2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Ben anestezi ile ilgisi olabilir mi acaba diyorum, ben genel anestezi ile sezaryan doğum yaptım çünkü
Benimde öyle oldu ama nedense sanmıyorum ya alerjik bişey gibi geldi. Havalarda ısındı ya bir alerji testi yaptırsanız iyi olur doğum sonrasında ortaya çıkınca ondan öyle gibi geldi size

Amin inşallah canım
Valla bende ne yapacağımı şaşırdım gece 3.30 da uyudu sabah 7.30 da kalktı normalde bu kadar geç uyursa geç kalkıyordu sabah ama bugün annemde kaldım ortam farklı geldi 7.30 da direk etrafına bakıp uyandı bir yandan iyi oldu öğlen uykusunu erken yapar akşam da erken geçer uykuya diyorum ama sonra akşam uyuyor 2 saat olmadan kalkıp gene sabaha kadar oturuyor çocuğun bünyesi gece oynamaya alışmış gibi valla çözemedim, benim bebeğimin de bir yaşından önce öyle çok çok yemek problemi yoktu hatta anneme derdim her şeyde çok zorluyor ama Allah'tan yemekte zorlanmıyorum diyordum demez olaydım kendi kendime nazar ettim artık hiç bişey yemiyor, ya takviye dediğin ney şu fenomenlerin bazıları bebeklerine Kids macun yediriyor acaba onlar iştah açar mı? Bizim Demir eksikliğimiz vardı baya, demire başladım tekrardan, 3 ay sonra gelin tekrar bakalım dedi işte diğer ay yine gideceğiz umarım düzelmiştir aksatmadan vermeye çalıştım arada bir unuttuğumda oldu ama genel olarak düzenli kullandım umarım düzelmiştir bilmiyorum 3 ayda kan değeri düzelir mi ki , sende mutlaka genel rutin tahlilleri yaptır özellikle ferritin değerine baktır bazen kan değeri güzel çıksa da ferritin çok düşük oluyor bizim öyleydi hemoglobin normal çıktı ama ferritin 4 çıktı doktor dedi Demir deposu hiç kalmamış işte tekrar başladık

Aynı cümleyi bende kurdum biliyor musun twm tutunduğum dal yemek yemesiydi oda yok artık belkide böyle oluyor bu dönem inşallah büyüdükçe düzelir. Yok yani vitamin anlamında demir olur b12 olur ne eksikse vericdm normalde yemek yediği için gıdalardan alır diye düşünüyordum ama artık yemesi az değerleri bozulmuş olanilir doktor gerekli görürse kullanıvam. Bu hastalandığında kanına baktılar ama öyle detaylındeğildi sanırım demiri düşük ama kendi kendime baktım çokta emin değilim doktora gidicem de cidden bişeylere sıra gelmiyor dişimi yaptırıcam diye bekledim sonda oğlum hasta oldu şimdi o kadar ilaç aldı kan alırlarsa değerleri farklı çıkabilir belki biraz beklicem düzelince tamamen bende gidicem

Evet ilaç alınca değerler çok farklı oluyormuş, son kan tahlinin de hemoglobin kaç çıkmıştı?

abartmıyorum oğlum aynı böyle savaşıyor

Yemin ederim aynı benimki uyumaya çalışırken böyle, aşırı uykusu oluyor ona rağmen dalamıyor, bi popoyu kaldırıyor bi üstüme yatıyor bir kalkıyor çekiştiriyor beni, bazen aşırı geriliyorum dişlerimi sıkıp duruyorum

Evet ilaç alınca değerler çok farklı oluyormuş, son kan tahlinin de hemoglobin kaç çıkmıştı?
Bende isimler nurda yazdıklarınızda çok başka yazıyor o yüzden anlamıyorum. Mesela kreatinin normal çıkmış. Hgb 10 çıkmış bu referans dışında mesela en düşük 12 olması gerekiyormuş. Daha önce bu değeri iyiydi.

Sonra nite dişler gidiyor kız bende öyleyim ya sadece sinirlenince değil oplumu severkende dişlerimi çol sıkıyorum böyle bazen ısırasım geliyor onu

Kızlar ben daha hamileyken tubitak meraklı minik dergisine abone olmuştum çok güzek dergileri var hem 3 yaşındaki çocuklara göre hemde daha büyük öocuklara göre ileride nasip olursa oğlumla vakit geçirmek için aldım henüz kullanmak için çok erken oğlum sadece yırtıyor ama almak isterseniz fiyatları falan baya uygun 12 ay boyunca her ay Evinize dergi geliyor ve ekleri çok iyi

Kızlar biz bugun balık yagi ictik.Oğlum oksurmekten krize girdi resmen.Sevdi derken cpcukta resmen gıcık yaptı.Valla bir dahakine nasıl iciririm bilmiyorum.Banada sevmedigim biseyi biri yedirse uyuz olurum.Analik cok farkli ya resmen delilik be.

