- 11 Aralık 2024
- 171
- 115
- 18
- 31
Büyüyen beşik hiç önermem.. çünkü eninde değişiklik olmuyor boyunda oluyor ama bebek büyüdükçe yatağın eni de önemli hale geliyor sadece boyu değil. Dönerek yatıyorlar gece sürekli tak tuk kafa çarpma sesi duyarsınız.Kızlar bugün mobily bakmaya gittik aslında aklımda montessori yataklı olan takımlar vardı ama Çilek Odası'nda büyüyen beşikli takım gördüm o daha bebiş odası gibi geldi kararsız kaldım. Aranızda büyüyen beşik kullanan var mı memnun kaldınız mı ya da Çilek Odası'ndan ürün alan var mı?
Büyüyen beşik hiç önermem.. çünkü eninde değişiklik olmuyor boyunda oluyor ama bebek büyüdükçe yatağın eni de önemli hale geliyor sadece boyu değil. Dönerek yatıyorlar gece sürekli tak tuk kafa çarpma sesi duyarsınız.Kızlar bugün mobily bakmaya gittik aslında aklımda montessori yataklı olan takımlar vardı ama Çilek Odası'nda büyüyen beşikli takım gördüm o daha bebiş odası gibi geldi kararsız kaldım. Aranızda büyüyen beşik kullanan var mı memnun kaldınız mı ya da Çilek Odası'ndan ürün alan var mı?
karbonhidrata yüklenmeden ve akşam öğünlerini erken bitirerek çok sık da ara öğün yapmadan beslenin. Diyetisyeniniz ona göre ayarlayacaktır. Ödem yapan şeylerden uzak durmuş olacaksınız zaten kilo kaybı ondan dolayı gelişir sizden ileri seviye bir kilo kaybını görmenizi ne doktor ne diyetisyen beklemez bu aylarda artık. Bebek kilo alırken annenin kilo kaybetmesini sağlamaya çalışacaklar.Kizlar ya bu ay 4 kilo aldim. Doktorum preeklampsi yuzunden biraz kizdi. 3u odemdir hemen eliminasyon diyetine basliyorsun o 3 u veriyoruz, sonra da ayda 1 kilo olarak devam ediyoruz dedi. Seker de sınırda ciktigindan biraz da sanirim. Degilse yuksek riskli gebelik kategorisine almam lazim seni dedi. İki gundur yapiyorum ama diyetisyenim de hamilelere onermiyorum aslinda ama kisa sureli biraz daha gevsek bir sey yapariz dedi. aslinda menu yeterli ama ben doymadigimi hissediyorum. Ne bileyim hamileyken zayiflamak (istifra gibi durumlar olmadikca) cok saglikli mi ya? Benim hic icime sinmiyor bu durum
Ben de sağlık el verdiği sürece 37.haftaya kadar devam edeceğim. Doğum sonrası 1 hafta bile çok değerli tüm izinler doğum sonrasına kalsın önden başlamasın boşuna diyorumGünaydın, aramızda 37. Haftaya kadar çalışacak anneler var mı ?ben çok kararsızım da.. işim rahat ama genel olarak bıktığım için erken mi ayrılsam diyorum.. sizlerde durumlar nedir ?
35’ten 37’ye kadar yıllık izin kullanıp 37’de doğum iznimi başlatmayı planlıyorum her şey yolunda giderseGünaydın, aramızda 37. Haftaya kadar çalışacak anneler var mı ?ben çok kararsızım da.. işim rahat ama genel olarak bıktığım için erken mi ayrılsam diyorum.. sizlerde durumlar nedir ?
Ben evden çalıştığım için sonuna kadar çalışacağım eğer doğurmazsam:) ilk cocugumda da 37. Haftaya kadar calismitim
Ben öğretmenim zaten doğum iznim yaz tatiline gidecek. 32+0da çalışabilir raporu alacağım. Zaten 33te okullar kapanacak 37ye kadar resmi olarak çalışıyor olacağım.
ben çalışacağım çünkü iznimi doğum sonrasına aktarmak istiyorum.
32. Haftada çalışabilir izni alacağım ben dedoğum sonrasına aktarmak istiyorum izinleri. Ben de rahatım evdeyim açıkçası ama yine de ne gerek var
Evet herkes aynı mantıkla ilerliyor aslında doğum sonrasına kalacak olan 1 ay daha değerli geliyor/ ayrıca bende ekstra 1 ay daha maaş almak daha mantıklı görüyorum. Zaten yaz sıcağında gündüz dışarı çıkmak istemeyeceğiz belkide en azından evde boş boş duracağımıza çalışmak bana da mantıklı geldi35’ten 37’ye kadar yıllık izin kullanıp 37’de doğum iznimi başlatmayı planlıyorum her şey yolunda giderse
A niye öyle oldu. İşte bünyeyle alakalı tamamiyle ya. Bende hiç bi şey olmamıştı hatta tadını beğenmiştim benBen bugün şeker yüklemesi yaptırdım ama yarısını ancak içebildim ve içtiğinden beri başım ağrıyor sonra tansiyonum falan düştü bu şeker yüklenmesini hiç doğru bulmuyorum ama mecbur yaptirdimbugün kızım da çok hareket etmiyor niyeyse bakalım inşallah akşama hareketlenir
Crp benimde hep 9 çıkıyo referans dışı ama önemsemedi doktorum canım.Kızlar sağlık ocağına genel kan tahlili verdim. Kırmızı ile çıkan sonuçlarım şunlar
Crp 0-5 5.4
Demir 37-145 25
Demir bağlama kapasitesi 110-320 436 çıkmış
Anlayan var mı yarın zaten doktoruma randevum var soracağım ona ama
Öncelikle size sormak istedim çünkü neden sormayayım
Ahh canım latteeCrp benimde hep 9 çıkıyo referans dışı ama önemsemedi doktorum canım.
