- 9 Ekim 2023
- 409
- 360
- 33
- 30
Çok acıkmasını beklemeden vermeye çalışsan memeyi bir de gece ver mutlaka benim bir ara sadece geceleri emiyordu sonra gündüzleri de başladı tekrarTeşekkür ederim cevabın için ben de çok kötüydüm ilk zamanlar sağlığı yerinde diye şükrediyorum ama anne sütü de alsın istiyorum. İlk gün hastanede bebeğim halsiz kaldı o yüzden mama başladık şu an memeden yeterli süt gelmeyince çok ağlıyor
mamayı hazır tutuyorum hemen veriyorum ama sinirleniyor.
Benim bebeğim de 13 haftalık ve gece uykusu son bir haftadır çok kötü ve gittikçe de kötüleşiyor gibi. Sizde bir iyileşme var mı?bebeklerinizin uyku düzeni nasıl? biz de sanırım 3ay atağı var son 1 haftadır geceleri çok sık uyanıyor gündüzleri de sürekli kucakta gezmek istiyor, kendi kendine asla uyumuyor sadece kucağımda uyuyor ve çok yorgun hissediyorum son zamanlarda zar zor yemek yapmaya çalışıyorumyurtdışında olduğum içinde tek başıma bakıyorum bebeğime yani birinden destek almak gibi bir şansım yok
Evet biz de yaptırdık cuma gün ve hala huzursuz etkisi devam ediyor ara ara ateş yapıyorKızlar menejit aşısı yaptırıp yan etki gören var mı? Dün öğlen yaptırdık dün bütün gün çok halsizdi. Gece de baya uzun derin uyudu. Ateş olmadı neyse ki ama. Bugün de sabahtan beri çok huzursuz. Mızırdanıyo sürekli. Bu kadar uzun sürer mi aşı etkisi?
Yaa geçmiş olsun size de dün bütün gün ağladı neredeyse çok huzursuzdu tükendik valla artık geçer umarımEvet biz de yaptırdık cuma gün ve hala huzursuz etkisi devam ediyor ara ara ateş yapıyor
Ara ara da versem almıyor devamlı katater kablosuna şartlanmış durumda maalesefÇok acıkmasını beklemeden vermeye çalışsan memeyi bir de gece ver mutlaka benim bir ara sadece geceleri emiyordu sonra gündüzleri de başladı tekrar
yok malesef düzelmedi 5 defa uyanıyor gece sanırım böyle kalcakBenim bebeğim de 13 haftalık ve gece uykusu son bir haftadır çok kötü ve gittikçe de kötüleşiyor gibi. Sizde bir iyileşme var mı?
Artık eskisi gibi sertleşmez zaten o ilk zamanlar oluyor merak etmeMerhabalar ben eylül annelerinden geldim. 10 haftalık bebeğim var. Memelerim eskisi gibi sertleşmiyor meme terbiyesi olabilir mi yoksa sütüm mü azalıyor? Bir de bebekleriniz kaç dk emiyor?
Tamamdır teşekkür ederimArtık eskisi gibi sertleşmez zaten o ilk zamanlar oluyor merak etme
Bunun bir standardı yok bence ya mesela benim bazı arkadaşlarımın bebeği çok uyuyor bazılarının ki uyumuyor benimki oldum olası çok az uyuyor mesela tummytimr eskisi kadar yaptırmıyorum ilk aylarda daha çok yaptırıyordum ama artık kucağıma aldığımda kafasını daha iyi tuttuğunu fark edebiliyorum meselaKızlar bebekleriniz günde kaç saat uyanık kalıyor, tummy time ne kadar yaptırıyorsunuz, baş boyun kontrolü var mı? Ben emziriyorum ve iyi de emziriyorum. Hiperlaktasyon falan yaşadım hatta, sütüm de baya var ama bebeğim doğru düzgün kilo almamış. 3 ay 5200 gr çıktı. Moralim bozuldu. Tummy time da yapmak istemiyor hep ağlıyor ve kusuyor. Kafasını biraz kaldırıyor sonra hemen yoruluyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz? Bir de çoknuyuyor sanki. Her akşam 7 de yatıyor. Gece 1 gibi uyanıp emiyor, 4 gibi uyanıp emiyor. Sonra 8 buçukta uyanıyor sabah. 10dan 11e kadar uyuyor. Sonra 12:30dan 15:00’a kadar uyuyor. Akşam 6’ya kadar tekrar bir saatlik uykusu var. 6’da rutine başlıyoruz ve 7de de gece uykusuna yatmış oluyor. Uyanık kaldığı zamanlarda ise zaten emme ve gaz çıkarma olayı en az yarım saat sürüyor. Ben hiç aktivite yaptıramıyorum sanki. Emiyor uyuyor gibi bir rutin oldu. 3 ayda biraz uykusunun azalması gerekmiyor mu?
