- 27 Nisan 2023
- 680
- 747
- 33
- 30
Benim kizim oyle bi ara unutmustu simdi yine ara ara parmak ucunda yuruyoKızlar selam bebeği parmak ucunda yürüyen var mı hala ?
Çok teşekkür ederim stresten olsa gerek dünden beri bebde hastayım midem çok kötü ateş düşmedikçe stres yaptım. Şuan çok şükğr oğlum iyi ateşi düştüCanim cok gecmis olsun sen de bebisinle beraber mahfolmussundur umarim bi an once gecer M meraklibirkisi
Nasıl oldu bebeğin şişmesi oldu muHenüz fazla sismedi umarım şismezde.Tabi kasınıyor bakalim takip edicem alerjik vs bisey yoktur umarım.Yalnız başıma tekrar bisey gelirse diye sormak istedim
Olmadi cok fazla sukurNasıl oldu bebeğin şişmesi oldu mu
Benimki sürekli parmak ucunda yürüyor normal dururken basıyor yürümeye geçti mi yeniden parmak ucuna basıyor.Yürümeye yeni başladı geçen ay nörolojiye götürdüm bir problem görmedi ama yine de ergoterapiye gönderdi.Ergoterapi de bir problem görmedi.Ancak çevremde yıllarca parmak ucunda yürüyen çocuklar duyuyorum endişeleniyorumBenim kizim oyle bi ara unutmustu simdi yine ara ara parmak ucunda yuruyo
Sabah 7:00 civarı kaldırsan, 10:00 maksimum 10:30 gibi ilk uykuya geçirsen ama 1 saat falan uyusa, sonra 15:00 maksimum 15:30 gibi ikinci uykuyu yaptırıp yine en geç bir saat sonra uyandırsan acaba 21:00 civarı uyur mu?Kızlar daha öncede bahsetmiştim oğlum çok düzensiz uyuyor gece 2 3lerde uyuyor öğlen uykusunu da geç yapıyor demiştim hatta siz birgün erken kaldır düzene girsin demiştiniz, erkende kaldırdım erkende yatırdım gene olmadı, mesela 8 9 da akşam uyutuyorum 1 1.5 saat sonra geri kalkıyor gece yine 2-3lere kadar oturuyor, sabah erken kalkıyor öğlen uykusunu erken yaptırıyorum oh düzene girdi diyorum akşam erken uyuyor ama dediğim gibi sanki 2. Uyku yapıyor gibi 9 da uyuyor 10.30 gibi kalkıyor gece 3.30 şuan hala oynuyor uyumak istemiyor, yani hangi yolu deneyeceğimi şaşırdım ne yapacam ben
Eğer buna alışamazsa tek uyku 12:00 civarı 1,5-2 saat denesen? 2 saat dediğime bakma tabi ben de uyandığında sürekli uykuya geçirip 1,5 saati zor tamamlatıyorum omzumda kucağımda geziyorum sürekli. Hani belki olursa diye denesen, gece uyumadığın için çok zor biliyorum ama inan ben de her gece en az 10 kez kalkıp sabah da 5 gibi uyanıp daha da uyumuyorum. Benim zaten uykuya dalma sürelerim de çok uzun olduğu için geceleri de pek uyuyamamış oluyorum, dalana kadar tekrar uyanıyor çoğu zaman. Zor çok iyi anlıyorum ama senin ilk yapman gereken sabah erken kalkmaya alıştırman gibi geliyor, sonra da öğlen tek uyku mu iki uyku mu ona bakacaksın ama geneli artık tek uykuya geçti istisnai zamanlarda ben de mecbur iki yapıyorum ama iki yaptığım günler akşam da daha geç yatıyor haliyle, en iyisi tek uyku şu anSabah 7:00 civarı kaldırsan, 10:00 maksimum 10:30 gibi ilk uykuya geçirsen ama 1 saat falan uyusa, sonra 15:00 maksimum 15:30 gibi ikinci uykuyu yaptırıp yine en geç bir saat sonra uyandırsan acaba 21:00 civarı uyur mu?
İyi bari çok şükür yaOlmadi cok fazla sukurkasiyip durdu dün olece gecti bitti valla.
Yaklaşık 10 gün denedim olmadı daha da kendimi yıpratmak istemedim üstüne diş çıkt hasta oldu derken olmuyor ya tamamen kesilecek ya da istediğinde emzireceksin başka yolu yok bunu anladım. Sigara bağımlısı gibi bu iş canı ne zaman isterse içmek istiyor içmeyince sıkıntı olıyor ağlıyor işte. Kendisi bırakmazsa 2 yaşını gçrene kadar emzirmeye devam edicemHemen bir günde düzelmez bence diye düşünüyorum, biraz sabredip erken kaldırmaya devam edeceksin bir yerde oturur sanki gibi geliyor. Gerçi uyku konusunda bazı bebekler için ne desen boş oluyor bunu da çok iyi biliyorum aslında ama çözüm üretmeye çalışıyoruz işte kendimizce. Biz de 1 haftaya yakındır sabah 5 civarı kalkıyoruz ama 5:30 olmuyor yani öyle diyim. Yine 2 uyku düzenine geçtim mecbur. Ama umarım geçicidir. Bu gece 6 kez kalktı şu ana kadar şükrediyorum mesela.
