Bi kaç kez denedim onu da sevmedi düz yatakta yatması gerekiyor ama bi türlü alışamadı maalesef beşigineKundak yapıyo musun? Bacakların serbest olduğu kundak bizde çok işe yarıyo yatırırken
sarılık en son gözlerden terk eder vücudu. Endişe etme ama yine de gözlemle. Aşırı uykulu uyanamama halsizlik olursa uyandır sık sık emzir. 15 günü geçince tehlike azalıyor. Geçmezse de uzamış sarılık diyorlar. Gözlemle bakalım , kan uyuşmazlığınız var mıydıKızlar bir de benim oğluş da sarılık vardı hafif orta düzeyde. 4. Gün değeri 9 du. Mama ver dedi doktor , bir hafta hem mama hem anne sütü verdim. Sonra kontrole gittik doktor kan tahliline gerek yok gerilemiş dedi doktor.
Ondan sonra biz de mamayı kestik. Anne sütü ile devam ediyoruz. Ama gözlerinde 16. Günde olmamıza rağmen hala hafif sarılık var tam geçmedi. Önceki kadar fazla değil ama tam da geçmedi. Ne zaman geçer fikriniz var mı? Başka bi doktora götürüp tekrar değer mi baktırsam , mamayı kestiğimiz için aklıma takılıyor sürekli
Yok yok ikimizin de kan grubu aynı hatta. Bebişin de bizimle aynı.sarılık en son gözlerden terk eder vücudu. Endişe etme ama yine de gözlemle. Aşırı uykulu uyanamama halsizlik olursa uyandır sık sık emzir. 15 günü geçince tehlike azalıyor. Geçmezse de uzamış sarılık diyorlar. Gözlemle bakalım , kan uyuşmazlığınız var mıydı
1 aylık oldu mu? Bazı dönemler atak haftalarıymış, 5. Hafta mesela. O dönemlerde olabilir mi
Oldu 40 günlük bugün. Sorun uykuya geçememesi ya anladım ben. Bana Yapışık şekilde uyuyabildiği kadar uyusun bakalım1 aylık oldu mu? Bazı dönemler atak haftalarıymış, 5. Hafta mesela. O dönemlerde olabilir mi
Yok yok ikimizin de kan grubu aynı hatta. Bebişin de bizimle aynı.
Başta sezaryen oldum, sütüm geldi ama azar azar geldi. O ilk günler tam beslenemedi sanırım yavrum. Sonra arttı sütüm. İnş uzamış sarılık olmaz, tek içimi rahatlatan sanırım değer düşük olunca vücuda ya da beyne zarar vermiyormuş. Gözlerden de tam geçse içim rahat edicek. Gündüz uyanıyor , önceye göre uyanması daha iyi ama geceleri bazen çok zor oluyor uyandırması. Biraz moral bozucu :/
İlk 3 ay bunlar normalmiş :) sonra daha iyi bi rutin oturtursun emin ol, işe ne zaman başlıyorsun pekiOldu 40 günlük bugün. Sorun uykuya geçememesi ya anladım ben. Bana Yapışık şekilde uyuyabildiği kadar uyusun bakalım
Merak ediyorum , sarılık olmasaydı daha mı çabuk uyanırdı? Yani sarılık olmayan bebekler hemen uyanıyor mu ilk 20 günDeğer düştüyse tamam gözlerden de çıkar gider. 1 aydan sonra gece uykuları uzayacak. Ama ilk ay 3 saati geçirme ayaklarını burnunu uyar, yüzünü ıslak pamukla silebilirsin uyandırmak için
Bana kalsa başlamam da rapor almaya çalışacağım. 2 aylık bebeyi kime bırakayım anne kv yok. Alamazsam mecbur ekim başı gibiİlk 3 ay bunlar normalmiş :) sonra daha iyi bi rutin oturtursun emin ol, işe ne zaman başlıyorsun peki
Hadi hayırlı uğurlu olsun canım senin ve bebişinin 40ıBiz 40ı erken çıkardık ama bugün resmi olarak 40. Gün. Kocanın gözü dönmüş bi yandan pusuda bekliyor benim çişimi yapmaya mecalim yok. İşten geldiğinde yardımcı da oluyor ama bi sıkıntı çöktü üstüme. Ne zaman normale dönücez? Bebeyi arka koltuğa atıp çıkmalı günler, sosyalleşme etabı ne zaman? Bebeyi ayağımda salladım gözünü kapadım mendille. Uyudu gibi. Rekor 13dk bugün hadi bakalım. Hiç iyi değilim
Biraz etkiliyormuş sarılık ama değer 12 lere kadar normal her yenidoğanda olan şeyler. Ben de sarılık olmasın diye saat başı mama sağılmış süt dayadım biberonla. 10değerini geçmedi ama biberona alıştı meme reddi varMerak ediyorum , sarılık olmasaydı daha mı çabuk uyanırdı? Yani sarılık olmayan bebekler hemen uyanıyor mu ilk 20 gün
