- 16 Mart 2022
- 3.561
- 3.378
- 83
- 33
Canım merhaba. Bazı kan değerleri yaşa göre ya da tahlil bakıldığı zamanlarda bir enfeksiyonu varsa değişiklik gösterebiliyormuş . Benim kızımında tahlillerinde değerler sınırların dışında çıktı bazı testlerde. Hatta benim kızım ilk doğduğu gün hastanede kahverengi kustu . Doktor tahlil yaptı . Kanında pıhtılaşma değerleri bozuk dediler k vitamini iğnesini tekrar yapmışlardı. Sonra bizi eğitim araştırma hastanesine yenidoğan uzmanına gönderdi 1 gece orda kaldık gece yine 2 kere tahlil yaptılar yine farklı çıktı yüksek mi düşük mü bilmiyorum . Daha kimlik çıkmadığı için o dönemlerdeki değerler e nabızda yok. Yoğun bakımdaki çocuk doktoru sorun varmış gibi konuştu . Sabah olunca yenidoğan uzmanı geldi . Tahlillere baktı . Yenidoğanda bu değerler zaten bu şekilde çıkar niye bu tahlillere boş yere baktınız diye sinirlendi .Kızlar selam nasılsınız? Bebeğinin kan tahlillerinde nötrofil (hemogram testindeki bir değer) düşüklüğü nedeniyle takip yapılan var mı? 9. aydan beri ortalama 3 ayda bir kan tahlili yapılıyor bunun için. Son kontrollerinde nötrofil değerinin 230'lara kadar düşmesi nedeniyle (500 altı ağır nötropeni olarak geçiyor) Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi bölümüne yönlendirildik. Sebebi tespit edilemedi çünkü buna bağlı gelişebilecek belirtilerin hiçbiri yok. Kansızlığa bağlı olarak gelişme ihtimaline karşın öncelikle B12 iğnesi ve demir ilacı (günde 2 doz) kullanarak tedaviye başlandı. 1 ay sonra kontrole çağırdı eğer geçmezse gen testi (hem çocuk hem bizden örnek alınacak), kemik iliği aspirasyonu, haftada 1-2 kez kan verecek şekilde yakın takip vb. yapılacak. Bir tane doktor çok moralimi bozdu, başka bir doktora götürdük daha ılımlı ve olumlu bir yaklaşım sergiledi. Diğer doktor iki dakikada kanser edip bıraktı sanki çocuğumu, eşimle şok olduk. Son 15-20 gün benim için zorlu geçiyor açıkcası![]()
Doktorların yaklaşımı farklı olabiliyor .
Allah korusun, inşallah hiçbir şey çıkmaz .
senin oğlun nasıl sık hasta oluyor mu , enerjisi nasıl ?