Hayırlısı olsun o nasıl gelmek isterse öyle gelicekDoktor kontrolünden geliyorum nst’de sancı yok. Bebeğin başı aşağıda ama sırtı sağa bakıyormuş normal doğum için sırtının sola bakmasını isteriz dedi. Bu şekilde normal doğum zora girermiş. Bir hafta soluma yatıp gidicem bakalım dönmüş olursa çatı yapılacak yoksa bir hafta daha bekleriz 38’e kadar dedi. Hiç dönmezse sezeryan öneririz dedi. Şu anda sancın olsa hemen sezeryan derdim dedi. Hiç bilmiyordum bu durumu bakalım hayırlısı.
Aynen öyle sağlıkla kavuşmak en önemlisiHayırlısı olsun o nasıl gelmek isterse öyle gelicek
Kesinlikle öyleAynen öyle sağlıkla kavuşmak en önemlisi
Evet evet ilkinde toplu tasimada yer bile veren olmuyordu hic belli olmuyordu. Bunda 6 aylik karnim onda 9 aylikti. Hic bu kadar rahatsiz hissettigimi de hatirlamiyorum. Yasa bagliyordum bu durumu. Bunda cok zorlandim. İlk 6-7 ay mide bulantisi sonra agirlastim direkAynı aynı benim de öyle. İlkiyle ikinci o kadar farklı ki ilkinde karnımın şişliği o da son ay anca onun dışında hamşle olduğum belli bile olmuyodu kendime bile. Ne ağrı sızı kramp kasılma hiçbişi görmedim covid zamanıydı doğum yaptım ne enfeksiyon gördüm ne bi hastalık bu sıcaklara denk geldiğinden mi böyle oldu anlamadım. Çarşamba akşamdan beri var ya 3 4 saatlik uykularla ayaktayım. P.tesi doğum olacak şekilde gel dedi doktorum elim ayağım birbirine dolandı çarşambaya kadar bende baksam kolumu kaldıracak halim yoktu
Yaa ilk defa duydum bir aydir benimkinin de kafa asagida ama bana yan duruyo gibi geliyordu doktorum hic boyle bir sey demiyor bi sorayim gidinceDoktor kontrolünden geliyorum nst’de sancı yok. Bebeğin başı aşağıda ama sırtı sağa bakıyormuş normal doğum için sırtının sola bakmasını isteriz dedi. Bu şekilde normal doğum zora girermiş. Bir hafta soluma yatıp gidicem bakalım dönmüş olursa çatı yapılacak yoksa bir hafta daha bekleriz 38’e kadar dedi. Hiç dönmezse sezeryan öneririz dedi. Şu anda sancın olsa hemen sezeryan derdim dedi. Hiç bilmiyordum bu durumu bakalım hayırlısı.
Canım geçen hafta benimkide sırtiyla alakalı böyle birşey dedi .benimde bugün randevum var 13.30 da bakalım.hayirli haberlerle geliriz inşallah hepimiz.Doktor kontrolünden geliyorum nst’de sancı yok. Bebeğin başı aşağıda ama sırtı sağa bakıyormuş normal doğum için sırtının sola bakmasını isteriz dedi. Bu şekilde normal doğum zora girermiş. Bir hafta soluma yatıp gidicem bakalım dönmüş olursa çatı yapılacak yoksa bir hafta daha bekleriz 38’e kadar dedi. Hiç dönmezse sezeryan öneririz dedi. Şu anda sancın olsa hemen sezeryan derdim dedi. Hiç bilmiyordum bu durumu bakalım hayırlısı.