Anlıyosun beni biliyorum diyorum konuşuyorum benimki de bakıyor yüzüme. Birkaç kez güldü ama. İnş bilinçli sosyal gilümsemedirHadi hayırlı uğurlu olsun canım senin ve bebişinin 40ı
Dediğin gibi eşler gözümüzün içine bakıyor onlar da çok yoruluyor işe gidiyorlar uykusuz kalıyorlar ama %90bizde oldukları için bu bebeler bitik durumda oluyoruz. Elbet geçecek herkesi ki nasıl büyüdüyse bizimkiler de büyüyecek az daha sabır bacım(dedi kendine hayrı olmayan yulaff )
bebe bana bakıyor ben bebeyeuyumak zorunda değilsin dedim ağzında emzik bakınıyor
Kız bebe pişik olursa diye aldığım sudoyu kendime sürecektim az daha devam etseBana da 40’ın bitince gel dedi ama ben gitmeyeceğim eğer ki kanamam durursahala leke şeklinde bir gün geliyor bir gün gelmiyor bir gün bitiyor bir gün leke tekrar başlıyor
Yılmayacağız deneyeceğizYani en azından denerim
Ay bizimki de gülüyor 1 haftadır bi tarafımdan uydurmuyorum ama anneme sorsan bebekler gülümser melekler güldürüyordur diyorAnlıyosun beni biliyorum diyorum konuşuyorum benimki de bakıyor yüzüme. Birkaç kez güldü ama. İnş bilinçli sosyal gilümsemedir
Oyyyy fiyatlara baaaak. Benim işyerim tamamlayıcı sağlık sigortası yapıyor benim ondan var o zaman ben onun yenileme süresini bekleyip onlarla yaptırayımbenle birlikte 44tü. Sadece bebeğe yaparsan 55 -60 bandındaydı. Kendimle yaptırıcam sanırım. Benimki 16 sadece.
Yalnız ileride bebeğe ayrı yapacak olursan, ayırmak için çok fiyat çıkarıyolarmış.
Bebekle birlikte her yıl yenilemek mantıklı sanki. Araştırıyorum daha. Benim şuanki mevcut allianz. Başka firmaları bilmiyorum
Rapor gibi bişey yğklüyolar sisteme canım bizim yapabileceğimiz bişey değil, doğum yaptığın hastane yapıyor onu. Ben calışmadığım için eşim başvuru yapmıştı süreç ne durumda diye 170 i aramıştık. Yetkili kişi söyledi eksik evrak var Rapor gibi siz doğum yaptığınız hastaneyi arayn emzirme ödeneği alamıyorum eksik evrak var deyin onlar anlar demişti. Harbiden medicanayı aradım doğum katına bağladılar onlara da durumu anlattım hallettiler.Cocuk bolumunde kayittaki kizlara soylemis onlar bilgisayardan girip tamam iki hafta sonra cekebilirsiniz demisler. Ama bence bizim de yapabilecegimiz bir seydir ya. E devlette sahis odemelerinde emzirme odenegi cikiyor ama benim sigortam yok basvurma kismi cikmadi. Sigortasi olmayanlarin esine yatiyormus bir de esimden bakicam
Özel sektörde ücretsiz izin varmış 6 ay. Ben onun için bastırıcam. Asla gönlüm razı gelmez bu kadar küçük bebeyi bırakmaya. Kredi+kredi kartımda kol gibi valla napcaz bilmemBana kalsa başlamam da rapor almaya çalışacağım. 2 aylık bebeyi kime bırakayım anne kv yok. Alamazsam mecbur ekim başı gibi
Ona ilave yaptırabilirsiniz aşkım. Bende Anadolu var tamamlayıcı ve doğum sözleşme tatihi nisanda bitecek. Nisana kadar bebeği de eklektik. Onun ki 20 bin. Benim doğum dahil için 47 48 bin bandındaydı. Kendiminkini ödedim bebişinkini ödüyorum doğar doğmaz yaptırdık.Oyyyy fiyatlara baaaak. Benim işyerim tamamlayıcı sağlık sigortası yapıyor benim ondan var o zaman ben onun yenileme süresini bekleyip onlarla yaptırayım
E devlet üzerinden emzirme ödeneği yazınca cıkıyor sanırım. Detaylı bilgi için 170 i arayabilirsin onlar yardımcı oluyorlar. Çalışıyorsan kendin başvurabilirsin yani sigortalı isen. Değilsen eşin başvuru yapıyor. E devlette tanımlı iban varsa ona yatıyor. Yoksa PTT ye yatıyorNereden başvurdunuz arkadaşlar ? Ben bulamadım galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?