• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    327
Günaydın.
Ben kızımı oyun gruplarına götürüyorum . 3 kere gittik. Ordaki parkuru yapmak istemiyor . Pek katılım göstermek istemiyor. Kenarda peluşlar var onlara takılıyor kalıyor. Diğer bebeklerle de pek muhattap olmuyor . Evde cazgır bi çocuk . Ama oyun grubunda sakin uslu takılıyor . Gruptaki diğer çocuklar iletişim kurmaya çalışıyor kızıma biri toka verdi. Birisi elindeki oyuncağı çekti aldı . Benimki çok çekingen kaldı ya moralim bozuldu bu duruma biraz.
Biz de bı kere gittik bütün çocuklar çubuğa boncuk dizm pesindeyken benim kızım tepsinin içindeki kumu başından aşağı dökme peşindeydi😅 şu an için ilk ve son deneyim oldu😅

Kızlar oyun grubuna götüren varsa ücretlendirme nasıl oluyor ne kadar götürürsen o kadar mı yoksa sabit mi aşağı yukarı ne kadar, götüresim var da daha sormadım.
Değişiyor bazı yerler aylık ücret alıyor bazı yerlerinde haftalık bazıları da günlük mesela bugün vardı gittin beşki bir daha 3 ay gitmeyeceksin, yani her imkana göre yer bulunabilir ben baya araştırdım açıkcası ucuzda değil ve deneme dersi de vermiyor çoğu yer. Hani bir kere ücretsiz olsa gitsen belki durmayacak çocuk sonuçta küçük bunlar

Kızlar oyun grubuna götüren varsa ücretlendirme nasıl oluyor ne kadar götürürsen o kadar mı yoksa sabit mi aşağı yukarı ne kadar, götüresim var da daha sormadım.
Fiyat olarakta tek sefere mahsus denemej istersen 550 tl 1 saat dediler en ucuz duyduğum buydu 8 bin TL diyeni de duydum.

Ben bir kere gidip denemek istemiştim . Denemek için gelirseniz 1800 tl dediler .1 saat 10 dk sürüyor . Ama aylık kayıt yaparsam 3900 dediler .12-18 aylık iki grup varmış . Birinde sorun yaşarsanız diğerini denersiniz dediler .biz de aylık kayıt yaptırdık . Benim gittiğim bu şekilde. Şimdilik memnunum . Böyle giderse götürmeye devam edicem bir süre daha.

Biz de bı kere gittik bütün çocuklar çubuğa boncuk dizm pesindeyken benim kızım tepsinin içindeki kumu başından aşağı dökme peşindeydi😅 şu an için ilk ve son deneyim oldu😅
Ahahah 🤣 benim gittiğim yerde hepsi tepsiyi döker gibi . Öyle boncuk dizecek kapasitede çocuk yok bizim grupta 😅

Kızlar bebeği uzun süre tuvaletini tutan var mı, erkek bebek. 2-3 gündür gece çişini yapmıyor. Daha önce de arada böyle tuttuğu oldu ama ara ara. Bilinçli mi yapmıyor bilmiyorum. Sabah yaptığında birden yapınca da taşmaya başladı, hani idrarda azalma mı var desem o da değil gibi. Acaba tutunca sancı yapıyor mudur? Ne yapmak lazım, annem ve çevremdeki bazı insanlar tuvalete alıştır diyor. Ama çok küçük ve şu an çok hazırlıksızım ne yapılması gerektiğini bile bilmiyorum 😁 Normalde kakasını da sabah saatlerinde kahvaltıdan sonra yapar, dışarıda olduğumuzda onu da yapmıyor sanki ya da bana mı öyle geliyor bilmiyorum
Benim kızım uzun süre tutmuyor ama tuvalete ilgisi var en baştan beri ben hiç kapıyı kapamadığım için (tek başına bebek büyüten anne). Şimdi çişi geldiğinde şşşş diyip götürüyor bizi tuvalete. Yaza belki çok erken ama ben hala ara ara sorup götürüyorum kafasını sallarsa ve çişini yapıyor. Kaka çok çok az yaptı henüz. Ben de üstelemiyorum. Ama sanırım 1.5 yaşta deneyeceğim.
Günaydın.
Ben kızımı oyun gruplarına götürüyorum . 3 kere gittik. Ordaki parkuru yapmak istemiyor . Pek katılım göstermek istemiyor. Kenarda peluşlar var onlara takılıyor kalıyor. Diğer bebeklerle de pek muhattap olmuyor . Evde cazgır bi çocuk . Ama oyun grubunda sakin uslu takılıyor . Gruptaki diğer çocuklar iletişim kurmaya çalışıyor kızıma biri toka verdi. Birisi elindeki oyuncağı çekti aldı . Benimki çok çekingen kaldı ya moralim bozuldu bu duruma biraz.
Benim kızım 13 aylıkken kreşe başladı ve grubun en küçüğü. Tam gün okulda olmasına rağmen 2 ay sonra yeni yeni diğer çocuklarla etkileşim kurmaya başladı. Biraz vakit vermek lazım bence.
Ben başlamayı çok istiyorum ama hastalık felan olur kalabalık ortam da mikrop kapar diye korkuyorum
Kreş annesi olarak yazıyorum, devamlı hastalar :)
Ama ben bunu bağışıklık kazanıyor gözüyle bakıyorum. Ne kadar erken mikroplarla tanışırsa o kadar hızlı bağışıklık kazanır. 3-4 yaşına geldiğinde hiç hasta olmuyorlarmış böylece.
Ya valla arkadaşım kızını götürüyor her hafta hasta kızı bende bundan korkup götürmüyorum
Yukarıdaki yorumumu buraya da cevap olarak söyleyebilirim :)
Ben de korkuyorum hastalanmasından . Ama sosyalleşsin de istiyorum .
İki üst yorumumu buraya da cevap olarak söyleyebilirim :)
Evet park bizim için acayip yorucu bizimkinde sadece salıncakta duruyordu ben kaymaya alıştırdım 3 5 kere deneyince kapıyorlar hemen ama çocuklarınkayarken görmesi çok önemli ben kaydırmaya çalıştım istemedi çocukları görünce heveslendi öğrendi şimdi kendisi çıkıyor merdivenden oturup kayıyor
Benim kızım kreşe başladı biliyorsunuz. 1-3 yaş arası onun grubu ve en küçüğü o. Diğer çocuklardan öğrendiklerini ve gördüklerini bizen öğrendiklerine göre daha hızlı kapıyorlar bence de.
Benim kızım da kreşte en küçükleri. Diğerleri 2-3 yaş ve masa başında etkinlik yaparken benimki masanın yanına bile gelmiyormuş genelde. Tek başına koşuşturuyor. Bu bile bi şey tabii 😅

