2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Bu da çok yanlış aslında çünkü ben kilolu olduğum için çok geç hissettim hareketleri şimdi bile bazı hareketleri anlayamıyorum mesela doktordayız hareket ediyor ama ben hissetmiyorum yani. Neye göre karar veriliyor acaba 🤔
Evet yani hissetmeyebiliriz ya da o an yavaş hareket etmek istedi bebek hemen bir tehlike var denebilir onlara göre.

Kızlar ben oksapr ve coraspin 100luk kullaniyorm. Doktorum 33.hftada aspirini birakicz dedi.Sizn doktorlrnz ne dyo peki?
Ben ecopirin 150mg kullaniyorum 32. Haftada birak dedi doktorum. Hatta perinatoloji 28 demisti ama 32 ye kadar uzatilabilir demislerdi uzattik
Bana coraspirini 36.haftada oksapari doguma kadar dedi sasirdm cogu doktor 32 de biraktiriyor
Evet ben de 32 de birakicam cunku kan sulandirici bunlar dogumda sikinti olur degilse son ana kadar kullanilmamali diye biliyorum
kızlar selam.. bugün doktor kontrolüm vardı 33+4deyiz. bebiş 2280 gram, 42 cm olmuş. suyu vs yeterli dedi. çok şükür. yalnız aklıma takılan NST'ye 37.haftadan sonra gireceğimizi söyledi, doktorlar daha erken alıyorlar diye okumuştum anlamadım onu.. bir de hastaneler ile anlaştınız mı ? doğum ücretleri ne kadar olmuş? biz de hastane ile anlaşacağız artık yavaştan
Ben 30 haftalik kontrole gittim bir ay sonra geldiginde nst yapicaz dedi. 34 olucam o zaman baslicaz
Evet yanlış hatırlamıyorsam kan sulandırıcı kullandığını hatırlıyodum doğruymuş bende kullanıyorum 1 ayı geçti başlayalı. Doğuma 1 hafta kalaya kadar devam dedi dr um. Fıtık için normal doğuma imkansız gözüyle mi bakıyolar bende ilk sezaryenimi bundan dolayı oldum. Ama sezaryeninde Bele ağrısı çok fazla. Yine de vajinal doğum neden denenmesin diye düşünüyorum her şeyi düşün düşün stres, hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.
Doguma bir hafta kalana kadar biraz gec degil mi neden oyle dedi acaba. Daha erken birakmak gerekiyor ama bir bildigi vardir tabii doktorunun. Bana 32. Haftada birak dedi doktorum. Aslinda imkansiz degil benim ilk gebeligimde de fitigim vardi normal dogum yaptim bir sorun yasamadim. Bunda fitigim patlak ve sinire basi yapiyordu o yuzden risk almiyorlar.
Ben 32 de gittiğimde ilk nstyi yaptı dokturum. Bu cuma yine kontrolüm var. Bundan sonra her geldiğinde nst alıcaz o yüzden tok gel özellikle gelmeden bi tane tatlı yemiş ol ve bol su iç nstye girmeden diye de uyardı. Eline bi tuş veritolar bebek hareket ettikçe bu tuşa bas mutlaka diyolar. Benide o gerdi 😁ay bu hareketmiydi değilmiydi basammı diye,😁
Ya kizimda nst de oyle yatiyoduk hareket ederse bas vs demediler hic yeni mi cikmis bu🤣

Kızlar hediyelik, çikolata vs yaptıran varmı varsa nerden yaptırdınız fikir olsun paylaşırmısınız.
Yaa ben de yaptirmadim daha ama yaptirmak
Lazim yavastan. Cikolatayi sadece biraz gec bir zamana birakicam sicakta kotu olmasin. Ama hediyelik icin kendim yapayim diyordum bakayim firsat bulabilirsem

Ben de az miktarda kum çıkıyordu bu sefer enfeksiyon da çıkmış bakalım doktor ne diyecek haber veririm mutlaka☺️
Gecmis olsunn 🫠 n'olacak bu enfeksiyonlar...
Mayısta benim de kumlu bakterili cosmustu🤯kalsiyum bana yapıyor öyle..birakinca kum gitti şükür. Antibiyotik kullandık 1 hafta. Azalmış enf. Ama devam🤷🏻‍♀️ üstüne bir de astim&grip :halay:

hergun "orammm burammm" burhan modundayim 😅😥

Kizlar selam..acil bir sorum var. 33. Haftaya girdim . Bazi gunler bebegin hareketlerini asiri hissediyorum ama bazei gunler cok az hissediyorum. Anksiyetik oldugum icin atak geliyor hemen. 5 hafta kaldi direne direne geldim bu güne ve korkudan artik kendimi kaybedecek gibiyim. Sizin de bebek hareketleri her gun surekli aktif mi yoksa bazen yavasladigi durakladigi oluyor mu ?

