• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    332
Kızlar selam nasılsınız? Bebeğinin kan tahlillerinde nötrofil (hemogram testindeki bir değer) düşüklüğü nedeniyle takip yapılan var mı? 9. aydan beri ortalama 3 ayda bir kan tahlili yapılıyor bunun için. Son kontrollerinde nötrofil değerinin 230'lara kadar düşmesi nedeniyle (500 altı ağır nötropeni olarak geçiyor) Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi bölümüne yönlendirildik. Sebebi tespit edilemedi çünkü buna bağlı gelişebilecek belirtilerin hiçbiri yok. Kansızlığa bağlı olarak gelişme ihtimaline karşın öncelikle B12 iğnesi ve demir ilacı (günde 2 doz) kullanarak tedaviye başlandı. 1 ay sonra kontrole çağırdı eğer geçmezse gen testi (hem çocuk hem bizden örnek alınacak), kemik iliği aspirasyonu, haftada 1-2 kez kan verecek şekilde yakın takip vb. yapılacak. Bir tane doktor çok moralimi bozdu, başka bir doktora götürdük daha ılımlı ve olumlu bir yaklaşım sergiledi. Diğer doktor iki dakikada kanser edip bıraktı sanki çocuğumu, eşimle şok olduk. Son 15-20 gün benim için zorlu geçiyor açıkcası 😔
Canım merhaba. Bazı kan değerleri yaşa göre ya da tahlil bakıldığı zamanlarda bir enfeksiyonu varsa değişiklik gösterebiliyormuş . Benim kızımında tahlillerinde değerler sınırların dışında çıktı bazı testlerde. Hatta benim kızım ilk doğduğu gün hastanede kahverengi kustu . Doktor tahlil yaptı . Kanında pıhtılaşma değerleri bozuk dediler k vitamini iğnesini tekrar yapmışlardı. Sonra bizi eğitim araştırma hastanesine yenidoğan uzmanına gönderdi 1 gece orda kaldık gece yine 2 kere tahlil yaptılar yine farklı çıktı yüksek mi düşük mü bilmiyorum . Daha kimlik çıkmadığı için o dönemlerdeki değerler e nabızda yok. Yoğun bakımdaki çocuk doktoru sorun varmış gibi konuştu . Sabah olunca yenidoğan uzmanı geldi . Tahlillere baktı . Yenidoğanda bu değerler zaten bu şekilde çıkar niye bu tahlillere boş yere baktınız diye sinirlendi .
Doktorların yaklaşımı farklı olabiliyor .
Allah korusun, inşallah hiçbir şey çıkmaz .
senin oğlun nasıl sık hasta oluyor mu , enerjisi nasıl ?

Kızlar selam nasılsınız? Bebeğinin kan tahlillerinde nötrofil (hemogram testindeki bir değer) düşüklüğü nedeniyle takip yapılan var mı? 9. aydan beri ortalama 3 ayda bir kan tahlili yapılıyor bunun için. Son kontrollerinde nötrofil değerinin 230'lara kadar düşmesi nedeniyle (500 altı ağır nötropeni olarak geçiyor) Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi bölümüne yönlendirildik. Sebebi tespit edilemedi çünkü buna bağlı gelişebilecek belirtilerin hiçbiri yok. Kansızlığa bağlı olarak gelişme ihtimaline karşın öncelikle B12 iğnesi ve demir ilacı (günde 2 doz) kullanarak tedaviye başlandı. 1 ay sonra kontrole çağırdı eğer geçmezse gen testi (hem çocuk hem bizden örnek alınacak), kemik iliği aspirasyonu, haftada 1-2 kez kan verecek şekilde yakın takip vb. yapılacak. Bir tane doktor çok moralimi bozdu, başka bir doktora götürdük daha ılımlı ve olumlu bir yaklaşım sergiledi. Diğer doktor iki dakikada kanser edip bıraktı sanki çocuğumu, eşimle şok olduk. Son 15-20 gün benim için zorlu geçiyor açıkcası

