2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Ayy evet bende olsam utanırdım valla bu halde bile durmamış derler diye ama Allah nasip etti mi ediyor işte anlatamayız kimselere.
Hahahahah benim ilki dikişti. Bunu yakma yapmışlar sonlarda aynen yanık kokusu geldi baya da ben onu şey yapamadım nerem nereme yapışmış diye düşünmekten

Canım probiyotik yeni doğan bebeklerin bağırsak florasını geliştirmek için yani normal dünyaya alıştırmak için önemli. D vitamini zaten doğar doğmaz veriliyor. Ben mesela 1-2 akşam gaz problemi çekmiştim doktor bana bunu önermişti ben dedim hani zaten hocam bunu kullanıyoruz dedi ki bu damla’ya da alışması bebeğin 10-15 gün sürermiş

Bir bebeğin bir ayda 600 gramla 1 kg alması bekleniyor. Eğer 1 kg’ın üstünde alıyorsa bebek kilolu hatta denilebiliyor. 600 gramın aşağısında olmuşsa da hani yetmiyor denilebilir. 1:15 gün daha takip edin bence eğer baktın olmuyor mamaya başlarsın.birde şu var: bebek emiyor gözükse de her zaman emmiyor. Yutkunma sesini takip et. Emmesi yutkunma sesinden fazla olmayacak canım. Ayrıca sıkma canını her bebek kendi seçiyor nasıl beslenceğini belki gerçekten minyon bebek olacak.

Bizimki çişten çok kaka yapıyor normal mi acaba. Günde dört ya da beş kez kakalı bez alıyorum ama cıs yok çünkü çiş şeridi renk değiştirmemiş oluyor oradan biliyorum sizinkiler kaç bez çıkarıyolar

Geceleri oyle bizim de gece emmiyor cok az emiyor zorla 3 dakika 6 dakika falan. 3 dakika cok cekiyor. Sonra birakiyor almiyor gazini aliyorum, altini aliyorum sonra bir 3-4 dakika daha ama aksam ve oglen 3-4 saat gaz emme dongusu o zaman deli gibi cis yapiyor. Bir de terlerse azicik bile hic cis yapmiyor onu da farkettim.

İnşallah aşkım amin çok teşekkür ederim

Bakalım aşkım yine bana uğraşmak düştü

Sağdım buzluğa koydum ya mesela ya da dolaba. Avent 0 var bide 0+ ya da 1+ sanırım. Sıcaklığını vs nasıl ayarlıcammmm
Canisi su isit. Sutu biberona koy biberonu da icine isitmis oldugun suyu koydugun kaba koy benmari usulu yani. Sutu bilegine damlattiginda ilik olacak. Sonra biberonla ya da siringa ile verebilirsin

Benim memelerde de tam dediğin gibi oldu, bi haftadır sol iyi gibiydi ama sağ bayağı azalmıştı, sağınca da çok az geliyodu, bebek de hızlı bırakıyodu. Dünden beri düzeldi tekrar, belli ki toparlıyo takılmamaya çalış, demesi kolay biliyorum ben de kendimi yedim ama takılınca daha beter stres oluyoruz. Makinen varsa ve sağabiliyosan sağmaya çalışsana biraz sık çalışsın o taraf.

Valla geçen sağayım dedim o kadar az çıktı ki inanamadım

Sağdım buzluğa koydum ya mesela ya da dolaba. Avent 0 var bide 0+ ya da 1+ sanırım. Sıcaklığını vs nasıl ayarlıcammmm
Sağdığın oda sıcaklığında 3 saat, buzdolabında 3 gün, buzlukta 3 ay saklanıyomuş.
Bebeğe vereceğin zamana buzluktakini buzdolabına indirip çözdürüyosun.
Buzdolabındakini biberona alıp sıcak suya oturtarak benmari usulü ısıtıp veriyosun.

Benimki aventin 0 1 2 3ünü beceremedi. 4 ve 5le içiyor ona da anca gücü yetiyor enteresan. Ama memeyi sağmışsam üzerine emzirmeye tutturabilmişsem yine yutkunuyo memeyi çekebiliyo yani enteresan şekilde. 0 ve 1 i denedim ben bile çekemedim aslında neyse denemek lazım

Biberonu ayalarsın o kolay.
Isıtmayıda buzluktan cıkanı dışarda erimeye bırakıp sıcak suyun içine koy benmari usulü ısıtıcaksın.
Sağdığınıda benmari usulü ısıt sıcaklığını da ayarlarsın canım orta olucak ne kaynar ne soğuk

Anladım canım bende direk bunu kullanayım ekstra d vitamini vermiyim bidaha.
Peki bunu kullanırken gaz damlasıda kullanıyormusun ben vermezsem sıkıntı yaşar cünkü

Canisi su isit. Sutu biberona koy biberonu da icine isitmis oldugun suyu koydugun kaba koy benmari usulu yani. Sutu bilegine damlattiginda ilik olacak. Sonra biberonla ya da siringa ile verebilirsin

Sağma miktarınla emme arasında büyük fark var ya, önemli olan sürekli çalışmasıymış çıkana bakma hiç diyolar reddit’te falan da.

Teşekkürler aşkımlarrr seviyom sizi

Anladım canım bende direk bunu kullanayım ekstra d vitamini vermiyim bidaha.
Peki bunu kullanırken gaz damlasıda kullanıyormusun ben vermezsem sıkıntı yaşar cünkü
Aşkım bizim yeni dr günde 2ye düşürdü damlayı. Gaz damlasıda sancı yapar agresif ilerlemeye gerek yok gaz için hemen dedi haberin olsunn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…