Gecmis olsunn 🫠 n'olacak bu enfeksiyonlar...
Mayısta benim de kumlu bakterili cosmustu🤯kalsiyum bana yapıyor öyle..birakinca kum gitti şükür. Antibiyotik kullandık 1 hafta. Azalmış enf. Ama devam🤷🏻‍♀️ üstüne bir de astim&grip :halay:

hergun "orammm burammm" burhan modundayim 😅😥
sağol😌
Benim hep az miktarda kum çıkıyordu hiç ilaçlık olmadım doktorum vücudun üretiyor demek ki senin yapım bu dedi bol su diyordu ama bu ay rahatsızlık hissettim idrarda az miktarda enfeksiyon ve bakteri var yarın doktorum ne önerecek bakalım suyu tekrardan çoğaltım iyiyim şimdilik.
2-3 gündür benim de zor geçiyor günlerim daha bugün bu kadar zor olmamalı ya dedim☺️

Kizlar selam..acil bir sorum var. 33. Haftaya girdim . Bazi gunler bebegin hareketlerini asiri hissediyorum ama bazei gunler cok az hissediyorum. Anksiyetik oldugum icin atak geliyor hemen. 5 hafta kaldi direne direne geldim bu güne ve korkudan artik kendimi kaybedecek gibiyim. Sizin de bebek hareketleri her gun surekli aktif mi yoksa bazen yavasladigi durakladigi oluyor mu ?
Yani benimki bazı sabahlar çok hareketli bazı sabahlae çok sakin kahvaltı yapıp takip ediyorum hareketlerini

Ben ecopirin 150mg kullaniyorum 32. Haftada birak dedi doktorum. Hatta perinatoloji 28 demisti ama 32 ye kadar uzatilabilir demislerdi uzattik

Evet ben de 32 de birakicam cunku kan sulandirici bunlar dogumda sikinti olur degilse son ana kadar kullanilmamali diye biliyorum

Ben 30 haftalik kontrole gittim bir ay sonra geldiginde nst yapicaz dedi. 34 olucam o zaman baslicaz

Doguma bir hafta kalana kadar biraz gec degil mi neden oyle dedi acaba. Daha erken birakmak gerekiyor ama bir bildigi vardir tabii doktorunun. Bana 32. Haftada birak dedi doktorum. Aslinda imkansiz degil benim ilk gebeligimde de fitigim vardi normal dogum yaptim bir sorun yasamadim. Bunda fitigim patlak ve sinire basi yapiyordu o yuzden risk almiyorlar.

Ya kizimda nst de oyle yatiyoduk hareket ederse bas vs demediler hic yeni mi cikmis bu🤣
Damarlarımdaki genişleme ameliyatlık derecedeymiş, hatta evde sürekli varis çorabı giyip coraspini düzenli almama rağmen geçen 1 bucuk hafta önce denize gidip geldik malum o gün çorap giymedim. Akşamına eve dönerken kasığımda bezelye gibi şişlik oluştu ağrılı yanmalı vs. Sonra Dr kontrolüm vardı söyledim doplleri yenilediler alt bacaktaki genişleme kasığımın oraya çıkmış anlamsızca hızla yol alıyor bende ki sorun belki bu yüzdendir o kasıktaki bezelye gibi şişlik yüzeysel vücudun eritebileceği türden bi pıhtıymış eridi 2 3 gün içinde. Sanırım bu yüzden doğuma 1 hafta kalaya kadar hem kalp damar hem de kadın doğumcu aynı kararı verdiler 😔

