2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    331
Evet canım bende normal buluyorum aslında ama çevremdekiler çocuğa sen ne zaman konuşacaksın diyor diye biraz kafama taktım

Ayy o konuşmalar hiç bitmez biliyorsun, takma kafana. Yabancılarla konuşmak istemiyor de geç Sen peki gün içerisinde konuşuyor musun mesela onunla, bir şeyleri yaparken sürekli anlatıyor musun? Örnek veriyorum; yatağı toplayalım, bulaşıkları yerleştirelim, şimdi yemek yapalım veya yiyelim gibi. Ya da kitaplara bakıyor mu bir ara hepsi yırtıp yiyordu onu hatırlıyorum Ama bizimki en azından artık biz yanındayken bakıyor. O da çok faydalı oluyor

Bişey yazmama gerek yok tamamen aynı şeyler bu kadar aynı olur. Gece anksiyetesi bende de var yüksek ihtimalle akşamları bana bişeyler oluyor çok uykum gelseden hep tekikeyim hep gerginim.

İki kelime söylüyor artık çok nadiren 3 kelimelik cümle duyuyorum bu konuda çabası var ama söyleyemeğünde çok sinir yapıyor ağlıyor. Anne gitti baba geldi. Baba işe ( devamı yok ) şu sıralar git buradan çok diyor ne zaman mutfağa gelse git buradan dediğimi fark ettim tamamen bizi kopyalıyorlar

Ya maşallah çok güzel söylüyormuş ya benimki çok az tam kelime söylüyor genelde ilk hece hep, biraz kafama taktım
Birden öğreniyorlar ya o tek hece desede sen tamamla zamanla öğrenip söyleyecek bütün gün evde papağan gibi aynı şeuleri söylüyoruz nbir yerde mecbur kalıp öğreniyorlar

Evet canım çok konuşuyorum sohbet ediyorum, kitaplara artık bakıyor canı isteyince, bütün hayvanları anlatıyorum yada kitap okumama müsade ederse okuyorum, yada resimlerden kendim hikaye üretiyorum

Birden öğreniyorlar ya o tek hece desede sen tamamla zamanla öğrenip söyleyecek bütün gün evde papağan gibi aynı şeuleri söylüyoruz nbir yerde mecbur kalıp öğreniyorlar
Ya bende tamamlıyorum genellikle anlıyorum böyle mi diyorsun diyorum hı diyor kafa sallıyor

Kızlar 1 aydan daha fazla zaman önce oğlum grip gibi bir rahatsızlık geçirdi. Gece öksürmekten uyuyamadığı için bir hafta kadar alerji ilacı kullandı. Hasta olduğu zamandan beri gündüzleri bir şeyi yok ama gece uyurken aşırı derecede burun tıkanıklığı yaşıyor. Bu yüzden de çok kalkıyor zaten normalde de uyumuyor doğru dürüst. Çocuk nefes alamadığı için rahatsız olarak uyanıyor. Yastık kullanıyorum, oda nemlendirici var onu da açıyorum bazen, odasında kalorifer falan da yanmıyor. Nem hep 60-65 civarı ama yok fayda etmiyor. Odasında allerjen olabilecek yeni herhangi bir şey yok. Yani hiçbir problem yok aslında. Bu tıkanıklık gitmiyor sebebi ne olabilir? Alerji ilacı kaynaklı bir şey kalmış olabilir mi? Aklıma bu gelip duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…