- 6 Ağustos 2022
- 2.793
- 2.515
- 63
Başımızı şişirirler sonra daBelki sonradan bülbül olacaklar![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Başımızı şişirirler sonra daBelki sonradan bülbül olacaklar![]()
Bizde oğlumla doğduğu günden beri birlikte uyuyoruz. Bu süreç ne kadar devam edecek bilmiyorum ama 1 senesi rahat var gibiM meraklibirkisiFeryasu meme bıraktırma konusunda iki farklı tecrübemi de aktarayım arkadaşlar
Kızım 9 aylıkken çalışmaya başlamıştım. Annem bakıyordu, Allah razı olsun. Bir dönem sağdım sütümü ama inanın 10cc bile çıkmıyordu. Sonra sağmayı bıraktım ve işten dönünce ve gece emzirmelerim 2 yaşına kadar devam etti. Daha öncede yazmıştım kızım biberonla günlük süt, pekmezli su, komposto tarzı şeyleri içmeyi çok severdi. Doğum gününe bir gün kala, aa meme pis olmuş dedim ve göz kalemi sürdüm, baktı baktı istemedi. Aradan zaman geçti diğerini istedi. Ona da sürdüm. Ona da baktı ve istemedi. Gecede ağlayınca biberonla besledim meme uf olmuştu ya acıyor falan dedim. Öyle bıraktık. Zor olmadı ben kızımda biberonu bıraltırırken zorlanmıştım, çok ağlamıştı. Babamız hala kızın 1 gününü yedin der
Ortanca oğlumu ise 26 ay emzirdim ve onu da gece hiç kesmedim ki 2 sene yan yana yattık, canı ne zaman isterse açtı yedi uyuduonu şu kozmik günler var ya, bir arkadaşım takip ediyordu. O, o zaman bir tarih vermişti ve ben şaktiye kesmiştim. İlk gece çok ağlamıştı oğlum ama sonrası daha kolay olmuştu. Ama oğlum da tavrını koymuştu gündüz sallayarak uyutuyordum. Bir daha sallatmadı kendini ve gündüz uykusunu 26 aylıkken bırakmıştı. Hep uykuyu seven bir bebek olmuştu, gece de emerek uyurdu onu nasıl çözdük çok hatırlamıyorum ama zorlanmamışım demekki... Ve 2,5 sene koyun koyuna yattıktan sonra kendi yatağına hiç zorlanmadan geçmişti.
Son numarayı da iki sene emzirmeyi planlıyorum Allah kısmet ederseve bununla da beraber yatıyoruz baba bebenin yatağında
(biz çocukların yataklarını değiştirince bebeye de baza almıştık abinin yanına) Bakalım bununla nasıl bir maceramız olacak
![]()
Teşekkür ederim
Seni çok iyi anlıyorum, bir çoğumuz burda aynı şeyi yaşıyoruz bende hergün kendimi sorguluyorum uyku konusunda neyi yanlış yapıyorum ben mi uyutamıyorum çocuğu diye, ya ne gecem var ne gündüzüm hiç dinlenemiyorum hergün sabrımı o kadar zorluyor ki ciddi anlamda dişlerimi sıkmaktan dişlerim ağrıyor artık, her gün aynı döngü ya ben aylardır yok gazdan uyuyamıyor yok dişten diyorum ama başka bişey bu ya ben de artık tükendim dediğin gibi bazı geceler ayrı tükendim, birde benimki gece kalktığında gözünü açtıysa direk yataktan inip oynamaya gitmek istiyor geri getiriyorum kıyamet koparıyor kendini kaskatı kesiyor ya her gün aynı şey cidden komşularım duyuyor Allah bilir bu çocuk niye bu kadar ağlıyor diyor tüm gün uyku ağlamaları, uykusu gelir ağlar uyumak istemez ağlar istediğini yaptırmak için ağlar, ya parka götürürüm markete götürürüm bebek arabasında durmaz inmeye çalışır artık