2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Merhaba arkadaşlar 25 haftalık hamileyim son bı aydir bebeğin hareketlerini hissettiğimden beri diyim bebeğin oldu tarafta yani sol tarafımda sertlik oluyor ben bunu hep bebek hareketlerine bagliyordum bı ay önce doktora gittiğimde hiç bı sıkıntı yok dedi oyuzden tekrar gitmedim ama son iki/üç gündür günde nerde ise 7/8 defa oluyor 15/20 saniye sonra düzeliyor tuvalet ihtiyacı olduğu zamn daha çok oluyo öyle gözlemledim bebeğin hareketlerini hisediyorum ağrım da yok anlık oluyo hemen geçiyor ağrım daha çok ilk uyandigimda oluyo böyle bı durum yaşayan varmı korkmalı miyim kasilmamidir bunlar salı gunu randevum var beklemelimiyim acilemi gitsem bilemedim bı türlü yardımcı olursanız sevinirim

Bende aynı şekilde yaşıyorum okadar sık olmuyor ama wc ihtiyacı oldugunda yaşıyorum bunu 3 gün önce kontrolüm vardı bi sıkıntı görmedi doktorum. Siz yinede gidin içiniz rahatlasın 7/8 kere olması cok cünkü.

bunu bende yaşıyorum, hatta resim çekip doktora gösterdim bunlar kasılma dedi magnezyum sitrat verdi ama sanki ben pek bi etki göremiyorum, diğer kontrolde artık tekrar soracağım

Peki doktor kasılma olduğunu soyledimi zaman olarak daha erken sanki kasılma için ilk gebeligim olduğu için bı bilgim yok

bunu bende yaşıyorum, hatta resim çekip doktora gösterdim bunlar kasılma dedi magnezyum sitrat verdi ama sanki ben pek bi etki göremiyorum, diğer kontrolde artık tekrar soracağım
Peki Kasilma için daha erken degilmi doktorunuz bu konu hakkında bişey söyledi mi

evett bende öyle düşünüyorum gerçekten. İş olmazsa kocama kendime sararım hasta değilsem hasta olurum felan: senin işin daha zormuş ben evden çalışıyorum bir de.. o halde ben de devam edeyim devlet hastanesinde alınabiliyor mu çalışabilir raporu ? Biliyor musunuz ?

Peki doktor kasılma olduğunu soyledimi zaman olarak daha erken sanki kasılma için ilk gebeligim olduğu için bı bilgim yok
Hayır kasılma demedi bana toplanmalar oluyor arada dedim olucak o dedi eğer belli aralıklarla olursa gecmezse içinde rahat etmezse gel bakalım dedi.
Benimde ilk gebeliğim ben siizn yerinizde olsam giderdim 3 gün önce adet sancım var diye gittim ben beklemezdim ne olur ne olmaz.

Almadım ama dün arkadaşımın bebişinde leopar babet gördüm 4 aylık

Günaydın, aramızda 37. Haftaya kadar çalışacak anneler var mı ? ben çok kararsızım da.. işim rahat ama genel olarak bıktığım için erken mi ayrılsam diyorum.. sizlerde durumlar nedir ?
Çalışabilirsem ben çalışmayı düşünüyorum
Oğlumda 37+0 da izne ayrılacağım gün doğum oldu tüm doğum iznim doğum sonrasına kaldı iyi oldu. Ama 16-32 arası çalışamamıştım raporluydum hep onun için de bıkmamış olabilirim

Bende öyle yastan dolayi yaptırdım e nabizdan baktım.bir sorun cikmamis sukur demişim yine dusmus b12 dusmus dünya kadar vitamin aliyorum ama ben et ve yemek türü yiyemiyorum ondan dusuyor bence

Bugün de benim yüklemem var tedirginlikten uyuyamıyorum bile ilk gebeliğimde yüklemeden sonra kusma bulantı her şeyi yaşadığım için aynı senaryodan korkuyorum
Ben oğlumda sorun yaşamadım içebildim ama bu hamilelikte midem çok hassas birde 3 yıl önce tup.mide olduğun için onunda etkisi var sanirim

Braxton hicks yani yalancı kasılmalara benzettim bir araştırın isterseniz. 20.haftadan itibaren başlayabilir diye okumuştum. Bende de oluyor aynısı 7-8 kere olmasa da 4-5 kere oluyor. Karnım semsert oluyor sonra yavaş yavaş çözülüyor.

