- 30 Nisan 2023
- 2.869
- 3.026
- 63
- 32
Yaa cok gecmis olsun. Ben ilk trimesterda elimi yakip silverdin surmustum on dakika sonra aklima geldi acaba suruluyomuydu diye baktim onerilmiyomus biraz gerilmistim. Bir seferden bir sey olmaz ins. Bugun utu buhari direk elime geldi yakindan baya fena yandi 3-4 saat cikaramadim elimi sudan. Aloe vera jeli alayim dolapta dursun bari. Tesekkur ederimAyyy bende geçen elimi yaktım işyerinde koca bardak çayla. Baktım bül olmaya başlayacak can havliyle silverdini boca ettimyavrum rabbime emanet valla öyle bi zonklamaydı direkt kreme koştum aloe vera jel tutarım birde evde buzdolabında canım ben. Tatilde falan güneş yanığında çok güzel söndürüyor o yangı hissini
Ya 3-4 gundur kanimin alti kasiklarima dogru bir agri oluyor karin agrisi gbi ama degil gibi de. Karnim tas gibi komple zaten. Biraz yoruldum bu sira ondandir diyorum ama siz nasil anladiniz. İlk gebeligimde hic yalanci sancilarim olmamisti. Direk dogum sancisini deneyimledim ondan cok ayirt edemedimBenim de geçen hafta kasılmalarım vardı ben de sizin gibi ntsye girdim ve aynı sizin gibi sadece bir kere yüksek çıktı. Doktor serum verdi geçti daha sonra da kasılmalarım azaldı zaten :) yalancı kasılmalar olabiliyormuş bu şekilde , düzenli olmaması gerekiyormuş. Siz bi de 30. Haftaları geçmişsiniz çok normal bence bunun çıkması :)
Ben diyet yapiyorum. Hem tansiyon hem de seker sınırda oldugu icin. Seker aclik 94-95, 1 saat tokluk 134-135 cikiyordu asiri fazla degil ama yine de istenmeyen rakamlar suyum da biraz artmis diyete basladik. Eliminasyon istedi doktorum ama diyetisyen kontrolunde olsun dedi. Diyetisyenim eliminasyon gebelere onermiyorum dediKızlar benim şeker yüklemesinde tokluk şekerim 194 çıktı, ölçüm cihazı aldık. Sabah aç ve öğlen tokluk ölçeceğim bir hafta. Diyet yapıyorum. İlk gün için sabah açlık 78, öğle tokluk 109 çıktı. Sanırım 120 nin altında kalmam lazım. Benim gibi bu süreçte olan var mı , yemek yerken nelere dikkat ediyorsunuz
benimde 2 hafta önden gidiyor bebeğin büyüklüğü, aç karınla ve tok karınla şekere baktılar kanda ve düşük çıktı, doktor bebek iri herşey normal dediİki gün önce kontrolde bebeğin kilosu 1400 çıktı ve daha 27+6’dayım. Gebelik şekeri çıkmadı ama çok kilo aldım, bebeğe kilo verdiremeyiz sonuçta, benim dikkat etmem lazım şekeri karbonhidratı kesmem gerek. Neler yiyorsunuz ya, nasıl besleniyorsunuz, önerilerinizi beklerim
Dualarım seninle insallah sağlıkla zamanında gelir minik ama sukur sınırları geçtik Allahin izniyle birsey olmazÖyle öyle yaşam sınırını geçtiler çok şükür. Birde şeker yüzünden biz 2 hafta önde gidiyoruz oda biraz avantaj
bende de öyle oluyor hareketleri görüyorum dalgalanıyor karnım ama tekme yokKızlar bebeklerinizde zaman zaman hareket azlığı oluyor mu genelde gündüzleri birde sürekli tekme mi atıyorlar benim bazen tekme yok sadece dalgalanma yer değiştirme gibi oluyor normal mi acaba
Normaldir o zaman yani dimibende de öyle oluyor hareketleri görüyorum dalgalanıyor karnım ama tekme yok