havalar o kadar sıcakki kucağımda yürüyerek eve getirene kadar ter içinde kalıyorum pert oluyorum, bu kadar mı zor bebek bakmak yoksa bazıları daha mı zor? Biz doğduğumuzdan beri gerçekten şu 10 parmağımı geçmemiştir düzgün uyuduğumuz dediğin gibi en güzel uyuduğumuz 3 4 kere kalkma bide kolay da uyumuyor ya saatlerce mücadele ediyorum mesela şuan 4.30 da kalktı 1 saatten fazladır uyutmaya çalışıyorum beni çekiştiriyor tekme atıyor gözü kapalı bir türlü dalamıyor bi o yana bir bu yana dönüp duruyor cidden ben neyi yanlış yapıyorum ya neden bu kadar zor2 saat oldu yine yatır-kaldır-yatır-kaldır devam ediyoruz bakalım ne kadar sürecek, sabrım ne zaman tükenecek. Hayır geceler zaten çok zor, ama bazı geceler çok zor kelimesi bile hafif kalıyor. En mükemmel uyuduğu gecede 5-6 kez kalkıyor, bir anne dün gece çok zordu 5-6 kez kalktı deyince içimden aman sus nazar değmesin diye geçiriyorum. Geçer düzelir diye diye bugün tam 15 aylık oldu, ben anlayamıyorum. Sanırım beceremiyorum ben bu işi. Gündüz tek uyku deniyorum yok, iki uyku deniyorum yok, geç yatır yok, erken yatır yok. Gece beslenmesi de yok sabah 6 gibi emiyor. Emerek de uyumuyor artık, yanına uzanıp öyle uyumasını bekliyorum her gün 1 saate yakın, ona rağmen gece sürekli böyle. Derdi ne anlayamıyorum. Sabah da 5'ten sonra uyuduğu uykuya zaten uyku denirse 10-15 dkda bir gözünü açıyor, tekrar uyutuyorum kollarım ve belim bitik, psikolojim tükenmiş durumda artık. Yani bu saatten sonra yapabileceğim başka bir şey yok, ama benim çocuğum da böyle demek ki deyip kabulleneceğim bir durum da değil bu. Ne kadar süre daha dayanırım bilmiyorum. Tam 11 aydır aynı kısır döngüdeyim, 4.ay atağı mıdır gerileme midir nedir biz atlatamadık galiba başka bir açıklaması yok bunun
Yani bizde de durum aynı ben de utanıyorum artık ağlama olayından dolayı, her gün aynı şey mi olur diye düşünüyorlardır kesin, benim oğlum da kalkınca yataktan inmek istiyor korkuluklara tutunup bekliyor öyle ağlıyor. Gidince de kucağımıza geliyor kapıyı işaret ediyor eliyle, saçma sapan yerlere gidiyoruz. Gitmezsek zaten ağlaması hiç ama hiç durmuyor. Valla ne bileyim artık ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırmış durumdayımSeni çok iyi anlıyorum, bir çoğumuz burda aynı şeyi yaşıyoruz bende hergün kendimi sorguluyorum uyku konusunda neyi yanlış yapıyorum ben mi uyutamıyorum çocuğu diye, ya ne gecem var ne gündüzüm hiç dinlenemiyorum hergün sabrımı o kadar zorluyor ki ciddi anlamda dişlerimi sıkmaktan dişlerim ağrıyor artık, her gün aynı döngü ya ben aylardır yok gazdan uyuyamıyor yok dişten diyorum ama başka bişey bu ya ben de artık tükendim dediğin gibi bazı geceler ayrı tükendim, birde benimki gece kalktığında gözünü açtıysa direk yataktan inip oynamaya gitmek istiyor geri getiriyorum kıyamet koparıyor kendini kaskatı kesiyor ya her gün aynı şey cidden komşularım duyuyor Allah bilir bu çocuk niye bu kadar ağlıyor diyor tüm gün uyku ağlamaları, uykusu gelir