2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    330
Burda kesin yapmıyorlarmış
İstesen bile yapılmıyor yani hatta sordugum arkadaşlardan çogu tetenozdan, hamileyken aşı olundugundan bile haberleri yok

Ya benim eşimde cok karşı aşıya benden habersiz yaptırırsan hakkımı helal etmem sana diyor . Hem kendine hem bebeğe zârar veeceksn diyor . Eşime kalsa vitaminde içirmiycek besinleri araştıralım onları tüket annelerimiz hiç bir ilaç içmedi cok sağlıklıyız diyor . Sürekli ikaz edip duruyor . Hele aşı için canan Karatayın söyledijlerini de duyduki iyice kararlı yaptırmamak konusunda

Kimi dinlesek çok etkileniyoruz ya şimdiki aklım olsa keşke 1-2 yıl önce yaptırsaydık en azından koruyor olurdu hiç düşünmemiştim hamilelikten sonra öğrendim tetanoz aşı olunacağını
Kesinlikle öyle meğer bilmemiz gereken ne çok detay varmış ancak yaşadıkça öğreniyoruz. Ben de aklım karıştıkça en son kendi doktoruma güvenip onun dediğini yapıyorum. Mesela grip aşısı yaptıranlar da oluyormuş ben normalde hiç yaptırmadım ama kışın çok sık hasta olurum o da bi aklımı kurcaladı. Araştırmadım da tabi yapılabiliyor mu bilmiyorum malum internet ortamında doğru yanlış çok bilgi var

canım benim eşim fransız oldugu için bebiş direk fransız vatandaşı olucak
Ama anne baba türkse çocugu 14 yaşında belediyeye çagırıyorlar fransızmı yoksa türk kimliğimi istiyorsun diye soruyorlar (ikisinide alabiliyor)
Yani fransada doğdun diye direk fransız yapmıyorlar.
Ama diğer ülkelerde nasıl hiç bilmiyorum
Burda anneye bebegi maddi açıdan çok düşünüyorlar bana doktor evrak verdi mesela gebeliğimin 7. Ayında 1050 euro hamilelik parası vericekler (her hamileye veriliyor)
Çalısamaz raporu verdi zaten doğumdan sonrada veriyorlar bunu aylık sanırım 1000 eurodan fazla vericekler tam miktarını bilmiyorum
Zaten çocuk parası ayrı
İstersem riskli gebe oldugum içinhastaneye gitmek için ambulans ve 2 haftada bir ebe doktorda gönderiyorlar evime
En basitinden üçüzlerime hamileyken bana devlet bakıcı hakkı tanımıştı bakıcı istemezsem bakıcı ücretini karşılıycaklardı
Düşün bunları avrupanın en az yardımını yapan ülke yapıyor
Bence bi araştır doğdugu gibi o ülkenin vatandaşı olabilicegi bi ülkede doğum yapsan bebeğin için çok faydalı olur

Burda kesin yapmıyorlarmış
İstesen bile yapılmıyor yani hatta sordugum arkadaşlardan çogu tetenozdan, hamileyken aşı olundugundan bile haberleri yok
Aslında ben de bi arkadaşıma sordum o da unuttum kimse de aramadı yaptırmadım dedi. Başka bir arkadaşım yaptırmış. Beni de sağlık ocağından aramasalar bilmeyecektim mesela

Benim eşimde aynı folikasit almamı bile istemiyor
Hergün magazaya gidip bio ürünler alıyor bunda folikasit varmış bunda vitamin varmış diye
erkeklere hamileliğimizde youtube u yaşaklamalıyız
Eşim dinleyip dinleyip kuruluyor resmen

Aslında ben de bi arkadaşıma sordum o da unuttum kimse de aramadı yaptırmadım dedi. Başka bir arkadaşım yaptırmış. Beni de sağlık ocağından aramasalar bilmeyecektim mesela
bende burda okumasam tetenozdan felan haberim olmuycaktı çogu şeyi burdan öğreniyorum birde biri şey yazmış dağda tarlada doğum yapmıycaksanız tetenozada gerek yok demiş, bu sözü beni biraz tavladı gibi
Şaka bi yanada zaten yasadıgım yerde yapılmıyormus fazla takmıyım
Allaha emanet artık

Allah razı olsun inan şu an bile o içerde savaşıyor ben dışarda ne derlerse desinler yaşıycak biliyorum belki o mucize benimdir ismim Mihriban bu arada havuç suyu içiyorum ama diyor doktor havuçla olsa biz söyleriz onu değişik vardır Allah’ın bildiği

Amerika için vize randevusu bile seneye o vatandaşlık veriyor onu kaçırdık malesef vize olayına takılıyoruz :/ Avrupa’da da oturumumuz yok keşke olsa biraz iş kovalıyor eşim anadili gibi İngilizcesi var işi de bilgisayar ve teknik işler kovalıyor bakalım bebek olayı icin geç kaldık olsa bile bizim oturum almamız cok sonra olur Almanya’yı araştırdık hiç faydası yok doğumun diğerlerini bilmiyorum Hollanda’yı da iyice bir araştırayım

Evet eşim de böyle diyorsa kesin yaptır diye dalga geçti hatta kesinlikle en iyi bilgi konunun uzmanındadır her zaman

İnşallah her şey gönlünüzce olur
Ama bu devirde bebek için en iyisi yurtdışı
Diğer ülkeleri bilmiyorum ama belçikanın kolay vize verdiğini duymuştum tam bilgim yok ama bi araştırmanı tavsiye ederim

Düşününce dediği mantıklı aslında artık tarlada bağda doğuran yok her şey steril bizimki sadece tedbir gerisi Allah’a emanet

Aynen öyle ya o gün sinirimden ağladım kuru pasta istedim almadı dedim bari malzemeyi al yapacam yok ona margarin koyuluyormuş kabartma tozu zrarlıymış bi insan bu kadar ince düşünmemeli ya

Şaka gibi ya ne alaka havuçla olmıycak takip ediyor musun bilmiyorum zekiye kaya var instegramda 3 tane kaybı var kadının son hamileliğinde bebeğin suyu azaldı dediler kadın ful yattı ve günde 3 öğün havuç suyu tüketti . Bu gün bebeğinin 1. Yaş günü . O doktordan hayır gelmez bence onun dediklerini önemseme git araştırmada ki doktor ne diyecek

Rabbim güzel sonuçlar yaşatsın inşallah dua edeceğim sizin için de güzel haberlerinizi bekliyoruz

Aynen öyle ya o gün sinirimden ağladım kuru pasta istedim almadı dedim bari malzemeyi al yapacam yok ona margarin koyuluyormuş kabartma tozu zrarlıymış bi insan bu kadar ince düşünmemeli ya
Erkekler daha bi takıyolar ya
Eşim oldugunda bende istediklerimi yiyemiyor aynı seninki gibi herşeye karısıyor
İçtiğim suya bile karışıyor benim için magnezyumlu su almış onu içmemi istiyor
İşteyken rahattım ama yeni ameliyat oldugum için işede gitmiyor hep basımda stres altındayım
Ya benimki dua ma bile karışıyor instagramda hamileyken edilcek duaları bulup bunları yap diye beni darlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…