Dogru demissinAşkım hiçbir bilgim yok ama hematom olmuş olabilir astımın varsa öksürükten falan. Ciddi bişi çıkmaz inşallah ya hematomdur bence. Yine haber et bizede
Bende de var ikisinden de ama ebe bunlar yaralara iyi gelmiyor sadece nemlendiriyor diyince pek kullanmadım. Bir şans vereyim bari. Bir kere sürdüğümde benim bebek emmedi, yıkadım öyle emdi ama belki o seferlik olabilir. Tekrar denemek lazım.Lansinoh yıkamak gerekmiyo aşkım. Ben hem tüpte olanı hemde balm gibi olanı aldım yanımda geziyorum. Balm gibi olanı daha sevdim diğeri elimde yapışık bi his bırakıyordu, bide tüpte olan minik diğeri daha büyük fiyat olarak daha uygun geldi. Küçük olanı dış dünya çantasına koydum evde kaseyle geziyorum
Tadını bi garipsiyolar baştaBende de var ikisinden de ama ebe bunlar yaralara iyi gelmiyor sadece nemlendiriyor diyince pek kullanmadım. Bir şans vereyim bari. Bir kere sürdüğümde benim bebek emmedi, yıkadım öyle emdi ama belki o seferlik olabilir. Tekrar denemek lazım.
Ya bira cok sut yapiyormus malt icecegi iciyor ya kadinlar ondan oyleler diye yazmis biri mantikli geldiMahalleye sütlaç yapsa yeter bir sürahi sağıyor sanki new jersey karı
Ben emmediyse max 90
Kuzu tek gogsu iyice sag otekini iki sefer ver. Bitmez merak etme.Ya ben hala sağmayı anlamadım sjsjjsjsjsjs çok dolduysa emzirmeden önce azcık sağıyorum tazyikli olmasın diye. Emzirdikten sonra mememde bişi kalmaz yine isterse diye sağamıyorum korkudanmakinayı aldım makina bana bakıyo ben makinaya sjsjjsjs
Benmki az emiyor ya 3 saatte bir emiyoruz( bazen daha erken ne zaman isterse) ortalama on dakika emiyor totaldeSelamlar nasılsınız, bebişleriniz nasılEylül annelerinden geliyorum:) Bebişlerinizi ne kadar sürede bir emziriyorsunuz bir de kaç dk emiyor?
Benim ilk kizimda benzer bir sey oldu. Merdiven inip ciktim 7 kati 4 kere indim ciktim ertesi gun baslamistiKızlar bugün artık 40 hafta doldu kontrolüm vardı bebekte şu an sıkıntımız yok çok şükür ama Doktorum sezeryan yapalım mı dedi ben biraz daha beklemek istiyorum. Olabilecek riskleri filan söyledi o da kendince haklı ama ben normal denemek istiyorum. Ancak ne sancım ne açılmam ne de bebeğin başı tam oturmuş durumda cumartesi doğum doktorum tekrar görecek ben her gün Nst ye giricem yine takipli olacak. Biraz da stres oldum bekliyorum diye bebeğe bir şey olur mu diye. Bu 3-4 günde neler yapabilirim sizce benim gibi durum yaşayanlar varsa tavsiye istiyorum. Yürüyüş hareket sıcak duş vs ne olursa. Doğumu başlatabilmek için
Ben lansinoh eller serbest aldim cok begendimSağayım diyorum bakıyorum memikto boş gibi kalıyorum öyle sjsj tek memik emiyo hadi diyorum sağayım hazırlık esnasında uyanıyo sjsjsj hissediyo mudur nedir sjsjjs pompa olarak ne kullanıyorsunnn