Canım gözün aydın sağlıkla neşeyle güzellikle büyüt kuzunu.hersey geçici sağlık olsun yeter.rabbim güzel gunlerini göstersin.darisi başımıza insallahKızlar günaydın dün sabah 8.10da kızım dünyaya geldi çok şükür sezaryenle. Kilosu son ultrasonda 2700-2800 ölçülmüştü. 2820 doğdu. Karın çevresi 3 hafta geriden geliyordu. Suyu kalmamıştı dopplerinde direnç artışı vardı vs. Çok şükür sağlıklı doğdu, direk yanıma verildi. Her şeyi çok iyi fakat sezaryen gerçekten zor bir ameliyatmış. Bacaklarımın uyuşukluğu geçince ağrım beni çok zorladı. Ağrı kesicilerle idare ettim. Bebeğim kucağıma verildi hep, altını değiştiremedim, üstünü giydiremedim vs. Spinal anestezi oldu. Öncesinde lokal anestezi yaptılar o yüzden ben devamını o kalın iğnenin girişini hiç hissetmedim. Yaptıktan sonra bi sıcaklık geldi mi bacaklarına dediler geldi ne kadar bekleyeceğiz dedim. Beklemeyeceğiz dediler ve bacaklarımı kucaklayıp sedyeye koydular. O ana kadar hala hissettiğimi zannediyordum. Anestezi doktoru sağolsun hep iyi misin diye kontrol etti. Ameliyat esnasında mide bulantım oldu söyledim ilaç enjekte ettiler 5-10 saniye içinde geçti. Bebeğim yanımda kontrol edildi çocuk doktoru tarafından. Sonra onu alıp götürdüler doktorum da hafif sedasyon verin kapatıyorum dedi. Ara ara bilgi verdi bana sağolsun. Tek dert ameliyathane ışığının alüminyum/ayna kısmına karnım yansıyordu. Yani yanlışlıkla karnım açıkken ve kat kat dikilirken gördüm.
Yine de her şey güzeldi şimdi emzirmekle derdini gidermekle uğraşıyoruz. İki şırınga mama verdiler kan şekeri 65 çıktığı için. İlk doğduğunda tutuyordu ama hemen yoruluyordu ememiyordu. Şuan daha iyiyiz çok şükür. Hatta sinirleniyor daha fazla gelmediği için ağlıyor maalesef
Alla allaaa git bakalım bugün ne dicek yaKızlar bu arada benim hala akıntı geliyor rengi değişken tam kırmızı hiç gelmedi ama vizon kahve ortaya karışık.yumurtlama akıntısı ile beraber aralarda böyle renkler var
Benimki de öyle 1 aydan fazladır bu pozisyonda. Sırtını sola verince bebek kendini rahatça itip çıkıyormuş yüzü alt tarafa bakarak çıkıyormuş. Sağa verdiyse yüzü yukarı bakıyormuş o şekilde tam itemiyor dedi. Bir de doğum sırasında dönmeye çalışıyolar ama çoğu başarısız oluyor doğum uzuyor ve zorlaşıyor dedi. Sen de bir sor bakalım ne diyecekEvet evet ilkinde toplu tasimada yer bile veren olmuyordu hic belli olmuyordu. Bunda 6 aylik karnim onda 9 aylikti. Hic bu kadar rahatsiz hissettigimi de hatirlamiyorum. Yasa bagliyordum bu durumu. Bunda cok zorlandim. İlk 6-7 ay mide bulantisi sonra agirlastim direkgunu de belli olunca insanin eli ayagina dolasir haklisin. Ama ne kadar yapsak da yapilacak yeni seyler buluyoruz
Kendini cok hirpalama. Bir haftada ev eski haline donuyor. Yapilan yemekler bitiyor. Yoruldugumuz yanimiza kaliyor. Saglikla kucagina al insallah
Yaa ilk defa duydum bir aydir benimkinin de kafa asagida ama bana yan duruyo gibi geliyordu doktorum hic boyle bir sey demiyor bi sorayim gidince
İnşallah canım haber ver mutlaka senin durumunu da takip ediyorumCanım geçen hafta benimkide sırtiyla alakalı böyle birşey dedi .benimde bugün randevum var 13.30 da bakalım.hayirli haberlerle geliriz inşallah hepimiz.
Oh çok şükürYa ben bugün yine kontroldeydim. Doktor ultrasonla falan baktı dedi ki gelişim geriliği falan diyemeyiz artık kilosu 2700 geçmiş bu normal bebe. Haftaya kadar düşün taşın çatı yapcaz normal mi doğuracaksın sezercik mie hani sezercik daha iyiydi dediğimde o bebeğin küçükkendi şuan normal boyutta dedi bi normal denesem mi düşüncesi geldi ben terazi burcuyum
Yok canım, doktorum zaten neredeyse 1 aydır, bebekte de risk artık yok diye düşündüğünden hiç ölçmüyor rahim ağzını. Bu vakitten sonra kisalsa da yapacak bir şey yok diyor. Bugün 37+0 oldum. Doğursam artık modundayim. Rahim agzim kısalsa hiç fena olmaz yaniş
serklajı alınca rahim ağzı kaç mm ölçtüler mi?
