• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Hep değil Suan hep yürüyordu yarı yarıya azalttı.Burada kasla alakalı bir problem olup olmadığı önemliymiş.Kas ile alakalı bir problem varsa hiç basmıyor.noroloji doktoru inceliyor fizik tedaviye gerekirse gönderiyor.Sizinki çok uzun süredir yürüyormuş kasla alakalı bir problem yoktur bence sürekli basıp arada parmak ucuna basöası canı istediği içindir 😅
Evet kas problemi yok dediğini gibi olsaydı sürekli öyle yürürdü . Sosyal medya psikolojimi bozuyor (parmak ucunda yürüme otizm belirtisidir falan yazıyorlar )

Tavuğu ben ilk başta tarım krediden organik aldım haşladım suyunu ve etini buzluğa attım o şekilde kullandım. Bittikten sonra da genelde biz ne yersek onu yediği için alırken gimdes sertifikası olana bakıyorum.
Tarım kredi de organik tavuk var mı

Hiç organik almadım bebde o videoları görüyorum hep korkarak veriyorum ama napayım bilmiyorum zaten tavuğu sayılı verdim çok yedirmedim ama kendim çok severim hafta 2 kere yaparım mutlaka.
Bende severim oğlumda seviyor, o yüzden hafta da 1 2 kere mutlaka yiyor o yüzden tedirgin oluyorum açıkçası, organik de nerden alacam bilmiyorum, genelde şenpiliç beyza vs alıyorum

Pizza ben de verdim 2 kere ya. Ama sadece peynirli pizzaydı. Sucuk falan yok , peynir ekmek gibi düşünüp vermiştim . Hamburger yerken de köftesinden koparıp vermiştim onu yemedi . Ama hamburgerin yanındaki patates kızartmasını yedi bikaç tane . Ben yerken öyle baktırmak da tuhafıma gidiyor. Zaten hep dipdibeyiz. Ben de canımın çektiklerini yiyemiyorum çoğu zaman kızım istediği için
Evet bende isteyince veriyorum, sucuk sosis kısmını çekip pizzanın peynirli biberli kısmı yedirdim biraz bide dün ilk defa nugget istedi verdim onu yedi bide sevdi baya mutlu oldu 😂

Evet kas problemi yok dediğini gibi olsaydı sürekli öyle yürürdü . Sosyal medya psikolojimi bozuyor (parmak ucunda yürüme otizm belirtisidir falan yazıyorlar )
Bu otizm konusunu kafamdan tamamen silmiştim aslında ama dün bir sayfaya denk geldim, o kadar zeki akıllı bir çocukki gülümseme göz teması var komutları alıyor herşeyi anlıyor ama 2 yaşında otizm tanısı konulmuş çocuğun videolarına bakınca asla otizm demezsiniz alakası yok yani çocuk gülümseyen oyun kuran bir çocuk neye göre otizm dediler bilmiyorum ve onu görünce tekrar korkmaya başladım

Bu otizm konusunu kafamdan tamamen silmiştim aslında ama dün bir sayfaya denk geldim, o kadar zeki akıllı bir çocukki gülümseme göz teması var komutları alıyor herşeyi anlıyor ama 2 yaşında otizm tanısı konulmuş çocuğun videolarına bakınca asla otizm demezsiniz alakası yok yani çocuk gülümseyen oyun kuran bir çocuk neye göre otizm dediler bilmiyorum ve onu görünce tekrar korkmaya başladım
Yani evet ben de böyle bebekler görüyorum anlayamıyorum gerçekten bir anda otizm patladı ne olduysa

Merhaba güzel anneler. Böyle bir platformu yeni görüyorum herkes birbirine yardımcı oluyor sanirim çok güzel. Benimde 16 aylık bir bebeğim var ve yardımlarınıza görüşlerinize ihtiyacım var. Bebeğimin gece emmesinden dolayı dişlerinde kahverengi lekeler oldu ve dişçi çürük başlangıcı dedi böyle bir şey yaşayan oldu mu aranızda gece emmesini kes dedi ama kızım çok düşkün olduğu için beceremedim cevaplarınızı bekliyorum. Yeni üyeyim yanlış yerlere msj yazdiysam kusurabakmayin lütfen çözemedim çünkü

