• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    206
O şu anda büyüdükleri için yaptıkları bir şey canım benimki de yapıyor bu aylarda başlarmış☺️ bizim de ilk emziğimiz oydu tutmadı biliyosun😂
Ya ama büyüdüğü için uyumuyo 🥲🥲🥲 bi şapırtı sesi geliyo bi bakıyorum elini emiyo, elini çeksem üst dudağını emiyo 🥲🥲 hava yutuyo sanırım o sırada sonrasında gaz sancısı 🥲🥲
bende dün bununla ilgili bi post okumuştum ağızlarını keşfediyorlarmış 😍
Ağzını yücem ama 🥲

Biz ya cok tazyikli geliyor benimki sorun etmiyor ama bogazina cok kaciyor surekli nefessiz kaliyor bazen oksurmesi kesilse de 2-3 sn kaliyor sonra ciglik cigliga agliyor. Nefessiz kalinca beyne bir sorun olacak diye aklim cikiyor. Her seferinde de anlamiyorum tazyikli mi cunku ust kismi yumusak alt kisim sertlesiyor benim goguslerde. Ben elektrikli pompa ile cozdum sagma isini elle ya da manuelle gogus ucum aciyor

Sab simplex duzenli kullaninca bizde cok ise yaradi ya. Gazi bitirmiyor da parcalara boluyormus daha kolay cikariyormus hakikaten oyle oldu

Yaaa ay ben de kalsiyum ve magnezyum sorucam kemiklerim sizliyor

Benim laktoz intoleransim var bende cok gaz yapar. Bulantidan basimi kaldiramam sut ictigimde. Peynir vs yiyordum ama cocugu etkiler diye hepsini laktozsuz aldim🤷🏻‍♀️

Ama coraplarin guzelligiiiiii. Bizi influce etmez misin🙃 linkle bizi lutfen

Ay sagolasin cenem bi dursa daha gidecek gibiydi ama cok tatli istiyorum yaaa. Senin de hic bir sey kalmamis masallah

Kuzu ben siringa ve eldivenle veriyordum. Yavastan biberon denicem. Bir elime eldiven gecirip serce parmagimi emdirerek sutu siringayla minik minik dokuyorum dusundugunden hizli iciyorlar hem emme refleksini de devam ettirip meme reddine sebep olmuyormus yogun bakimda soylemislerdi m. Benimkinin de kilo alma sikintisi yok. Baktim uyurken dili de damaginda, dilini disari da cikariyor. Sadece o ses var. Konusmasini etkileyecek boyutta degilse ellettirmicem. Gorumcemde varmis 30 yasinda kestirmis demek konusmayi etkilemedi. Belki etkilemezse ellemem

Ya bu aylarda sanki sadece siyah beyaz mi goruyorlardi yoksa sadece o mu ilgilerini cekiyordu oyle bir sey vardi. Buyuk kizima kartlar almistim hep siyah beyazdi

Bizimki 600-1000 arasi almasini bekleriz demisti o zaman normal seninki de gunde 20-30 gr alsa yeterliymis

Tam olarak o gunlerde basliyor atak gaz vs gibi sorunlar. Her sey normal merak etme
Elektrikli olarak ne kullanıyorsunuz

bizimdr tam 21günde böyle huyu suyu değişti sürekli uyuyordu gözü o gün bi açtı bi dahada öyle uyumadı, artık çok zor uykuya dalıyor ve sürekli kucakta olmak istiyor 3hafta girişi ile bebeğim başka bi bebek oldu sanki şu an 6 haftayı geçtik ve gaz sancıları çoğaldı sürekli mız mız yapıyor uyumakta zorluk çekiyor
Aynı durumu yaşıyorum. Şu çok ilginç sizde oldu mu bilmiyorum, gece uykusu ağır uyanınca doğru düzgün emmiyor , gündüz de memeden ayrılmak istemiyor habire memede uyuyor. Yarım yamalak çekiyor. Uzmanlar ilk zamanlar ne zaman memeyi talep ederse verin diyorlar diye veriyorum gündüzleri ama cidden çok yorucu bir hal alıyor

1 Ay oldu, o kalkanlar her seyim oldu..2 damla zaten topladigi ama akıyor deliklerden? Sizinkiler de öyle mi? Hep ayakta durmak lazim.

Philisp orijinal degil yazmislar yorumlara, mamajoo almistim.ama disari cikilmaz onlarla :/ belli oluyor sivri sivri.
Disarda acimasin diye kapli sutyen altina gumus kapak ve pedde buldum careyi🤷🏻‍♀️

Benimki hep oyle😶‍🌫️🫥
Biberon veriyor musunuz?
Meme reddinden yapiyorlar genellikle. Bir de gazi oldugu zamanlar cok kivraniyor.bi tutuyor cekiyor,bi ittirip bırakıyor.
Ben ilk 15 gün kalkan kullandım ama saçma bi şekilde göğüs uçlarım aşırı büyüdü ve kalkana sığmamaya başladı , ne zaman kullansam rahatsız oldum