Referans aralığında ama alt sınırda dedi açıkçası çok kafam takıldı. Mama falan demedi de memede daha uzun süre tut dedi. Benimki de emmeyi bitirdi mi asla tekrar tutmuyor memeyi. Yani doydum zorla içirme diyor resmen. İnsanın morali bozuluyor ister istemezBunun bir standardı yok bence ya mesela benim bazı arkadaşlarımın bebeği çok uyuyor bazılarının ki uyumuyor benimki oldum olası çok az uyuyor mesela tummytimr eskisi kadar yaptırmıyorum ilk aylarda daha çok yaptırıyordum ama artık kucağıma aldığımda kafasını daha iyi tuttuğunu fark edebiliyorum mesela
şu anda yaptırabileceğimiz çok fazla bir aktivite yok zaten en fazla yapılacağı işte tummytime zeka kartları falan çok uyanık kalması da iyi değil mesela benimki de çok az uyuyor bebeğe göre ben de onu bir ara kafama takıyordum hatta ama artık o kadar takmıyorum sadece sürekli onu oyalayacak bir şey bulmak çok zor oluyor
Doktorun kilo alımı ile ilgili bir yorum yapmadı mı eğer referans aralığındaysa çok da önemseme bence önemli olan sağlıklı olması
Ya benim arkadaşımın kızı asla yatmıyodu yüzüstü çok ağlıyodu istemiyordu gayet zamanında oldu herşeyi. Benim de başta bir ara sütüm yetiyordu bebeğe ama kilo aldırmıyodu ben mamaya başlayıp topladım bi ara mamayla desteklersin olmadıReferans aralığında ama alt sınırda dedi açıkçası çok kafam takıldı. Mama falan demedi de memede daha uzun süre tut dedi. Benimki de emmeyi bitirdi mi asla tekrar tutmuyor memeyi. Yani doydum zorla içirme diyor resmen. İnsanın morali bozuluyor ister istemezbiraz gevşek daha çok kafasını tutmasını isterim dedi doktor, ona da üzüldüm. Çünkü kucağıma aldığımda kafasını tutuyor, etrafa bakınıyor vs ama karın üstü durmak istemiyor çocuk. Belli rahatsız oluyor yani zaten iki dk geçmiyor kusuyor. Yeni emmiş olsun ya da olmasın farketmiyor. Anlamadım ben bu işi vallahi.
Canım ben kafama eserse yaptırıyorum tummy time o da yani bazen uyanıyor o bana bakıyor ben ona bakıyorum hadi bir şey yaptırayım diyeKızlar bebekleriniz günde kaç saat uyanık kalıyor, tummy time ne kadar yaptırıyorsunuz, baş boyun kontrolü var mı? Ben emziriyorum ve iyi de emziriyorum. Hiperlaktasyon falan yaşadım hatta, sütüm de baya var ama bebeğim doğru düzgün kilo almamış. 3 ay 5200 gr çıktı. Moralim bozuldu. Tummy time da yapmak istemiyor hep ağlıyor ve kusuyor. Kafasını biraz kaldırıyor sonra hemen yoruluyor. Sizler nasıl yapıyorsunuz? Bir de çoknuyuyor sanki. Her akşam 7 de yatıyor. Gece 1 gibi uyanıp emiyor, 4 gibi uyanıp emiyor. Sonra 8 buçukta uyanıyor sabah. 10dan 11e kadar uyuyor. Sonra 12:30dan 15:00’a kadar uyuyor. Akşam 6’ya kadar tekrar bir saatlik uykusu var. 6’da rutine başlıyoruz ve 7de de gece uykusuna yatmış oluyor. Uyanık kaldığı zamanlarda ise zaten emme ve gaz çıkarma olayı en az yarım saat sürüyor. Ben hiç aktivite yaptıramıyorum sanki. Emiyor uyuyor gibi bir rutin oldu. 3 ayda biraz uykusunun azalması gerekmiyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?