Burda kesin yapmıyorlarmışBen de sordum olabilirsin dedi bana doktorum. Dün de haberlerde denk geldim Canan Karatay olmamalı falan diyor sonra başka iki doktor çıktı biri doçentti sanırım hiç bir sakıncası yok aksine korumak için olmalılar falan dedi. Zaten ölü bir aşı ve bugüne kadar anneye ya da bebeğe zarar verdiği kanıtlanmış hiç bir veri yok falan dedi. Olmaktan yanayım şimdilik
Ya benim eşimde cok karşı aşıya benden habersiz yaptırırsan hakkımı helal etmem sana diyor . Hem kendine hem bebeğe zârar veeceksn diyor . Eşime kalsa vitaminde içirmiycek besinleri araştıralım onları tüket annelerimiz hiç bir ilaç içmedi cok sağlıklıyız diyor . Sürekli ikaz edip duruyor . Hele aşı için canan Karatayın söyledijlerini de duyduki iyice kararlı yaptırmamak konusundaKızlar tetenoz konusu açılmışken bişey söyliycem
Daha öncede belirtmiştim etrafımda hamileyken aşı olanı hiç görmedim duymadımda emin olmak için etrafımdakilerede sordum tetenoz ve başka bi aşı oldunuz mu diye
Geçen gün ameliyata girmeden doktoruma sordum uzun uzun konusma fırsatımız olmadı sadece tetenoz aşısı olucakmıyım dedim
Doktorum dediki hamileyken aşı olmak tam bir çılgınlık, dedi
Kafama çok takılıyor bu tetenoz aşısı
İlk gebeliğimdede olmamıstım o zamanda bilmiyordum sormamıstım bile
resmen takılı kaldım buna
Kesinlikle öyle meğer bilmemiz gereken ne çok detay varmış ancak yaşadıkça öğreniyoruz. Ben de aklım karıştıkça en son kendi doktoruma güvenip onun dediğini yapıyorum. Mesela grip aşısı yaptıranlar da oluyormuş ben normalde hiç yaptırmadım ama kışın çok sık hasta olurum o da bi aklımı kurcaladı. Araştırmadım da tabi yapılabiliyor mu bilmiyorum malum internet ortamında doğru yanlış çok bilgi varKimi dinlesek çok etkileniyoruz ya şimdiki aklım olsa keşke 1-2 yıl önce yaptırsaydık en azından koruyor olurdu hiç düşünmemiştim hamilelikten sonra öğrendim tetanoz aşı olunacağını
Nerde yaşıyorsun canm senBurda kesin yapmıyorlarmış
İstesen bile yapılmıyor yani hatta sordugum arkadaşlardan çogu tetenozdan, hamileyken aşı olundugundan bile haberleri yok
canım benim eşim fransız oldugu için bebiş direk fransız vatandaşı olucakKuzum sen bilirsin ya bu Avrupa’da doğum yapınca hiç faydası yok dimi 2 yıllık Schengen’im var eşim diyor bir faydası olursa gidelim orda doğur diye ama internette araştırdığımda bizim oturumumuz olması gerekiyormuş yani hic mi ucundan çocuğa bisey yapmıyorlar
Aslında ben de bi arkadaşıma sordum o da unuttum kimse de aramadı yaptırmadım dedi. Başka bir arkadaşım yaptırmış. Beni de sağlık ocağından aramasalar bilmeyecektim meselaBurda kesin yapmıyorlarmış
İstesen bile yapılmıyor yani hatta sordugum arkadaşlardan çogu tetenozdan, hamileyken aşı olundugundan bile haberleri yok
Fransa canımNerde yaşıyorsun canm sen
Benim eşimde aynı folikasit almamı bile istemiyorYa benim eşimde cok karşı aşıya benden habersiz yaptırırsan hakkımı helal etmem sana diyor . Hem kendine hem bebeğe zârar veeceksn diyor . Eşime kalsa vitaminde içirmiycek besinleri araştıralım onları tüket annelerimiz hiç bir ilaç içmedi cok sağlıklıyız diyor . Sürekli ikaz edip duruyor . Hele aşı için canan Karatayın söyledijlerini de duyduki iyice kararlı yaptırmamak konusunda
bende burda okumasam tetenozdan felan haberim olmuycaktıAslında ben de bi arkadaşıma sordum o da unuttum kimse de aramadı yaptırmadım dedi. Başka bir arkadaşım yaptırmış. Beni de sağlık ocağından aramasalar bilmeyecektim mesela
Allah razı olsun inan şu an bile o içerde savaşıyor ben dışarda ne derlerse desinler yaşıycak biliyorum belki o mucize benimdir ismim Mihriban bu arada havuç suyu içiyorum ama diyor doktor havuçla olsa biz söyleriz onu değişik vardır Allah’ın bildiğiHamile kalmadan önce cok araştırıyorum bebeğin en iyi suyu arttıran havuç suyu ve karpuz sen bunları tüketip bol bol dinlen Allah'ın izniyle düzelir canm sen gönlünü ferah tut . Gideceğin hastanedeki doktorlar kötü kpnulursa yine başka şehre git kuzum bence bebeğin sana sım sıkı tutunacak bırakmıycak seni . Tam adın nedir namazda adınla dua edecem
Amerika için vize randevusu bile seneye o vatandaşlık veriyor onu kaçırdık malesef vize olayına takılıyoruz :/ Avrupa’da da oturumumuz yok keşke olsa biraz iş kovalıyor eşim anadili gibi İngilizcesi var işi de bilgisayar ve teknik işler kovalıyor bakalım bebek olayı icin geç kaldık olsa bile bizim oturum almamız cok sonra olurcanım benim eşim fransız oldugu için bebiş direk fransız vatandaşı olucak
Ama anne baba türkse çocugu 14 yaşında belediyeye çagırıyorlar fransızmı yoksa türk kimliğimi istiyorsun diye soruyorlar (ikisinide alabiliyor)
Yani fransada doğdun diye direk fransız yapmıyorlar.
