27 haftalığız canımCanım sen kaç haftalık oldun?
Geçmiş olsun cnm ilkmi vurdurdun. Bnde oldum sadece hafif ağrım oldu başka bişey olmadi. Tetanoz aşısı 2kere vuruyormusAy bende dün oldum bugün şişti kolumu kaldıramıyorum onu geçtim ateş halsizlik mide bulantısı iştahsızlık yaptı bende
Ooo okadar oldu mu eltim sene başlarında 600-800 arası almıştı2 adet Ferinject ampul serumun içine karıştırılıp damardan verilecekmiş canım. Ben dahiliyeden randevu aldım. O doktora söylicem inşallah rapor çıkarıp yazar. O şekilde yazarsa yüzde 80 ini devlet karşılıyor yoksa çok pahalı. Eşim bugün eczaneye sordu. O ampüllerin 1 tanesi 3780 tl ymiş
Malesef canım güncel fiyat bu olmuşOoo okadar oldu mu eltim sene başlarında 600-800 arası almıştı
Canım çok geçmiş olsunEşin çok güzel davranmış canım orda senin arkanda durup annesini kovması çok iyi olmuş en azından babalık bilinci yerinde şükürler olsunben kovulmayı yediremiyorum bu yaşıma kadar hep köpek gibi çalıştım ayaklarım üstünde durdum hamilelikten kendimi veremedim gelirim düştü çocuktan önce olsa tak diye eve çıkardım iniş çıkışlar hep oluyor hayatımızda bana eşim deseydi ki bu evden gitme bir süre ev arkadaşı olalım bebeğimiz için düzenini kurana kadar aynı evde kalalım dese kabul ederdim ne bok yerse yesin afedersiniz gıkım çıkmazdı planlı hareket ederdik boşanmak için apar topar bitirmek ne demek bebek daha doğmadı bile Ocak ayı diyor erken doğum riski var böbrek yüzünden dün annem konuşmuş demiş doğum sancısıyla apar topar hastaneye gittik böbrek sorunu var iltihap var doğum tehlikesi var demiş umrunda bile değil bundan 1-2 hafta önce olsa adam paniklerdi ben anlamadım anlık nasıl değişir bu kadar beni değil evladını bırakmak bu benim babam da baba değil 17 yıldır yüzünü görmedim benim babam gibi olmayacak diyordum daha beteri çıktı , oğlumun iyi bir baba iyi bir eş olması için çabalayacağım bundan sonra
Kesinlikle katılıyorum. Mahkeme süreci yıpratıcı olacaktır fakat anlaşmalı boşanmayi kabul etmemeli bence. Çocuk olmasa bırak ne hali varsa görsün derdim ama çocuk var ve şuan hamile. Bu durumda asla yapılmaması gereken şeyleri yapıyor şahıs.Canım çok geçmiş olsunSu an sinirle oğlunun asla babasıyla görüşmesini istemiyorsun biliyorum,anlıyorum ama şöyle de bir durum var bir çocuk büyütmek maddi manevi çok zor ve tek ebeveyni sen değilsin size yapılanlardan sonra kabullenmek zor olsa da diğer ebeveyni de eşin malesef ayrılık olsa da oğlun için tum haklarını sonuna kadar almalısın doğum ücretini,bebeğin birçok masrafını karsilamali. Bak şu an oğlum hasta devlet hastanesinden randevu alsan en az iki hafta sonraya randevu verir mecbur özele gideceğim. Üst baş desen hepsi masraf bunların hepsinin üzerinden tek başına sen kalkamazsın o çocuğu karnına koymayı biliyorsa bunlara da ortak olmayı bilecek ne oldu paşa hazretleri kızmış birseylere hooop hamile kadını at sokağa ağzıma bir sürü laflar geliyor ama tutuyorum süründürmen lazım tüm haklarını araştır ve sonuna kadar kullan sanırım adliyelerde ücretsiz avuk desteği sağlıyorlar muhakkak danış ona göre hareket et.
Hatta bir avukata danışmadan da sakın evi bosaltmasin evi terkedende de kusur bulunuyor o zaman yukarıda bir arkadaş yazmış ev onun olsa da sonuçta beraber oturuyordunuz ve karnındaki çocuğun o evde hakkı var lütfen danış birilerine kk bdv de yazabilirsin bilen biri çıkar muhakkakKesinlikle katılıyorum. Mahkeme süreci yıpratıcı olacaktır fakat anlaşmalı boşanmayi kabul etmemeli bence. Çocuk olmasa bırak ne hali varsa görsün derdim ama çocuk var ve şuan hamile. Bu durumda asla yapılmaması gereken şeyleri yapıyor şahıs.
Tüm cefayi zahmeti acıyı ağrıyı kadın çeksin erkek kişisi de ortalıklarda bakayım diye gezinsin. Bedavadan baba olacak. Bide utanmadan büyüdüğünde oğlum beni anlayacak felan diyo. Haspam..
Donuna kadar alma mevzusunu yapmalı. Türü bozuk sey.
