2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    329
Bana da doktor 35 yaşın altındasın ailede böyle bir geçmiş yokmuş ondan boşa o kadar para vermene gerek yok dedi benim de aklıma yatmıştı ama arkadaşın sonucu görünce kafam da karıştı

Bana da doktor 35 yaşın altındasın ailede böyle bir geçmiş yokmuş ondan boşa o kadar para vermene gerek yok dedi benim de aklıma yatmıştı ama arkadaşın sonucu görünce kafam da karıştı
İşte benim de ondan kafam karıştı doktorum da eşim de gerek görmüyor ikili sonucuna göre amniyosentez istiyor ikisi de o benimde kafama yatıyor çünkü fetalde kesin sonuç değil. 3-4 bin olsa gözüm kapalı yaptırırım 10-11 binlerden bahsediyoruz tl olarak neredeyse.. para da önemli değil de kesinlik lazım bana o da amniyosentez.. hiç korkmuyorum çekinmiyorum ondan kesin sonuç ya o yüzden heralde

Bana doktor ikili sonucun iyi çıkmazsa amniyosentez yaparız dedi ben ense kalınlığı iyi çıkınca rahatlamıştım. Buraları okumasam bilmeyip mutlu olacaktım

Bana doktor ikili sonucun iyi çıkmazsa amniyosentez yaparız dedi ben ense kalınlığı iyi çıkınca rahatlamıştım. Buraları okumasam bilmeyip mutlu olacaktım
Gerçekten öyle ya.. ense çok iyi dedi bana da. Bekleyip görücez şu ikili cıksa da en azından azıcık rahatlasam

Gerçekten öyle ya.. ense çok iyi dedi bana da. Bekleyip görücez şu ikili cıksa da en azından azıcık rahatlasam
Ben ikili testi kendi doktorum şehir dışında olduğu için başka bir doktora yaptırdım ve bana iyi ya da kötü vs hiç bir şey söylemedi sadece usg kağıdına nt 1 mm yazmış. Ben de internetten baktım normalmiş dedim ikili test sonucunu bile unutmuştum bunları düşünerek hem kendimizi hem bebişlerimizi strese sokmayalım sadece anın tadını çıkaralım bence

Kızlar bişey sorucam doktor bana enfeksiyon için 2 tane tek kullanımlık antibitotik fitil vermiş 3 günlük arayla kullanıcam birde bu antibiyotiğin hergün kullanmak için kremini vermiş ama benim anlamadıgım bu kremi nasıl uyguluycam iç kısmamı sürücem dış tarafamı? Birde ikisinin üstündede hamileler kullanamaz yazıyor öyle bi tehlikesi olsa doktorum vermezdi heralde
D Dr X canım bi bakarmısın

Kullanabilirsin bende ilk çocuğum da kullandım normal kaşınan her yere uyguluyorsun çok içine girmeden parmak ucu ile iç kısmina da sür

Cevap veren oldu mu bakmadım ama evet iki kese olduğunda iki bebek olması gerekir. Bazen bazı durumlarda ikizlerden biri gelişmez. Kese konusunu bilemiyorum ama benim de ikizim gelişmemiş annem de herhangi bir sağlık problemi yaşamamış hamileliği boyunca. Endişelenmeyin, sonraki gidişinizde mutlaka sorun.

Perinatolog ne derse yaptır canim aklında birsey kalmasın amniyosentezin riskleri de anladığım kadarıyla şehir efsanesi olmuş çok rahat geçirenleri okudum burada korkma dün de doktorumla konuştuk 200 de 1 gibi bir rakamdan bahsetti inanki hamilelik boyunca herseyde o kadar risk hep var Rabbime güven veren o sonuçta inşallah çok rahat geçirirsin süreci sonu da güzel olur inşallah burada herkes sana dua ediyor bu desteği hisset güzel düşün güzel olsun

Senin ikili sorunsuz çıkacak.
Amniyosentez falan da gerekmeyecek çünkü belirgin bir risk çıkmayacak.
Haftası gelince normal hepimiz gibi detaylı ultrason yaptıracaksın olacak bitecek. Doktorun üçlü de istemeyecek hatta.
Ne zehir ettin kendine ya hu, aşırı normal sağlıklı sıradan olması gerektiği gibi ilerleyen bir gebeliğin var.
Sen de bebiş de iyisiniz.
Anlıyorum ama seni, ilkinde ben de böyleydim kesin bir terslik olacak hissi vardı

İkincide ikili test sonucumu hala almadım ben biliyor musun? Doktor aldı, sorun yok dedi mail attı ve hayatıma devam ettim.
Sonrasında hastaneye de gittim hatta, doktor istersen al dedi ama inip almaya üşendim çünkü doktor iyi dedi yeterli geldi.
Bir kaç seneye bu hallerine çok güleceksin.

Zorunlu olmadıkça alttan baktırmayın falan kim diyo allah aşkına? Benim bebeğim tüp bebek. Ne iğneler yaptım yumurtalar toplattım olmadı tüm süreç baştan. Ameliyat oldum kesildim dikildim bir sürü uğraştım. Doktorum ilk iki ultrasonu vajinal yaptı. Bebek için tehlikeli bişey olsa kusura bakmayın ama bu kadar zor bulduğumuz kıymetli bir bebeği tehlikeye sokmazdı. Bırakın şu kulaktan duyma hurafeleri vajinal ultrasonun bir zararı tehlikesi yok bebek için.

Arwen aynen oyle 9. Haftamdayim doktorum vajinal ultrasyonla bakiyor .suana kadar bir sikinti yasamadim yasayanida duymadim

Panik atak ve anksiyeteli olunca tüm kaygılar çarpı 5 yavrumun zoruna gitmesin iyi ki var ama hamilelik bana çok zor geldi sabrı öğretiyor resmen..

Çook fazla bunları irdeliyorsun..
haftalardır farkedıyorum.. yanı ıkılı yaptıysan beklemekten baska çaren yok şuan.. onuda yetersız bulursan fetal dna yaptırırsın ama suan bence bıraz sakın ol bu panık seni kötü etkileyebilir ..

kızlar , ıyı dusunelım ıyı olsun, cok etkılenıyorsunuz ..
pakı arkadasımızı bende okuyorum ve bolca dua edıyorum .. hepımız saglıkla kavusalım ınsallah yavrularımıza ..

Son düzenleme:
Panik atak ve anksiyeteli olunca tüm kaygılar çarpı 5 yavrumun zoruna gitmesin iyi ki var ama hamilelik bana çok zor geldi sabrı öğretiyor resmen..
ah .. haklısın ..
hayat böyledir.. ben sabrı 5senedir evlat hasreti çekerken öğrendim..
normalde cok sabırsız, tez canlı, anksıyetesı bol bir insandım..
asılama, tup bebek ,kürtaj vs derken bir kaç üzücü olay ile sanırım biraz sakin kalabilmeyi ne yaparsam yapayım elimde olabilecekler kadar bazı şeylere yetebileceğimi ve herşeyin nasip olduğunu kabul edip , öğrenmeye başladım .
hersey guzel olacak için rahat olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…