Geçmiş olsun canım. Dahiliye ile görüşünce haber ver bakalım bizleredeDun ishal sikayetiyle acile basvurdum testler vs yapildi kan degerlerim alt ust olmus durumda kan sayiminda plt trambosit degerim dususe gecmis 89 cikti hematolojiye yonlendirdi kanin fazla sulu olma durumuymus ne icin gittim ne ogrendim oldum doktor ishal icin yatis verebilirim dedi serum vercekti reflor yazdi gonderdi 36. Haftadayim plt yi ne yukseltir benzer durumda olan varmi hematoloji icin once dahiliye gormeliymis sevk etmesi lazimmis vs seyler ogrendim
Ben de dün gittim doktor kontrolüne, bebek uzun zamandır aynı pozisyonda sırtı sağa bakıyor, kafası aşağıda. Ancak doktor hiç bir zorluktan bahsetmedi, doğum anında dönebilir dedi. Ben şimdiden yapabileceğim bir şeyler var mı diye sorunda yüzmeyi ve bir kaç hareketi tavsiye etti. ChatGPT’ye de sordum, o da aynı hareketleri söyledi. Yüzme şansım yok ama aşağıdaki hareketleri deneyeceğim günde 20dk falan.Doktor kontrolünden geliyorum nst’de sancı yok. Bebeğin başı aşağıda ama sırtı sağa bakıyormuş normal doğum için sırtının sola bakmasını isteriz dedi. Bu şekilde normal doğum zora girermiş. Bir hafta soluma yatıp gidicem bakalım dönmüş olursa çatı yapılacak yoksa bir hafta daha bekleriz 38’e kadar dedi. Hiç dönmezse sezeryan öneririz dedi. Şu anda sancın olsa hemen sezeryan derdim dedi. Hiç bilmiyordum bu durumu bakalım hayırlısı.
Hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsünKızlar günaydın dün sabah 8.10da kızım dünyaya geldi çok şükür sezaryenle. Kilosu son ultrasonda 2700-2800 ölçülmüştü. 2820 doğdu. Karın çevresi 3 hafta geriden geliyordu. Suyu kalmamıştı dopplerinde direnç artışı vardı vs. Çok şükür sağlıklı doğdu, direk yanıma verildi. Her şeyi çok iyi fakat sezaryen gerçekten zor bir ameliyatmış. Bacaklarımın uyuşukluğu geçince ağrım beni çok zorladı. Ağrı kesicilerle idare ettim. Bebeğim kucağıma verildi hep, altını değiştiremedim, üstünü giydiremedim vs. Spinal anestezi oldu. Öncesinde lokal anestezi yaptılar o yüzden ben devamını o kalın iğnenin girişini hiç hissetmedim. Yaptıktan sonra bi sıcaklık geldi mi bacaklarına dediler geldi ne kadar bekleyeceğiz dedim. Beklemeyeceğiz dediler ve bacaklarımı kucaklayıp sedyeye koydular. O ana kadar hala hissettiğimi zannediyordum. Anestezi doktoru sağolsun hep iyi misin diye kontrol etti. Ameliyat esnasında mide bulantım oldu söyledim ilaç enjekte ettiler 5-10 saniye içinde geçti. Bebeğim yanımda kontrol edildi çocuk doktoru tarafından. Sonra onu alıp götürdüler doktorum da hafif sedasyon verin kapatıyorum dedi. Ara ara bilgi verdi bana sağolsun. Tek dert ameliyathane ışığının alüminyum/ayna kısmına karnım yansıyordu. Yani yanlışlıkla karnım açıkken ve kat kat dikilirken gördüm.