Merhaba güzel anneler. Böyle bir platformu yeni görüyorum herkes birbirine yardımcı oluyor sanirim çok güzel. Benimde 16 aylık bir bebeğim var ve yardımlarınıza görüşlerinize ihtiyacım var. Bebeğimin gece emmesinden dolayı dişlerinde kahverengi lekeler oldu ve dişçi çürük başlangıcı dedi böyle bir şey yaşayan oldu mu aranızda gece emmesini kes dedi ama kızım çok düşkün olduğu için beceremedim cevaplarınızı bekliyorum. Yeni üyeyim yanlış yerlere msj yazdiysam kusurabakmayin lütfen çözemedim çünkü
Bizde de gece beslenmesi hala var 1 ya da 2 kere emiyor üzerine su vermeye çalışıyorum ama bazen emip uyuyor geri çürükten bende korkuyorum şuan bişey yok ama böyle emmeye devam ederse olabilir böyle şeyler. Peki ne yapmayı düşünüyorsun emzirmeyi kesmekte kolay değil komple uyanıp gece zehir olanilir bendenbundan korkuyorum

Emzirmeyi de kesemiyorum zaten gece 12 1 de kızım emerek anca uyuyordu. Deniyorum kesmeyi ama çığlık çığlığa ağlıyor ve uykuya çok direniyor bütün gece felaket yani. Ne yapicam bende bilmiyorum

Gece emzirmesini ben kademeli kestim 9 aylıkken. Atıyorum 5-6 kere emziriyorsam bir hafta boyunca 3 kere emzirdim. Sonraki hafta 2, sonra 1 diye azaltarak kestim. Bazıları direkt kesmenin daha hızlı sonuç verdiğini söylüyor ama ben yapamadım. Uyku kalitesi hakikaten artıyor.

Bir de bambaşka genel bi soru soracağım. Kızımda sanki yavaş yavaş 2 yaş sendromuna benzeyen hareketler gözlemlemeye başladım. Hiç mızmız bir bebek değil normalde. Ama istediği şeyleri yapmadığımızda önceden ısrarcı olmadan odağını dağıtıp başka bi şeye yönlendirebiliyorduk. Bu ara her şey krize dönmeye başladı. Bugün mesela 18 ay aşılarını yaptırdık (16 aylık şu anda, Türkiye'de olacağımız için erken oldu aşıları). Sonrasında altını asla değiştirmeme izin vermedi. Yerlere attı kendini. Ben de oturup bekledim yanında sakinleşmesini. Çünkü sadece ağlamak istiyor ben de izin veriyorum ağlamasına. Kucak, sarılma vs hiç istemiyor. Benzer durumları siz de yaşıyor musunuz? Nasıl hareket ediyorsunuz?

Bir de bambaşka genel bi soru soracağım. Kızımda sanki yavaş yavaş 2 yaş sendromuna benzeyen hareketler gözlemlemeye başladım. Hiç mızmız bir bebek değil normalde. Ama istediği şeyleri yapmadığımızda önceden ısrarcı olmadan odağını dağıtıp başka bi şeye yönlendirebiliyorduk. Bu ara her şey krize dönmeye başladı. Bugün mesela 18 ay aşılarını yaptırdık (16 aylık şu anda, Türkiye'de olacağımız için erken oldu aşıları). Sonrasında altını asla değiştirmeme izin vermedi. Yerlere attı kendini. Ben de oturup bekledim yanında sakinleşmesini. Çünkü sadece ağlamak istiyor ben de izin veriyorum ağlamasına. Kucak, sarılma vs hiç istemiyor. Benzer durumları siz de yaşıyor musunuz? Nasıl hareket ediyorsunuz?
Eğer yapmaması gereken bir konuda ısrar ediyorsa mesela cam bardakla oynamak bununla oynarsan kırılır eline batar canın yanar oynayamazsın diyorum alıyorum elinden bir süre ağlıyor sonra kendi başka bir şeye yönlendirebiliyor. Bu ara istemediğim bir şeyi yapıyorsa yada yapmam gereken bir şeye engel olmaya çalışıyorsa çok net bir şekilde söyleyip yapıyorum bırakıyorum ağlasın. Çünkü benim oğlum oldu olası sürekli ağlayan mızmızlanan kendini atan bir çocuk olduğu için dil döküp gönlünü yapmaya çalışmaktan sürekli onu başka bir şeylere yönlendirmeye çalışmaktan yoruldum. Akşama kadar bir mücadele içindeymişim gibi geliyor.

Ben diş yüzünden mecbur kalınca direk kesmeye çalıştım ama olmuyor son 4 saattir katıla katıla ağlıyor kendini nefessiz bırakacak kadar. Ne kadar zormuş bu emzirmeyi bırakmak. Diş için yapabilecek başka bir seçenek de bulamıyorum çok üzülüyorum
Gece emzirmesini ben kademeli kestim 9 aylıkken. Atıyorum 5-6 kere emziriyorsam bir hafta boyunca 3 kere emzirdim. Sonraki hafta 2, sonra 1 diye azaltarak kestim. Bazıları direkt kesmenin daha hızlı sonuç verdiğini söylüyor ama ben yapamadım. Uyku kalitesi hakikaten artıyor.

