- 12 Mart 2019
- 16.354
- 35.843
- 598
Böyle çabayla beklediğimiz için gelmiyor bence sil artık kafadan akışına bırak belki gelesi gelirYok ben pes ediyorum. Herrşeyi yaptım. Egzersiz, yer silme, zıplama pilates topunda, ahududu yaprağı çayı, hurma, kocayla münasebet, sıcak duş. Gelmiyor. 4 kilo olmuştur bile. Zeynep kamil normale zorlayacak zaten. Umudum tükendi. Bakalım başıma ne gelecek, saldım artık akıştayım. 40. Hafta sancı bekle dicekler heralde 5 kiloyla doğuramadan beni sancı çektirip son dakika sezeryana mı alacaklar. Bıraktım bu işleri. İsterse 43 44. Hafta bile gelebilir benim güzel şüşko kızım. Tertemiz delirdim sanırım. Allah selamet versin hepimize
Aşkım ben perinatolog+kadın doğum ilerlemek zorunda kaldığım için son 2.5 aydır perinatolog intrauterin gelişim geriliği var dedi hatta hala onu savunuyordu, kendi drum iugg olsa şu zamana kadar plasenta dolaşımı bozulurdu doppler sıkıntılı olurdu sga olabilirdi belki ama 10 persantilin altında değil 2700 ölçüyorum kilosunu dedi. Ve dedi ki bazı arkadaşlar otomatik ölçtüğü için sınırları küçük çıkıyo ister istemez sizi panikletiyoAa kilosun2700 ü geçince gelişim geriliği durumumuz ortadan kalkıyor mu
Çarşamba günü karın çevresi 34+1di ama kilosu 2604tü cağnım Dr um bana da öyle dese keşkem
Her zamankinden farkli bir sey yiyip icmedim aslinda simdi sen sorunca bir dusundum de ama temizlik yaptim hemen sonrasinda disarida isleri halletmeye ciktim cok ayakta kaldim baya yoruldum cocuk asagi mi indi dedim aklima da hep bu geliyorEnerji patlaması yaşayacağı bir şeyler mi yedin içtin ki
Pek nisana benzemiyor ama bir takip et devam edecek mikızlar benden bugün yoğun (yumurta akı gibi) içinde çok hafif pembelik olan şeffaf akıntı geldi. Ama bu aşırı miktarda değildi. Nişan olabilir mi
Benim kiz kardesim doktor. Elinde sise kafaya dike dike geziyordu her odada bir sisesi vardi cok yaniyordu onun da . Gaviscon da sınır yok diye biliyorum bende. Hele 3. Den hic bir sey olmazKızlar midem çok fena yanıyorgün içinde de sürekli aynı şey oldu, 2 kere gaviskon içtim. O biraz rahatlatıyor ama sonra tekrar başlıyor. Sizce 3. Kere içsem bi zararı olur mu? Habire içmek de istemiyorum ,ama mahvoldum ya uykular haramm oldu
Aa bak hic duymamistim sanirim bu oldu bana. Daha 36. Haftaya yeni girdim biraz erken degil miKanala baskı yaptığı için anüs çevresindeki sinirler de hassaslaşırmış hatta büyük abdestin var gibi hissediyormuşsun komple alt tarafa ağırlık verdiği için. Bence kendini yerleştirmeye kendini doğuma hazırlamaya çalışıyo kanama su gelmesi yoksa korkma
Merdiven inip cikma yok bak onu atlamissin bugun dene derim. Bende o ise yaramistiYok ben pes ediyorum. Herrşeyi yaptım. Egzersiz, yer silme, zıplama pilates topunda, ahududu yaprağı çayı, hurma, kocayla münasebet, sıcak duş. Gelmiyor. 4 kilo olmuştur bile. Zeynep kamil normale zorlayacak zaten. Umudum tükendi. Bakalım başıma ne gelecek, saldım artık akıştayım. 40. Hafta sancı bekle dicekler heralde 5 kiloyla doğuramadan beni sancı çektirip son dakika sezeryana mı alacaklar. Bıraktım bu işleri. İsterse 43 44. Hafta bile gelebilir benim güzel şüşko kızım. Tertemiz delirdim sanırım. Allah selamet versin hepimize
