Bilmiyorum canım ben ona o telefon niye açılmıyor dedikçe yeni gördüm noldu falan diyordu hala. Zaten sinirliydim. Kapattım suratına telefonu. Bi dahada konuşmadımPeki niye açmamış telefonu canım bi açıklama yapmadı mı? Benim aklıma kötü şeyler gelir direk Allah korusun
Bu erkeklere bu aralar ne oluyor ya aklım almıyor iyice zıvanadan çıktılarInan bazı erkekler hiçte öyle olmuyor canım. Maşallah ne güzel senin eşin bunun bilincine varabilmiş. Dün akşam bi arkadaşımdaydım ufak kızımla birlikte. Saat 10 buçuk gibi çıktım eve geldim arıyorum arıyorum yok .10 kere aradım açmıyor. Her zaman çalışırken bile açan adam o kadar aradım bakmıyor telefona. Sonra geri döndü bağırdım çağırdım bende neredesin sen diye. Geliyorum diyor. Ben sana gelip gelmediğini sormadım niye açılmıyor o telefon diyorum. Şimdi gördüm diyor bide. Nereye gidiyorsan defol git gelme eve kapıyı da kitliyorum dedim kapattım suratına. Gelmiş zır zır zile basıyor. Evde tek başına olsam ölsem o kapıyı acmazdım ben ona. Yarım saat kapıda bekledi zile basıp durdu. Kızım açalım kapıyı diye ağlamaya başladı mecbur açtım gittim odaya kapıyı kitledim. Suratına bile bakmadım. Geceden beri ağlayıp duruyorum. Onun yüzünden sabah kızımın gösterisine bile gidemedim
Tabiiki her evde kavga dövüş oluyor. Ben de ilk çocuğuma hamileyken çok kötü dönemlerden geçtim. Daha yeni evliydik ve birbirimize alışamadan gebe kalma onun psikolojisi ayrı alışmaya çalışma ayrı sürekli kavgalar oluyordu aileye yansıyordu. Yani demem o ki en güzeli sabır ve sükunet ortada gerçekten ayrılmaya değer bir neden yoksa boşanmayı ben de doğru bulmuyorum. Bir yuva kolay kurulmuyor ve çocuğun en güzel yetişeceği yer aile ortamıdır kesinlikle aksini söyleyen yalan söyler.canım bir avukat arkadaşın vardır git ona da danış senin yerinde olsam orası aile konutu seni hiçbir şekilde çıkarma şansı yok sen evinde otur düzenini bozma gerekirse annen gelsin ama sakın o evden çıkma hukuken onun seni çıkarması imkansız kira bile olsaydı mahkeme kiranın eş tarafından ödenmesine hükmediyor nacizane tavsiyem olaylar yeni her aile de oluyor acil kararlar almak çok yanlış beklemekten zarar gelmez sen de biraz sakin kal hanım bir kadın olmaya çalış çevrendeki akıllı kadınladı hanım kadınları örnek al olası boşanmayı zaten düşünme
ama çaresiz değilsin ilerde boşanma olur ise de evinde kal annen yanına gelsin ama evden bir hafta bile uzaklaşamazsın kesinlikle boşaltır evş sorun yaşarsın
bebek doğunca da sen işe girersin biri bebeğe bakar sen de ikinize bakarsın onun evinde oturursun
ancak dediğim gibi boşanma diye bir şeyi kafandan çıkar kavgasız gürültüsüz tartışmasız ev olmaz aksini söyleyen yalan söyler inanki onun evinde kavga daha çoktur
çocukla boşanan kadın mutlu olamaz o süper zengin mutlu görünen kadınlar eşlerini idare etmeyi bilen hanım görünen kadınlardır sibel can gibi bir kadın olmayı becermek şart suda yürü izini belli etme kazanan sen olursun ama kadın çalışacak ya da aileden maddi gücü olacak
Yani ortada kötü bir durum yoksa ve eğer aynı şey tekrarlamayacaksa çok da büyütecek bişey yok canım sen üzülme. Konuşmaya çalışırsa tersleme konuşmadan çözülmez bişey. Eminim ki düzelir.Bilmiyorum canım ben ona o telefon niye açılmıyor dedikçe yeni gördüm noldu falan diyordu hala. Zaten sinirliydim. Kapattım suratına telefonu. Bi dahada konuşmadım
Yani ayrılmaya baya kararlı seninki. Hayırdır birini mi bulmuş kendine durup dururken bu ne böyle tövbe tövbe yaGece eve uyumaya geliyor salonda yatıyor 4. Gün bugün sabah odaya kıyafet almaya geldi oğlumla ilgili ne ihtiyaç varsa söyle seninle bitse de oğlumla ayrı ne gerekirse yaparım dedi çıktı gitti anneme de doğumu karşılarım her ay da para vericem oğlum için demiş bizim aramızda ne olursa olsun oğlumla olan ilişkim ayrı dedi
