2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    329
Kızlar buraya da nipt testi sonucumu ekledim. İleride böyle birşey yaşayan olursa fikir olsun. Sadece ilk kısım ikili taramada bakılıyor. Yani ikili tarama olsa göremeyeceğim bir bela içindeyim şu an
Bu 3. Kromozom tam olarak ne ile alakalı ki hiç belli etmedi kendini usg da rabbim sabır versin ve hayırla güzellikle sonuçlansın insallah

Canım tatildeyiz mesajlara çok geriden başlayıp ara ara bakabildim Van'da devlet hastanelerinde kadın doğum olayı baya sıkıntılı, bölgeden kadin doğuma randevu almak imkansız resmen, sabaha karşı 3 te falan eşler sıraya giriyor da muayene sirasi kapabiliyor, randevu alayım desen imkansız, doğumu bölgede yapan arkadaşlarım var tramva yaşadılar baya kötü normal doğum olarak karşilastiklari muamele, hemşirelerin doktorların yeri gelip azarlayarak şunu yap bunu yap demesi ilk doğumu olan kişilere falan bir arkadasim diyordu ki parasal sıkıntıya girmiştik ondan mecbur orda yaptım doğumu ama şimdi olsa sokakta dilenir yine bölgede yapmazdim sıra sıra yan yana doğum yaptık yerler her taraf kan koridorlar, suyu gelenin suyu vs hep böyle anlattilar bolgede doğum yapanlar, diyeceksin ki lokman hekim çok mu iyi, kesinlikle hayır, öncelikle kadin doguma özgü değil diğer konularda da çok acil bir şey varsa acile bölgeye gidin lokman hekim bişey yapmıyor acil konusunda, kedi tirmalamasi sonucu lokman hekime gittiğimizde bile bölgeye gidin demişti, oraya acil için giden pişman, bolgeden de sıra alana aşk olsun ilgilendikleri de 5 dk zor, hemen siradakiiii

Kızlar anksiyetem tuttu ya fetal dna yaptırsam mi? İkili test sonucunu beklesem mi 40 tilki girdi kafama gece gece of
Doktorum ikiliyi bekleyelim bir bakalım ona göre amniyosentez yaparız dedi benim aklıma o yattı ama ya ikili iyi gelirse ama başka kromozomlarda var of napcam ya yaptırmam diyordum fetal’i

Benimde bel ağrım başladı sebebi nedir bilemedim ve sanki karnım şişiyor pijamalar sıkmaya başladı kiloda almadım ama kalınlaştım sanki belden göbekten
Ben yalnızca 2 kilo almama rağmen 4 beden büyüdüm sanki hiçbir şeyim olmuyor aşırı şişkinlik sütyenler bile sıkıyor tüm ölçüm değişti daha 14.haftada

9-12 hafta arası sürekli yaşadım doktor olabilir tedavisi progestan dedi ne kadar panik olsam da şimdi 14teyim iki haftadır olmadı progestan da kullanmıyorum iki haftadır

Bende öyle diyordum biliyor musunuz
Ben hatta ikili de yaptırmam fetal dna yi zaten bilmiyorum bi arkadaşım hamile kalınca yakın zamanda öğrenmiştim ve yaptırmam diyordum
Ama eşim ve doktorum önerince her şeyi yaptırıyorum

bende de doktorum ve eşim ikiliyi bekle diyor kafam karıştı ya doktorum da çok önermedi fetal dna yı çok karıştı kafam böyle.. muhtemelen pazartesi cıkar ikili bende bu süreçte iyice araştırayım bari

Merhaba arkadaşlar bende nasip olursa Şubat annesi olucam ayrıntılarda ki Dr dediği gibi erken doğum olmazsa

Benim fikrimi şu değiştirdi mesela doktor usg da kız diyor fetal dna da erkek diyor
Bazı kalıtsal cinsiyet anomalileri mevcut onu bile saptıyor kısmı beni etkilemişti

Anne yüreği mi bilmiyorum ama bana da miniğim çok sağlıklı geliyor. Dün Recep Has’a gittim kontrole bilenler bilir baya bilinir Perinatolog olarak en iyilerden. Ultrasonda hiçbirşey bulamadı. Ama yine de amniyosentez planladı. Çünkü iki kere aynı çıkan birşeyi riske atamayız dedi.

Ay valla bayılıcam Van’da hastane çok sıkıntı en son evde doğurucam
Çok doğru tespit Vanı çok seveceksiniz çok rahat edeceksiniz 2 büyük sıkıntı dışında şikayetiniz olmayacak birincisi uzaklık, yani memleketlere, tatile her şeye her yere uzak 2.si sağlık sistemi

Bu 3. Kromozom tam olarak ne ile alakalı ki hiç belli etmedi kendini usg da rabbim sabır versin ve hayırla güzellikle sonuçlansın insallah
Çok hayatiymiş. Yani normalde bu testteki gibi olsa ilk 12 haftada düşüyormuş üzerinde baya yaşamsal genler varmış hani böyle bebeğin tolere edemeyip gayet düşeceği genler. O yüzden kimsede görülmüyormuş. Benim bebeğim sağlıklı ve bulgu vermiyor, ama hekimler mecburuz amniyosenteze diyor. Çünkü alanı çok büyük gözüküyor testimde. Alanı yanlış saptadıysa çok küçük alandaysa bulgu vermeyebilirmiş. Ama güya bana 50 megabaz diyor, yani aşırı büyük bir alan. Kısaca çok anormal bir durum içindeyim. Yani ya bu çocuk sağlıklı plesentamda sıkıntı varmış, ya da bu çocukta bu var ama neye yol açacak bilmiyoruz.

Cvs önerdi mi doktorunuz. Yoksa amniyosentez mi bekliyorsunuz. Pozitif tahmin gücü %41 ne anlama geliyor bir de oraya takıldım
Bu test bu kromozom için %41 doğruluk veriyor aslında düşük sayılabilecek bir oran ama maalesef iki kere aynısını verdi ve iki farklı zamanda alınan kana. O nedenle maalesef içimize o kurt düştü çoktan. Yoksa belki yanılıyor diye daha da rahat olacaktık. Cvs önermedi çünkü bazı gebelerde plesantada sıkıntı olup bebek normal oluyormuş dedi ki plesantadan örnek alsam yine aynı çıkabilir mecburen hiç seni de üzmeyelim doğrudan amniyosentez e gidelim

Anladım insallah en kısa sürede sağlıkla sonuçlanır

Kızlar buraya da nipt testi sonucumu ekledim. İleride böyle birşey yaşayan olursa fikir olsun. Sadece ilk kısım ikili taramada bakılıyor. Yani ikili tarama olsa göremeyeceğim bir bela içindeyim şu an
Ya ben 2.testtin iyi çıkacağından çok emindim niyeyse. Peki bu hangi hastalığın teşhisiymiş ne dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…