2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Yatak ters dönük bizim. Ayak ucu ve bir yanı duvara dayalı. Açık kalan yanda da koruyucu var yani 4 tarafı kapalı sadece inip çıkacak kadar boşluk var
Ay bu da çok mantıklıymış evin görüntüsü bozuluyor ama rahat ediyorsun en azından

Bunara ben oğluk uyuyunca hiç bişey yapamıyorum ev öyle dağınık ki onu mu yapayım bunu mu derken hiç bişey yapmıyorum

Ben de götürmek istiyorum babasının gözleri bozuk ama mümkün degil oğlum durmaz 2 yasinda götürmeyi düşünüyorum
Benimkine bakıldıysa gönül rahatlığıyla gidebilirsin oğlum böbrek taşından dolayı çok sık hastaneye gitmek zorunda kaldı artık hastane ortamını biliyor önlük doktor ortamı bildiğinden hemen ağlıyor zor bakıldı ama bakıldı çok şükür birde bebeklerin göz kontrolü daha konforlu yetişkinlere göre uzaktan bir cihaz tutuyor karanlık bir odada oluyorsun ışık bebeğin dikkatini çekiyor az da olsa o yüzden ölçüm daha kolay oluyor. Normal cihaz da kontrol yapsaydı zaten kolay kolay hiç bir bebeğe bakamazlsr öyle

Ben de götürmek istiyorum babasının gözleri bozuk ama mümkün degil oğlum durmaz 2 yasinda götürmeyi düşünüyorum
Bu arada benimde gözün bozuk gözlük kullanıyorum bu göz olayı genetik mi ki, benim kitap okumak ve telefondan dolayı sonradan bozuldu

Bizim doktorumuz her muayenede kendisi kontrol ediyor göz doktoruna ise 3 yaşında gidin dedi. Sorun olmamasına sevindim

Bizim doktorumuz her muayenede kendisi kontrol ediyor göz doktoruna ise 3 yaşında gidin dedi. Sorun olmamasına sevindim
Ne güzel ya bazı doktorlar çok ilgili. Oğlum 5 aylıkken sağlık ocağında kilo boy kontrolü yapılmadı yani istediğim halde bakmadıkar 6. Ayda dediler sanki baksa ne olacak üstünü çıkaran benim giydiren benim. Bende doktora randevu aldım hem kontrolü vardı hemde kilosuna boyuna baktırırım dedim odasında tartı olmasına rağmen kilo için doktora m gelinir nöyle basit şeyleri de mi biz yapıcaz dedi sağlık ocağına götür dedi. Bazı insanlar hiç bişey yapmadan para kazanmak istiyor iyi insanlara denk gelelim inşallah

3. Ayda götürmek gerekiyormuş ya da ben öyle duydum götürdüm birde bugün gittik işte tekrar 3 yaşında dedi
Osman hoca da üç yaşında götürmeniz yeterli demişti ben de ona güvendim açıkçası sadece üç aylıkken götürmüştük . Bir kez de enfeksiyon olmuştu beş aylıkken de gitmişti

Evet gerçekten doktor konusunda çok şanslıyız hem fiziksel hem de psikolojik gelişimi açısından çok yardımcı oluyor. Ama sağlık ocağındaki hemşiremizde çok tatlıdır bizim ne zaman istersen gel diyo bakalım boyuna kilosuna der arada telefonla arar her şey yolunda mı diye.

Süpermiş o zaman bilmiyordum eşimin gözleri bebeklikten bozuk olduğu için baktırmak istiyorum bakalım inşallah bi sorun olmaz

Bizim büyüklerde hep yazın der, hem dışarıda oyalama adına hemde yaz meyveleri kavun karpuz üzüm şeftali sulu sulu eline verip oyalarsınız derler

Bu arada benimde gözün bozuk gözlük kullanıyorum bu göz olayı genetik mi ki, benim kitap okumak ve telefondan dolayı sonradan bozuldu
Eşim ve bende gözlük kullanıyoruz, derecelerimiz değişmiyor ama astikmatlarımız yüksek ve çocuklarımız de kullanıyor gözlük... Ben kızıma hamileyken göz doktoruna sormuştum %80 kullanır demişti.

Arkadaşlar ben de bir kaç birşey yazmak istedim. Belki birilerine faydam dokunur. Bu aylardan dolayı çocuklar artık bizim sabrımızı daha fazla sınayacak daha fazla isyankar olacaklar ve assla ama assla laf söz dinlemez gibi davranacaklar. Bunu yönetmenin bir yolu var. Ancak sabır ve tutarlılık istiyor. Uyku konusu gibi.