Çalışsam da aynı muhabbetler olucak eltim yıllar sonra tekrar 3-5 ay çalıştı sonra bıraktı bırakınca bile surat yaptılar ama gerçekten bu hayatta maddi gücün olucak ki söz sahibi olasın ezesin onları kendisi hiç çalışmamış ama gelinlerini çalıştırma derdinde neymiş onların evi kira değilmiş kayınpederim çalışmasını istememiş benimde eşim istemiyor çalışmamı ona ne yani 16 yaşından beri çalışmaya başladım kendisi çalışmanın zorluklarnı bliyormu acaba ama nasip olursa kızımı okutup güzel bir meslek sahibi olsun çok isterim ki kimsenin çenesini çekmesinaslında işin özeti bu biz kadınlar her zaman çalışmak ayaklarmızın üstünde durmak zorundayız saçımı süpürge ettim eve baktım çocuğa baktım değeri 0 maalesef asgari ücret alıcaz çocuk kreşe gidecek tüm paramız belki de ama masada yerimiz bu sayede olacak
Ay oğlum da oğlum başlıycam şimdi sen git kadını hamile bırak sonra ne hali varsa görsün bu ne sorumsuzluk nasıl insanlık gerçekten.Dün gece canım çok sıkıldı üzüntüden mahvoldum.Bir de bi anda ne oldu bu adama derdine ne olmuş yani.Karşılıklı hata varsa dahi oturup bir yoluna bakılmalı konuşulmalı . Öyle bir anda kestirip atmak nedir oğlum için para vericem cart curt paran batsın yani bu kadın senin evladını taşıyor en azından doğumdan sonraya ertele ne planın varsa.Keşke konuşabilseniz birlikte yada ayrı ayrı bir kaç seans alsanız aile danışmanlarından bebek için sırf bu süreci sağlıklı yürütme adına.Gece eve uyumaya geliyor salonda yatıyor 4. Gün bugün sabah odaya kıyafet almaya geldi oğlumla ilgili ne ihtiyaç varsa söyle seninle bitse de oğlumla ayrı ne gerekirse yaparım dedi çıktı gitti anneme de doğumu karşılarım her ay da para vericem oğlum için demiş bizim aramızda ne olursa olsun oğlumla olan ilişkim ayrı dedi
canım çalışmak zor ama evde olmak da zor kvlerin hayatları da güllük gülistanlık geçmemiştir kimbilir o ne sıkıntılar yaşamıştır ki eskilerde şiddet vs daha çoktu şimdi kadınlar daha güçlü onlar o zamanın ezikliğini bizden çıkarıyor olabilirler senin için demiyorum zaten kendim için de böyle hemen eşim hayat müşterek deyip geçiyor ki maddi durumu gayet de iyidir buna rağmen o 5 yapar 1 de benim yapmamı bekler ona muhtac olmak istemem bir sene dinlenip ara vereceğim işe dedim herkes kızdı benim maddi durumu çok çok iyi olan kız arkadaşlarım da hep işe döndülerÇalışsam da aynı muhabbetler olucak eltim yıllar sonra tekrar 3-5 ay çalıştı sonra bıraktı bırakınca bile surat yaptılar ama gerçekten bu hayatta maddi gücün olucak ki söz sahibi olasın ezesin onları kendisi hiç çalışmamış ama gelinlerini çalıştırma derdinde neymiş onların evi kira değilmiş kayınpederim çalışmasını istememiş benimde eşim istemiyor çalışmamı ona ne yani 16 yaşından beri çalışmaya başladım kendisi çalışmanın zorluklarnı bliyormu acaba ama nasip olursa kızımı okutup güzel bir meslek sahibi olsun çok isterim ki kimsenin çenesini çekmesin
Bir ay sonraya aç gideceğim şeker yüklemesi de yapacakKızlar detaylı ultrasondan sonra hekiminiz kaç hafta sonra tekrar kontrole çağırdı ?
Benim doktorum ayda 1 şeklinde görmek istiyor hep. Detaylıya göre çağırmadı. Cuma günüydü mesela kontrolüm. Detaylıya ne zaman gidicen dedi. 2 kasımda randevum var dedim. Tmm ayda 1 görmeye devam edelim dedi. Şuan 21 haftalığız hatta bi daha ki kontrole aç gel şeker testini yapalım dedi.Kızlar detaylı ultrasondan sonra hekiminiz kaç hafta sonra tekrar kontrole çağırdı ?