Normal bende de aynıKızlar bebeklerinizde zaman zaman hareket azlığı oluyor mu genelde gündüzleri birde sürekli tekme mi atıyorlar benim bazen tekme yok sadece dalgalanma yer değiştirme gibi oluyor normal mi acaba
Tekme olması gerekmiyor muNormal bende de aynı
Mesela 2 saattir pek bi hareketi yok uyuyordurKızlar bebeklerinizde zaman zaman hareket azlığı oluyor mu genelde gündüzleri birde sürekli tekme mi atıyorlar benim bazen tekme yok sadece dalgalanma yer değiştirme gibi oluyor normal mi acaba
Çevremde çok olduğu için yazmak istedim özür dileyerek yazıyorum canı çeken olursa affolaKızlar benim şeker yüklemesinde tokluk şekerim 194 çıktı, ölçüm cihazı aldık. Sabah aç ve öğlen tokluk ölçeceğim bir hafta. Diyet yapıyorum. İlk gün için sabah açlık 78, öğle tokluk 109 çıktı. Sanırım 120 nin altında kalmam lazım. Benim gibi bu süreçte olan var mı , yemek yerken nelere dikkat ediyorsunuz
Hayır kayma vurma hıçkırma bunlarda birer hareket bebegin hareket etmesi gerekiyor tekme atması değil.Tekme olması gerekmiyor mu
Ben bugün hiç popomun üstüne oturmadım desem yeridir. Daha az hissettim anca oturunca uzanınca felan böyle.. normal benceKızlar bebeklerinizde zaman zaman hareket azlığı oluyor mu genelde gündüzleri birde sürekli tekme mi atıyorlar benim bazen tekme yok sadece dalgalanma yer değiştirme gibi oluyor normal mi acaba
Bendede bazen uzun bir süre olmuyor hareket bazen evet dışardan gözüküyor ama bazen sadece dalgalanma yer değiştirme gibiMesela 2 saattir pek bi hareketi yok uyuyordurama tekme ve dalgalanma karışık oluyor hareketleri benim. Dışardan gözle görülecek derece de belli ediyor tekmeleri eşim şaşıp kalıyor
TeşekkürlerBen bugün hiç popomun üstüne oturmadım desem yeridir. Daha az hissettim anca oturunca uzanınca felan böyle.. normal bence
TeşekkürlerHayır kayma vurma hıçkırma bunlarda birer hareket bebegin hareket etmesi gerekiyor tekme atması değil.
bunlara dikkat ediyorum inş insüline başlamam gerekmeden halledebilirim bana dua edinÇevremde çok olduğu için yazmak istedim özür dileyerek yazıyorum canı çeken olursa affolakarpuz kavun bu 2 meyve özellikle şekeri yükseltiyor hatta özellikle kavun komaya sokacak kadar. Böyle kivi gibi yaban mersini gibi meyveler yükseltmiyor ama farklı bir zararı var mı bilmiyorum yanlış yönlendirmek de istemem. Beyaz ekmek tüketiyorsan kesebilirsin, beyaz pirinç yerine esmer pirinç gibi değişim olabilir.
Bazı günler bende de hareket azlığı oluyordu ama mesela son bir haftadır her gün düzenli benzer saatlerde oluyor. Yer değiştirmesi ve dalgalanmalar varsa da bence hareketten sayılır. Normal olduğunu düşünüyorum meraklanmayın :)Kızlar bebeklerinizde zaman zaman hareket azlığı oluyor mu genelde gündüzleri birde sürekli tekme mi atıyorlar benim bazen tekme yok sadece dalgalanma yer değiştirme gibi oluyor normal mi acaba
TeşekkürlerBazı günler bende de hareket azlığı oluyordu ama mesela son bir haftadır her gün düzenli benzer saatlerde oluyor. Yer değiştirmesi ve dalgalanmalar varsa da bence hareketten sayılır. Normal olduğunu düşünüyorum meraklanmayın :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?