• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Kahvaltıda hiç bişey yemiyor sonra atıştırma ile duruyor yada meyve akşam yemeği eğer istediği bişeyse yiyor yoksa gene aç kalıyor sadece meme ile durduğu bile oluyor cidden çok zorluyor beni, direk ağzından atıyor bir çok şeyi tadına bakmadan
Peki sen bişey yerken tepkisi ne oluyor. Benimki sırf olay olsun diye yemeği reddediyor mesela iştahsıs bir çocuk değil aslında. Belki seninkide mesela senin yedirmeni reddediyordur. Eline bişey ver gerekirse döksün napalım benimki eline aldığını koştur koştur her yere döküyor. Ben yedirdiğimde yemiyor ama bir tabak makarna alıp oturuyorum yere yemeye başlıyorum koşa koşa geliyor ona yedirsem asla yemez hen yiyince tatlı geliyo🤣

Kizlaar bisi sorucam oglum ishal degil oncelikle onu soyleyeyim ama gunde en az 3 kere kaka yapiyor artik biktim illalah geldi yani temizlemekten sindirim sistemimi cok calisiyor fazla mi yiyor acaba cozemedim
Benimkinin de bir dönem her bezi kakalıydı ya, az az... Ayy birde bir kokuyor o bir kırtik şey... Değiştirmeyeyim biraz daha yapsın diyemiyorsun, geçtiği yer buram buram kokuyor 🙈🙈🤣🤣 Şimdi 2 3 e indi. Bağırsakları alışmaya çalışıyor sanırım..

Benimki de bezi tutup çekmeye cikarmaya basladi mecbur külot bez alicam gecen baktim sincap gibi her yere kakalae düsmüs ay felaketti ya
Hahaha🤣 geçen kardeşş şerde oturuyoruz, biliyorsunuz benim bebe yeni yüremwye başladı ve biz yeni yeni şort giyiyoruz... Evde var 4 çocuk her yer oyuncak... Gelin bana 'abla şu yerdeki ne ki dedi, döndüm ne olacak oyıncaktır diyecektim ki gördüğüm şeyin 💩 buna benzerliğiyle nutkum tutuldu 😲😲😲 benim bebenin bezi kay ve löp diye birak🙈🤦🏼‍♀️🤣😭🤪 Allahtan kimse basmadı ve hali makineye giren cinstendi ve Allahtan oğlum cıvık yapmıyor 🤭🤭🤭

Peki sen bişey yerken tepkisi ne oluyor. Benimki sırf olay olsun diye yemeği reddediyor mesela iştahsıs bir çocuk değil aslında. Belki seninkide mesela senin yedirmeni reddediyordur. Eline bişey ver gerekirse döksün napalım benimki eline aldığını koştur koştur her yere döküyor. Ben yedirdiğimde yemiyor ama bir tabak makarna alıp oturuyorum yere yemeye başlıyorum koşa koşa geliyor ona yedirsem asla yemez hen yiyince tatlı geliyo🤣
Belli başlı şeyleri yiyor diğer herşeyi reddediyor eline versem de ben yedirsem de her şekilde yemez, akşam yemeğinde tavuk et balık yiyor bide pilav başka bişey artık yemez oldu önceden makarna yapıyordum sade şekilde eliyle yiyordu hatta pesto soslu seviyordu burda da demiştim şimdi makarna da yemiyor, patates kızartması da yemez oldu dediğim gibi sadece pilav ve balık tavuk kırmızı et çeşitleri başka bişey yok

🥲Gece nasıl uyudu sonra memesiz . Çok erken bırakmış gündüz uykusunu . Yakınımın çocuğu 4 yaşında hala gündüz 45 dk kadar uyuyor.
Yine beraber uyuduk ama bu seferde elini yanağıma koymaya başladı ve uzun bir süre gece gündüz bunu yaptı🤭🙈 oğlun niye yapıyorsun dediğimizde enerji alıyorum diyordu 🤣🤣

Öğle uykusu çokkk önemli ya şöyle 2 saat uyuduklarında anne çok iyi dinleniyor gerçekten
Ne kadar dinlenilirse işte 🥲. Mutfak aldı başını gitti . Şimdi uyuyor toplamam lazım . Çocuğa yemek hazırlamam lazım . Hiçbir iş yapasım yok 🥲
Benimki 15. Aydan itibaren tek uyku iki uyku arası gidip geliyordu . 1 haftadır tek uyku yapıyor . Onları da 1,5 saat gibi yapıyor ortalama .

