- 19 Mayıs 2024
- 2.958
- 1.815
- 53
Evet ankarada öyle . Arkadaşımla kahvaltıya gittik sabah benimki 5 dk oturmadı yerindeBugün istanbulda hava aşırı sıcak ya
Biraz lego, kitap, bebek sevme sallama, suyla oynuyor , balkonda muslukla oynama , su doldur dök kovadan kovaya . Çekmece karıştırma . Biraz da dışarıda yürüyüş . Ama hiçbiri uzun sürmüyor . Gün çok zor bitiyor resmen . Enerjim zor dayanıyorKızlar bebeklerimizi evde oyalayacak etkinlikler var mı yaptığınız? Ben artık baş edemiyorum bir kaç gündür dışarı çıkmak için saatlerce bağırıp ağlıyor, çizgi film açıyorum onla bile sakinleşmiyor tutturuyor aynı şey için saatlerce ağlıyor, yok mu dikkatini dağıtacağım etkinlikler felan yaşına uygun ne yapabilirim evde
Ben balkonda ve banyoda oynarken şu kaydırmaz havuz patiklerinden giydiriyprum . Kaymıyor ayağı. Slipstop aldım. BİM’de de ucuz bi marka var ordan da iki tane aldım . Sırayla giydiriyorum. Bazen evde de kendisi su döküyor onlara bile basıp düşüyordu arada.Bende az önce havuz sipariş ettim suyu seviyor aslında ama ben korkuyorum yıkarken bile zır yıkıyorum yeridne durmuyor kaç kere düşecekken yakaladım. Hatta çok hareketli ettiği için çok hızlı yıkıyorum bazen temiz yıkamıyormuşum gibi geliyor
Sırasız çıkaran bebekler de oluyormuş sizinki gibi .kızlar çok garip bizim üste iki altta iki dişimiz var sadece azı dişi çıkmış oğlumun
Aslında evet ya mantıklı bu aklıma gelmemişti havuza koyarken giydireyimBen balkonda ve banyoda oynarken şu kaydırmaz havuz patiklerinden giydiriyprum . Kaymıyor ayağı. Slipstop aldım. BİM’de de ucuz bi marka var ordan da iki tane aldım . Sırayla giydiriyorum. Bazen evde de kendisi su döküyor onlara bile basıp düşüyordu arada.
Artık en son çaresizlikten oyuncakların boyunu ölçüyorduk mezura ileKızlar bebeklerimizi evde oyalayacak etkinlikler var mı yaptığınız? Ben artık baş edemiyorum bir kaç gündür dışarı çıkmak için saatlerce bağırıp ağlıyor, çizgi film açıyorum onla bile sakinleşmiyor tutturuyor aynı şey için saatlerce ağlıyor, yok mu dikkatini dağıtacağım etkinlikler felan yaşına uygun ne yapabilirim evde
İnşallah çıkarmaz ayağındanAslında evet ya mantıklı bu aklıma gelmemişti havuza koyarken giydireyim
İnşallahİnşallah çıkarmaz ayağından
Sticker kitapları favorisi. Birsürü postit aldım, onları evin her yerine yapıştırıyor. Kutuya şekil atıyor, kitaplara bakıyoruz, müzik dinliyoruz. En çok bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi boşaltmayı seviyorKızlar bebeklerimizi evde oyalayacak etkinlikler var mı yaptığınız? Ben artık baş edemiyorum bir kaç gündür dışarı çıkmak için saatlerce bağırıp ağlıyor, çizgi film açıyorum onla bile sakinleşmiyor tutturuyor aynı şey için saatlerce ağlıyor, yok mu dikkatini dağıtacağım etkinlikler felan yaşına uygun ne yapabilirim evde
O halde dışarı çıkmaya çalışıyor benim kiBende az önce havuz sipariş ettim suyu seviyor aslında ama ben korkuyorum yıkarken bile zır yıkıyorum yeridne durmuyor kaç kere düşecekken yakaladım. Hatta çok hareketli ettiği için çok hızlı yıkıyorum bazen temiz yıkamıyormuşum gibi geliyor
Çok mantıklı bende alayımBen balkonda ve banyoda oynarken şu kaydırmaz havuz patiklerinden giydiriyprum . Kaymıyor ayağı. Slipstop aldım. BİM’de de ucuz bi marka var ordan da iki tane aldım . Sırayla giydiriyorum. Bazen evde de kendisi su döküyor onlara bile basıp düşüyordu arada.