ağlar uyumak istemez ağlar istediğini yaptırmak için ağlar, ya parka götürürüm markete götürürüm bebek arabasında durmaz inmeye çalışır artık havalar o kadar sıcakki kucağımda yürüyerek eve getirene kadar ter içinde kalıyorum pert oluyorum, bu kadar mı zor bebek bakmak yoksa bazıları daha mı zor? Biz doğduğumuzdan beri gerçekten şu 10 parmağımı geçmemiştir düzgün uyuduğumuz dediğin gibi en güzel uyuduğumuz 3 4 kere kalkma bide kolay da uyumuyor ya saatlerce mücadele ediyorum mesela şuan 4.30 da kalktı 1 saatten fazladır uyutmaya çalışıyorum beni çekiştiriyor tekme atıyor gözü kapalı bir türlü dalamıyor bi o yana bir bu yana dönüp duruyor cidden ben neyi yanlış yapıyorum ya neden bu kadar zor
Aynen öyle sürekli her yere girmeye çalışıyor salona götüreyim diyorum biraz oyuncağı ile oynasın da bende oturayım diye, ama o evin içini gezmeyi tercih ediyorYani bizde de durum aynı ben de utanıyorum artık ağlama olayından dolayı, her gün aynı şey mi olur diye düşünüyorlardır kesin, benim oğlum da kalkınca yataktan inmek istiyor korkuluklara tutunup bekliyor öyle ağlıyor. Gidince de kucağımıza geliyor kapıyı işaret ediyor eliyle, saçma sapan yerlere gidiyoruz. Gitmezsek zaten ağlaması hiç ama hiç durmuyor. Valla ne bileyim artık ne diyeceğimi ne yapacağımı şaşırmış durumdayım
Ya anne baba çocuklar mutlu ise bu şekilde yani siz mutluysanız diyecek lafım yok çünkü her ailenin dinamiği çok farklı mesela biz ayrı yatamıyoruz eşimle birbirimizi çok özlediğimizdrn değil yanlış anlaşılmasınM meraklibirkisiFeryasu meme bıraktırma konusunda iki farklı tecrübemi de aktarayım arkadaşlar
Kızım 9 aylıkken çalışmaya başlamıştım. Annem bakıyordu, Allah razı olsun. Bir dönem sağdım sütümü ama inanın 10cc bile çıkmıyordu. Sonra sağmayı bıraktım ve işten dönünce ve gece emzirmelerim 2 yaşına kadar devam etti. Daha öncede yazmıştım kızım biberonla günlük süt, pekmezli su, komposto tarzı şeyleri içmeyi çok severdi. Doğum gününe bir gün kala, aa meme pis olmuş dedim ve göz kalemi sürdüm, baktı baktı istemedi. Aradan zaman geçti diğerini istedi. Ona da sürdüm. Ona da baktı ve istemedi. Gecede ağlayınca biberonla besledim meme uf olmuştu ya acıyor falan dedim. Öyle bıraktık. Zor olmadı ben kızımda biberonu bıraltırırken zorlanmıştım, çok ağlamıştı. Babamız hala kızın 1 gününü yedin der
Ortanca oğlumu ise 26 ay emzirdim ve onu da gece hiç kesmedim ki 2 sene yan yana yattık, canı ne zaman isterse açtı yedi uyuduonu şu kozmik günler var ya, bir arkadaşım takip ediyordu. O, o zaman bir tarih vermişti ve ben şaktiye kesmiştim. İlk gece çok ağlamıştı oğlum ama sonrası daha kolay olmuştu. Ama oğlum da tavrını koymuştu gündüz sallayarak uyutuyordum. Bir daha sallatmadı kendini ve gündüz uykusunu 26 aylıkken bırakmıştı. Hep uykuyu seven bir bebek olmuştu, gece de emerek uyurdu onu nasıl çözdük çok hatırlamıyorum ama zorlanmamışım demekki... Ve 2,5 sene koyun koyuna yattıktan sonra kendi yatağına hiç zorlanmadan geçmişti.
