2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlar benim şeker yüklemesinde tokluk şekerim 194 çıktı, ölçüm cihazı aldık. Sabah aç ve öğlen tokluk ölçeceğim bir hafta. Diyet yapıyorum. İlk gün için sabah açlık 78, öğle tokluk 109 çıktı. Sanırım 120 nin altında kalmam lazım. Benim gibi bu süreçte olan var mı , yemek yerken nelere dikkat ediyorsunuz

Yaa cok gecmis olsun. Ben ilk trimesterda elimi yakip silverdin surmustum on dakika sonra aklima geldi acaba suruluyomuydu diye baktim onerilmiyomus biraz gerilmistim. Bir seferden bir sey olmaz ins. Bugun utu buhari direk elime geldi yakindan baya fena yandi 3-4 saat cikaramadim elimi sudan. Aloe vera jeli alayim dolapta dursun bari. Tesekkur ederim
Ya 3-4 gundur kanimin alti kasiklarima dogru bir agri oluyor karin agrisi gbi ama degil gibi de. Karnim tas gibi komple zaten. Biraz yoruldum bu sira ondandir diyorum ama siz nasil anladiniz. İlk gebeligimde hic yalanci sancilarim olmamisti. Direk dogum sancisini deneyimledim ondan cok ayirt edemedim
Ben diyet yapiyorum. Hem tansiyon hem de seker sınırda oldugu icin. Seker aclik 94-95, 1 saat tokluk 134-135 cikiyordu asiri fazla degil ama yine de istenmeyen rakamlar suyum da biraz artmis diyete basladik. Eliminasyon istedi doktorum ama diyetisyen kontrolunde olsun dedi. Diyetisyenim eliminasyon gebelere onermiyorum dedi hafifletilmis versiyonu gibi bir sey yapiyoruz. 2 kilo verdim odem hepsi muhtemelen. Bundan sonra 200 gr alicaz haftalik denildi 100 almisim. Hic icime sinmiyor bebegi merak ediyorum aldi mi almadi mi ama sekerim hemen duzeldi. Bulantilarim devam ediyordu onlar kesildi (kacamak yaparsam sekerim yukseliyor bulanti geliyor oradan anliyorum) cok daha hafiflemis hissediyorum. Eliminasyonda sut urunleri ve gluten yok. Sut urunlerine kacamak yapiyorum ben doktor sorun olmaz dese de. Ama gluteni baya kestim direk dustu sekerim simdi aclik 70 lerde tokluk 100 civari. Genellikle orman meyveleri tuketiyorum. Karpuz hemen sekeri cikariyor. Aslinda yiyorum yine ama gun icinde daha dengeliyim yani. Haftada 1 kilo aliyordum son 2 ayda 8 kg aldim mecburdu biraz

İki gün önce kontrolde bebeğin kilosu 1400 çıktı ve daha 27+6’dayım. Gebelik şekeri çıkmadı ama çok kilo aldım, bebeğe kilo verdiremeyiz sonuçta, benim dikkat etmem lazım şekeri karbonhidratı kesmem gerek. Neler yiyorsunuz ya, nasıl besleniyorsunuz, önerilerinizi beklerim

benimde 2 hafta önden gidiyor bebeğin büyüklüğü, aç karınla ve tok karınla şekere baktılar kanda ve düşük çıktı, doktor bebek iri herşey normal dedi

Kızlar bebeklerinizde zaman zaman hareket azlığı oluyor mu genelde gündüzleri birde sürekli tekme mi atıyorlar benim bazen tekme yok sadece dalgalanma yer değiştirme gibi oluyor normal mi acaba
bende de öyle oluyor hareketleri görüyorum dalgalanıyor karnım ama tekme yok

Kızlar bebeklerinizde zaman zaman hareket azlığı oluyor mu genelde gündüzleri birde sürekli tekme mi atıyorlar benim bazen tekme yok sadece dalgalanma yer değiştirme gibi oluyor normal mi acaba
Mesela 2 saattir pek bi hareketi yok uyuyordur ama tekme ve dalgalanma karışık oluyor hareketleri benim. Dışardan gözle görülecek derece de belli ediyor tekmeleri eşim şaşıp kalıyor

Çevremde çok olduğu için yazmak istedim özür dileyerek yazıyorum canı çeken olursa affola karpuz kavun bu 2 meyve özellikle şekeri yükseltiyor hatta özellikle kavun komaya sokacak kadar. Böyle kivi gibi yaban mersini gibi meyveler yükseltmiyor ama farklı bir zararı var mı bilmiyorum yanlış yönlendirmek de istemem. Beyaz ekmek tüketiyorsan kesebilirsin, beyaz pirinç yerine esmer pirinç gibi değişim olabilir.

Ben bugün hiç popomun üstüne oturmadım desem yeridir. Daha az hissettim anca oturunca uzanınca felan böyle.. normal bence

Mesela 2 saattir pek bi hareketi yok uyuyordur ama tekme ve dalgalanma karışık oluyor hareketleri benim. Dışardan gözle görülecek derece de belli ediyor tekmeleri eşim şaşıp kalıyor
Bendede bazen uzun bir süre olmuyor hareket bazen evet dışardan gözüküyor ama bazen sadece dalgalanma yer değiştirme gibi

bunlara dikkat ediyorum inş insüline başlamam gerekmeden halledebilirim bana dua edin

Bazı günler bende de hareket azlığı oluyordu ama mesela son bir haftadır her gün düzenli benzer saatlerde oluyor. Yer değiştirmesi ve dalgalanmalar varsa da bence hareketten sayılır. Normal olduğunu düşünüyorum meraklanmayın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…