Gozun aydin saglikla buyusun insallah.ilk emmeleri cok komik geliyo bana ceneleri yoruluyo sinirleniyolar falan ne kadarciksin sen de sinirin var senin yaaKızlar günaydın dün sabah 8.10da kızım dünyaya geldi çok şükür sezaryenle. Kilosu son ultrasonda 2700-2800 ölçülmüştü. 2820 doğdu. Karın çevresi 3 hafta geriden geliyordu. Suyu kalmamıştı dopplerinde direnç artışı vardı vs. Çok şükür sağlıklı doğdu, direk yanıma verildi. Her şeyi çok iyi fakat sezaryen gerçekten zor bir ameliyatmış. Bacaklarımın uyuşukluğu geçince ağrım beni çok zorladı. Ağrı kesicilerle idare ettim. Bebeğim kucağıma verildi hep, altını değiştiremedim, üstünü giydiremedim vs. Spinal anestezi oldu. Öncesinde lokal anestezi yaptılar o yüzden ben devamını o kalın iğnenin girişini hiç hissetmedim. Yaptıktan sonra bi sıcaklık geldi mi bacaklarına dediler geldi ne kadar bekleyeceğiz dedim. Beklemeyeceğiz dediler ve bacaklarımı kucaklayıp sedyeye koydular. O ana kadar hala hissettiğimi zannediyordum. Anestezi doktoru sağolsun hep iyi misin diye kontrol etti. Ameliyat esnasında mide bulantım oldu söyledim ilaç enjekte ettiler 5-10 saniye içinde geçti. Bebeğim yanımda kontrol edildi çocuk doktoru tarafından. Sonra onu alıp götürdüler doktorum da hafif sedasyon verin kapatıyorum dedi. Ara ara bilgi verdi bana sağolsun. Tek dert ameliyathane ışığının alüminyum/ayna kısmına karnım yansıyordu. Yani yanlışlıkla karnım açıkken ve kat kat dikilirken gördüm.
Yine de her şey güzeldi şimdi emzirmekle derdini gidermekle uğraşıyoruz. İki şırınga mama verdiler kan şekeri 65 çıktığı için. İlk doğduğunda tutuyordu ama hemen yoruluyordu ememiyordu. Şuan daha iyiyiz çok şükür. Hatta sinirleniyor daha fazla gelmediği için ağlıyor maalesef
Cok geçmiş olsun en büyük ameliyat geçmişimiz bu güzel yavruları dünyaya getirmek olsunKızlar günaydın dün sabah 8.10da kızım dünyaya geldi çok şükür sezaryenle. Kilosu son ultrasonda 2700-2800 ölçülmüştü. 2820 doğdu. Karın çevresi 3 hafta geriden geliyordu. Suyu kalmamıştı dopplerinde direnç artışı vardı vs. Çok şükür sağlıklı doğdu, direk yanıma verildi. Her şeyi çok iyi fakat sezaryen gerçekten zor bir ameliyatmış. Bacaklarımın uyuşukluğu geçince ağrım beni çok zorladı. Ağrı kesicilerle idare ettim. Bebeğim kucağıma verildi hep, altını değiştiremedim, üstünü giydiremedim vs. Spinal anestezi oldu. Öncesinde lokal anestezi yaptılar o yüzden ben devamını o kalın iğnenin girişini hiç hissetmedim. Yaptıktan sonra bi sıcaklık geldi mi bacaklarına dediler geldi ne kadar bekleyeceğiz dedim. Beklemeyeceğiz dediler ve bacaklarımı kucaklayıp sedyeye koydular. O ana kadar hala hissettiğimi zannediyordum. Anestezi doktoru sağolsun hep iyi misin diye kontrol etti. Ameliyat esnasında mide bulantım oldu söyledim ilaç enjekte ettiler 5-10 saniye içinde geçti. Bebeğim yanımda kontrol edildi çocuk doktoru tarafından. Sonra onu alıp götürdüler doktorum da hafif sedasyon verin kapatıyorum dedi. Ara ara bilgi verdi bana sağolsun. Tek dert ameliyathane ışığının alüminyum/ayna kısmına karnım yansıyordu. Yani yanlışlıkla karnım açıkken ve kat kat dikilirken gördüm.