Ay o emzirme danismanlati beni mahvetti 15-20 dakika benim bebe dogdu dogali hic emmemistir. Bazi geceler toplamda 30 dakika emdigi oluyordu. 2 saatte bir kaldirdigimda uyuyor 45 dakika uyandiramadigimi bilirim. Surekli yetersiz hissettim cocugun doydugunu dusunsem de. Yogun bakim doktoru kizim 2 saatte o cocuk kalkmaz da emmez de 3-3.5 saate kadar birak dedi 10 dakkaya ciktik. Sorsam yetmez diyecekler cocuk ilk ayinda 1.3-1.4 kilo almis gorunuyor evdeki tartiya goreYa bu bende de oluyor çok ilginç. Göğüslerimiz bebelerimizin rutinini bizden iyi biliyor
Bana emzirme danışmanı 2-4 saatte bir emzir demişti, gece de bir kereye mahsus 5 saat ara verebilirsin dedi. Gittiğim iki pediatrist ise gündüz en fazla 4 saatte bir emzir, gece ile günde bir kereye mahsus 6 saat ara verebilirsin dedi. Hepsi bir göğüste 15-20dk, diğer göğüste 15-20dk aktif olarak emsin dedi. İlk doğduğunda sürekli uyuyakaldığı için çok zordu. Uyandırmak bile 1 saat sürüyordu geceleri hiç satılığı olmamasına rağmen. Şimdi kalmadı o pek neyseki. Bir tek dün 5. hafta atağından dolayı gündüz sabah 9.30tan gece yarısına kadar hiç uyumayınca gece de uyanamadı. Uykusunda emzirebildiğim kadar emzirdim ama bu sefer de benim göğüsler ağrıdı. Gece kalkıp pompayı sterilize edip sağamadım da valla.
Yaa kaucuk emzigi aldi. Ama simdi de sapsik ac olsa da cekiyor anlamiyor sut gelmediginiBir ben mi emzik tutturamadim, maşallah diyim sizeen son evdeki emzikleri kediye vercem sussun diye
Ben kullaniyodum kusum kaliplari buyuk normalde 85b giyiyordum 85b buyuk geldi. Once 90 mi 95 mi ne almistim kafam sigardi onlara. Kaliplar farkli 85b olur benceKızlar hm emzirme sütyeni kullanan vardı hatırlıyorum beden ben 95b alıyordum azıcık serbest olsun sıkmasın diye de e orda beden yok sjdjdkks kalıplar nasıl 85b alsam sığar mıyım
Bende de öyle.. tam sagacagim emerse kalmaz diyorum zaten anca süt cikiyor..birini 1 saatte zor emiyor daha minnak benimki ancak 3kg oldu..Ya ben hala sağmayı anlamadım sjsjjsjsjsjs çok dolduysa emzirmeden önce azcık sağıyorum tazyikli olmasın diye. Emzirdikten sonra mememde bişi kalmaz yine isterse diye sağamıyorum korkudanmakinayı aldım makina bana bakıyo ben makinaya sjsjjsj
Sey laktozsuz da mi icmiyek? Gaz olmasin diye yogurt fln da bıraktım,laktozsuz süt, keçi peyniru fln yiyordum.. Ta ki dayanamayip 2 lokma lahanayla, baharatli koftemsiyi mideye indirene kadar..bebem 2 gundur gazliAy aşkım ben dr sordum. Kendi diyetine dikkat et direkt süt içme, süt ürünü kısıtlı tüket, abur cubur çay kahve çok fazla tüketme dedi
MasaAllah birileri seyahat etmis bileCanım benimde öyle çoraplar hep büyük ayaklarından çıkıyor böyle yukarı çekmezsem. Lcw 1-3 aylıklar cuk oluyor çok güzel şeyler aldım yıkanmayı bekliyor4 kiloyu geçtik şükür
Kauçuk da emzik koleksiyonumuzda bulunmaktaYa bira cok sut yapiyormus malt icecegi iciyor ya kadinlar ondan oyleler diye yazmis biri mantikli geldi
Kuzu tek gogsu iyice sag otekini iki sefer ver. Bitmez merak etme.