Ne kadar dinlenilirse işte 🥲. Mutfak aldı başını gitti . Şimdi uyuyor toplamam lazım . Çocuğa yemek hazırlamam lazım . Hiçbir iş yapasım yok 🥲
Benimki 15. Aydan itibaren tek uyku iki uyku arası gidip geliyordu . 1 haftadır tek uyku yapıyor . Onları da 1,5 saat gibi yapıyor ortalama .
Ne yemek yapacaksın aynı durumdayım uyuyor ve ben uzanıp yatmak istiyorum sadece 🥲

Bilmiyorum canım ama cidden artık çok yoruldum bu durumdan özellikle kahvaltı da ne yedireceğimi şaşırıyorum peynir yumurta yemiyor önceden salatalık domates yerdi şimdi onu da istemiyor zeytin yemiyor, patates kızartması seven çocuğum onu da bi tane yiyor gerisini istemiyor bu aralar sucuk istiyor bende sırf yesin diye onu yapıyorum onu yiyor az da olsa, çorba zaten baştan beri sevmez tüm çorba çeşitlerini denedim hiç birini istemedi, ilk ek gıdaya başlarken çorba yiyordu sonradan istememeye başladı, uzun zamandır çok seçici sevdiği şeyleri bile yemez oldu çok üzülüyorum bu duruma, ağzına değdiği an diliyle itiyor bir çok şeyi daha tadına bakmadan karar veriyor
Oglum da sabah kahvaltı muzlu krep yer,yumurta yemiyorsa olsun bende bunu yapıyorum 1yumurta,yarım avakado, 1 corba kaşığı labne peynir,4parca ceviz, tahin,keçi boynu unu koyup blenderi geciriyorum öyle yer.kasar peynir, zeytin çok seviyor yiyor
Kabak soslu domatesli makarna yer, kuru fasulye yemeği eziyorum içine kimyon koyup pilavla yer,patatesli yemeği yer, mercimek ve domates çorbaları içer,kıyma sevmiyor bazen çorba içine katarim, sebzeli çorba içer yarım havuç,yarım kabak,1parca kıyma, bulgur,patates soğan içine katıp Blender geçirip içer.kusbasi doğranmış olan haslayip veriyorum çok sever

Benimki de uyudu çorba yapacağım ona bile gücüm kalmadı aşkı memnu izliyorum😂

Benimki de uyudu çorba yapacağım ona bile gücüm kalmadı aşkı memnu izliyorum😂
Oğlum 30dklik uyudu uyandı normalde 2 3 saatlik uyur karsi bina insaat var guriltu yapıyor uyanıyor hemen🥴zaten uyurken mama veriyorum günde 3kere mama veriyorum öğlen12 de akşam 9 ve sabaha karşı 4te veriyorum şimdilik meyve yiyor.5te yemek yaparım.

Kızlar bime kırtasiye malzemesi gelmişti sulu boya resim defteri ve oyun hamuru aldım. İlk deneme çok başarısız 🤣🤣 ama artık bişeyler uğraşmamız gerekiyor tek başıma bakamıyorum oğluma. Çevremde öyle gelip gideceğimiz akrabaya da arkadaşım yok herkes uzakta eve birisi gelse her gün oğlumla 2 saat oynayıp gitse keşke 🤣🤣

Ne yemek yapacaksın aynı durumdayım uyuyor ve ben uzanıp yatmak istiyorum sadece 🥲
Burada konuşmuştuk ya , aklıma geldi ezogelin çorbası yapayım dedim. Daha önce vermiştim içmemişti . Aylar sonra denedim . Ağzına değdi tükürdü. Şu an aç olduğu için yoğurt çorbası yapıyorum yine 🥲🥲. Yoğurt yemiyor ama yoğurt çorbasını iyi kötü yiyor .
Dün kinoa denedim akşam yemeğinde , onu yedi yanında da haşlama et verdim 1-2 lokma da onu yedi .
Yatamadım valla ben de 🥲

Gecen hafta oğlum için fiziğe gittik parmak ucu basıyor devamli yürürken🫣kalip yaptırdık bugün aldık.yurume niyeti yok oturuyor hep.😓

Eklentiler

• IMG20250822143824.webp
    IMG20250822143824.webp
    72,7 KB · Görüntüleme: 36
Kızlar bime kırtasiye malzemesi gelmişti sulu boya resim defteri ve oyun hamuru aldım. İlk deneme çok başarısız 🤣🤣 ama artık bişeyler uğraşmamız gerekiyor tek başıma bakamıyorum oğluma. Çevremde öyle gelip gideceğimiz akrabaya da arkadaşım yok herkes uzakta eve birisi gelse her gün oğlumla 2 saat oynayıp gitse keşke 🤣🤣
Benim ki hala başarısız 😂 bebekler için carioca mum boya almıştım onları da ağzına koyup yiyor 😂 Keçeli kalem verdim üstümüzü başımızı fayansları hep batırdı, hamur ağzına koyup yemeye çalışıyor😂

Burada konuşmuştuk ya , aklıma geldi ezogelin çorbası yapayım dedim. Daha önce vermiştim içmemişti . Aylar sonra denedim . Ağzına değdi tükürdü. Şu an aç olduğu için yoğurt çorbası yapıyorum yine 🥲🥲. Yoğurt yemiyor ama yoğurt çorbasını iyi kötü yiyor .
Dün kinoa denedim akşam yemeğinde , onu yedi yanında da haşlama et verdim 1-2 lokma da onu yedi .
Yatamadım valla ben de 🥲
Aynı benimki de ağzına değdiği an dilini siliyor yada tükürüyor daha bir çok şeyin tadına bakmadan karar veriyor, bugün hiç bişey yemedi annem patates kızarttı 2 tane yedi yemedi gerisini oysa çok severdi

Yatamadım valla ben de 🥲
Bende yoğurt çorbası yaptım yulaf unu almıştım onunla yaptım bu sefer sevdi

Back
X