- 6 Ağustos 2022
- 2.796
- 2.525
- 63
Anne baba anneanne dede bitti gitti gel ver su mama meme hanhan (araba) bal bebek top nenni alo .. kullandığı tüm kelimeleri anlamlı olarak kullanıyorMaşallahneler söylüyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Anne baba anneanne dede bitti gitti gel ver su mama meme hanhan (araba) bal bebek top nenni alo .. kullandığı tüm kelimeleri anlamlı olarak kullanıyorMaşallahneler söylüyor
Möllers kullanıyorum ben .Balık yağı kullanıyor musunuz ? Ne kullanıyorsunuz
O şurup şeklinde mi kullanımı nasıl içerken sıkıntı çıkarıyor mu ?Möllers kullanıyorum ben .
Bende denemek istiyorum, seninki çişini yaptın mı yada kakanı yaptın mı diyince anlıyor mu?Her gün denemek çol iyi bende lazımlıpı çıkardım ama cesaret edemiyorum zaten dökülen yemekleri vs zor topluyorum şimdi nir de bu çıkacak ama bir yandan da çok istiyorum
Maşallah canımÇok fazla kelimesi var ama artık kaç kelime söylediğine değil yerinde söylediklerine odaklanıyorum. Memeyi artık tamamen biliyor. Bitince her ne olursa yani bitti diyoruz. Bay bay ı biliyor. Birisi evden gidip kapıyı kapatınca gitti diyor.
Maşallah canımAnne, baba, nanne, hala, dede, miyav, burda, gitti, atta, muz, su, mama ilk aklıma gelenler. Bu ara her söylediğimi taklit ediyor, ben de yeni kelimeler kullanıyorum, aç demeye başladı yeni yeni.
Ben lazımlığa değil de, klozete takılıp çıkartılan portatif bebek klozetine oturtuyorum. Lazımlıktansa bu daha mantıklı geliyor. Bir de ben küçüklükten beri tuvalete girdiğimde kapıyı açık bırakıp anne çiş yapıyor vs diyordum. Şimdi baybay yapmak hoşuna gidiyor oradan yürüyeceğim galiba. Hoş bence hala erken, net konuşmaya başladıklarında daha kolay olur gibi
Ay maşallah çok fazla öğrenmişAnne baba anneanne dede bitti gitti gel ver su mama meme hanhan (araba) bal bebek top nenni alo .. kullandığı tüm kelimeleri anlamlı olarak kullanıyor
Evet sıvı , şişede iki günde bir çay kaşığı veriyorum tutti fruttili olduğu için ağır kokusu yok çok hoşuna gidiyor devamını isteyip ağlıyor verdikten sonra.O şurup şeklinde mi kullanımı nasıl içerken sıkıntı çıkarıyor mu ?
Uyumaya ve yemeğe vakit ayırmadığı için çok fazla zamanı oluyorAy maşallah çok fazla öğrenmiş![]()
Yok ya hiç bilmiyor daha öyle şeyleri ben tuvalete giderken mecburiyetten yanıma alıyorum kapıda bayılacak gibi ağladığı için öyle belki kapar diyorum ama yine de çok zor tuvaleten baya korkuyorumBende denemek istiyorum, seninki çişini yaptın mı yada kakanı yaptın mı diyince anlıyor mu?