Demir düşük olabilir belki takviye almıyosan verilir alıyosan önemsenmez devam der. Çok önemli bişey yani korkma
Olabilirde canım ama genelde önemsiz oluyor 2 ay üst üste crp 9 geldi hiç bi sıkıntım yoktu doktor yorum bile yapmadı. Endokrin enfeksiyon mu gecirdin biraz yüksek cıkmış dedi hayır dedim tamam dediAhh canım latteesidefer kullanıyorum demir takviye. Crp beni biraz endişellendirdi ama seninki benimkine göre yüksekmiş mesela inş ciddi değildir 3-4 gündür lavabo olayı olunca suyu da az içmek zorunda kalmıştım belki onun etkisinde dedim ama
Hamilelikte crp değeri normal değerinde olmuyormuş genelde benim doktorum öyle demişti.Ahh canım latteesidefer kullanıyorum demir takviye. Crp beni biraz endişellendirdi ama seninki benimkine göre yüksekmiş mesela inş ciddi değildir 3-4 gündür lavabo olayı olunca suyu da az içmek zorunda kalmıştım belki onun etkisinde dedim ama
Bugün de benim yüklemem var tedirginlikten uyuyamıyorum bileBen bugün şeker yüklemesi yaptırdım ama yarısını ancak içebildim ve içtiğinden beri başım ağrıyor sonra tansiyonum falan düştü bu şeker yüklenmesini hiç doğru bulmuyorum ama mecbur yaptirdimbugün kızım da çok hareket etmiyor niyeyse bakalım inşallah akşama hareketlenir
Bugün de benim yüklemem var tedirginlikten uyuyamıyorum bileilk gebeliğimde yüklemeden sonra kusma bulantı her şeyi yaşadığım için aynı senaryodan korkuyorum
Ben yükleme yaptırmadım açlık tokluk a baktılar ama sekerimi cikarabilmek için en ufak çay bardaklarina 2ser tane şeker atarak tükettim karnımı da ekstra doyurmus olmama rağmen mide bulantisindan kacamadim hiçbir gebeligimde de yaşamamıştım ama şeker az tüketen biri olarak zorladı beni birde diğerlerinde yaşımdan ötürü emindim ama bunda artık 37 yaşında olduğum için dedim çıksın şeker iyice ..ama açlığın üzerine iyi gelmiyor benceBen bugün şeker yüklemesi yaptırdım ama yarısını ancak içebildim ve içtiğinden beri başım ağrıyor sonra tansiyonum falan düştü bu şeker yüklenmesini hiç doğru bulmuyorum ama mecbur yaptirdimbugün kızım da çok hareket etmiyor niyeyse bakalım inşallah akşama hareketlenir
Canım ben varım 37ye kadar çalışmayı düşünüyorumGünaydın, aramızda 37. Haftaya kadar çalışacak anneler var mı ?ben çok kararsızım da.. işim rahat ama genel olarak bıktığım için erken mi ayrılsam diyorum.. sizlerde durumlar nedir ?
Beni çok rahatsız etti ya :)A niye öyle oldu. İşte bünyeyle alakalı tamamiyle ya. Bende hiç bi şey olmamıştı hatta tadını beğenmiştim ben
İlk grbeligimde protein kacagi yasadim. Tansiyonunuz cikiyor farketmiyorsunuz sanirim. Cunku o tansiyonla ilgili bir durum. Benim de genelde 12-8 ama bir seye sinirlenir ya da uzulursem hemen 13-14 lere cikiyor. Doktor 14 gormek istemeyiz ciktiysa bir protein bakalim diyor. İlk gebeligimde de bunda da ayni sey oldu. İdrar enfeksiyonu icin monurol iki gebeligimde de ictim hemen etki ediyor okızlar merhaba. Dün rutin kontrol ve kan tahlillerim yapıldı. Açlık şekerim 91 çıktı, tansiyonum da hep aynı değişmiyor gebelik öncesinden beri.. 10’a 6 nabiz 70 hepsi normal amaa idrar yolları enfeksiyonum varmış ve idrarda protein kaçağına rastlandı az miktarda dedi aile hekimi varla yok arası gibi ama takip edilecek dedi. İdrar yolları enfeksiyonu benim çocukluğumdan beri asla kurtulamadığım bir şey zaten. Siz de yaşayan var mı hiç bu protein kaçağı sonradan düzelen oldu mu ? Veya doktorunuz nasıl takip etti nasıl uyarı verdi? 1 şaselik antibiyotik verdiler akşam onu kullanacağım.
Ya benim de karnim buyuk bu gebeligimde. Ama ilk defa bu ay biraz artmis suyu dedi doktorum. Bebegim cok kilo almiyo haftasiyla uyumlu ama doktorum meyveyi biraz kes dedi. Seker yukselince artiyor bebegin suyu oyle biliyrum ben ama baska nedeni varsa bilmedigimYaren007 Canım Merhaba nasılsın sana bir sorum olacaktı. Senin de önceki gebeliğinde bebeğin suyu fazla olduğunu söyledin. Bebeğin suyu fazla olduğu için senin de karnın ayından fazla büyük görünüyor muydu? Bir de bebek daha çok kilo alıyor muydu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?