2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Ben de tam 13 aylıkken başladım işte . Benimki de aynı şekilde oyun alanında çıkıyor başka bişey bulup oynuyor . 1 hafta sonra 14 aylık olacak.
Diğer çocuklar üstüne geliyor bazen , oyuncağını çekerken parmakları sert şekilde boynuna geldi mesela kızardı orası. Çocuğun annesi müdahale etti oyuncağı aldı verdi kızıma. Ben de kızıma ver kızım oyuncağını paylaş falan demedim . Desem de tam anlar mı onu da bilmiyorum nasıl davranmak lazım acaba . Kızım çekip alsaydı oyuncağı ben de müdahale ederdim de tersi olunca pek bişey yapamadım .

Sürekli evde yalnızsa ondan mı acaba çekiniyor alışmaya çalışıyordur belki
Genelde yalnızız evde . Dışarı çıkartıyorum arada park , avm götürüyorum ama uzaktan görüyor işte insanları . Annemler harici pek kimseyle iletişim kurmıyor . O yüzden de oyun gruplarına götürmeye başladım .

Bu biraz çocuğun mizacıyla da ilgili bence. Mesela oğlum büyükleri yabancılar gitmez ama öyle oyun parkına falan gidince sürekli gidip başka çocuklarla oynamak istiyor ama genelde kendinden büyük olduğu için dediğin şekilde elindekini alıyor itiyor benimki algılayamıyor bile bilmediği için anlamıyor çocuğun ona zarar verdiğini kalkıp geri yanına gitmeye çalışıyor. Bende tam tersi oğlumu yalnız oynasın diye zorluyorum

Ben başlamayı çok istiyorum ama hastalık felan olur kalabalık ortam da mikrop kapar diye korkuyorum

Yavaş yavaş öğrenir bence şuan başka ortamlarda ne yapacağını bilmiyordur alışacaktır kesin

Benimde gitme niyetim vardı hala gidemedim bizde hep evde yalnızız annem babam eşiö dışında gördüğü pek kimse yok devamlı parka gidiyoruzninsanlar çok ilgisini çekmeye başladı herkese bakıyor konuşmaya çalışıyor aslında parkta oyun grupları kadar etkili

Beniö oğlum parkta ilk tokatını yedi bile gülüyorum çünkü çok komikti ondan 4 5 ay büyük bir bebek yanında sallanıyordu benimde en büyük sosyalleştiğim alan çpcuk parkı olduğu için yeni tanıştığım anne ile sohbet ediyorduk öocupu salıncaktan indi oğlumun yanına geldi çol küçük olduğu için vuracağını düşünmedim ama baya iri bir bebekti vurdu aslında yavaş vurdu acıtmadıpına eminim ama kendisi vurdu kendisi korktu ağlamaya başladı o ağlayınca beniö oğlumda ağladı baya komik oldu ama ben parkta çok korkuyorum büyük çocuklar çok koşturuyor zarar veriyorlar en kötüsü çok sigara içiliyor parklarda geçen gün şikayet ettim küçücük çocukların sigara içmesi birnyana çocuklarıjı parka getiren anneler bile içiyor

Ay kıyamam ya ya çocuk vurmayı nerden öğrenmiş, bizimkiler de yakında vurmayı öğrenir ay hiç hoşuma gitmiyor nasıl engel oluruz ki

Evet çocuğun kendi mizacıyla ilgili. Oyun grubunda da hepsi farklı farklı karakterde çocukların da . Benimkinin elinden alınınca geri almak istiyor alamıyor gibi . Suratı düşüyor , morali bozulur gibi oluyor . Etkinlikte çocuğun birisi suyu etrafa sıçrattı kızımın suratına gelince suratı değişti sinir olur gibi bakıyor böyle zoruna gitmiş gibi bakıyor . Alıp ben de suyu sıçratayım demiyor . Halbuki evde çorba yemek su ne bulsa sıçratıp döküyor . Orda kedi gibi

Ayy kıyamam parklarda ben de korkuyorum . Büyük çocuklar top falan da oynuyorlar . Sürekli bizim üstümüze geliyor topları .

Evet parklar da etkili oluyor ama park daha yorucu oluyor düşüp bi yerini parçalamasın , toprak kum yemesin diye çok çaba sarf ediyorum . . Yerden sigara izmariti falan alıyor. Ben çok yoruluyorum parkta . Zaten bi tek salıncak kullanıyoruz. Diğerlerini kullanmadık pek . Biraz daha büyüse kendi başına kaydırakta falan kaysa, arkadaş edinse , oynasa. Ben de rahat ederim ama şimdi gittiğimiz de çok geriyor park beni .

Direk kesmek belki huzursuz eder. Size de zor olur uyutması. Emziksiz uyuyabiliyorsa keserdim .Emziksiz uyumuyorsa bir süre daha devam eder sadece uykuda verirdim ben olsam.

Ay kıyamam ya ya çocuk vurmayı nerden öğrenmiş, bizimkiler de yakında vurmayı öğrenir ay hiç hoşuma gitmiyor nasıl engel oluruz ki
Bilmiyorulmki benimkide vuruyor ama öyle vurmayı bilerek değil sevmeye çalışırken elini ayarlamıyor cici cici diyor ama vuruyor daha kontrolleri yok işte

Ayy kıyamam parklarda ben de korkuyorum . Büyük çocuklar top falan da oynuyorlar . Sürekli bizim üstümüze geliyor topları .
Ay evet birde top var o konuda çok bir şey diyemiyorum ben İstanbuldayım burada değil top oynamak sokakta yürünmüyor bile çocuklara üzülüyorum o yüzden her yer araba dolu futbol sahası desen her mahallefe belki birnyane var ya da yok çocuklar parka koşuyor mecbur

Evet park bizim için acayip yorucu bizimkinde sadece salıncakta duruyordu ben kaymaya alıştırdım 3 5 kere deneyince kapıyorlar hemen ama çocuklarınkayarken görmesi çok önemli ben kaydırmaya çalıştım istemedi çocukları görünce heveslendi öğrendi şimdi kendisi çıkıyor merdivenden oturup kayıyor

Direk kesmek belki huzursuz eder. Size de zor olur uyutması. Emziksiz uyuyabiliyorsa keserdim .Emziksiz uyumuyorsa bir süre daha devam eder sadece uykuda verirdim ben olsam.
Denedim uyursa diye ağladı meme dedi baya bebde verdim zaten emziği görünce o heyecanı var ya ne buluyor emzikte anlamıyorum

Kızlar oyun grubuna götüren varsa ücretlendirme nasıl oluyor ne kadar götürürsen o kadar mı yoksa sabit mi aşağı yukarı ne kadar, götüresim var da daha sormadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…