Eşim eğitimci söylemiştim. Onun fakültesini her ziyarete gittiğimde okul öncesi ğrogramındaki hocalarla da sohbet ediyorum. Pek çok akademisyenle bu konuyu tartıştık. Aslında yol yöntem belli. Ama dediğim gibi sabır, eş desteği, tutarlılık gerekiyor.

Kendi sürecimden örnek bericem. Bizim evimiz bahçeli. Ama bahçeye çıkamadan önce küçük bir terası var. Terasa çıkmak istiyor. Tamam diyoruz çıkarıyoruz. Bu sefer kapıya gidip bahçeye çıkmak istiyor. Bahçeye çıkartsanız yola çıkmak istiyor. Yola çokarsanız arka sokağa gitmek istiyor. Ve bunları ağlayarak yapıyor. Kısacası sonu yok. Şöyle yapıyoruz. Buna edimsel koşullanma deniyor. Terasa çıkarıyoruz. Bahçeye çıkarıyoruz. Ağlamaya başladığında komple eve geri sokuyoruz. Tabi yırtıyor kendini. Telrar çıkıyoruz. Ağlarsa. Eve geri gireriz diyoruz. Tabiki ağlıyor. Eve geri sokuyoruz. Bunu defalarca tekrar ettik. Evde kendini yırtarcasına ağlıyor. Hatta kafasını duvara vurmayı bile denedi. Asla tepki vermedik. Şu an ne oluyor dersiniz. Dışarı çıkınca kapıyı gösteriyor. Hayır dediğimizde oynamaya devam ediyor. Arada yine deniyor ağlamayı. Eve geri sokuyoruz. Kısacası çocupunuz parkta istemediğiniz bir davranış mı yapıyor. Telrar edersen eve gdicez diyin. Tekrar edince de hakkaten eve gidin. Bunu defalarca yapın. Yaptığının sonuçlarının ne olacağını öğrenir zamanla. Bunu her yaşta yapmanızı öneririm. Hatta çocupun sizi en kullanacağını düşündüğü anlarda bile yapın. Mesela dışaro yemeğe gittiniz. Ve çocuk mızmızlık uaptı. Onu memnun etmeye çalışmayın. Çünlü sonu yok. Devam edersen eve gideriz diyin. Ve yemek gelmiş olsa dahi eve gidin. Otoritenin kimde oldupunu anlaması lazım.

Yani bunlar basit gibi geliyor kulağa ama zor bilşyorum. Özellikle desteksiz büyütüyorsanız. Yorgunsanız. Ama kısa zamanda faydasını görürsünüz emin olun. Yaşı küçğkken kalıcı davranış edinmez kolay kolay. Ama 2 den sonra hele 3 ten sonra çok daha zor olacak.

Bunlar biraz akademik bilgiye biraz da tecrübeye dayanıyor. Ama en doğrusunu yine anneler bilir:)

Yemeklerini ilgilendigi bir uyaran olmadigi surece yemiyor,onune koymadigim sey kalmiyor,kumanda,oyuncak,anahtar,bardak,bos kutular gibi birkac dk onun beynini mesgul etmek aslinda..ama bu durum beni cok sinirlendiriyor,geriyor...her yemek birseylerle oyalamayla oluyor.niye normalce agzini acip,karnini doyurmuyor.heryolu denedim,onunede koydum , yemesine dokunmasina izin verdim,cook ac biraktim,sevdigini yaptimverdim...yok olmuyor..artik yemek saatleri bana zulummnapabilirim

Bu yemek meselesi bizde de aynı maalesef eşim çok sakin hiç kızmaz sesini yükseltmez bu sabah onu bile çileden çıkardı önüne ne koysak fırlatıp atıyor

Bu yemek meselesi bizde de aynı maalesef eşim çok sakin hiç kızmaz sesini yükseltmez bu sabah onu bile çileden çıkardı önüne ne koysak fırlatıp atıyor
Canım senin bebeğin bi ara baya bişey yemiyor demiştin o durum düzeldi mi peki?
Şuan benim bebeğimde nerdeyse 1 haftadır ağzına doğru düzgün bişey almıyor, yemekleri iki kaşık zorla yiyor yani abartı değil gerçekten iki kaşık sadece emiyor akşama kadar nasıl duruyor bilmiyorum bu durum beni çok üzmeye başladı zaten kilosu hep azdı bide 200 gram vermiş çünkü hiç yemiyor gerçekten ne yapacam bilmiyorum

Bebeklerinin önüne tabak koyuyorlar ya anne de bulaşık falan yıkıyor o ara aşırı özeniyorum ben eline tek tek verdiğim halde yere atıyor. Vakumlu tabak da var ama onuda çıkarıp atıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…