- 2 Şubat 2023
- 1.111
- 2.510
- 63
Keçi sesi beni kopardı şuan. Bebe yeni uyudu içime içime gülüyorum jdjdh hakikaten keçi gibi ıkınıyorlar hahdhs sen çok yaşaAşkım kimyonu şöyle farkettim. Geçen hafta kumar oynayıp kuru fasulye pişirdim. Haşlama suyuna kesme şeker attım zaten suyunu atıp değiştirerek yapıyoruz ya bide tabağıma baya bi kimyon kattım. O gece kakasını yaparken de gazını çıkarırken çok zorlandı aslan aslan değil oldu keçi. Böyle derinden kalın keçi sesi çıkarıyorsa bence yolunda gitmeyen bişey vardır jdjdjjdjdsonra 2 3 gün önce de kimyon çay yapayım dedim süt arttırıcı etkisi var diye ben bi çay kaşığından fazla kattım yani sonuç bu o gecede çok zorlandı. Bidaha kullanmamaya karar verdim
Uykusuz geceleerrProbiyotik veriyorum sadece artik . Masaj vs gerisi daha beter ediyor. Su d vitamini cok killandiriyo.beni de
2 arkadaşım bebk görmeye geldi ama bebek ziyareti değil de benim için gelmişlerDoğumdan sonra hiç kontrole gitmemiştim salı günü gittim, kendi doktorumla da doğum yapamamıştım, üç aydır görmüyorum adamı. Çocuk doktoru beni ne kadar çok gerdiyse kadın doğumcum o kadar sakinleştirdi resmen adamın dedikleriyle ayakta duruyorum şu an. Saçma sapan konuşup tadımızı kaçıracak herkesten uzak durmamız lazım ya, en çok da aileden. Kayınvalidem bi kere nasılsın diye sormadı doğumdan beri, gün aşırı da gelip boş boş bebeğin başında oturup gidiyo. Her seferinde de ayağı neden kırmızı, bu üşüyo mu, uyansa da gözleri açıkken görsek falan gibi anlamsız laflar ediyo. Bugün ee süt durumları nasıl dedi, iyi dedim sadece, normalde detaylı detaylı anlatırım. Napcan sütüm geliyo mu gelmiyo mu, sen mi emicen. Kalktı gitti beş dakika sonra. Bu bilgiyi hak etmek için niyetinin iyi olması lazım önce.
Neyse salı gününden bu yana ısırgan otu, anason ve kimyon çayı yapıyorum, normalde karışık bi anne sütü çayı içiyodum içinde neyden ne kadar var bilmiyodum, kadın doğumcum hemen ısırgan al kesin faydasını görürsün dedi, gerçekten farkedilir seviyede arttı. Önceden emme bitince huzursuzlanırdı doymadığı için, ben de sağdığım sütten verirdim, şimdi sesi çıkmıyo. Sağdığım da arttı. Süt artırmak isteyenlere öneririm ısırgan da katabilirsiniz çayınıza.
Aynı gün emzirme sonrası süt sağıp bi emzirmeyi pas geçtim biberonla veririm diye ve bi kadeh şarap içtim uzaklara bakarak, bebek de uyuyodu, o kadar iyi geldi ki kendim için bi şey yapmak. Hiç değilse şu süreçte aklımızla oynayacak insan ve durumlardan uzak durup kısa bile olsa kendimize alan açmamız lazım, demesi kolay, hepimizin desteği de yok ama o beş dakika bile, o salak soruyu cevaplamamak bile on kaplan gücü veriyomuş insana valla.
Bebeğim uyuyo diye uzun uzun yazdım, şunları yazmak bile feci hafiflettiSarılıyorum hepinize, tüm zorlukları aşıcaz inşallah.
Kalça için 2.aya gün verdiler bana. Göz işini daha hiç konuşmadı dr ama kızımdan hatırladığım 6.ayda gitmiştikKizlar bu arada kalca ultrasonu ve goz icin kac gunlukken yaptirdiniz?