Çok çok haklısın, iki arkadaşımızın yaşadığı şey onlar ve çocukları için kabul edilemezEn ufak pürüz de boşanmaya bende karşıyım fakat işin detayları tam bilmesek de bazi durumlarda boşanmak daha hayırlı olabiliyor. Bide anasının yetistiremedigi, belli yasa gelmiş kendini gelistiremeyen şahısların ceremesini biz kadınlar çekmek zorunda değiliz. Çocuk olmasa yada çocuk olmus doğmuş büyümüş felan olsa bi nebze, fakat gebe iken bu yapılanlar hem kadına hem bebeğe hak değil. Dinimizde de gebe lohusa emziren kadının boşanma durumuna dusurmemesi gerekir erkeğin. Hele hamile kadını evden atmak evin eşyalarını boşaltmayi dinimiz kabul etmiyor. Özellikle gebe lohusa ve emzirme dönemi içinde erkek herseyi geçici süre de olsa kadına hibe etmesi gerekiyor. Ama ne yazık ki buna riayet eden bu konuda hassas düşünüp davranan erkek yok denecek kadar az.
Bu şekilde gebe iken sabır etmek alttan almak suyuna gitmek felan kadına da yazık değil mi
bu sigara ve alkol alışkanlığı maalesef çok yaygınHereetin hayırlısı ne diyelim belki daha iyi olur böyle bilemeyiz geçim derdi sorumluluk.agir geldi galiba bide üstüne hamile hanım her kafadan ses herkesin psikolojisi bozuldu iyice ben de eşimle sürekli kavga ediyorum işten çıktım para lazım oluyor patam yok hep evin ihtiyaçlarını alıyor fatura elektrik ben bisi isteyince para yok gunde 3 paket sigara içiyor ama
canım hukuken eşinin eşyalarını alması yanlış ve kusurlu seni terk etmiş durumda kendisine ihtar çekebilirsin tutanak altına alabilirsin zaten şahitlerin de var yapılan da psikolojik şiddet hukuki yardım almanı tavsiye ederim senin durumun Kristilanın durumundan farklı onun eşi evdeHukuk sistemi ile diğer şeyler farklı maalesef. Alıp gittiği şeyler evlenmeden once kendi aldıkları olduğu için hukuken bunda bir yanlışlık yok ama ahlak, insanlık, vicdan açısından zaten yorumsuz. KADES i biliyorum ama fiziksel bir şiddet olmadı. Şu an inanır mısın o kadar psikolojik siddetlere maruz kaldım ki keşke fiziksel şiddet olsaydı diyorum
Bende sana karşı bi sey demedim yanlis anlaşılmak istemem.Çok çok haklısın, iki arkadaşımızın yaşadığı şey onlar ve çocukları için kabul edilemezben zaten B Buffalosos ve S SU BUHARI için konuşmadım. Başta da dediğim gibi konunun hakimi olmadığım için onlar özelinde yorum yapmadım. Genel manada konuştum.
Canım benim öncelikle çok çok geçmiş olsun keşke bi omuz çıkabilsem sana ama eminim ki sen oğluşuna da kendi hayatına da yetecek güce sahipsin,o kadar üzüldüm ve o kadar sinirlendim ki Allah inşallah yaptıklarını karşısına çıkarır çok daha beter şeyleri yaşayıp pişman olur. Bence hukuki boyutunu iyice araştırıp ona göre hareket etmek lazım davayı açmasan bile danışmanlık alabilsen keşke hem kardeşi evi satsa bile çabucak olabilen şeyler değil kiracıyı evden çıkarmak diye biliyorum bence ona bu konuda kolaylık sağlamamalısın belki de yolunu yapmaya çalışıyordu aklında vardı belki de bir şeyler bilemeyiz. Ben de bi avukat arkadaşa sorup öğrenmeye çalışırım nasıl yol çizmelisin diye inşallah her şey senin lehine ilerlerKızlar ev mevzumuz şöyle sanırım anlatmıştım burda , ev eşimin erkek kardeşinin , yurt dışında çalışıyor durumu çok iyi evli değil hiç düşünmüyor evlilik çocuk vs yatırımları çok o yüzden durumu iyi.
Biz evlenirken kaynanam kardeşinin evine geçin ona kira ödersiniz demişti öyle anlaştılar eşimle kardeşi kira ile oturuyoruz ama kardeş oldukları için hiç kontrat yapmadılar aralarında.
Bir iki ay önce kardeşi evi satmak istiyorum gibi bişey demiş eşime alttan alttan bunları söylüyordu hep çıkarası vardı bizi eve biz mayıs ayında girdik yani diken üstündeydim hep zaten çıkaracak diye. Biz çıkmayı vs konuşuyorduk aramızda işte sonucu böyle oldu ocakta ben cıkıcam ama eşimde evde kalamayacak diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?