Uyumayan bebeğe zeki diyor kaynanam ben buna tutunuyorumUyumaya ve yemeğe vakit ayırmadığı için çok fazla zamanı oluyor![]()
Nasıl denemeli acaba lazımlık ile mi yoksa klozet ile mi başlamalı acabaYok ya hiç bilmiyor daha öyle şeyleri ben tuvalete giderken mecburiyetten yanıma alıyorum kapıda bayılacak gibi ağladığı için öyle belki kapar diyorum ama yine de çok zor tuvaleten baya korkuyorum
İnşallah öyledirler de ilerde bir teselli olur çektiklerimizeUyumayan bebeğe zeki diyor kaynanam ben buna tutunuyorum![]()
Klozet bana çok sağlıklı gelmiyor her yerini elleyecek inmesi çıkması zor belki biraz kavradıktan sonra aparatı alıp denenebilirNasıl denemeli acaba lazımlık ile mi yoksa klozet ile mi başlamalı acaba
Ben koridorda sinek ilacı kullanıyorum kendine de sprey sıkıyorumKızlar uyurken bebeğimi 3 gündür sinek ısırıyor ya öyle böyle değil her yeri şişmiş çocuğun, şimdide topuğundan ısırmış uyandı asla uyuyamıyor ayak altını kaşımaya çalışıyor ağlıyor, ne yapmam lazım bu sinek için? Buralarda aşırı sinek oluyor, yattığı odaya kokusuz bile olsa sinek ilacı takmayın dedi doktorumuz, uyurken incia sinek kovucu sprey sıkabilir miyim? Siz kullandınız mı
Tabi her çocuk farklıdır ama benim kızım algı konusunda çok iyi açıkçası.. oturduğum yerden telefonu getir diyorum getiriyo kumandayu getir diyorum getiriyo dışarı cikacaksak ayakkabısını ayakkabiliktan getirip oturuyo giydirmemi bekliyor ya da ayakkabısını dışarda görünce dolabı açıp içine koyuyo.. istediği herşeyi gosteriyo .. o yüzden normal davranış bu mudur bu yaşlarda yoksa ileri mi gidiyo bilemiyorum.. ama mesela görumcemin kızı benim kızdan 2 ay büyük olmasına rağmen komut alma olayı çok az ..o yüzden bnce bu aylarda çok takilmamak gerekir bebekte göz teması varsa ya da belli başlı olması gereken davranışlar varsa diğer şeyler zamanla oturuyoBenimkide oyuncaklarla oynamaz ara sıra elimde görürse dikkatini çeker sonra atsr köşeye araba tekerlerkeriniya da dönen her şeyi seviyor çeviriyor. 2 yaşın altındaki bebeklerin gel git gibi şeyleri yapamayacağını düşünüyorum yani tabikiyapabilir de .. ama yapamaması da çok doğal bana göre. Benim oğlum daha yeni gel deyince gelmeye başladı oda 10 kere diyorum 1 keresinde geliyor mesela çoğu şeyi anlamıyorlar hala bilemedim o yüzden yazdıkların bana notmal gibi geldi ama hiç otizmli bir bebekle aynı ortamda bulunmadım nasıl olur onu da bilmiyorum
Sivenonun spreyi var onu direkt bebeğe sürebilirsin doktor bize öyle demiştiKızlar uyurken bebeğimi 3 gündür sinek ısırıyor ya öyle böyle değil her yeri şişmiş çocuğun, şimdide topuğundan ısırmış uyandı asla uyuyamıyor ayak altını kaşımaya çalışıyor ağlıyor, ne yapmam lazım bu sinek için? Buralarda aşırı sinek oluyor, yattığı odaya kokusuz bile olsa sinek ilacı takmayın dedi doktorumuz, uyurken incia sinek kovucu sprey sıkabilir miyim? Siz kullandınız mı
Bizde de var sürekli mızmız ve artık gelip elimi tutup istediği şeye ve ya yere goturuyo kalkmayinca da ağlamaya basliyobu mızıldanma olayını nasıl bıraktırcam ben kızlar Allah aşkına ya afedersiniz kıcım koltuk yüzü görmüyor uyumadan
Aynen öyle her bebek farklı birinin yaptığını diğeri çok sonra bile yapabiliyorTabi her çocuk farklıdır ama benim kızım algı konusunda çok iyi açıkçası.. oturduğum yerden telefonu getir diyorum getiriyo kumandayu getir diyorum getiriyo dışarı cikacaksak ayakkabısını ayakkabiliktan getirip oturuyo giydirmemi bekliyor ya da ayakkabısını dışarda görünce dolabı açıp içine koyuyo.. istediği herşeyi gosteriyo .. o yüzden normal davranış bu mudur bu yaşlarda yoksa ileri mi gidiyo bilemiyorum.. ama mesela görumcemin kızı benim kızdan 2 ay büyük olmasına rağmen komut alma olayı çok az ..o yüzden bnce bu aylarda çok takilmamak gerekir bebekte göz teması varsa ya da belli başlı olması gereken davranışlar varsa diğer şeyler zamanla oturuyo