Benmki az emiyor ya 3 saatte bir emiyoruz( bazen daha erken ne zaman isterse) ortalama on dakika emiyor totaldeama cisli bezi kilo alimi iyi yetiyor demek ki
Benim ilk kizimda benzer bir sey oldu. Merdiven inip ciktim 7 kati 4 kere indim ciktim ertesi gun baslamisti
Ben lansinoh eller serbest aldim cok begendim
Ay o emzirme danismanlati beni mahvetti 15-20 dakika benim bebe dogdu dogali hic emmemistir. Bazi geceler toplamda 30 dakika emdigi oluyordu. 2 saatte bir kaldirdigimda uyuyor 45 dakika uyandiramadigimi bilirim. Surekli yetersiz hissettim cocugun doydugunu dusunsem de. Yogun bakim doktoru kizim 2 saatte o cocuk kalkmaz da emmez de 3-3.5 saate kadar birak dedi 10 dakkaya ciktik. Sorsam yetmez diyecekler cocuk ilk ayinda 1.3-1.4 kilo almis gorunuyor evdeki tartiya goreilk kizimda kendi icgudulerimi dinlemistim keske bunda da dinleseydim sinir oldum
Yaa kaucuk emzigi aldi. Ama simdi de sapsik ac olsa da cekiyor anlamiyor sut gelmediginiben gaz durumunda ve disarida vermek istiyorum sadece
Ben kullaniyodum kusum kaliplari buyuk normalde 85b giyiyordum 85b buyuk geldi. Once 90 mi 95 mi ne almistim kafam sigardi onlara. Kaliplar farkli 85b olur bence
Bacim iyi mi yaptim bilmem demin gazi var diye emzik verdim on bes dakka uyumayip emince dedim heralde ac memeyi verdim emzik gibi cekti sut gelince birakti. Cekti sut gelince birakti. On kere yapti bunu. Sinir olduBir ben mi emzik tutturamadim, maşallah diyim sizeen son evdeki emzikleri kediye vercem sussun diye
Kaucuk denedin mi? Ay iyi mi yaptim bilmem demin emzik istedigi icin agladi sadece bir kere tutturduk sok oldum. Su an cok pisman hissediyorumYok yok tek değilsin bende pek tutturabildim sayılmam bazen öğürüyo bazen ben elimle tutuyorum tükürmesin diye. Çok sinirli olduğunda emiyo sanırım küfretmek istemediği için
Ya benimki de bugun kesik kusuyor. Eskiden usutmus derlerdi ama sanmiyorum yaBide ben
Bu durumdan cok üzgünüm hergün deniyorum dün denedim denememle bir kalıp peynir kustu
Ay valla hic fazla tepki vermedim o veriyor hatta. Kizdigim seyde de o kadar hakliydim kiAyrıca lohusa olarak da fazla tepki verebiliriz ki tüm bunları yaşayan biziz. Bir sonrakini onlar doğuraun da sukunetle kalsınlar görelim
Valla benim iki haftadir sari erken bitecek dedim arada bir iki damla kirmizi geliyor bitmeyecek gibi hicAyy kanama derken nasıl geliyodu rengi 2 hafta olacak benim kanama kırmızılı pembeli hiç yok sarı akıntı var 2 haftadır benim lohusalık bunun da geçmesini beklersem devam mı daha yani gün olarak daha 1 hafta var da
Ya benim bayadir sari geliyor bitmiyorBenimde 1 haftadır sarı akıntı geliyor enfeksiyon kaptım sanmıştım. Yarın lohusalık benimde bitiyorrr
Ahahahahhaha benim kizin da detaylida ve sonrakilerde eller hep kafasinin altinda yanaklardaydi hala uyurken hep oyleKızlar tövbe est bizim bebe nah yapıyo bildiğin. Detaylıda da gördüm sanki de konduramadım. Bu ne hal bu ne kepazelik. İnanamıyorum. Sürekli el böyle
Rize’ye ajet ile uçtuk biz. Bebek bileti alıyorsanız bebeğiniz kucağınıza bağlanıyor. 2-3 aylık bebekle yolculuk kolay oluyormuş. Uzun kol giydirilmeli emzirme önlüğü olmalı kesin. Hep uyuyor. Bebek arabasını uçağa binerken merdivenlere kadar götürebiliyorsun. Kabin boysa bile yanınıza aldırmıyorlar. Bazı uçaklar boş ise kabin memuru içeri alabiliyorsunuz diyormuş. Eğer bebek bilet yerine çocuk bilet alıyorsanız koltuğa bağlanabiliyormuş puset. Uçak içi yatak nasıl isteniyor bilmiyorum ama ben yurtdışı uçuşlarında var görmüştüm Türkiye’de belki Türk havayollarında vardır. Arayıp öğrenmen daha sağlıklı olur. Benim pusetim zarar görmedi bilmiyorum açıkçası kılıf gerekli miBende de öyle.. tam sagacagim emerse kalmaz diyorum zaten anca süt cikiyor..birini 1 saatte zor emiyor daha minnak benimki ancak 3kg oldu..