M meraklibirkisi sen gece emzirmesini ne yaptın kesebildin mi, ben de buna uğraşıyorum şu an, sabaha karşı bir kez emerdi ama saat 3ten sonra sürekli uyanıp meme meme moduna girmeye başladı gece olayını komple kesiyorum şu an ama işte sabah çok erken kalkmaya başladı bu yüzden
Ve evet gerçekten emzirmeyince felaket oluyor iyice uyku çok erken kalkıyor. Yarım saat bile çok önemli beniö içi hala adam gibi uyumuyorum bu gece yine defalarca uyandı çözümüm yok öyle kendi kendine uyuduğu günleri bekliyorumHemen bir günde düzelmez bence diye düşünüyorum, biraz sabredip erken kaldırmaya devam edeceksin bir yerde oturur sanki gibi geliyor. Gerçi uyku konusunda bazı bebekler için ne desen boş oluyor bunu da çok iyi biliyorum aslında ama çözüm üretmeye çalışıyoruz işte kendimizce. Biz de 1 haftaya yakındır sabah 5 civarı kalkıyoruz ama 5:30 olmuyor yani öyle diyim. Yine 2 uyku düzenine geçtim mecbur. Ama umarım geçicidir. Bu gece 6 kez kalktı şu ana kadar şükrediyorum mesela.
M meraklibirkisi sen gece emzirmesini ne yaptın kesebildin mi, ben de buna uğraşıyorum şu an, sabaha karşı bir kez emerdi ama saat 3ten sonra sürekli uyanıp meme meme moduna girmeye başladı gece olayını komple kesiyorum şu an ama işte sabah çok erken kalkmaya başladı bu yüzden
Öğünle birlikteKızlar balık yağı verenler aç mı veriyor tok mu kafama takıldı da
Hiç sanmıyorum, sabah 7.30 da kaldırdım geçen hafta, öğlenden az uyudu, akşam 8 9 gibi uyudu 1.5 saat sonra kalkıp gene sabaha kadar oturduSabah 7:00 civarı kaldırsan, 10:00 maksimum 10:30 gibi ilk uykuya geçirsen ama 1 saat falan uyusa, sonra 15:00 maksimum 15:30 gibi ikinci uykuyu yaptırıp yine en geç bir saat sonra uyandırsan acaba 21:00 civarı uyur mu?
Çok teşekkür ederim fikir verdiğin için, zaten bayadır tek uyku yapıyor dediğin gibi erken kaldırıp akşam erken uyutmam lazım ama erken uyuyunca da aynısını yaptı 8 de uyutuyorum mesela 1.5 saat sonra uyanıyor yine sabaha kadar oturuyoruz bi kere 9.30 da uyuttum yine aynısını yaptı , ben nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırıyorum erken uyuyunca da kalkıp yine saatlerce oturuyor, sanki öğlen uykusunu tamamlıyor gibi yapıyor, aslında benim akşam 10 gibi uyutmam şuan en ideali ama ortası yok ya 8 9 gibi uyumak istiyor yada gece 1 2 gibiEğer buna alışamazsa tek uyku 12:00 civarı 1,5-2 saat denesen? 2 saat dediğime bakma tabi ben de uyandığında sürekli uykuya geçirip 1,5 saati zor tamamlatıyorum omzumda kucağımda geziyorum sürekli. Hani belki olursa diye denesen, gece uyumadığın için çok zor biliyorum ama inan ben de her gece en az 10 kez kalkıp sabah da 5 gibi uyanıp daha da uyumuyorum. Benim zaten uykuya dalma sürelerim de çok uzun olduğu için geceleri de pek uyuyamamış oluyorum, dalana kadar tekrar uyanıyor çoğu zaman. Zor çok iyi anlıyorum ama senin ilk yapman gereken sabah erken kalkmaya alıştırman gibi geliyor, sonra da öğlen tek uyku mu iki uyku mu ona bakacaksın ama geneli artık tek uykuya geçti istisnai zamanlarda ben de mecbur iki yapıyorum ama iki yaptığım günler akşam da daha geç yatıyor haliyle, en iyisi tek uyku şu an
Benimki de aynı hiç bişey yemiyor, meyve yiyor bazen birde çubuk kraker istiyor onu yiyor tüm gün aç kalıyor nerdeyse, sadece emiyor, çok üzülüyorum bu durumabu saat oldu Sabahtan beri yedikleri 1 ceviz,kuru uzum on tane,bir havuc,2 erik,4 zeytin,karpuz ..yok yaptigim hic bir yemegi yemiyor ne sabah ne oglen.boyle ivir zivir seylerle geciriyor tum gunu..vermesem ac kalsada ayni..sabah kahvaltisini yapmadi,ogle yemegini yemedi..bunlarida vermesem emmek istiyor surekli acliktan..vermeyince de susmadan agliyor..artik cokkk bunaldim.
Bişey diyim mi sıcaktan bende 1 haftadır doğru düzgün yemiyorum onlara da bazen hak vermek lazım karpuz salatalık meyve falan yemeleri onları baya tutar zaten biraxds çorba. Şuan onlara yemek yedirmekte zor sıcak baya havaHiç sanmıyorum, sabah 7.30 da kaldırdım geçen hafta, öğlenden az uyudu, akşam 8 9 gibi uyudu 1.5 saat sonra kalkıp gene sabaha kadar oturduben artık şaşırdım ne yapacağımı, hiç bişey de yemiyor ciddi anlamda öğünlerini hiç yemiyo sadece çilek veya atıştırmalık bişey verirsem yiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?