• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    328
Bu rahimağzı yetmezliği bu son yıllarda o kadar yaygınlaştıki
Bazen eşimle konusuyoruz acaba aşılardan mı oldu diye😕
Çünkü yıllar önce sorunsuz doğum yapanlarda bile aşıdan sonra rahimağzı yetmezliği yaşayıp erken doğum yapanlarda çoğaldı
Rabbim hayırlısıyla sağlıklısıyla evlatlarımıza kavuşmayı nasip
Kendisinin rahim ağzı yetmezliği yoktu gebelik kolestazı vardı diye hatırlıyorum.

Kızlar size su içme hatırlatıcısı olacağım bundan sonra 😅😅 dünkü kasılma olayından sonra birkaç kez daha tekrar edince acile geldim ve gerçekten 2-3 kasılma çıktı 20 dkda. Baya bi serum yedim bir de ilaç. Benim berbat kötü bir su içme alışkanlığım var ve serumları yer yemez karnımın taş gibi sertliği ve kasılmalar bitti. Lütfen SU içmeyi ihmal etmeyin özellikle bundan sonra hem bebeklerimiz hem kendi sağlığımız için gerçekten çok önemli

Kızlar size su içme hatırlatıcısı olacağım bundan sonra 😅😅 dünkü kasılma olayından sonra birkaç kez daha tekrar edince acile geldim ve gerçekten 2-3 kasılma çıktı 20 dkda. Baya bi serum yedim bir de ilaç. Benim berbat kötü bir su içme alışkanlığım var ve serumları yer yemez karnımın taş gibi sertliği ve kasılmalar bitti. Lütfen SU içmeyi ihmal etmeyin özellikle bundan sonra hem bebeklerimiz hem kendi sağlığımız için gerçekten çok önemli
Evet şu icmek önemli havalar soğudu benim şu içme isim.azaldi zorla 1.5 2 litre anca içiyorum yazın 3 litre rahat içiyordum daha da fazlası oluyordu

Dün tursu istedim canm yedim suyunu da ictim olmamış tursunun sabah kafa agrisi ve mide bulantisiyla uyandim tansiyon oynadı galiba kendimi pek iyi hissetmiyorum gecenin bir vakti düştü aklıma niye kalkıyorsun yat uyu işte yok

Bende ödem çok çabuk başladı kızlar, yüzüğümden anlıyorum. Turşuyu kestim, tuzu kestim. Nar yiyorum, su içmeyi arttırdım biraz azaldı gibi. Sizde durumlar nasıl ödem konusunda ve neler yapıyorsunuz ödem olmasın diye ?

Ben bazen gobegimin ust hizasinda bazen kasiklarim tarafda bacak dibimde bile hiss ediyorum her yere firlanıyor. Benim plasentam arka duvarda ve bunun icin hiss ede biliyorum seninki on duvarda oldugu icin iyi hissedemiyorsun ondan canım
canım bugün ben de bacak dibimde hissettim ama inanmadım sen deyince çok şaşırdım orda ne işi var :))

Bende ödem çok çabuk başladı kızlar, yüzüğümden anlıyorum. Turşuyu kestim, tuzu kestim. Nar yiyorum, su içmeyi arttırdım biraz azaldı gibi. Sizde durumlar nasıl ödem konusunda ve neler yapıyorsunuz ödem olmasın diye ?
Bende dün fark ettim. Ödem mi bilmiyorum öğleden sonraya kadar parmaklarım davul gibiydi. Bedenimde varmi bilemiyorum daha doğrusu ödem nasıl fark edilir daha önce yaşamadım. Nar doğum kolaylastiriyodu sanirim bende o yüzden hafta 1 yada 2 yiyorum. Aslinda antioksidan felan iceriyodu sanirim abartmadan yemek lazım değil mi

Bende dün fark ettim. Ödem mi bilmiyorum öğleden sonraya kadar parmaklarım davul gibiydi. Bedenimde varmi bilemiyorum daha doğrusu ödem nasıl fark edilir daha önce yaşamadım. Nar doğum kolaylastiriyodu sanirim bende o yüzden hafta 1 yada 2 yiyorum. Aslinda antioksidan felan iceriyodu sanirim abartmadan yemek lazım değil mi
Ödemi olduğunu düşündüğün yere parmağını bastırıp çekince beyazlık oluyor beyazlık ne kadar uzun kalırsa o kadar ödem var ordan anlayabilirsin ne kadar ödem olduğunu. Aaa narı bilmiyordum ödem azaltıyor diye yiyordum ben de dikkat edeyim o zaman ya

Ödemi olduğunu düşündüğün yere parmağını bastırıp çekince beyazlık oluyor beyazlık ne kadar uzun kalırsa o kadar ödem var ordan anlayabilirsin ne kadar ödem olduğunu. Aaa narı bilmiyordum ödem azaltıyor diye yiyordum ben de dikkat edeyim o zaman ya
Suan parmaklarim normal ama dün niye öyle oldu bilmiyorum. Dediğini yapayim şişlik hissedersem bastiririm.
Ya bu meyvelerde çok yarar var ama hani fazlası zarar derler ya o yüzden dikkat etmek lazım. Mesela havuc bebeğin içinde bulunduğu suyu arttiriyor fakat fazla yendiğinde a vit bebeğe zarar veriyomus. Yada ananas in da bi zararı vardi. Tüp sürecinde iken baya arastirmistim ama şuan zihnimden gitmis. Mümkün oldukça taneli ve kararında tüket suyunu sıkıp içme mesela. Özelikle nar suyuna ezelden bayılan biriyim ama yapmıyorum bilerek 🤭 artık seneye doğumdan sonra içerim diyorum allahin izniyle 🤭

Ben fark etmemiştim ama bilek boy çoraplarımın lastikleri aşırı sıkmaya başlayınca fark ettim ayak bileklerim şişmiş 🤷🏻‍♀️ narla da ilgili çok fazla pestisit barındırabileceğini falan okumuştum narla bi uzaklaştık orda

Ödemi azaltan ananas 🍍 ama hamileyken yenir mi bilmiyorum normalde ananas ve ananas suyu derler ödemlere , hatta hapı bile var

canım tuz da çok önemli bizim ülkemizde maalesef aşırı kalitesiz tuz karabiber var iyiler hep yurtdışına gidiyor bu kadar böbrek hastası olmasının bir nedeni de akraba evliliği ve kalitesiz tuz tüketimiymiş inanın maden sularımız bile kaliteli değil çok pahalı ama şu 4 ay ben macronun ithal tuzunu kullanacağım Almanyadan almıştım gecen sene o kadar fark var ki ve çok üzüldüm

Ödemi azaltan ananas 🍍 ama hamileyken yenir mi bilmiyorum normalde ananas ve ananas suyu derler ödemlere , hatta hapı bile var
Ananas ilk 3 aylık dönemde dusuge sebeb olabiliyormus. Doğuma yakında doğumu kolaylastirsin diye içilirse faydası oluyomus. Bi doktora sormak lazım.

Back
X