Evet çocuğun kendi mizacıyla ilgili. Oyun grubunda da hepsi farklı farklı karakterde çocukların da . Benimkinin elinden alınınca geri almak istiyor alamıyor gibi . Suratı düşüyor , morali bozulur gibi oluyor . Etkinlikte çocuğun birisi suyu etrafa sıçrattı kızımın suratına gelince suratı değişti sinir olur gibi bakıyor böyle zoruna gitmiş gibi bakıyor . Alıp ben de suyu sıçratayım demiyor . Halbuki evde çorba yemek su ne bulsa sıçratıp döküyor . Orda kedi gibi 🥲
Benim oğlum da çok paylaşımcıydı diğer bebeklere ve çocuklara karşı başta, hep oyuncağını verirdi al al yapardı bu aralar galiba o da paylaşmamayı öğrendi oyuncağı alınınca geri elinden çekiyor, değişiyor bir süre sonra açılıyorlar

Evet park bizim için acayip yorucu bizimkinde sadece salıncakta duruyordu ben kaymaya alıştırdım 3 5 kere deneyince kapıyorlar hemen ama çocuklarınkayarken görmesi çok önemli ben kaydırmaya çalıştım istemedi çocukları görünce heveslendi öğrendi şimdi kendisi çıkıyor merdivenden oturup kayıyor
Kendi kendine mi yapıyor maşallah ya 😍

Bizim burda haftalık belli saatlerde olana katılabiliyorsun her gitmeye öyle ödeme yapabilirsin yada aylık abonelik de alabiliyoruz

Ben bir kere gidip denemek istemiştim . Denemek için gelirseniz 1800 tl dediler .1 saat 10 dk sürüyor . Ama aylık kayıt yaparsam 3900 dediler .12-18 aylık iki grup varmış . Birinde sorun yaşarsanız diğerini denersiniz dediler .biz de aylık kayıt yaptırdık . Benim gittiğim bu şekilde. Şimdilik memnunum . Böyle giderse götürmeye devam edicem bir süre daha.
Aylık kaç kere götürüyorsunuz peki?

Benim oğlum da çok paylaşımcıydı diğer bebeklere ve çocuklara karşı başta, hep oyuncağını verirdi al al yapardı bu aralar galiba o da paylaşmamayı öğrendi oyuncağı alınınca geri elinden çekiyor, değişiyor bir süre sonra açılıyorlar
Çocuklar 3 yaşından sonra paylaşmayı öğreniyorlarmış genelde ☺️

Yok canım bu son dozları mı böyle oldu yoksa diğerleri de mi öyleydi bilemiyorum ama bizimde Bexsora aşısında baya sertlik vardı ve 10 gün falan sürmüştü ve başka bir arkadaşta yazmıştı hatta onlar kola yapmış ilk defa ondan mı diye sorgulamıştı.
Kolanya ile silebilirsiniz.
Bence son dozda onceden olmadi 🥲tesekkur ederim

Kızlar şu globber gibi bisikletlerden kullanan var mı? Pregonun bi modelini gördüm civil mağazasında bebek arabası gibi kaba saba hantal bişey gibiydi. Globberler nasıl ? Hiç yakından görmedim globber . Mağazalarda denk gelmedi. Ben şöyle hafif , kibar katlanan bişey arıyorum . Doonalar çok güzel ama fazla pahalı .

Kızlar kızım ilk köpek dişini çıkardı. Ben azılar kötü geçti diyordum. Bunu görene kadar :)
Bu arada ön yan dişlerinden biri hala çıkmadı. Şok oldum tesadüfen köpek dişinin ucunu görünce.
Benzer durum yaşayan var mı?

Kızlar kızım ilk köpek dişini çıkardı. Ben azılar kötü geçti diyordum. Bunu görene kadar :)
Bu arada ön yan dişlerinden biri hala çıkmadı. Şok oldum tesadüfen köpek dişinin ucunu görünce.
Benzer durum yaşayan var mı?
Ağzını açsa baktırsa belki fikir sahibi olabilirim 😁 Ama normalmiş, sırası farklı olabiliyormuş bebekten bebeğe göre değişebilirmiş

Back
X