- 25 Nisan 2012
- 165
- 232
- 303
Canım gözünüz aydın, çok geçmiş olsun. Umarım bi an önce kolaylıkla toparlarsın, ağrıların ne durumda şimdi? Biraz zorlu bi doğum olmuş ama sonu güzel olmuşKızlar günaydın dün sabah 8.10da kızım dünyaya geldi çok şükür sezaryenle. Kilosu son ultrasonda 2700-2800 ölçülmüştü. 2820 doğdu. Karın çevresi 3 hafta geriden geliyordu. Suyu kalmamıştı dopplerinde direnç artışı vardı vs. Çok şükür sağlıklı doğdu, direk yanıma verildi. Her şeyi çok iyi fakat sezaryen gerçekten zor bir ameliyatmış. Bacaklarımın uyuşukluğu geçince ağrım beni çok zorladı. Ağrı kesicilerle idare ettim. Bebeğim kucağıma verildi hep, altını değiştiremedim, üstünü giydiremedim vs. Spinal anestezi oldu. Öncesinde lokal anestezi yaptılar o yüzden ben devamını o kalın iğnenin girişini hiç hissetmedim. Yaptıktan sonra bi sıcaklık geldi mi bacaklarına dediler geldi ne kadar bekleyeceğiz dedim. Beklemeyeceğiz dediler ve bacaklarımı kucaklayıp sedyeye koydular. O ana kadar hala hissettiğimi zannediyordum. Anestezi doktoru sağolsun hep iyi misin diye kontrol etti. Ameliyat esnasında mide bulantım oldu söyledim ilaç enjekte ettiler 5-10 saniye içinde geçti. Bebeğim yanımda kontrol edildi çocuk doktoru tarafından. Sonra onu alıp götürdüler doktorum da hafif sedasyon verin kapatıyorum dedi. Ara ara bilgi verdi bana sağolsun. Tek dert ameliyathane ışığının alüminyum/ayna kısmına karnım yansıyordu. Yani yanlışlıkla karnım açıkken ve kat kat dikilirken gördüm.
Yine de her şey güzeldi şimdi emzirmekle derdini gidermekle uğraşıyoruz. İki şırınga mama verdiler kan şekeri 65 çıktığı için. İlk doğduğunda tutuyordu ama hemen yoruluyordu ememiyordu. Şuan daha iyiyiz çok şükür. Hatta sinirleniyor daha fazla gelmediği için ağlıyor maalesef