Bende bebeğin kilosunu bilmiyorum daha Allah kısmet ederse bugünlerde olmadı randevu alıp kontrole gideceğim. Çünkü merak ediyorum bebeğimin durumunu karnım önceki gebeliklerime göre daha büyük görünüyor. Çünkü detaylı'da da doktor suyunun fazla olduğunu söyledi. Çok şükür şekerim de yok ben de dedim acaba su fazla olduğu için mi karnım daha büyük görünüyor daha 6cı ayımdayım inanın oturup kalkmakta sıkıntı çekiyorum. Bu ayda böyle ise öbür 3 ayıda düşünemiyorum.

Mutlaka Dr a gozuk tabi ama ins bir sikinti yoktur diye düşünüyorum sonraki gebeliklerde göbek daha erken ve hızlı büyüyor bende aynı senin durumdayım artık eğilip kalkmakta zorlanıyorum konuşurken bile nefes nefese kalıyorum ki daha 3 ay var ayakta kalmaya cabaliyorum malum evde 4 nefes daha var ama ruhsal olarak çöküntü bile yaşıyorum ara ara hem yetersizliğimden hem fizigimden benim bebeğin şuanki kilosu 1250 ayına göre normal olduğunu düşünüyorum çünkü net bir kilo değil sonuçta ama karnım kendime göre doğuma gidecek gibi duruyor yatakta donmelerim kalkmalarim ufak bir hareketimde bile kasigima bicak saplaniyor kitlenip kalıyorum.. bilemiyorum artık yaşıma yoruyorum vücudum kaldirmiyor daha fazlasını sanırım

Bende öyle yastan dolayi yaptırdım e nabizdan baktım.bir sorun cikmamis sukur demişim yine dusmus b12 dusmus dünya kadar vitamin aliyorum ama ben et ve yemek türü yiyemiyorum ondan dusuyor bence
Benim de B12 düşmüş olabilir diye düşünüyorum olmadık şeyleri anında unutuyorum üzerinden vakit geçmemesine rağmen 1 saat sonra bişey düşünürken aklima düşüp devam ediyorum mutfaktayken ocaktaki yemeği bile unutuyorm halbuki neden mutfaktasin valla su hamileliği ve 2 3 yaşa kadar olan süreci atlatayim kına yakacam

Selam kizlar nasilsiniz hersey yolundadir umarim ben alisverislere biraz gec kaldim gibi hissediyorum bisey sormak istiyorum deneyimli annelerimize benim ilk gebeligimde, yaz bebekleri olcaklari icin hastane cikisi ne tercih ettiniz? Ben muslin takim mi alsam yoksa pamuklu takim mi alsam bilemedim yazin usurler mi pamuklu olanlar cok sicak olmaz mi sonradan karar veremedim

Sağol canım inşallah bir sıkıntı çıkmaz ben de aynı senin gibiyim vallahi konuşurken bile nefes nefese kalıyorum. Benimde bu gebeliğim zorr geçiyor Allah yardımcımız olsun sağ Salim bu 3 ayıda atlatırız sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize bende yatakta artık zar Zor dönüyorum.Demekki ilk 3 gebelikle 4cu gebeliğin arasında dağlar kadar fark var.Onu anladım bu gebeliğimde geçen otobüste bir bayan gördüm onunki 8 aylık benim gebelimlğim 6 aylık daha ama benim karnım onunkinden daha büyüktü baya bir şaşırdım

Benim ahdim var sağlıkla zamanda dogurayim dikişler iyileştiğini gibi mezdekeyi açıp full kadro oynayacagim

Doğru şeninde zorlu geçmişti hamilelik. Bakalım ben de 10 hazirana kadar kendimi tartıcam çalışabilir miyim diye. Sonrasında 10 temmuza kadar çalışmak var çünkü

Kizlar ya ben yumurtadan tiksindim yiyemiyorum. Gebeligim basindan beri hic yiyemedim. Onemli de bir yiyecek arada yumurta iceren seyler yapip yemeye calisiyorum ama cok yetersiz geliyor. İki seferdir doktoruma sorucam baska sorular sorarken arada bunu unutuyorum bu tip konularda doktoru ile konusmus olan var mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…