Yine de her şey güzeldi şimdi emzirmekle derdini gidermekle uğraşıyoruz. İki şırınga mama verdiler kan şekeri 65 çıktığı için. İlk doğduğunda tutuyordu ama hemen yoruluyordu ememiyordu. Şuan daha iyiyiz çok şükür. Hatta sinirleniyor daha fazla gelmediği için ağlıyor maalesef
Maşallah, gözün aydınnnn. Çok şükür sağlıkla almışsın kucağına, bundan sonra da sağlıkla elele büyütKızlar günaydın dün sabah 8.10da kızım dünyaya geldi çok şükür sezaryenle. Kilosu son ultrasonda 2700-2800 ölçülmüştü. 2820 doğdu. Karın çevresi 3 hafta geriden geliyordu. Suyu kalmamıştı dopplerinde direnç artışı vardı vs. Çok şükür sağlıklı doğdu, direk yanıma verildi. Her şeyi çok iyi fakat sezaryen gerçekten zor bir ameliyatmış. Bacaklarımın uyuşukluğu geçince ağrım beni çok zorladı. Ağrı kesicilerle idare ettim. Bebeğim kucağıma verildi hep, altını değiştiremedim, üstünü giydiremedim vs. Spinal anestezi oldu. Öncesinde lokal anestezi yaptılar o yüzden ben devamını o kalın iğnenin girişini hiç hissetmedim. Yaptıktan sonra bi sıcaklık geldi mi bacaklarına dediler geldi ne kadar bekleyeceğiz dedim. Beklemeyeceğiz dediler ve bacaklarımı kucaklayıp sedyeye koydular. O ana kadar hala hissettiğimi zannediyordum. Anestezi doktoru sağolsun hep iyi misin diye kontrol etti. Ameliyat esnasında mide bulantım oldu söyledim ilaç enjekte ettiler 5-10 saniye içinde geçti. Bebeğim yanımda kontrol edildi çocuk doktoru tarafından. Sonra onu alıp götürdüler doktorum da hafif sedasyon verin kapatıyorum dedi. Ara ara bilgi verdi bana sağolsun. Tek dert ameliyathane ışığının alüminyum/ayna kısmına karnım yansıyordu. Yani yanlışlıkla karnım açıkken ve kat kat dikilirken gördüm.