Aşkım benimde öyle olmuştu. Qlairista mı ne kullanıyordum hem pcos için hem korunma için. Reglim kesilmişti ağlamıştım dra erkek gibi hissediyorum kendimi regl olmayınca diye. Yasmin kullandım 6 sene falan o baya iyi gelnişti bana ama kişiden kişiye çok fark ediyorrAmiiin amiiin kizimda da 3 aydan cok daha uzun sure gaz cikardigimi
Hatirliyorum ya
İlk dogumumdan once hap kullandim dogumdan sonra hormonlar degisti heralde ne olduysa ayni hap ile adet gorememeye basladim. Baska haplar da cok etkiledi sonuc cok rahat kullandigim hapi kullanamaz hale gelmistim
Ayni saat sart degil ama sabahlari almak daha iyi unutunca hatirlama sansin var belli bir saatten once alman gerekiyor. Gece alirsan unuttugunda sabaha kadar kaciyor o saat. Kalkar kalkmaz bir tane atmak lazim. Emzirirken sadece progesteron icerikli olanlari kullanabiliyoruz diye biliyorum o da aklinda olsun
Ohhhhh yarasın aşkım kendine en iyi gelen her şey en iyisidir. Benim kaynana kişiside aynı tükürdüm çarkına. Bundan sonra böyle üzen, yardımcı olmayana kocaman bi elveda. Doğumu beklerken yanıma gelen ebe çocuğun önemli ama sen daha önemlisin demişti. Ona göre ilerliyorum artık. Bu günler geçecek ve biz daha da güçleneceğizDoğumdan sonra hiç kontrole gitmemiştim salı günü gittim, kendi doktorumla da doğum yapamamıştım, üç aydır görmüyorum adamı. Çocuk doktoru beni ne kadar çok gerdiyse kadın doğumcum o kadar sakinleştirdi resmen adamın dedikleriyle ayakta duruyorum şu an. Saçma sapan konuşup tadımızı kaçıracak herkesten uzak durmamız lazım ya, en çok da aileden. Kayınvalidem bi kere nasılsın diye sormadı doğumdan beri, gün aşırı da gelip boş boş bebeğin başında oturup gidiyo. Her seferinde de ayağı neden kırmızı, bu üşüyo mu, uyansa da gözleri açıkken görsek falan gibi anlamsız laflar ediyo. Bugün ee süt durumları nasıl dedi, iyi dedim sadece, normalde detaylı detaylı anlatırım. Napcan sütüm geliyo mu gelmiyo mu, sen mi emicen. Kalktı gitti beş dakika sonra. Bu bilgiyi hak etmek için niyetinin iyi olması lazım önce.
Neyse salı gününden bu yana ısırgan otu, anason ve kimyon çayı yapıyorum, normalde karışık bi anne sütü çayı içiyodum içinde neyden ne kadar var bilmiyodum, kadın doğumcum hemen ısırgan al kesin faydasını görürsün dedi, gerçekten farkedilir seviyede arttı. Önceden emme bitince huzursuzlanırdı doymadığı için, ben de sağdığım sütten verirdim, şimdi sesi çıkmıyo. Sağdığım da arttı. Süt artırmak isteyenlere öneririm ısırgan da katabilirsiniz çayınıza.
Aynı gün emzirme sonrası süt sağıp bi emzirmeyi pas geçtim biberonla veririm diye ve bi kadeh şarap içtim uzaklara bakarak, bebek de uyuyodu, o kadar iyi geldi ki kendim için bi şey yapmak. Hiç değilse şu süreçte aklımızla oynayacak insan ve durumlardan uzak durup kısa bile olsa kendimize alan açmamız lazım, demesi kolay, hepimizin desteği de yok ama o beş dakika bile, o salak soruyu cevaplamamak bile on kaplan gücü veriyomuş insana valla.
Bebeğim uyuyo diye uzun uzun yazdım, şunları yazmak bile feci hafiflettiSarılıyorum hepinize, tüm zorlukları aşıcaz inşallah.
Hayır gerek yok. Birde o devit önermiyorlarmış özel çocuk doktorları. Ama sebebi ne bilmiyorumBunu kullanirken ayriyetten su saglik ocagininkine gerek yok demi
Aynisini bende dusunuyorum aricam hastaneyi biYa bizim de 6 gun kaldi aylik kontrole bunlar icin randevu almamiz gerekiyor mu hastane mi yonlendiriyor dogumun icinde miydi bunlar diye
Kafamda sorular var
Kalça ultrasonu 50 günlük sonrası sıra veriliyor devlette. Bence git bir çocuk doktoruna sıranı almış olursun. Gözü bilmiyorum erken doğum.ç olduğu için biz farklı muayenelere girdik. 6 ay sonra gidicez kontrole .Kizlar bu arada kalca ultrasonu ve goz icin kac gunlukken yaptirdiniz?