En ufak pürüz de boşanmaya bende karşıyım fakat işin detayları tam bilmesek de bazi durumlarda boşanmak daha hayırlı olabiliyor. Bide anasının yetistiremedigi, belli yasa gelmiş kendini gelistiremeyen şahısların ceremesini biz kadınlar çekmek zorunda değiliz. Çocuk olmasa yada çocuk olmus doğmuş büyümüş felan olsa bi nebze, fakat gebe iken bu yapılanlar hem kadına hem bebeğe hak değil. Dinimizde de gebe lohusa emziren kadının boşanma durumuna dusurmemesi gerekir erkeğin. Hele hamile kadını evden atmak evin eşyalarını boşaltmayi dinimiz kabul etmiyor. Özellikle gebe lohusa ve emzirme dönemi içinde erkek herseyi geçici süre de olsa kadına hibe etmesi gerekiyor. Ama ne yazık ki buna riayet eden bu konuda hassas düşünüp davranan erkek yok denecek kadar az.B Buffalosos ve S SU BUHARI ne denir nasıl konuşulur hiç bilemiyorum, konulara hakim olmadığımız için yanlış yönlendirmek de istemem... Sabırlı olup, sukunet ile düşünüp, emin ve dogru kararlar alırsınız inşallaherkekler bir evlenirken iki çocuk sahibi olurken bir bocalama, bir korku panik yaşıyorlar, atlatabilen yoluna devam ediyor ama tam olgunlaşmamış olanlar kabullenemedikleri için yarı yoldan dönüyorlar... Bu da toplumumuza aşılanan "anlaşamazsan boşanırsın ne var" söyleminden kaynaklanıyor bence. En ufak bir zorlanmada ipler kopuyor, bu biz bayanlar içinde geçerli... Evlilik sevgi saygı sabır hoşgrü bazen tahammül bazen alttan alma sanatı... Rabbim hepimizi huzura güvene erdirsin inşallah
Su kadınları hakkıyla koruma kanunu bi türlü çıkmadı ya. Buna da yazıklar olsun..Hatta bir avukata danışmadan da sakın evi bosaltmasin evi terkedende de kusur bulunuyor o zaman yukarıda bir arkadaş yazmış ev onun olsa da sonuçta beraber oturuyordunuz ve karnındaki çocuğun o evde hakkı var lütfen danış birilerine kk bdv de yazabilirsin bilen biri çıkar muhakkak
Sanırım tüm hamilelere çıkıyor canım bende doktoruma soracağım eğer ol derse olayım bu kış çok soğuk olacak diyorlarAaa şimdi baktım canım çıkmış banada sağlık ocağı hamilelere çıkması lazım diyordu demekki ondan risk grubundayız doktorum bana vurulabilirsin demişti ama ben kararsızım
E nabızda var canım ordan gördümNerden öğrendin canım çıktığını?
Maalesef öyleSu kadınları hakkıyla koruma kanunu bi türlü çıkmadı ya. Buna da yazıklar olsun..
Evet mutlaka başına gelmiş yaşamış biri vardır yardımcı olurlar
Kuzum ben bu mesajı daha yeni görüyorum. Okuyunca o kadar üzüldüm ki. Ne diyeceğimi bilemedim. İnşallah senin ve oğluşun için hakkınızda hayırlısı olur.Malesef doğum öncesi boşananlar kervanına katılıyorum.. Aslında niye yazıyorum bilmiyorum burada bir aile gibi olduk oğlumun teyzeleri oldunuz..
Hamilelikten önce ne desem tamam diyen , her şeyi önüme seren ayaklarıma kapanan azıcık nazımda kapımda köpek olan adam son 3 aydır gitti yerine tanımadığım bir adam geldi. Görüşmek istemediğim aile bireyleriyle görüşmeye zorlamalar, başına buyruk davranmalar, maddi açıdan herkese elinin açık olması borç içinde olmaları benden gizli saklı iş yapmaları vs diğer başka sebeplerde mevcut geçen hafta tartışma esnasında hemen evden gidiyorsun dedi bana şok oldum. Oğlumda oğlum diyen adam bebek için takla atan adam 6 aylık hamile halimle evden kovmaya kalktı gece. elbette gideceğim sadece fevri davranmak istemiyorum ağrılardan ölüyorum zaten toplanıp gidemiyorum plan yapmam lazım en son annemle konuşmuş Ocak ayına kadar evi boşaltın demiş. Ev onun ailesine ait.
Bir annem kardeşim var küçük evde yaşıyorlar bugün annemle konuştuk buraya geleceksin dedibebeğimin odasına bakıp bakıp ağlıyorum satmam gerekecek her şeyi evin eşyaları benim yeni ev kiraları bulunduğum yerde 15 bin civarı işim var ama freelance olduğu için net gelirim yok 15 kira veremem bir de bebek olacak. Anneme gideceğim. Çocuk olmasa her şey farklı olurdu evi de kendisi de dibe batsın her yere sığardım eve de çıkardım gözü karartıp bebekle zor.
Anneme gideceğim öyle içimi dökmek istedim..