Allah doktorun iyisiyle uzmanıyım karşılaştırsın vallahi bak her zaman söylüyorum bunu. Bebiş iyi olsun da senin yediğin kaşar olsun. Ben hamile kaldığımdan beri kaşar yiyodum sıkıldım artık 8 ay oldu bıraktım valla yağlı tulum peynirini geçtim az tuzlu olsun dayanamıyorum zaten sıcaklarda diyeAşkım ben perinatolog+kadın doğum ilerlemek zorunda kaldığım için son 2.5 aydır perinatolog intrauterin gelişim geriliği var dedi hatta hala onu savunuyordu, kendi drum iugg olsa şu zamana kadar plasenta dolaşımı bozulurdu doppler sıkıntılı olurdu sga olabilirdi belki ama 10 persantilin altında değil 2700 ölçüyorum kilosunu dedi. Ve dedi ki bazı arkadaşlar otomatik ölçtüğü için sınırları küçük çıkıyo ister istemez sizi panikletiyokilosu 2700 olmuş ve sadece karın çevresi geri dediğimiz bi bebeğe de bu kadar hafta sonra sga demek haksızlık olur haftalardır 200-300 gram ala ala büyyo minyon diyebiliriz dedi. Haftalardır boşuna kalıp kalıp kaşar yemişim gibi bir his evet maalesef 4.5 kilo doğan bebiş nakledildi 2.5 olan başka bir bebişte annesinin yanında kalmıştı. Nst doğumhane içinde olunca hep sordum Doğan bebişlerin kilolarını kaç doğmuş,şimdi ne oldu diye. Rabbim hepimizi sağlıkla yavrularımıza kavuştursun, kucağımızda bebemizle çıkalım hastaneden
Bana da hep 2. Cocuklar bi tık hızlı gelebilir bunlar şunlar olursa temkinli olmak açısından kadın doğumda çalışan bi annemiz var o söylemişti.Her zamankinden farkli bir sey yiyip icmedim aslinda simdi sen sorunca bir dusundum de ama temizlik yaptim hemen sonrasinda disarida isleri halletmeye ciktim cok ayakta kaldim baya yoruldum cocuk asagi mi indi dedim aklima da hep bu geliyor
Pek nisana benzemiyor ama bir takip et devam edecek mi
Benim kiz kardesim doktor. Elinde sise kafaya dike dike geziyordu her odada bir sisesi vardi cok yaniyordu onun da . Gaviscon da sınır yok diye biliyorum bende. Hele 3. Den hic bir sey olmaz
Aa bak hic duymamistim sanirim bu oldu bana. Daha 36. Haftaya yeni girdim biraz erken degil miay en azindan 2 hafta daha duraydi
Merdiven inip cikma yok bak onu atlamissin bugun dene derim. Bende o ise yaramisti
Benim geçen ay çok kötüydü.. dayanamayinca gaviscon aldım ara ara. Leblebi ise yaradı zmn zmn. 1 kasık leblebi yedikten sonra su vs içmiyoruz, asidi emiyor.Kızlar midem çok fena yanıyorgün içinde de sürekli aynı şey oldu, 2 kere gaviskon içtim. O biraz rahatlatıyor ama sonra tekrar başlıyor. Sizce 3. Kere içsem bi zararı olur mu? Habire içmek de istemiyorum ,ama mahvoldum ya uykular haramm oldu
Bunu takip et canım gün içinde gelcek mi.
Bazen nişan olmasada açılmalar sırasında olabiliyormuş.
Evet canim bu ikinci ama her seyi ablasindan cok farkli ilerliyor sanki ilk gebelik gibi hissediyorum. evet her sey bunda Daha erken basladi. Karnim cogu zaman tas gibi magnezyum kullaniyorum. İki gun once kontrolum vardi sanci cikmadi aksamlari daha sert genelde. Persembe tekrar gidicem bakalim asagidan muayene olucak o tetikleyebilir gibi geliyor. Bazen oyle bir enerji geliyor ki hamile oldugumu unutuyorum bazen de tuy koysan yanima kaldiracak gucum yok. Bebege yetissin isler diye kosturuyorum ama dun 1.5 kiloya yakin odem atmisim cok abartmisimBana da hep 2. Cocuklar bi tık hızlı gelebilir bunlar şunlar olursa temkinli olmak açısından kadın doğumda çalışan bi annemiz var o söylemişti.
