- 22 Mart 2023
- 4.273
- 2.727
- 63
- 31
Ayy evet bende olsam utanırdım valla bu halde bile durmamış derler diye ama Allah nasip etti mi ediyor işte anlatamayız kimselere.Yaa sorma 2 ay hic kalkamadim 1 ay da zorla topallayarak yurudum iste. Millet de demistir arkamdan bu halde bile durmamislarcok utandim hamile oldugumu soylerken. Ay sirf bu yuzden genel anestezi istedim. Yara yaktirma yaptirmistim bir kere local anestezi ile sonra kalkip yuruyemedim tansiyonum yerlerdeydi cok etkilendim yanik kokusu falan geliyor. Ameliyatta bayilir kalirim zaten dedim beni uyutun
Canım probiyotik yeni doğan bebeklerin bağırsak florasını geliştirmek için yani normal dünyaya alıştırmak için önemli. D vitamini zaten doğar doğmaz veriliyor. Ben mesela 1-2 akşam gaz problemi çekmiştim doktor bana bunu önermişti ben dedim hani zaten hocam bunu kullanıyoruz dedi ki bu damla’ya da alışması bebeğin 10-15 gün sürermişProbiyotikiği ne için kullanıyoruz canım yani çok gerekli bir şey mi nbl bizde de var bilmeden almışız ekstra D vitamini de almışız. Eğer nbl probiyotikli olduğu için daha iyi gelecekse diğerini kesip ona devam edeyim
Bir bebeğin bir ayda 600 gramla 1 kg alması bekleniyor. Eğer 1 kg’ın üstünde alıyorsa bebek kilolu hatta denilebiliyor. 600 gramın aşağısında olmuşsa da hani yetmiyor denilebilir. 1:15 gün daha takip edin bence eğer baktın olmuyor mamaya başlarsın.birde şu var: bebek emiyor gözükse de her zaman emmiyor. Yutkunma sesini takip et. Emmesi yutkunma sesinden fazla olmayacak canım. Ayrıca sıkma canını her bebek kendi seçiyor nasıl beslenceğini belki gerçekten minyon bebek olacak.Kızlar bugün 1 ay kontrolğ vardı. 3550 olmuş kilosu moraller nanay. Bir ayda kaç kilo alması lazım bu bebelerin. 3080 doğmuştu 2950 taburcu olduk. 15 günlükken 3350ydi 3550 olmuş 15 gün sonra tekrar tartı, baktı olmuyo mama başlıcaz dedi. Üzüldüm biraz mama ya da anne sütü önemli değil ama tüm gün emzirmeye çalışıyorum memeye yapışık geziyo emzik oldum süt mü içmiyo ki. Mememi sıktırıyorum süt çıkıyo ama bilemedim valla tadım kaçtı yine hamilelikteki gibi büyümüyo mu bu çocuk bakamıyo muyum tribine gircem gibi oldumm
Geceleri oyle bizim de gece emmiyor cok az emiyor zorla 3 dakika 6 dakika falan. 3 dakika cok cekiyor. Sonra birakiyor almiyor gazini aliyorum, altini aliyorum sonra bir 3-4 dakika dahaBizimki çişten çok kaka yapıyor normal mi acaba. Günde dört ya da beş kez kakalı bez alıyorum ama cıs yok çünkü çiş şeridi renk değiştirmemiş oluyor oradan biliyorum sizinkiler kaç bez çıkarıyolar
İnşallah aşkım amin çok teşekkür ederimAy kafana hic takma hic bir seyi. Ben ilk kizimda yasadim onu 6 aylikti tek gogusten sutum kesildi.sabah emzirdim oglen bir seye kizdim aksam emdi gogus bosaldiktan sonra dolmadi hic.benim baya buyuk bir ofkeydi ama. Yavrum cok da duskundu emmeye. Tek gogusle 1 yasina kadar geldik cok sukur ek gida zamaniydi ama tek gogus nereye yetecek gece falan. Gunduz kestim memeden 1 yasinda gece bu sefer deli gibi kalkmaya basladi. 1.5 yasina kadar sabredip sonra memeden ayirdim. Onun yuzunden sutumun kesildigi insan da gordugunde hic buyumemis falan diyordu. Allah indan bulsun el kadar bebenin hakkina girdi hala icim acir. Senin az da olsa hala geliyormus artar o. Sol gogsunu sag bol bol. İlk sag gogsunu ver yorulduktan sonra sola gecir karni sag ile doysun da Soldan da tekrar sut gelsin diye agzina almasi iyi olur. Onu sag hep elektrikli pompalar guzel sagiyor. Dolar tekrar insallah.