Inan bazı erkekler hiçte öyle olmuyor canım. Maşallah ne güzel senin eşin bunun bilincine varabilmiş. Dün akşam bi arkadaşımdaydım ufak kızımla birlikte. Saat 10 buçuk gibi çıktım eve geldim arıyorum arıyorum yok .10 kere aradım açmıyor. Her zaman çalışırken bile açan adam o kadar aradım bakmıyor telefona. Sonra geri döndü bağırdım çağırdım bende neredesin sen diye. Geliyorum diyor. Ben sana gelip gelmediğini sormadım niye açılmıyor o telefon diyorum. Şimdi gördüm diyor bide. Nereye gidiyorsan defol git gelme eve kapıyı da kitliyorum dedim kapattım suratına. Gelmiş zır zır zile basıyor. Evde tek başına olsam ölsem o kapıyı acmazdım ben ona. Yarım saat kapıda bekledi zile basıp durdu. Kızım açalım kapıyı diye ağlamaya başladı mecbur açtım gittim odaya kapıyı kitledim. Suratına bile bakmadım. Geceden beri ağlayıp duruyorum. Onun yüzünden sabah kızımın gösterisine bile gidemedimO kadar üzüldüm ki. İnsan bu dönemde kendine yapılanları değil de bebeğine yaşatılanları daha zor hazmediyor. Ama babalar bebeklere o kadar düşkün oluyor ki nasıl size bunu yaptı aklım almıyor. Çünkü kendi evliliğim için söyleyeyim eşim uzatacağı uzatmamaya alttan almayacağı şeyleri almaya başladı ve bunun bebek ile ilgili olduğunu adım kadar iyi biliyorum. Gerçekten çok üzüldüm. Kendinizi de bebeğinizi de asla üzmeyin, bizler de desteğiz. Bu dönemlik bir sıkıntıdır belki ama bebeğiniz çok şanslı onu çok seven önemseyen bu grupta sayfalarca onu konuşan bir annesi var her türlü ona yetersiniz
aslında işin özeti bu biz kadınlar her zaman çalışmak ayaklarmızın üstünde durmak zorundayız saçımı süpürge ettim eve baktım çocuğa baktım değeri 0 maalesef asgari ücret alıcaz çocuk kreşe gidecek tüm paramız belki de ama masada yerimiz bu sayede olacakEvet şükürler olsun öyle sonu böyle olsun bende istemezdim ama çok oyuncu istiyorlarki çocuklarının yuvasını bozsun oğlum ödüyor kirayı senmi ödüyon çalışıp ödeseydin bekarken çalışıyordun diyo bana byle çingenelik görmedim ben Allahından bulsunlar
canım bir avukat arkadaşın vardır git ona da danış senin yerinde olsam orası aile konutu seni hiçbir şekilde çıkarma şansı yok sen evinde otur düzenini bozma gerekirse annen gelsin ama sakın o evden çıkma hukuken onun seni çıkarması imkansız kira bile olsaydı mahkeme kiranın eş tarafından ödenmesine hükmediyor nacizane tavsiyem olaylar yeni her aile de oluyor acil kararlar almak çok yanlış beklemekten zarar gelmez sen de biraz sakin kal hanım bir kadın olmaya çalış çevrendeki akıllı kadınladı hanım kadınları örnek al olası boşanmayı zaten düşünmeMaalesef anlık öfke değil bu kovulma üzerinden 3-4 gün geçti yazamadım size deüstüne annemle konuştu ocağa kadar vakit verdi öfkeli sinirli bir hale büründü ocağı da beklemeden anneme geçeceğim park yatağını kurarım annemin evi 2+1 bir oda kardeşimin bir oda annemin annem odayı size yaparım ben salonda yatarım dedi Allahım bir kapı açacak biliyorum inanıyorum
Maşallah benden 1 hafta öndesin27 haftalığız canım
Peki niye açmamış telefonu canım bi açıklama yapmadı mı? Benim aklıma kötü şeyler gelir direk Allah korusunInan bazı erkekler hiçte öyle olmuyor canım. Maşallah ne güzel senin eşin bunun bilincine varabilmiş. Dün akşam bi arkadaşımdaydım ufak kızımla birlikte. Saat 10 buçuk gibi çıktım eve geldim arıyorum arıyorum yok .10 kere aradım açmıyor. Her zaman çalışırken bile açan adam o kadar aradım bakmıyor telefona. Sonra geri döndü bağırdım çağırdım bende neredesin sen diye. Geliyorum diyor. Ben sana gelip gelmediğini sormadım niye açılmıyor o telefon diyorum. Şimdi gördüm diyor bide. Nereye gidiyorsan defol git gelme eve kapıyı da kitliyorum dedim kapattım suratına. Gelmiş zır zır zile basıyor. Evde tek başına olsam ölsem o kapıyı acmazdım ben ona. Yarım saat kapıda bekledi zile basıp durdu. Kızım açalım kapıyı diye ağlamaya başladı mecbur açtım gittim odaya kapıyı kitledim. Suratına bile bakmadım. Geceden beri ağlayıp duruyorum. Onun yüzünden sabah kızımın gösterisine bile gidemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?