36. Hafta ama hemen anca doğumda bi süreç annesini çok da tedirgin etmeden yavaş yavaş ilerliyordur kontrolün ne zaman ?
Bir de şey bak benim ilk gebeliğimde 33. Haftalardan sonra sertleşmeye başlamıştı bu gebeliğimde detaylı usg zamanlarından başladı. Ben poposunu dayıyor geriniyor sanıyordum sancı çıktı nst ye girince düzenli mi değil tabi ki akşamları böyle oluyo. Her gebelik farklı ilerliyor aynı anne vücududa olsa senin ilk miydi 2. Miydi hatırlayamadım daha önceleri yazdıysan affola
Dün ben de çok yoruldum ve akşam aynıydım, sanki alt tarafta bir baskı çıkma çabası ek olarak bir de adet sancısı gibi bir ağrım vardı, sabah ağrılarım geçmişti şükür, birazdan da kontrolum var bakalım önemli bir şey miKizlar bugun cok yoruldum. Aksam bebis de bir seyler yapmaya basladi karnim gerildi
Asagi asiri bastirdi kasiklarim belim agriyor ama garibi o bastirdikca afedersiniz anus girisi zonkluyor. Gorseniz oradan cikmaya calisiyor sanki nasil bir
Aci. Bir kac kere bir yerleri tirmalayip inledim acidan. Kafasi asagidaydi ne yapiyor anlamadim ama bu ne yasayan var mi hayatimda ne yasadim
Ne duydum
Ay aynisi kasiklarimda adet olmadan onceki agridan vardi ki cok olmadi daha once bana. Karnim sertlikten mi ne agriyordu belimde agri vardi makat bile agriyordu. İkincilerin acilma vs daha hizli olur dedikleri icin de korkuyorum anlamam mi acaba diye. Sabah daha iyi uyandim ama hala bir yorgunluk var.Dün ben de çok yoruldum ve akşam aynıydım, sanki alt tarafta bir baskı çıkma çabası ek olarak bir de adet sancısı gibi bir ağrım vardı, sabah ağrılarım geçmişti şükür, birazdan da kontrolum var bakalım önemli bir şey mi
Allah güzel ömür versin gözün aydın. Çok şükür sen de bebek de iyimişsiniz. Evinizede çıkın zamanla hafifleyecektir ağrıların inşallahKızlar günaydın dün sabah 8.10da kızım dünyaya geldi çok şükür sezaryenle. Kilosu son ultrasonda 2700-2800 ölçülmüştü. 2820 doğdu. Karın çevresi 3 hafta geriden geliyordu. Suyu kalmamıştı dopplerinde direnç artışı vardı vs. Çok şükür sağlıklı doğdu, direk yanıma verildi. Her şeyi çok iyi fakat sezaryen gerçekten zor bir ameliyatmış. Bacaklarımın uyuşukluğu geçince ağrım beni çok zorladı. Ağrı kesicilerle idare ettim. Bebeğim kucağıma verildi hep, altını değiştiremedim, üstünü giydiremedim vs. Spinal anestezi oldu. Öncesinde lokal anestezi yaptılar o yüzden ben devamını o kalın iğnenin girişini hiç hissetmedim. Yaptıktan sonra bi sıcaklık geldi mi bacaklarına dediler geldi ne kadar bekleyeceğiz dedim. Beklemeyeceğiz dediler ve bacaklarımı kucaklayıp sedyeye koydular. O ana kadar hala hissettiğimi zannediyordum. Anestezi doktoru sağolsun hep iyi misin diye kontrol etti. Ameliyat esnasında mide bulantım oldu söyledim ilaç enjekte ettiler 5-10 saniye içinde geçti. Bebeğim yanımda kontrol edildi çocuk doktoru tarafından. Sonra onu alıp götürdüler doktorum da hafif sedasyon verin kapatıyorum dedi. Ara ara bilgi verdi bana sağolsun. Tek dert ameliyathane ışığının alüminyum/ayna kısmına karnım yansıyordu. Yani yanlışlıkla karnım açıkken ve kat kat dikilirken gördüm.
Güzel haberlerle gelCok az daha devam edip kesildi. Bugün dr kontrolüm var, sorarım canım.