Son numarayı da iki sene emzirmeyi planlıyorum Allah kısmet ederseve bununla da beraber yatıyoruz baba bebenin yatağında
(biz çocukların yataklarını değiştirince bebeye de baza almıştık abinin yanına) Bakalım bununla nasıl bir maceramız olacak
![]()
Demekki bu ayda olması gereken bişeu bu çünkü bizde aynıyız zaten bir sürü şey yazdım yukarıda okumuşsundur belki. 6 buçukta uyanıyoruz tamamen günde 2 uyku yapıyoruz ki by hiç işime gelmiyor devamlı bir döngü oluyor evde dışarı bile çıkamıyorsun . Bugün hastaneye gittik eve gelene kadar 11 buöuk oldu o yüzden 12de uyudu Bugün tel uyku yapacak mecburen ama bana eziyet olacak akşama kadar oyalamak çok zor gece çok sık uyandığı için gündüz çok sık uykusu geliyor2 saat oldu yine yatır-kaldır-yatır-kaldır devam ediyoruz bakalım ne kadar sürecek, sabrım ne zaman tükenecek. Hayır geceler zaten çok zor, ama bazı geceler çok zor kelimesi bile hafif kalıyor. En mükemmel uyuduğu gecede 5-6 kez kalkıyor, bir anne dün gece çok zordu 5-6 kez kalktı deyince içimden aman sus nazar değmesin diye geçiriyorum. Geçer düzelir diye diye bugün tam 15 aylık oldu, ben anlayamıyorum. Sanırım beceremiyorum ben bu işi. Gündüz tek uyku deniyorum yok, iki uyku deniyorum yok, geç yatır yok, erken yatır yok. Gece beslenmesi de yok sabah 6 gibi emiyor. Emerek de uyumuyor artık, yanına uzanıp öyle uyumasını bekliyorum her gün 1 saate yakın, ona rağmen gece sürekli böyle. Derdi ne anlayamıyorum. Sabah da 5'ten sonra uyuduğu uykuya zaten uyku denirse 10-15 dkda bir gözünü açıyor, tekrar uyutuyorum kollarım ve belim bitik, psikolojim tükenmiş durumda artık. Yani bu saatten sonra yapabileceğim başka bir şey yok, ama benim çocuğum da böyle demek ki deyip kabulleneceğim bir durum da değil bu. Ne kadar süre daha dayanırım bilmiyorum. Tam 11 aydır aynı kısır döngüdeyim, 4.ay atağı mıdır gerileme midir nedir biz atlatamadık galiba başka bir açıklaması yok bunun
Gerçekten her bebek farklı ve her annede farklı hepimizin sabır eşiği, tahammül ettiği şeyler farklı, az kaldı inşallah biraz daha büyüdüklerinde bazı şeyleri hatırlamayacağız bile...Ya anne baba çocuklar mutlu ise bu şekilde yani siz mutluysanız diyecek lafım yok çünkü her ailenin dinamiği çok farklı mesela biz ayrı yatamıyoruz eşimle birbirimizi çok özlediğimizdrn değil yanlış anlaşılmasınşimdi kocam salonda yatsa söylenecek belim ağrıdı diye ben yatakta bebekle yatsam gözüme uyku girmeyecek düştü düşecek diye birde neden düzenimizi bozuyoruz kafası var bende bebeğe Boşuna mı yatak aldık ama 1 buöuk senedir yatağında yatmıyor ilk uykusuna yatırırım gece sonra uyanır yanımıza alırız bir ara emzirmiyordum yanıma alınca uyuyordu geri şiödi uyumuyor meme meme diyor sürekli mecbur emziriyorum ama sonra uyuyor emzirirken 2 3 saat yatar ama o ara biz uyuyamıyoruz çünkü aşırı dönüyor ayakları kafası her şeyi başka yerde dalana kadar bekleyip yatağına koyuyorum o ara uykum iyice açılıyor ve şanslıysam yatağına koyunca uyuyor değilsem hemen ağlıyor geri alıyorum. Tam diyordum ki beşiğini diğer odaya taşıyayım hani belki ağlar ama geri uyur limdi alıştı yanındayım beni görüyor nasılsa alacaklar beni diye biliyor artık istannbjlda deprem olunca korktum şiödi vazgeçtim. Bebeğim zor ama bende de baya sorun var çoğu şeye cesaret edemiyorum gece uyumak mı istiyorum o zaman kesicem emziği memeyi ama kıyamıyorum yapamıyorum sinirleniyorum vazgeçiyorum sonra 2 sene emzirmek istiyorum ama bu şekilde de çok zor. Gerçekren annelerin işi öyle zor ki mama versende uykunu bölüp mama hazırlıyorsun meme versende yine uyanıyorsun. İnşallah seneye artık tüm dertler sıkıntılar bitmiş güzel şeyler konuşuyor oluruz. Ya birde şey sorucam hani beraber yatıyorsunuz ya yatakta korkuluk mu var nasıl uyuyabiliyorsun
Oo güzel o zaman ya benim öyle bir imkanım yok birnyere dayasamnfalan andak korkuluk almam gerekiyor onada gereksiz yere masraf yapmak istemiyorum yatağında yatsın sıpaGerçekten her bebek farklı ve her annede farklı hepimizin sabır eşiği, tahammül ettiği şeyler farklı, az kaldı inşallah biraz daha büyüdüklerinde bazı şeyleri hatırlamayacağız bile...