Ciddi olamazsınArtık en son çaresizlikten oyuncakların boyunu ölçüyorduk mezura ile
Ay biz de yaptık onu .Artık en son çaresizlikten oyuncakların boyunu ölçüyorduk mezura ile
Böyle şeyleri benimki de yapabilse gün içinde bu kadar sinirli olmam. Bulaşık makinesini asla onun yanında açamıyorum çok denedim öğretemedim ara sıra deniyorum hala. Tabakaları çıkarıp yere fırlatıyor. Ee zaten çatal bıçak galan tehlikeli direk ona gidiyor. Makine açıkken defalarca kapağını hızlıca kapattı evde bir çok şeyi kırdı daha 1 buçuk yaşına gelmeden. Öyle yapışkan şeyleri eline versem kesinlikle yer. Çok şanslısın gerçekten maşallah nazar değmesinSticker kitapları favorisi. Birsürü postit aldım, onları evin her yerine yapıştırıyor. Kutuya şekil atıyor, kitaplara bakıyoruz, müzik dinliyoruz. En çok bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi boşaltmayı seviyor
ÇaresizlikCiddi olamazsın
Çok teşekkürler. Benzer şeylerin hepsini biz de yaşadık ve zaman zaman yaşıyoruz. Geçen gün çamaşır makinesini baştan başlattı ve tuvaleti su bastı mesela. Küçük stickerları direkt atıyorum, sadece büyüklerle oynuyor. Onların da tadına bol bol bakıyor. Bulaşık makinesini de onun ulaşabileceği yerlerde sadece plastikleri bırakarak dolduruyorum. Zamanla oldu yani bir anda olmadı hepsi. Geçenlerde içi su dolan kalemlerle boyama yapıyordu. Sonra sessizlik oldu, 10 saniye bakmadım ve kalemden su içiyordu mesela. Sonra kaldırdım tabii direkt.Böyle şeyleri benimki de yapabilse gün içinde bu kadar sinirli olmam. Bulaşık makinesini asla onun yanında açamıyorum çok denedim öğretemedim ara sıra deniyorum hala. Tabakaları çıkarıp yere fırlatıyor. Ee zaten çatal bıçak galan tehlikeli direk ona gidiyor. Makine açıkken defalarca kapağını hızlıca kapattı evde bir çok şeyi kırdı daha 1 buçuk yaşına gelmeden. Öyle yapışkan şeyleri eline versem kesinlikle yer. Çok şanslısın gerçekten maşallah nazar değmesin
Bu yükselen zekanın konuşturan oyuncak diye bir oyunu var ya kartlarda sorular doğru olan yerde boncuğu çekiyorsun kart çıkıyor vs. O evde vardı aynı yaşlarda bi çocuğun oynadığını gördüm çıkardım bende oynar belki diye sorular üst düzey biraz çok bizim gruba uygun değil ama öğrenmek sohbet edip konuşabilmek için çok güzel bence çocuğu buna uygun olan alsınBöyle şeyleri benimki de yapabilse gün içinde bu kadar sinirli olmam. Bulaşık makinesini asla onun yanında açamıyorum çok denedim öğretemedim ara sıra deniyorum hala. Tabakaları çıkarıp yere fırlatıyor. Ee zaten çatal bıçak galan tehlikeli direk ona gidiyor. Makine açıkken defalarca kapağını hızlıca kapattı evde bir çok şeyi kırdı daha 1 buçuk yaşına gelmeden. Öyle yapışkan şeyleri eline versem kesinlikle yer. Çok şanslısın gerçekten maşallah nazar değmesin
Bende öyle yapmaya çalışıyorum da sabrımdabir yere kadar işteÇok teşekkürler. Benzer şeylerin hepsini biz de yaşadık ve zaman zaman yaşıyoruz. Geçen gün çamaşır makinesini baştan başlattı ve tuvaleti su bastı mesela. Küçük stickerları direkt atıyorum, sadece büyüklerle oynuyor. Onların da tadına bol bol bakıyor. Bulaşık makinesini de onun ulaşabileceği yerlerde sadece plastikleri bırakarak dolduruyorum. Zamanla oldu yani bir anda olmadı hepsi. Geçenlerde içi su dolan kalemlerle boyama yapıyordu. Sonra sessizlik oldu, 10 saniye bakmadım ve kalemden su içiyordu mesela. Sonra kaldırdım tabii direkt.
Özetle, yaptığı her şeyi ilk yapışında problem yaşadık diye ertelemedim veya yapmaktan vazgeçmedim. Evin her işine dahil ediyorum, kendisine uygun şekilde. Mutfakta ulaşabileceği yerde kesinlikle tehlikeli bi şey bırakmıyorum.
Bir de şöyle bi şey okumuştum. Çocuğa neden hayır diyorsunuz? Gerçekten tehlikeli diye mi, yoksa zarar verir/kirletir/bozar diye mi?
Gerçekten tehlikeliyse hayır demeye çalışıyorum çoğunlukla ben. Sevgiler :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?