Maşallah canım rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsinKızlar günaydın dün sabah 8.10da kızım dünyaya geldi çok şükür sezaryenle. Kilosu son ultrasonda 2700-2800 ölçülmüştü. 2820 doğdu. Karın çevresi 3 hafta geriden geliyordu. Suyu kalmamıştı dopplerinde direnç artışı vardı vs. Çok şükür sağlıklı doğdu, direk yanıma verildi. Her şeyi çok iyi fakat sezaryen gerçekten zor bir ameliyatmış. Bacaklarımın uyuşukluğu geçince ağrım beni çok zorladı. Ağrı kesicilerle idare ettim. Bebeğim kucağıma verildi hep, altını değiştiremedim, üstünü giydiremedim vs. Spinal anestezi oldu. Öncesinde lokal anestezi yaptılar o yüzden ben devamını o kalın iğnenin girişini hiç hissetmedim. Yaptıktan sonra bi sıcaklık geldi mi bacaklarına dediler geldi ne kadar bekleyeceğiz dedim. Beklemeyeceğiz dediler ve bacaklarımı kucaklayıp sedyeye koydular. O ana kadar hala hissettiğimi zannediyordum. Anestezi doktoru sağolsun hep iyi misin diye kontrol etti. Ameliyat esnasında mide bulantım oldu söyledim ilaç enjekte ettiler 5-10 saniye içinde geçti. Bebeğim yanımda kontrol edildi çocuk doktoru tarafından. Sonra onu alıp götürdüler doktorum da hafif sedasyon verin kapatıyorum dedi. Ara ara bilgi verdi bana sağolsun. Tek dert ameliyathane ışığının alüminyum/ayna kısmına karnım yansıyordu. Yani yanlışlıkla karnım açıkken ve kat kat dikilirken gördüm.
Bu dediklerine dikkat edeyim ben deBenim geçen ay çok kötüydü.. dayanamayinca gaviscon aldım ara ara. Leblebi ise yaradı zmn zmn. 1 kasık leblebi yedikten sonra su vs içmiyoruz, asidi emiyor.
Bir de sut geçici rahatlatıp sonradan refluyu artirabiliyormus. Soguk şeyler de öyle.
Vücudumu takip edip rahatlatan şeyler yemeye çalıştım. Mide boş kalınca, ya da yemekten 3saat sonra da çok yanıyordu mesela..Bir de yemek öncesi sonrası su içmedim. Boşluklarda suya abandimbazı meyveler de refluyu artırıyor. Basit gittim. (Can çekmez umarım ama muz&tahin de rahatlattı sanki. Daha da gecmediyse gelsin Gaviscon
Aynı aynı benim de öyle. İlkiyle ikinci o kadar farklı ki ilkinde karnımın şişliği o da son ay anca onun dışında hamşle olduğum belli bile olmuyodu kendime bile. Ne ağrı sızı kramp kasılma hiçbişi görmedim covid zamanıydı doğum yaptım ne enfeksiyon gördüm ne bi hastalık bu sıcaklara denk geldiğinden mi böyle oldu anlamadım. Çarşamba akşamdan beri var ya 3 4 saatlik uykularla ayaktayım. P.tesi doğum olacak şekilde gel dedi doktorum elim ayağım birbirine dolandı çarşambaya kadar bende baksam kolumu kaldıracak halim yoktuEvet canim bu ikinci ama her seyi ablasindan cok farkli ilerliyor sanki ilk gebelik gibi hissediyorum. evet her sey bunda Daha erken basladi. Karnim cogu zaman tas gibi magnezyum kullaniyorum. İki gun once kontrolum vardi sanci cikmadi aksamlari daha sert genelde. Persembe tekrar gidicem bakalim asagidan muayene olucak o tetikleyebilir gibi geliyor. Bazen oyle bir enerji geliyor ki hamile oldugumu unutuyorum bazen de tuy koysan yanima kaldiracak gucum yok. Bebege yetissin isler diye kosturuyorum ama dun 1.5 kiloya yakin odem atmisim cok abartmisim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?