Yok Canım kullanmıyoruz. Bir taşta iki kuş bende sevdim.D vitli olması çok iyi yaaaa ek olarak kullanmıyoruz dimiii
Sadece anne sütümüydü ? Benimki yapıyor pütürsüz sadece anne sütünde.Kizlar dun aksam bu kizcem kabiz gibi daha kati az az kaka yapmisti normaldir dedim bu gece de hic putursuz kaka yapti 2-3 kere normal mi ishal mi? Putursuz kaka yapiyor mu sizinkiler de
Arada benim bebede yapıyo Pütürsüzz normal diye düşünüyorumKizlar dun aksam bu kizcem kabiz gibi daha kati az az kaka yapmisti normaldir dedim bu gece de hic putursuz kaka yapti 2-3 kere normal mi ishal mi? Putursuz kaka yapiyor mu sizinkiler de
Göz için bi şey demedi doktorumuz ama kalça için 38.gün çekildik bi sorun çıkmadı çok şükür 2dklık bi işlem zatenKizlar bu arada kalca ultrasonu ve goz icin kac gunlukken yaptirdiniz?
Probiyotikiği ne için kullanıyoruz canım yani çok gerekli bir şey mi nbl bizde de var bilmeden almışız ekstra D vitamini de almışız. Eğer nbl probiyotikli olduğu için daha iyi gelecekse diğerini kesip ona devam edeyimHayır gerek yok. Birde o devit önermiyorlarmış özel çocuk doktorları. Ama sebebi ne bilmiyorum
Ben de qlarista kullaniyordum aynisi oldu iste. Yasmin de asiri isteksizlik bulanti falan yapti baska baska seyler de denedim adetlerim duzensizlesti yok olduramadimAşkım benimde öyle olmuştu. Qlairista mı ne kullanıyordum hem pcos için hem korunma için. Reglim kesilmişti ağlamıştım dra erkek gibi hissediyorum kendimi regl olmayınca diye. Yasmin kullandım 6 sene falan o baya iyi gelnişti bana ama kişiden kişiye çok fark ediyorr
Evet canim sadece anne sutu aliyor. İyi bari rahatladim birazSadece anne sütümüydü ? Benimki yapıyor pütürsüz sadece anne sütünde.
İyi bari rahatladim ay ishal mi oldu cocuk diyorumArada benim bebede yapıyo Pütürsüzz normal diye düşünüyorum
Ben bagirsaklari duzenlesin diye aksamlari zor durumda kalirsam veriyorum probiotigi. Gaz damlasi ise yaramadiProbiyotikiği ne için kullanıyoruz canım yani çok gerekli bir şey mi nbl bizde de var bilmeden almışız ekstra D vitamini de almışız. Eğer nbl probiyotikli olduğu için daha iyi gelecekse diğerini kesip ona devam edeyim
Bugün verdim bakalım bir etkisi olacak mı birkaç gün vereceğimBen de qlarista kullaniyordum aynisi oldu iste. Yasmin de asiri isteksizlik bulanti falan yapti baska baska seyler de denedim adetlerim duzensizlesti yok olduramadim
Evet canim sadece anne sutu aliyor. İyi bari rahatladim biraz
İyi bari rahatladim ay ishal mi oldu cocuk diyorum
Ben bagirsaklari duzenlesin diye aksamlari zor durumda kalirsam veriyorum probiotigi. Gaz damlasi ise yaramadi
Bazen emsede süt yetersiz olur belki de emzik olarak çekiyor.Kızlar bugün 1 ay kontrolğ vardı. 3550 olmuş kilosu moraller nanay. Bir ayda kaç kilo alması lazım bu bebelerin. 3080 doğmuştu 2950 taburcu olduk. 15 günlükken 3350ydi 3550 olmuş 15 gün sonra tekrar tartı, baktı olmuyo mama başlıcaz dedi. Üzüldüm biraz mama ya da anne sütü önemli değil ama tüm gün emzirmeye çalışıyorum memeye yapışık geziyo emzik oldum süt mü içmiyo ki. Mememi sıktırıyorum süt çıkıyo ama bilemedim valla tadım kaçtı yine hamilelikteki gibi büyümüyo mu bu çocuk bakamıyo muyum tribine gircem gibi oldumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?