Kızlar selam nasılsınız? Bebeğinin kan tahlillerinde nötrofil (hemogram testindeki bir değer) düşüklüğü nedeniyle takip yapılan var mı? 9. aydan beri ortalama 3 ayda bir kan tahlili yapılıyor bunun için. Son kontrollerinde nötrofil değerinin 230'lara kadar düşmesi nedeniyle (500 altı ağır nötropeni olarak geçiyor) Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi bölümüne yönlendirildik. Sebebi tespit edilemedi çünkü buna bağlı gelişebilecek belirtilerin hiçbiri yok. Kansızlığa bağlı olarak gelişme ihtimaline karşın öncelikle B12 iğnesi ve demir ilacı (günde 2 doz) kullanarak tedaviye başlandı. 1 ay sonra kontrole çağırdı eğer geçmezse gen testi (hem çocuk hem bizden örnek alınacak), kemik iliği aspirasyonu, haftada 1-2 kez kan verecek şekilde yakın takip vb. yapılacak. Bir tane doktor çok moralimi bozdu, başka bir doktora götürdük daha ılımlı ve olumlu bir yaklaşım sergiledi. Diğer doktor iki dakikada kanser edip bıraktı sanki çocuğumu, eşimle şok olduk. Son 15-20 gün benim için zorlu geçiyor açıkcası 😔
Tüm yazılanları okuduktan sonra yorum yapmak istedim. Bizim de buna benzer bir sürecimiz var kısaca şöyle anlatayım. Daha önce yazmışımdır belki oğlumun 1 yaşında yapılan verem aşı yeri çok uzun süre geçmedi. Buna bağlı olarak biz Düzce'de yaşıyoruz kendim İzmitli olduğum için sık hastalandığı zaman izmit'teki doktorları tercih ettim. İzmit'te özelde gittiğimiz doktor bize enfeksiyon bölümüne yönlendirdi enfeksiyon bölümü birkaç test yaptıktan sonra alerji ve immomoloji bölümünden yönlendirdi.Ve bazı testler hatta Kocaeli'de yapılmadığında Pendik eğitim ve araştırma Hastanesi'ne gittik bu sürecimiz yaklaşık bir seneyi bulacak yani oğlum şu an 2 yaşına girmek üzere. İlk başta bağışıklık değerleri düşük çıkmıştı ama sık hastalığından bir çocuk değildi ve kocaeli'ndeki doktorumuz bu değerlere göre hoşuma gitmeyen bir şey var demişti.bizden sonrasında sizin de yazmış olduğunuz gibi biz yaklaşık 6 ay önce genetik test verdik oğlum için sonucu yaklaşık 15-20 gün önce çıktı ve şok olduğumuz bir durumla karşılaştık genetik testteki sonuca göre kemik iliği var yani kemik iliği eksikliği çıktı kocaeli'ndeki doktor direkt bize kemik iliği nakli gerekebilir sizden de örnekler alınacak vs deyip bütün moralimizi bozup bizi hematolojiye yönlendirdi. Ben de şehir Hastanesi'nde ki yani Kocaeli'nde gittiğimiz doktorlara çok güvenmediğim için ve en iyisi de Pendik dedikleri için geçen hafta pendik'teki hastaneye gittik tüm raporları götürdük durumumuzu anlattık ve kocaeli'ndeki aksine daha ılımlı konuştu. Yani diğeri kanser teşhisi koyup daha doğrusu yani tüm moralimizi bozmuştu bu doktor dedi ki yani evet bu varyant gözüküyor ama sadece taşıyıcı olabilir nakil gerekmeyebilir hatta ilaç bile gerekmeyebilir bir süre ihtimaller var bunların detaylı incelenmesi gerekir şu an belki kendimize bile genetik test yapsak bir sürü hastalık çıkabilir o yüzden moralinizi bozmayın dedi.Daha detayli kan tahlilleri verdik.Preferik kan yayma testi yapildi.Cuma gunu tekrar sonuclar icin gidecegim.Asla morelinizi bozmayin birinin a dedigine biri z diyor.Hikayelerimiz biraz benzer diye detayli anlatmak istedim sanirim becerebilmisimdir

Dün bant yapıştırdım aa yara dedi acıyo dedi kapat dedi istemedi 🤣🤣🥰 sabah olunca da 7 de kalk kalk diye ağlayarak yataktan çıkardı beni en çok sabah emmelerini özlüyorum ne güzel sarılıp geri uyuyorduk😞
Ya evet bende cok özlüyorum.. hatta kizim keske bu kadar memeye düşkün olmasaydın da seni biraz daha emzirseydim diyorum ama napalimm..