Evet 2 yaş sendromuna bizde erken girdik sanırım AVM de kendini yerlere attı dün çığlık kıyamet kopardı bide bize vurmayı öğrenmiş bize vuruyor kendine vuruyor nerden çıktı bu, oyuncaklarını fırlatıyor, eline ne alsa yere atıyor, çok agresif sinirli olmuş diş çıkarıyor şuan diş eti baya şişmiş ve bembeyaz olmuş onun mu gerginliği bilmiyorum umarım huy olarak kalmaz

Son düzenleme:
Kızlar bayramdan beridir kaynanamla çok sık görüşür olduk hatta 4 5 gün birlikte kaldık, ve oğluma saçma sapan şeyler söylüyor öğretiyor, terslemekte istemiyorum, oyuncaklarına vurmayı öğretiyor bu mu seni kızdırdı dur dövelim bilmem ne, çocuk ne zaman ağlasa kim dövdü seni niye ağlıyorsun diyor bide çocuk ne zaman yanlış bişey yapsa öyle yapma anne kızar seni döver diyor kaç kere dedim öyle deme hala bilerek söylüyor daha bi kere baba kızar baba döver dememiş her fırsatta anne seni döver anne sana kızar, ve çocuk o gittikten sonra herşeye vurmaya başladı oyuncaklarını fırlatıyor bize vuruyor ondan mı öğrendi acaba, cidden ben eşime de anlatamıyorum abartma diyor, çocuğumun huyunu suyunu değiştiriyor saçma sapan sözleriyle davranışları ile

Kesinlikle bizde de var bu. 1 haftadır her şeye inatlaşıyor. İstemediği bişey olunca yerlere yatıp ağlıyor. 2 yaş sendromu için çok erken değil mi? Henüz 16 aylık. Ama şimdiden yoruldum. Bazen yanına gidip açıklıyorum bazende ağlasın diye bırakıyorum. Genelde sakinleşip geliyor

Eğer yapmaması gereken bir konuda ısrar ediyorsa mesela cam bardakla oynamak bununla oynarsan kırılır eline batar canın yanar oynayamazsın diyorum alıyorum elinden bir süre ağlıyor sonra kendi başka bir şeye yönlendirebiliyor. Bu ara istemediğim bir şeyi yapıyorsa yada yapmam gereken bir şeye engel olmaya çalışıyorsa çok net bir şekilde söyleyip yapıyorum bırakıyorum ağlasın. Çünkü benim oğlum oldu olası sürekli ağlayan mızmızlanan kendini atan bir çocuk olduğu için dil döküp gönlünü yapmaya çalışmaktan sürekli onu başka bir şeylere yönlendirmeye çalışmaktan yoruldum. Akşama kadar bir mücadele içindeymişim gibi geliyor.
Kreşteki pedagoga sorduğumda bana ilgisini dağıtın dedi. Konuyu değiştirip başka şeyler önermeye çalışıyorum ben de. Önceden işe yararken şimdi yaramıyor maalesef. Ben de önden diyorum ki mesela 3e kadar sayacağım, bırakmazsan gelip alacağım, sayıyorum ve gidip alıyorum elinden (geçen gün ayakkabımı yiyordu mesela). Sonra çığlık kıyamet tabii. Sınır çizmek çok zor olacak gibi bu gençlerle.
Ben diş yüzünden mecbur kalınca direk kesmeye çalıştım ama olmuyor son 4 saattir katıla katıla ağlıyor kendini nefessiz bırakacak kadar. Ne kadar zormuş bu emzirmeyi bırakmak. Diş için yapabilecek başka bir seçenek de bulamıyorum çok üzülüyorum
Diş için tetagil vs kullandınız mı? Tetagil biz de işe çok yarıyor. Bu arada bir uyku eğitmeninden duymuştum, 3 günden fazla süren uyku problemi varsa diş değildir diyordu.
Evet 2 yaş sendromuna bizde erken girdik sanırım AVM de kendini yerlere attı dün çığlık kıyamet kopardı bide bize vurmayı öğrenmiş bize vuruyor kendine vuruyor nerden çıktı bu, oyuncaklarını fırlatıyor, eline ne alsa yere atıyor, çok agresif sinirli olmuş diş çıkarıyor şuan diş eti baya şişmiş ve bembeyaz olmuş onun mu gerginliği bilmiyorum umarım huy olarak kalmaz
Bana da birkaç kez vurmaya çalıştı. Ben vurman canımı acıtıyor dedim. Bence çok zekiler, anlıyorlar her şeyi ama deneyip sınırlarını zorluyorlar. Gözümün içine baka baka geçenlerde öğrenme kulesinden zıplamaya çalıştı aşağıya. Mesela koltukta koşturuyor. Bıraktım artık, düşüp öğrensin diye düşünüyordum, geçenlerde dengesini kaybetti, düşmedi ama düşmek üzereydi ve korktu. Sonra bir daha yapmadı. Bir müsibet bin nasihattan iyi galiba.
Kızlar bayramdan beridir kaynanamla çok sık görüşür olduk hatta 4 5 gün birlikte kaldık, ve oğluma saçma sapan şeyler söylüyor öğretiyor, terslemekte istemiyorum, oyuncaklarına vurmayı öğretiyor bu mu seni kızdırdı dur dövelim bilmem ne, çocuk ne zaman ağlasa kim dövdü seni niye ağlıyorsun diyor bide çocuk ne zaman yanlış bişey yapsa öyle yapma anne kızar seni döver diyor kaç kere dedim öyle deme hala bilerek söylüyor daha bi kere baba kızar baba döver dememiş her fırsatta anne seni döver anne sana kızar, ve çocuk o gittikten sonra herşeye vurmaya başladı oyuncaklarını fırlatıyor bize vuruyor ondan mı öğrendi acaba, cidden ben eşime de anlatamıyorum abartma diyor, çocuğumun huyunu suyunu değiştiriyor saçma sapan sözleriyle davranışları ile
İnanamadım buna. Net bir şekilde söyleyin biz böyle konuşmuyoruz diye. Her şeyi çok hızlı kaptıkları bi dönemdeyiz. Çok dikkat etmeye çalışıyorum ben de söylediklerime.
Kesinlikle bizde de var bu. 1 haftadır her şeye inatlaşıyor. İstemediği bişey olunca yerlere yatıp ağlıyor. 2 yaş sendromu için çok erken değil mi? Henüz 16 aylık. Ama şimdiden yoruldum. Bazen yanına gidip açıklıyorum bazende ağlasın diye bırakıyorum. Genelde sakinleşip geliyor
Bence de çook erken. Bugün daha büyük bir çocuğu olan arkadaşımla konuştum. 18 aya doğru başlamıştı bizde de dedi 🤦🏻‍♀️