15 günlükken 3350ydi e almış o zaman1 ayda 600 gram
Sağdım buzluğa koydum ya mesela ya da dolaba. Avent 0 var bide 0+ ya da 1+ sanırım. Sıcaklığını vs nasıl ayarlıcammmmNasıl nasıl
Bakalım aşkım yine bana uğraşmak düştüBir bebeğin bir ayda 600 gramla 1 kg alması bekleniyor. Eğer 1 kg’ın üstünde alıyorsa bebek kilolu hatta denilebiliyor. 600 gramın aşağısında olmuşsa da hani yetmiyor denilebilir. 1:15 gün daha takip edin bence eğer baktın olmuyor mamaya başlarsın.birde şu var: bebek emiyor gözükse de her zaman emmiyor. Yutkunma sesini takip et. Emmesi yutkunma sesinden fazla olmayacak canım. Ayrıca sıkma canını her bebek kendi seçiyor nasıl beslenceğini belki gerçekten minyon bebek olacak.
Canisi su isit. Sutu biberona koy biberonu da icine isitmis oldugun suyu koydugun kaba koy benmari usulu yani. Sutu bilegine damlattiginda ilik olacak. Sonra biberonla ya da siringa ile verebilirsinSağdım buzluğa koydum ya mesela ya da dolaba. Avent 0 var bide 0+ ya da 1+ sanırım. Sıcaklığını vs nasıl ayarlıcammmm
Benim memelerde de tam dediğin gibi oldu, bi haftadır sol iyi gibiydi ama sağ bayağı azalmıştı, sağınca da çok az geliyodu, bebek de hızlı bırakıyodu. Dünden beri düzeldi tekrar, belli ki toparlıyo takılmamaya çalış, demesi kolay biliyorum ben de kendimi yedim ama takılınca daha beter stres oluyoruz. Makinen varsa ve sağabiliyosan sağmaya çalışsana biraz sık çalışsın o taraf.Ya başlarda çok iyiydi ama son zamanlarda memede uyumaya alıştı emiyor şak uyuyor bende doydu diye bırakıyordum. Sanırım son süt kısmını almamaya başladı. Bide son 1 haftadır moralim bozuktu sol memede süt yok desem yeri var sürekli slime gibi yumuş moddayı sabah kalkınca bile. O da etkiledi sanırım biraz. Sağ memeyi emiyodu solu emdiğinde yarım saat sonra uyanıyodu tekrar. Bende son süt alsın diye yine sol memeyi veriyordum meğer aç kalmış yavrum. Boy olarak 6 cm uzamış 47 cmdi 53 olmuş ama kilo olarak gol olmadışimdi emerken uyuduğunda dürtükleyip uyandırdım emmesinde problem yok yapışıyo ama biraz nazlı hanımefendi farklı hastaneye götürdük aşkım doğum yaptığım hastanedeki dr çok kötü çıktı hiçbir şeyi olmamasına rağmen kardiyolojiye götür tüm bebekleri yolluyoruz dedi götür dediği dr özel şehir dışından randevu aldığımızda geliyor vs. Hiç güven vermedi. Evdeki tartıda dün tartmıştım tam 3550 çıkmıştı. Evdeki tartıdan kontrol edicem baktım ilerlemiyor veririm mama. Biraz psikolojimi düzelteyim birazda takviyelerle destekleyeyim bakalım
Valla geçen sağayım dedim o kadar az çıktı ki inanamadımBenim memelerde de tam dediğin gibi oldu, bi haftadır sol iyi gibiydi ama sağ bayağı azalmıştı, sağınca da çok az geliyodu, bebek de hızlı bırakıyodu. Dünden beri düzeldi tekrar, belli ki toparlıyo takılmamaya çalış, demesi kolay biliyorum ben de kendimi yedim ama takılınca daha beter stres oluyoruz. Makinen varsa ve sağabiliyosan sağmaya çalışsana biraz sık çalışsın o taraf.