Yatağımıza gelince ilk evimizde yatağımızın bir tarafı cama çok yakındı eşimde o tarafta yatıyordu. Sürekli camdan çok soğuk geliyor ben buraya da başlık alacağım diyip duruyordu... Ve sonunda gidip aldı. Ortanca olmadan yatağımızın bir yanında da başlık vardı. Ayak ucumuz ise dolaba çok yakındı. Koltukların sırt minderini koyuyordum. Oğlum itse bile aşağı düşmüyor sıkışıyordu. Ortanca öyle büyüdü... Bu evimizde de yan başlığımız yine bizimle... Ayak ucumuza bizimleydi korkuluklarından aldık. Yatağına geçince de lazım olacaktı.
Çok şükür bir sıkıntı yaşamadık![]()
Yatak ters dönük bizim. Ayak ucu ve bir yanı duvara dayalı. Açık kalan yanda da koruyucu var yani 4 tarafı kapalı sadece inip çıkacak kadar boşluk varYa anne baba çocuklar mutlu ise bu şekilde yani siz mutluysanız diyecek lafım yok çünkü her ailenin dinamiği çok farklı mesela biz ayrı yatamıyoruz eşimle birbirimizi çok özlediğimizdrn değil yanlış anlaşılmasınşimdi kocam salonda yatsa söylenecek belim ağrıdı diye ben yatakta bebekle yatsam gözüme uyku girmeyecek düştü düşecek diye birde neden düzenimizi bozuyoruz kafası var bende bebeğe Boşuna mı yatak aldık ama 1 buöuk senedir yatağında yatmıyor ilk uykusuna yatırırım gece sonra uyanır yanımıza alırız bir ara emzirmiyordum yanıma alınca uyuyordu geri şiödi uyumuyor meme meme diyor sürekli mecbur emziriyorum ama sonra uyuyor emzirirken 2 3 saat yatar ama o ara biz uyuyamıyoruz çünkü aşırı dönüyor ayakları kafası her şeyi başka yerde dalana kadar bekleyip yatağına koyuyorum o ara uykum iyice açılıyor ve şanslıysam yatağına koyunca uyuyor değilsem hemen ağlıyor geri alıyorum. Tam diyordum ki beşiğini diğer odaya taşıyayım hani belki ağlar ama geri uyur limdi alıştı yanındayım beni görüyor nasılsa alacaklar beni diye biliyor artık istannbjlda deprem olunca korktum şiödi vazgeçtim. Bebeğim zor ama bende de baya sorun var çoğu şeye cesaret edemiyorum gece uyumak mı istiyorum o zaman kesicem emziği memeyi ama kıyamıyorum yapamıyorum sinirleniyorum vazgeçiyorum sonra 2 sene emzirmek istiyorum ama bu şekilde de çok zor. Gerçekren annelerin işi öyle zor ki mama versende uykunu bölüp mama hazırlıyorsun meme versende yine uyanıyorsun. İnşallah seneye artık tüm dertler sıkıntılar bitmiş güzel şeyler konuşuyor oluruz. Ya birde şey sorucam hani beraber yatıyorsunuz ya yatakta korkuluk mu var nasıl uyuyabiliyorsun
Göz kontrolüne mi gitmek lazımmış ya bilmiyordumKızlar dün yazdım ama kimse bişey dememiş heraşde gören olmadı bugün göz muayenesi gittim oğlum için bu doğduğundan beri 2. Muayenesi oldu ilkinde bişey yapmadılar öyle ışık tuttu sadece gözüne ama bu sefer ölçüm ve Muayesine yapıldı baya çok şükür hiç bir sorunu yok doktor 3 yaşında tekrar kontrole çağırdı rutin olarak böyleymiş haberiniz olsun![]()