Power pumping, kume beslenme hakgetire..
Sagip dolaba atan analarnasi yapiorsunuz?Ben sagsam sonraki seans memitolar bos,onu iciriyorum mecbur
Sey laktozsuz da mi icmiyek? Gaz olmasin diye yogurt fln da bıraktım,laktozsuz süt, keçi peyniru fln yiyordum.. Ta ki dayanamayip 2 lokma lahanayla, baharatli koftemsiyi mideye indirene kadar..bebem 2 gundur gazliananin gazi bebege gecmez diyen dr.u takipten çıkıyorum
MasaAllah birileri seyahat etmis bileevet yolculuk hileleri, tavsiyeleriniz nelerdir efenim ? Bebek arabasini kesin kabinden once aliyorlar mi? Kabin boysa yanimiza alabiliyor muyuz. Ona gore taşıma kilifi alsak mi? ucak ici,koltuk secerken vs su bebek yatagini vermeleri icin uzun bacakli yerden mi koltuk secmeli..
Vs vs
Ben pek yediklerimizin gaz yapacağına inanmıyorum. Mesela karalahana yedim ben çok gaz yapması lazım bebeğe ana yapmadı. Yani ne bileyim peynirde yiyorum süt de içiyorum benBende de öyle.. tam sagacagim emerse kalmaz diyorum zaten anca süt cikiyor..birini 1 saatte zor emiyor daha minnak benimki ancak 3kg oldu..
Power pumping, kume beslenme hakgetire..
Sagip dolaba atan analarnasi yapiorsunuz?Ben sagsam sonraki seans memitolar bos,onu iciriyorum mecbur
Sey laktozsuz da mi icmiyek? Gaz olmasin diye yogurt fln da bıraktım,laktozsuz süt, keçi peyniru fln yiyordum.. Ta ki dayanamayip 2 lokma lahanayla, baharatli koftemsiyi mideye indirene kadar..bebem 2 gundur gazliananin gazi bebege gecmez diyen dr.u takipten çıkıyorum
MasaAllah birileri seyahat etmis bileevet yolculuk hileleri, tavsiyeleriniz nelerdir efenim ? Bebek arabasini kesin kabinden once aliyorlar mi? Kabin boysa yanimiza alabiliyor muyuz. Ona gore taşıma kilifi alsak mi? ucak ici,koltuk secerken vs su bebek yatagini vermeleri icin uzun bacakli yerden mi koltuk secmeli..
Vs vs
Allah allah eee fikfifk var mı pekiAşkım loşi kırmızı pembe beyaz diye gider genelde. Ben pembelikte bittikten sonra bitti saydımmmm
Hadi gelmiş geçmiş olsun diyelim o zaman40 günü bekledim ben lohusalık bitmesi için yani 40 gün cıkınca biter derler kanama bitsede lohusasın
Benimkinin rengi bi gün pembe bi gün kırmızı bi gün kahve geldi sarıya döndü sonra tekrar kırmızı oldu 40 günü geçene kadar.