Ama diğer ülkelerde nasıl hiç bilmiyorum
Burda anneye bebegi maddi açıdan çok düşünüyorlar bana doktor evrak verdi mesela gebeliğimin 7. Ayında 1050 euro hamilelik parası vericekler (her hamileye veriliyor)
Çalısamaz raporu verdi zaten doğumdan sonrada veriyorlar bunu aylık sanırım 1000 eurodan fazla vericekler tam miktarını bilmiyorum
Zaten çocuk parası ayrı
İstersem riskli gebe oldugum içinhastaneye gitmek için ambulans ve 2 haftada bir ebe doktorda gönderiyorlar evime
En basitinden üçüzlerime hamileyken bana devlet bakıcı hakkı tanımıştı bakıcı istemezsem bakıcı ücretini karşılıycaklardı
Düşün bunları avrupanın en az yardımını yapan ülke yapıyor
Bence bi araştır doğdugu gibi o ülkenin vatandaşı olabilicegi bi ülkede doğum yapsan bebeğin için çok faydalı olur
Evet eşim de böyle diyorsa kesin yaptır diye dalga geçti hattaCanan karatay’ın söylediklerini ciddiye alırsak çok sağlıklı bir yaşam sürmemiz mümkün değilKadın defalarca hekim derneklerinden uyarı, kınama aldı. Haberiniz vardır umarım bu durumlardan.En iyi bilgiyi aşı konusundaki uzman doktorlar verir
İnşallah her şey gönlünüzce olurAmerika için vize randevusu bile seneye o vatandaşlık veriyor onu kaçırdık malesef vize olayına takılıyoruz :/ Avrupa’da da oturumumuz yok keşke olsa biraz iş kovalıyor eşim anadili gibi İngilizcesi var işi de bilgisayar ve teknik işler kovalıyor bakalım bebek olayı icin geç kaldık olsa bile bizim oturum almamız cok sonra olurAlmanya’yı araştırdık hiç faydası yok doğumun diğerlerini bilmiyorum Hollanda’yı da iyice bir araştırayım
Düşününce dediği mantıklı aslında artık tarlada bağda doğuran yok her şey steril bizimki sadece tedbir gerisi Allah’a emanetbende burda okumasam tetenozdan felan haberim olmuycaktıçogu şeyi burdan öğreniyorum birde biri şey yazmış dağda tarlada doğum yapmıycaksanız tetenozada gerek yok demiş, bu sözü beni biraz tavladı gibi
Şaka bi yanada zaten yasadıgım yerde yapılmıyormus fazla takmıyım
Allaha emanet artık
Aynen öyle ya o gün sinirimden ağladım kuru pasta istedim almadı dedim bari malzemeyi al yapacam yok ona margarin koyuluyormuş kabartma tozu zrarlıymış bi insan bu kadar ince düşünmemeli yaBenim eşimde aynı folikasit almamı bile istemiyor
Hergün magazaya gidip bio ürünler alıyor bunda folikasit varmış bunda vitamin varmış diye
erkeklere hamileliğimizde youtube u yaşaklamalıyız
Eşim dinleyip dinleyip kuruluyor resmen
Şaka gibi ya ne alaka havuçla olmıycak takip ediyor musun bilmiyorum zekiye kaya var instegramda 3 tane kaybı var kadının son hamileliğinde bebeğin suyu azaldı dediler kadın ful yattı ve günde 3 öğün havuç suyu tüketti . Bu gün bebeğinin 1. Yaş günü . O doktordan hayır gelmez bence onun dediklerini önemseme git araştırmada ki doktor ne diyecekAllah razı olsun inan şu an bile o içerde savaşıyor ben dışarda ne derlerse desinler yaşıycak biliyorum belki o mucize benimdir ismim Mihriban bu arada havuç suyu içiyorum ama diyor doktor havuçla olsa biz söyleriz onu değişik vardır Allah’ın bildiği
Rabbim güzel sonuçlar yaşatsın inşallah dua edeceğim sizin için de güzel haberlerinizi bekliyoruzUzman perinotolijiye gittim bugün detaylı baktı herşeye rahim damarımda direnç çıktı ama çok önemli değil dedi beni araştırma hastanesine sevk etti burda benim yapacağım birşey değil bu dedi orda araştırma da kurul toplanacakmış sıvının neden olduğunu bulup düzeltebilirlermişde ama küçük bi ihtimal yada bebek alınmalı mı yoksa devam edip yasar mı ona karar vericeklermiş korkuyorum
Erkekler daha bi takıyolar yaAynen öyle ya o gün sinirimden ağladım kuru pasta istedim almadı dedim bari malzemeyi al yapacam yok ona margarin koyuluyormuş kabartma tozu zrarlıymış bi insan bu kadar ince düşünmemeli ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?