Valla kızlar bende aynı dertlerden muzdaribim birincisi meme konusu emzirmek istiyorum ama toplum içinde yakamı açıp meme meme diye bağırdıgı için erken bırakmak istiyorum bi yandan da tek başımayım sabrım cesaretim yok bide o emerken hala çok mutlu oluyorım ben haz alıyorum bilmiyorum nasıl bıraktırcam,Ya anne baba çocuklar mutlu ise bu şekilde yani siz mutluysanız diyecek lafım yok çünkü her ailenin dinamiği çok farklı mesela biz ayrı yatamıyoruz eşimle birbirimizi çok özlediğimizdrn değil yanlış anlaşılmasınşimdi kocam salonda yatsa söylenecek belim ağrıdı diye ben yatakta bebekle yatsam gözüme uyku girmeyecek düştü düşecek diye birde neden düzenimizi bozuyoruz kafası var bende bebeğe Boşuna mı yatak aldık ama 1 buöuk senedir yatağında yatmıyor ilk uykusuna yatırırım gece sonra uyanır yanımıza alırız bir ara emzirmiyordum yanıma alınca uyuyordu geri şiödi uyumuyor meme meme diyor sürekli mecbur emziriyorum ama sonra uyuyor emzirirken 2 3 saat yatar ama o ara biz uyuyamıyoruz çünkü aşırı dönüyor ayakları kafası her şeyi başka yerde dalana kadar bekleyip yatağına koyuyorum o ara uykum iyice açılıyor ve şanslıysam yatağına koyunca uyuyor değilsem hemen ağlıyor geri alıyorum. Tam diyordum ki beşiğini diğer odaya taşıyayım hani belki ağlar ama geri uyur limdi alıştı yanındayım beni görüyor nasılsa alacaklar beni diye biliyor artık istannbjlda deprem olunca korktum şiödi vazgeçtim. Bebeğim zor ama bende de baya sorun var çoğu şeye cesaret edemiyorum gece uyumak mı istiyorum o zaman kesicem emziği memeyi ama kıyamıyorum yapamıyorum sinirleniyorum vazgeçiyorum sonra 2 sene emzirmek istiyorum ama bu şekilde de çok zor. Gerçekren annelerin işi öyle zor ki mama versende uykunu bölüp mama hazırlıyorsun meme versende yine uyanıyorsun. İnşallah seneye artık tüm dertler sıkıntılar bitmiş güzel şeyler konuşuyor oluruz. Ya birde şey sorucam hani beraber yatıyorsunuz ya yatakta korkuluk mu var nasıl uyuyabiliyorsun
Ben de götürmek istiyorum babasının gözleri bozuk ama mümkün degil oğlum durmaz 2 yasinda götürmeyi düşünüyorumKızlar dün yazdım ama kimse bişey dememiş heraşde gören olmadı bugün göz muayenesi gittim oğlum için bu doğduğundan beri 2. Muayenesi oldu ilkinde bişey yapmadılar öyle ışık tuttu sadece gözüne ama bu sefer ölçüm ve Muayesine yapıldı baya çok şükür hiç bir sorunu yok doktor 3 yaşında tekrar kontrole çağırdı rutin olarak böyleymiş haberiniz olsun![]()