Damarlarımdaki genişleme ameliyatlık derecedeymiş, hatta evde sürekli varis çorabı giyip coraspini düzenli almama rağmen geçen 1 bucuk hafta önce denize gidip geldik malum o gün çorap giymedim. Akşamına eve dönerken kasığımda bezelye gibi şişlik oluştu ağrılı yanmalı vs. Sonra Dr kontrolüm vardı söyledim doplleri yenilediler alt bacaktaki genişleme kasığımın oraya çıkmış anlamsızca hızla yol alıyor bende ki sorun belki bu yüzdendir o kasıktaki bezelye gibi şişlik yüzeysel vücudun eritebileceği türden bi pıhtıymış eridi 2 3 gün içinde. Sanırım bu yüzden doğuma 1 hafta kalaya kadar hem kalp damar hem de kadın doğumcu aynı kararı verdiler 😔
cok gecmis olsun tabii boyle bir durum varsa oyle yapmak daha iyidir. Doktorlarin bir bildigi oluyor cok sorgulamiyorum o yuzden. Az kaldi insallah saglikla
Aliriz kucagimiza

kızlar selam.. bugün doktor kontrolüm vardı 33+4deyiz. bebiş 2280 gram, 42 cm olmuş. suyu vs yeterli dedi. çok şükür. yalnız aklıma takılan NST'ye 37.haftadan sonra gireceğimizi söyledi, doktorlar daha erken alıyorlar diye okumuştum anlamadım onu.. bir de hastaneler ile anlaştınız mı ? doğum ücretleri ne kadar olmuş? biz de hastane ile anlaşacağız artık yavaştan
Ben güzel haberler masallah :) benim gebeligim riskli olduğu için 29 . Haftadan itibaren nst ye giriyorum

selamlar ben elele markasının park yatağını aldım. Hep sonrasında toplayıp yer kaplamaması açısından da tercih ettim park yatak. Diğerleri hem toplaması zor hemde kaplıyorlar sonradan diye
Bonte olan modeli mi aldınız? Ben de park yatak düşünüyorum en azından şehir dışına giderken vs de kullanabilirim diye bakıyorum. Odasında ayrıca beşik yatağı var zaten

Kızlar hediyelik, çikolata vs yaptıran varmı varsa nerden yaptırdınız fikir olsun paylaşırmısınız.
Ben kendim alıp yapmayı planlıyorum açıkçası çikolatayı nişanımda felanda külfet olmasın diye öyle yapmıştım çokta güzel olmuştu. Uğraşmayı sevdiğim için böyle şeylerle 😊 Mevlüt yapıcam Allah nasip ederse onun içinde kolanya dağıtmayı planlıyorum şişelerini aldım birleştirmek kaldı bi 😊
Yaa ben de yaptirmadim daha ama yaptirmak
Lazim yavastan. Cikolatayi sadece biraz gec bir zamana birakicam sicakta kotu olmasin. Ama hediyelik icin kendim yapayim diyordum bakayim firsat bulabilirsem

Kızlar anne yani beşik ne tercih ettiniz ben hala karar verememiş durumdayım park yatak mı alsam ve hangi marka olmalı yoksa büyük olan chicconun forever modelini mi alsam diyorum. O da diğerlerine oranla fiyat olarak yüksek doğru tercihte bulunmak istiyorum.
Bende snüzpod anne yanı var ama ben almadım, bir yakınımdan geldi. 6 ay kadar kullanılabiliyormuş, içine yataş juno koyup kullanmayı düşünüyorum. Beşiği kurdum gayet güzel, sağlam ve benim gibi odada yer sorunun varsa çok yer kaplamıyor. Yer varsa büyük bir şey almak daha mantıklı ama bence de.

Benim de aynı şekilde, bazı günler hiç durmuyor bazı günler çok az hareket hissediyorum. karamel Latte karamel Latte nin dediği gibi bir şeyler yedikten sonra gözlemlemek en mantıklısı sanki. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, içini ferah tutmaya çalış 🌸

Benim de aynı şekilde, bazı günler hiç durmuyor bazı günler çok az hareket hissediyorum. K Karamel Latte’nin dediği gibi bir şeyler yedikten sonra gözlemlemek en mantıklısı sanki. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, içini ferah tutmaya çalış 🌸
Videolar izliyorum evet pozisyonu bile etkiliyormus..bana kalsa her gün doktora kosturmam gerek. Kendimi tutuyorum..az once yola ciktim tekme atinca eve döndüm. Saniyorum ki baskalari surekli tekme vs feci hareket hissediyor benimki hareketsiz. Ya cok zor bir surec bu yaaa hayirlisiyla kucagimiza alsak ...

Arkadaşlar bebek arabası konusunu tekrar açmak istiyorum izninizle, başta kullanacağım basinetli arabam var ancak 6. aydan sonra oturmaya geçtiğinde kullanacağım bir şey yok hala. Neler aldınız acaba?

Back
X