Bebiş nerde uyuyor? Yani beni çekiştiriyor dediniz ya size nasıl ulaşıyor?

Çocuğa maşallah nazar değmesin ama ben hiç böyle şeyler yapamıyorum ya uapsam da oğlum yemez ne güzel yiyor çocuk ben eline kaşık versem kafasına falan vurur önüne asla tabak koyamam yere atıyor elini yemeklwrin içine sokuyor duvarlara sürüyor. Hani alıştırmadım desem öyle de değil ek gıdaya başladı ben hep önüne koydum Aylarca sabrettim ama başa çıkmayınca kendşm yedirmeye başladım. 1 buçuk yaşına geldiler acaba ne zaman öğrenirler kendi yemepi ya da sizinkiler kendisi yiyor böyle önüne koyarsanız. Ben tabaksız mesela 1 parça salatalık koyarım biraz bakar inceler oyalana oyalana yer. Bitirirse br daha önüne koyarım kaşar salatalık givi şeyler.

Evet hgb 12 olması lazımmış bizimki de 11.8 di ama ferritin 4 çıktı çok düşükmüş

Bebiş nerde uyuyor? Yani beni çekiştiriyor dediniz ya size nasıl ulaşıyor?
Meme emdikten sonra yanımda uyumaya çalışıyor yatakta dönüp duruyor, normalde yanımda yatırmıyorum uyuyunca beşiğine koyuyorum, bazen memede uyuyor bazen yanımda dalıyor, ama böyle döne döne zorla uyuyor

Genelde önüne koymuyorum ama bazen yaban mersini veriyorum onu kendi yiyor, çilek doğruyorum çatalla yardım ediyorum kendisi yemeye çalışıyor, onun dışında yemekleri daha yiyemiyor kendi kendine

O makine kase herhangi bir şey benim oğlumun önünde öyle duracak heleee önüne toplu bir şekilde yemek koyduysam sadece avuçluyor sıkıyor fırlatıp atıyor. Ki ben en baştan beri kendi yesin diye önüne bir şeyler koydum. Çatal kaşık kullanmayı da gayet biliyor ama kafası sadece haylazlık yapmaya çalışıyor. Bardaktan su içebiliyor mesela ama üstüne dökmek için dudağının altına koyup boynundan aşağı sızdırıyor. Ben şuan bildiğin kucağıma oturtup anam babam usulü yemek yediriyorum. Millet ileri biz geri. Bilmiyorum ya maalesef bazı şeyler bence kesinlikle yaradılış benim oğlum sürekli bir şeylere resmen saldırıyor masada tabak mı gördü hemen çek aşağı bardak mı gördün devir dolap kapağı mı gördün aç kapa vur hızlıca eline bir alet mi aldın önüne gelen yere vur kapıda stoper yok mu çarp akşama kadar böyle. Bunlar peş peşe koştur koştur oluyor yani gözünde canlandır elinden çatal vardı aldım hemen koşup kapıyı vuruyor kapı vurulmaz elin sıkışır demeye kalmadan koşup yerden aldığı şeyi dolaplara vuruyor onu elinden aldın gidip makine ile oynuyor. Böyle çocuğa akşama kadar neyi nasıl anlatabilirsin. Bizim yaş grubunda bi çocuğun bu şekle eğitilerek getirilebileceğini sanmıyorum yani. Çocuk genel olarak sakin mizaçlıdır yaptığı hatada uyarır nasıl yapması gerektiğini söylersin belli bir süre sonra anlar yapmaz. Ama sürekli bu tavırda olan bi çocuk için sanmıyorum şuan yapılabileceğini. Benim oğlum asla dinlemiyor bile bir şey anlatmaya çalışırken başka şeye saldırıyor

Şimdi en baştaki çocuğu giydirip hazırladığı videoya baktım mesela giydiriyor ve çocuk giyinirken yardımcı oluyor yüzüne krem sürerken sakince duruyor. Biz oğlumla boğuşuyoruz bunları yaparken

Ya bu kadar mı olur aynı hele o gözünün içine baka baka yemeği sıkıp suyunu çıkarmaları deliye dönüyorum. Dolap vurma huyu bizde de çok var bir yere giderken üstümü giyinmek bana işkence dolabı açıyorum içinden bişey alamadan kapatıyor ya ben sıkşıyorum arada yada onun parmağı sıkışıyor. Yatak odamın dolap kapağındaki çıtarları hep kırıldı çarpmadan kapı kolları duvara çarpa çarpa oyuk oldu yani geçen seneki ev bu seneki ev arada dağlar var biraz daha büyüsün yatak odamı komple değişeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…