Yok canım yanında kızarıklık kaşıntı yanma yoksa tek başına renk anlam ifade etmez. Bende bu sandıklarım yok. Günlük pede geçtim 2 haftadır günlük perde sarı ama peçeteye silerken daha açık sarı hatta bazen beyaz akıntıBenimde 1 haftadır sarı akıntı geliyor enfeksiyon kaptım sanmıştım. Yarın lohusalık benimde bitiyorrr
Yok benşm hiç kırmızıya pembeye dönmedi her tuvalette aralıksız bakıyorum hatta bol su içmeye çalıştığım için bol çıkıyorum wc ye bakıyorum yani. 2 haftadır günlük pedde sarı bazen peçeteye silinen de yumurtlama akıntısı gibi yoğun şeffaf beyaz öyle diyim direkt süt beyazı sa değil. Ama aktığını hissediyorum özellikle bacağım açık uzatarak oturduğumdaBacim iyi mi yaptim bilmem demin gazi var diye emzik verdim on bes dakka uyumayip emince dedim heralde ac memeyi verdim emzik gibi cekti sut gelince birakti. Cekti sut gelince birakti. On kere yapti bunu. Sinir oldukiiiz vermesem mii napsam. Bibs ve frigg tuttu ucu benziyor ikisinin de.
Kaucuk denedin mi? Ay iyi mi yaptim bilmem demin emzik istedigi icin agladi sadece bir kere tutturduk sok oldum. Su an cok pisman hissediyorumuyurken hep vericem mi bunu aksamlari kriz aninda veririm diyordum
Ya benimki de bugun kesik kusuyor. Eskiden usutmus derlerdi ama sanmiyorum ya
Ay valla hic fazla tepki vermedim o veriyor hatta. Kizdigim seyde de o kadar hakliydim ki
Valla benim iki haftadir sari erken bitecek dedim arada bir iki damla kirmizi geliyor bitmeyecek gibi hic
Ya benim bayadir sari geliyor bitmiyor
Ahahahahhaha benim kizin da detaylida ve sonrakilerde eller hep kafasinin altinda yanaklardaydi hala uyurken hep oyle
Tesekkur ederimRize’ye ajet ile uçtuk biz. Bebek bileti alıyorsanız bebeğiniz kucağınıza bağlanıyor. 2-3 aylık bebekle yolculuk kolay oluyormuş. Uzun kol giydirilmeli emzirme önlüğü olmalı kesin. Hep uyuyor. Bebek arabasını uçağa binerken merdivenlere kadar götürebiliyorsun. Kabin boysa bile yanınıza aldırmıyorlar. Bazı uçaklar boş ise kabin memuru içeri alabiliyorsunuz diyormuş. Eğer bebek bilet yerine çocuk bilet alıyorsanız koltuğa bağlanabiliyormuş puset. Uçak içi yatak nasıl isteniyor bilmiyorum ama ben yurtdışı uçuşlarında var görmüştüm Türkiye’de belki Türk havayollarında vardır. Arayıp öğrenmen daha sağlıklı olur. Benim pusetim zarar görmedi bilmiyorum açıkçası kılıf gerekli mi
Kiz gozune bez ortturduyse.mukemmel. bizimki elinden gelse bez takmayacakBebem uykuya geçerken gözünü kapatmayı bilmiyo yavUyuyamadı diye ık bık yaparken, ince bezle gözünü örttüm, ellerini göğsünde birleştirdim uyudu. Bakalım kaç dk uyucak
İki haftadir gunluk pedde sari ama bazen pecete ile baktigimda bir damla iki damla kirmizilik da oluyor net belli sekilde. Sanirim uzayacak benim. Hea o yumurtamsi beyaz hic gelmedi onu gorsem bitti sayarim heralde adette de o gelince bitiyorYok benşm hiç kırmızıya pembeye dönmedi her tuvalette aralıksız bakıyorum hatta bol su içmeye çalıştığım için bol çıkıyorum wc ye bakıyorum yani. 2 haftadır günlük pedde sarı bazen peçeteye silinen de yumurtlama akıntısı gibi yoğun şeffaf beyaz öyle diyim direkt süt beyazı sa değil. Ama aktığını hissediyorum özellikle bacağım açık uzatarak oturduğumda
Ben inanimdimBen pek yediklerimizin gaz yapacağına inanmıyorum. Mesela karalahana yedim ben çok gaz yapması lazım bebeğe ana yapmadı. Yani ne bileyim peynirde yiyorum süt de içiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?