Yine de her şey güzeldi şimdi emzirmekle derdini gidermekle uğraşıyoruz. İki şırınga mama verdiler kan şekeri 65 çıktığı için. İlk doğduğunda tutuyordu ama hemen yoruluyordu ememiyordu. Şuan daha iyiyiz çok şükür. Hatta sinirleniyor daha fazla gelmediği için ağlıyor maalesef
Hadi inşallah canımKızlar şimdi geldim doktordan soracağım herşeyi unuttum benim heyecanlı oğlum yüzünden dogurt annemi diye diye kafam duman oldu.29 temmuz salı günü sabah başlatıyoruz doğumu Allah'ın izniyle dedi .Çarşamba gunu doktorum yarım gün çalışacağı için. Dualarınıza talibim
Canım gözün aydın maalesef sezeryan Zorlu bı surec Ama gecicek en kısa zamanda.en güzel duygu bebeğini koklayip öpmek sağlıkla büyüsun inşallahKızlar günaydın dün sabah 8.10da kızım dünyaya geldi çok şükür sezaryenle. Kilosu son ultrasonda 2700-2800 ölçülmüştü. 2820 doğdu. Karın çevresi 3 hafta geriden geliyordu. Suyu kalmamıştı dopplerinde direnç artışı vardı vs. Çok şükür sağlıklı doğdu, direk yanıma verildi. Her şeyi çok iyi fakat sezaryen gerçekten zor bir ameliyatmış. Bacaklarımın uyuşukluğu geçince ağrım beni çok zorladı. Ağrı kesicilerle idare ettim. Bebeğim kucağıma verildi hep, altını değiştiremedim, üstünü giydiremedim vs. Spinal anestezi oldu. Öncesinde lokal anestezi yaptılar o yüzden ben devamını o kalın iğnenin girişini hiç hissetmedim. Yaptıktan sonra bi sıcaklık geldi mi bacaklarına dediler geldi ne kadar bekleyeceğiz dedim. Beklemeyeceğiz dediler ve bacaklarımı kucaklayıp sedyeye koydular. O ana kadar hala hissettiğimi zannediyordum. Anestezi doktoru sağolsun hep iyi misin diye kontrol etti. Ameliyat esnasında mide bulantım oldu söyledim ilaç enjekte ettiler 5-10 saniye içinde geçti. Bebeğim yanımda kontrol edildi çocuk doktoru tarafından. Sonra onu alıp götürdüler doktorum da hafif sedasyon verin kapatıyorum dedi. Ara ara bilgi verdi bana sağolsun. Tek dert ameliyathane ışığının alüminyum/ayna kısmına karnım yansıyordu. Yani yanlışlıkla karnım açıkken ve kat kat dikilirken gördüm.
Sağ salim kucağına alırsın inşallahKızlar şimdi geldim doktordan soracağım herşeyi unuttum benim heyecanlı oğlum yüzünden dogurt annemi diye diye kafam duman oldu.29 temmuz salı günü sabah başlatıyoruz doğumu Allah'ın izniyle dedi .Çarşamba gunu doktorum yarım gün çalışacağı için. Dualarınıza talibim
Evet bunları ben de deneyeceğim bakalım umarım döner minnoşlarBen de dün gittim doktor kontrolüne, bebek uzun zamandır aynı pozisyonda sırtı sağa bakıyor, kafası aşağıda. Ancak doktor hiç bir zorluktan bahsetmedi, doğum anında dönebilir dedi. Ben şimdiden yapabileceğim bir şeyler var mı diye sorunda yüzmeyi ve bir kaç hareketi tavsiye etti. ChatGPT’ye de sordum, o da aynı hareketleri söyledi. Yüzme şansım yok ama aşağıdaki hareketleri deneyeceğim günde 20dk falan.
Günlük Pozisyon ve Hareket Önerileri:
1. Eller-dizler pozisyonu (cat-cow yoga hareketi):
2. Solu tercih et:
- Eller ve dizler üzerine gelerek sırtını hafifçe içe ve dışa kavis ver.
- Bu pozisyon bebeğin kendi ekseninde dönmesine yardımcı olabilir.
- Günde birkaç kez 10-15 dakika uygulayabilirsin.
3. Dik otur ve öne eğimli duruşlar:
- Otururken ya da yatarken mümkün olduğunca sol yanına dönük ol.
- Bu, yerçekiminin etkisiyle bebeğin sırtını sola ve öne doğru döndürmesine yardımcı olabilir.
4. Pelvik tiltlere devam et:
- Uzun süre geriye yaslanarak oturmaktan kaçın.
- Top üzerinde hafif öne eğik oturma (doğum topu varsa) bebeği öne çevirmeye destek olabilir.
- Masa başında otururken kalçanı dizlerinden yukarıda tutmaya çalış (örneğin bir yastıkla).
- Belini küçük dairesel hareketlerle oynatmak (doğum topu üzerinde veya yatarken) pelvik alanda bebeğe alan yaratır ve dönmesini kolaylaştırır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?