktu bu defa farklı bi doktor vardı ultrason odasında, güvenebilir miyim bu doktora bilemedim bebişim sağlıklı çok şükür bi sıkıntısı yok ama ayrıntılı baktı mı bilemedim işte ay ama kızım galiba bana benzicek annesi gibi küçük kafalı olcak tüm verileri günüyle uyumlu nerdeyse ama kafa çevresi 1 hafta geri
Peki bunu işyeri firmamı veriyor yoksa sigoartamı veriyor ücreti kim ödüyorbBu sizin ücretli doğum izninde alacağınız yaklaşık 3,5 aylık maaşınız. Herkes aldığı ücrete göre rapor parası alacak ücretli doğum izninde. Bu para harici başka bir maaş yatırılmıyor. Hasta olduğumuzda, raporlu olduğumuzda günlük ücretimizin 2/3 sini sigorta tarafından alıyoruz ya doğum parası da aynı sistem, raporlu olduğumuz zamanın maaşı. Yani bu bir yardım ücreti değil, sizin ücretli izinde alacağınız maaş.
Doktorunuzla konuştunuz mu ilk doğumunuzun erken olması konusunda bu hamileliginizde nasıl bir yol izleyeceksiniz. Bundan öncekini 35. hafta da doğum yaptım doğum yapacağım doktoru netlestiremedim henüz bu konuda siz bilgi aldıysanız ya da yakın zamanda alırsanız benide bilgilendirirseniz çok sevinirjmBen hiç hissetmiyorum ki nasıl birsey bu kasılma bebeğin toplanması gibi mi vajinaya olan baski gibi mi? yani vajinada sanki bebek ayagiyla basiyor gibi bir agri var ara ara oluyor? magnezyum da kullanıyorum aslinda ilki erken doğumdu 33. Haftada hersey normaldi birden nişan geldi ve acilma basladi biraz da ondan endişem
Evet her gittiğim doktoruma bunu söylüyorum mutlaka ilk gittiğim doktor kesinlikle her muayeneden önce idrar tahlili vermemi istemişti ve tüm muayenelerimin alttan olması gerektiğini söylemişti bir de ilki erken doğduysa bunun da riskli olabileceğini söylemişti oğlum makat gelişti bu da makat geliş olur büyük ihtimalle dedi biraz abarti gelse de doktor çok iyiydi ama hastane pek iyi değildi orada doğum yapmak istemediğim için başka hastaneye geçtim bu doktorum da biliyor erken doğum yaptığımı ultrason kontrolünü sanki detaylı gibi uzun tutuyor eğer karindan ultrasonda risk görürse rahim ağzı kısalığı vs alttan muayene edeceğini söyledi ben ilkinde kendimi çok yormustum enfeksiyon hiç geçmemişti kendimce bunlara dikkat ediyorumDoktorunuzla konuştunuz mu ilk doğumunuzun erken olması konusunda bu hamileliginizde nasıl bir yol izleyeceksiniz. Bundan öncekini 35. hafta da doğum yaptım doğum yapacağım doktoru netlestiremedim henüz bu konuda siz bilgi aldıysanız ya da yakın zamanda alırsanız benide bilgilendirirseniz çok sevinirjm
O an ultrason da olduğun için odağın da başka yerdeydi o yüzden hissetmemiş olabilirsin. Bide dediğim gibi agri sanci yapmiyo o yüzden anca elle felan hissediyosunBu top gibi oluşu dün hissettim ama doktor söylediğinde öyle bir şey hissetmedim
Aslinda bundan 4 yıl öncesine karşı çok daha ketum sivri dilli biri oldum. Önceye nazaran kimseye eyvallahım yok ama bazı bastırılmış duygular yada hassas noktalara denk gelince kirilganlik devam ediyo sanirimcanım brnim o kadar hassas olma bu fünya kırılgan hassas insanlara göre değil( kendini üzdüğünle kalırsın sana yazık ( biri beni sinirlendirdiğinde artık içimden güzel bir şarkı söylüyorum sanki köpek havlaması gibi düşünüp duymuyorum sen de dene :))
Yok canım organların haftasıyla uyumu hak getire öyle şeyler söylemedi zatenBenimki de baktı da bu organların haftasiyla uyumunu söylemedi raporda da yok ben de onu merak ettimbence biz kadınlara ne yapsalar yaranamiyorlar
Öyle yapayım canımİçine sinmediyse git canım boşuna stres olma
Bebişini tekrar görmüş olursun
Bende 10 gün sonraya başka bir doktora daha randevu aldım içim rahat etsin diye
Aynen bir sorun yoktur inşallah ama içime sinmedi nedense bide perinatoloji ile aynı fiyat resmen. Bilseydim uzak olsa perinatologa giderdimBence icine sinmediyse bu haftalarda tekrar git bana verilen kağıtta en uygun 16 ile 20 hafta yazıyor ama ben de bir sorun olduğunu düşünmüyorum olsaydı emin ol bu kadar rahat gönderemezdi seni
Umarım düzelirHiç endişelenmeyin daha çok döner dururlar yerleri geniş sizinki öyle rahat ediyor şuan son haftalarda artk baş aşağı pozisyonuna geliyorlar o zaman duruş pozisyonu doğum için önem kazanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?