Ailemde bilinen bir rahatsızlık yok, eşimin tarafında da aynı şekilde.
Yok canım bize şu saçma muameleyi yapan da maalesef oğlumun çocuk doktoru değil, çocuk hematoloğuydu.
Kendi çocuk doktoru da cihaz okumaları hatalı olabilir, en azından bir periferik yayma testi falan istenir öyle bakılır daha sağlıklı sonuç elde edilir demişti, o da sakindi yani hiç panik değildi. Ama o gittiğimiz hematolog bize bir de mesleğimizi sordu, "eee sizin bunu biliyor olmanız lazım zaten laborantmışsınız , bu çocuğa dosya açılması lazım, bu zamana kadar niye kayıt yaptırmadınız, hastanede yatması lazım" vb. şu bu delirtti bizi. Zaten farkındayız bir yıldır takip ediliyor bu durum dedik çıktık gittik oradan. Hani hiç bir şey sormuyor, ateşi çıkıyor mu bağışıklık durumu nasıl, sık hasta olur mu hiç önemli değil. Kağıtlarda yazan sonuca göre boş boş konuşuyor.
Sonra başka bir hematoloğa daha götürdük işte. O daha mantıklı ve makul olması gerektiği gibi yaklaştı.
Gercekten bazi doktorlar problemli olabiliyor kalbini ferahlık tut bir çocuğun en iyi doktoru annesidir. Normal evde antibiyotiksiz gecebilecek enfeksiyonda bile bazı doktorlar cocugu yatis verebiliyor. Sizi fazlasiyla korkutmuş sukur ki diger hematoloji görüşmeniz cok daha makul olmus. Insaallah guzel hayirli haberler alırsınız.

Tüm yazılanları okuduktan sonra yorum yapmak istedim. Bizim de buna benzer bir sürecimiz var kısaca şöyle anlatayım. Daha önce yazmışımdır belki oğlumun 1 yaşında yapılan verem aşı yeri çok uzun süre geçmedi. Buna bağlı olarak biz Düzce'de yaşıyoruz kendim İzmitli olduğum için sık hastalandığı zaman izmit'teki doktorları tercih ettim. İzmit'te özelde gittiğimiz doktor bize enfeksiyon bölümüne yönlendirdi enfeksiyon bölümü birkaç test yaptıktan sonra alerji ve immomoloji bölümünden yönlendirdi.Ve bazı testler hatta Kocaeli'de yapılmadığında Pendik eğitim ve araştırma Hastanesi'ne gittik bu sürecimiz yaklaşık bir seneyi bulacak yani oğlum şu an 2 yaşına girmek üzere. İlk başta bağışıklık değerleri düşük çıkmıştı ama sık hastalığından bir çocuk değildi ve kocaeli'ndeki doktorumuz bu değerlere göre hoşuma gitmeyen bir şey var demişti.bizden sonrasında sizin de yazmış olduğunuz gibi biz yaklaşık 6 ay önce genetik test verdik oğlum için sonucu yaklaşık 15-20 gün önce çıktı ve şok olduğumuz bir durumla karşılaştık genetik testteki sonuca göre kemik iliği var yani kemik iliği eksikliği çıktı kocaeli'ndeki doktor direkt bize kemik iliği nakli gerekebilir sizden de örnekler alınacak vs deyip bütün moralimizi bozup bizi hematolojiye yönlendirdi. Ben de şehir Hastanesi'nde ki yani Kocaeli'nde gittiğimiz doktorlara çok güvenmediğim için ve en iyisi de Pendik dedikleri için geçen hafta pendik'teki hastaneye gittik tüm raporları götürdük durumumuzu anlattık ve kocaeli'ndeki aksine daha ılımlı konuştu. Yani diğeri kanser teşhisi koyup daha doğrusu yani tüm moralimizi bozmuştu bu doktor dedi ki yani evet bu varyant gözüküyor ama sadece taşıyıcı olabilir nakil gerekmeyebilir hatta ilaç bile gerekmeyebilir bir süre ihtimaller var bunların detaylı incelenmesi gerekir şu an belki kendimize bile genetik test yapsak bir sürü hastalık çıkabilir o yüzden moralinizi bozmayın dedi.Daha detayli kan tahlilleri verdik.Preferik kan yayma testi yapildi.Cuma gunu tekrar sonuclar icin gidecegim.Asla morelinizi bozmayin birinin a dedigine biri z diyor.Hikayelerimiz biraz benzer diye detayli anlatmak istedim sanirim becerebilmisimdir
Hizli yazarken bazilarini eksik yazmisim.genetik testde kemik iligi eksikligi varyanti cikti ve bizede ayni sorulari yoneltti.ailede var mi vs gibi.ve doktordan ciktigimizda sanki dunyamiz kararmis gibiydi.Suanki hstden cok memnun kaldik.Tabiki bu sonuclarda bisey cikarsa 3. Doktora danisarak yol alicaz.Ama bize bu islemlerde en iyi hst pendik egitim arastirma dediler.Biz hemotoloji ve onk. Bolumunden memnun kaldik sizede tavsiye ederim.Umarim en az hasarla bu surecleri atlatip daha guzel seyler konusacagimiz gunler olur🙏

Back
X