Birşey soracağım kızlar özellikle M Mamyy sana sormak istiyorum çünkü 3 çocuklu olarak en tecrübelimizsin 😂 ya benim bebeğim bazen bizden pizza felan istiyor yada döner felan ne zaman senin diğer çocuklar fast food yemeye başladı, ben isteyince bi kaç kere denettim kendisine, çokta kasan bir tip değilim ama mesela hamburger pizza felan ne zaman istemeye başlıyor bu bebeler😂
Hahaha tam adamına soruyorsun canım 😁😁 şöyleki kızımda daha geç vermişizdir ama bizim geç maksimum 2 yaştır. Çünkü bizim baba bir fasfoodcu yani dışarda yenecekse tercihi o yönde olurdu. Veya patates kızartması ben şu an bir leğen patates kızartıyorum 🙈🙈 çünkü herkes deli gibi seviyor ve neyle ketçap mayonez acı sos hava da uçuşuyor 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ tabii bir sonraki daha erken tattı ve şimdi son numara kervana katıldı.... hamburger pizza vermedik ama dışarda köfte döner iskender patates kızarması veriyorum. Ablanın içi gidiyor soslardan tattırmak için, o da bu güzel lezzetlerden yesinmiş 😬😬
Yine babamız mini mini Çikolata veriyor ve artık onu biliyor ve çitolaaa çitolaaa diye istiyor 🙈🙈
Bu mesele de ekranla aynı aslında ne kadar uzun süre koruyabilirsiniz kardır canım... Ama dışarıdaki yemeklere karşı çok iştahlı benim bebe, abi abla izinden gidiyor 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Diş için tetagil vs kullandınız mı? Tetagil biz de işe çok yarıyor. Bu arada bir uyku eğitmeninden duymuştum, 3 günden fazla süren uyku problemi varsa diş değildir diyordu.
Benim derdim diş çıkarma süreci değil malesef onu atlatabiliyoruz doğal şeylerle şükür. Emzirmeye bağlı çürük oluşumu sıkıntı bizde. Emzirmeyi de kesmeye çalışıyorum olmuyor fırçalamaya da zaten izin vermiyor. Benimki de 16 aylık ama bizde de her şeye itirazlar ağlamalar 2 yaş sendromu başladı gibi

Back
X