Sağdığın oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta 3 ay saklanıyomuş.Sağdım buzluğa koydum ya mesela ya da dolaba. Avent 0 var bide 0+ ya da 1+ sanırım. Sıcaklığını vs nasıl ayarlıcammmm
Sağma miktarınla emme arasında büyük fark var ya, önemli olan sürekli çalışmasıymış çıkana bakma hiç diyolar reddit’te falan da.Valla geçen sağayım dedim o kadar az çıktı ki inanamadım
Biberonu ayalarsın o kolay.Sağdım buzluğa koydum ya mesela ya da dolaba. Avent 0 var bide 0+ ya da 1+ sanırım. Sıcaklığını vs nasıl ayarlıcammmm
Anladım canım bende direk bunu kullanayım ekstra d vitamini vermiyim bidaha.Canım probiyotik yeni doğan bebeklerin bağırsak florasını geliştirmek için yani normal dünyaya alıştırmak için önemli. D vitamini zaten doğar doğmaz veriliyor. Ben mesela 1-2 akşam gaz problemi çekmiştim doktor bana bunu önermişti ben dedim hani zaten hocam bunu kullanıyoruz dedi ki bu damla’ya da alışması bebeğin 10-15 gün sürermiş
Ben kullanmıyorum canım. Ama kullanan var diyebiliyorum doktoruna sor bence biAnladım canım bende direk bunu kullanayım ekstra d vitamini vermiyim bidaha.
Peki bunu kullanırken gaz damlasıda kullanıyormusun ben vermezsem sıkıntı yaşar cünkü
Canisi su isit. Sutu biberona koy biberonu da icine isitmis oldugun suyu koydugun kaba koy benmari usulu yani. Sutu bilegine damlattiginda ilik olacak. Sonra biberonla ya da siringa ile verebilirsin
Sağdığın oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta 3 ay saklanıyomuş.
Bebeğe vereceğin zamana buzluktakini buzdolabına indirip çözdürüyosun.
Buzdolabındakini biberona alıp sıcak suya oturtarak benmari usulü ısıtıp veriyosun.
Benimki aventin 0 1 2 3ünü beceremedi. 4 ve 5le içiyor ona da anca gücü yetiyor enteresan. Ama memeyi sağmışsam üzerine emzirmeye tutturabilmişsem yine yutkunuyo memeyi çekebiliyo yani enteresan şekilde. 0 ve 1 i denedim ben bile çekemedim aslında neyse denemek lazım
Sağma miktarınla emme arasında büyük fark var ya, önemli olan sürekli çalışmasıymış çıkana bakma hiç diyolar reddit’te falan da.
Teşekkürler aşkımlarrr seviyom siziBiberonu ayalarsın o kolay.
Isıtmayıda buzluktan cıkanı dışarda erimeye bırakıp sıcak suyun içine koy benmari usulü ısıtıcaksın.
Sağdığınıda benmari usulü ısıt sıcaklığını da ayarlarsın canım orta olucak ne kaynar ne soğuk
Aşkım bizim yeni dr günde 2ye düşürdü damlayı. Gaz damlasıda sancı yapar agresif ilerlemeye gerek yok gaz için hemen dedi haberin olsunnAnladım canım bende direk bunu kullanayım ekstra d vitamini vermiyim bidaha.
Peki bunu kullanırken gaz damlasıda kullanıyormusun ben vermezsem sıkıntı yaşar cünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?