Dışarı çıkınca ben de gümüş kapağı deneyeyim dedim ben de tıkanıklığa sebep oldu , ped kullanınca da çok rahatsız ediyor , başka bi çözümü var mı diye düşünüyorum hep, çünkü 3. Ayımdan sonra işe geri dönücem nasıl olacak bilmiyorum :/

Kuzum işte benim kız da böyle yapıyordu. Anlamıyordum neden böyle yaptığını. Meğer süt tazyikli geliyormuş. O yüzden ağzından çıkarıp çıkarıp memeyi, kafasını sürekli geri doğru atıp ağlıyor. Kendi kendine memeyi ağzından çıkarıp kafasını sallayarak tekrar ağzına almaya çalışıyor. Sütün akışıyla ilgili bir şey olabilir ihmal etme 🥹
Muhtemelen ya gaz sancısı ya da tazyikli olduğu için oldu. Bazen elle sağım yaparken birden fırlıyor süt , muhtemelen arada içerken de oluyor. Onun için geriye doğru uzanarak emzirin diyorlar, tam dik durmayınca akış daha iyi oluyormuş

5 gundur kaka yok..mama agirlikli besleniyo. Doktora gidecegiz. Lagman yapip bakacakmis kakasina. Cok gerginim
Baby goat almıştım 3. Gün kaka yapmayınca elimdeki hipp combioticten verdim kakasını yaptı. Zaten hipp cok yaptırıyo diye başka mamaya geçmiştim o da kabız yaptı. Deneye deneye uygununu bulucaz başka çare yok. Ben şimdi golden goat ile hipp keçi aldım golden kabız yaparsa artık hipp keçiyle devam edicem

Kızlaaaar

Ben göğüslerimden çok fena çekiyorum. Bi şeyleri yanlış yapıyorum belli ki. Gümüş kapak kullandım , tıkanıklık yaptı. Ya da olacağı vardı sebep oldu. Kalkan kullandım göğüs uçlarım aşırı büyüdü , rahatsız etmeye başladı. Krem falan sürsem uçları yanmaya başlıyor. Zeytinyağı denedim , o da iyi gelse de sürdüğüm an sızlatıyor. Sanki göğüs uçum hava almak istiyor , hiçbir şeyle temas etmek istemiyor gibi. Ama havalar soğudu mecbur penye bi şeyler giyiyorum. İki göğsümde de tıkanıklık oldu , hatta birinde süt incisi çıktı diğerinde şişlik be sertlikler oluştu. Habire masaj ve duşla geçirene kadar canım çıktı 🤣 şimdi de geçtiler Allah’a şükür ama uçları çok fena sızlıyor. Ne zaman rahatlayacağım ben , öneri de bulmaya çekiniyorum , ne sürsem ne kullansam ters tepiyor gibi

Kızlaaar help bebem elini dudağını emmeye başladı. Emzik bulmam lazım buna. Chatgpt avent ultra soft diyo. Kullanan var mı
Bide ağız şapırtdatma başladı uyanınca memeye gidene kadar ağzında dişi olmaya dedeler gibi şapır şapır jsjxjxjxjjx zatwn gerçi ağzında dişi yok da 🤣🤣🤣🤣

Kızlaaaar

Ben göğüslerimden çok fena çekiyorum. Bi şeyleri yanlış yapıyorum belli ki. Gümüş kapak kullandım , tıkanıklık yaptı. Ya da olacağı vardı sebep oldu. Kalkan kullandım göğüs uçlarım aşırı büyüdü , rahatsız etmeye başladı. Krem falan sürsem uçları yanmaya başlıyor. Zeytinyağı denedim , o da iyi gelse de sürdüğüm an sızlatıyor. Sanki göğüs uçum hava almak istiyor , hiçbir şeyle temas etmek istemiyor gibi. Ama havalar soğudu mecbur penye bi şeyler giyiyorum. İki göğsümde de tıkanıklık oldu , hatta birinde süt incisi çıktı diğerinde şişlik be sertlikler oluştu. Habire masaj ve duşla geçirene kadar canım çıktı 🤣 şimdi de geçtiler Allah’a şükür ama uçları çok fena sızlıyor. Ne zaman rahatlayacağım ben , öneri de bulmaya çekiniyorum , ne sürsem ne kullansam ters tepiyor gibi
Uçlarına ev yapımı kantaron zeytinyağı karışımı sür. Ben hemen elimin altında lansinoh yoksa onu sürüyorum.

Kızlar bebişleri gece uykusuna geçirirken rutin uygulamaya başladınız mı? Biz akışta kalıyoruz spontene djdkd
En geç 9 da yatırın diyolar ama ben odaya götüremiyorum. Biz yatana kadar salondaki elektrikli ana kucağında yatıyor.( allahıma şükürler sevdi onu afdasg) Bizde 11-12 gibi yatıyoruz genelde. O zaman çıkarıyorum odaya🥲 ve biraz büyüyene kadar böyle devam edicek sanırım. Yatak odamız üst katta. Kamera vs var ama bebişi yalnız bırakmak istemiyorum. Yanlış mı yapıyorum acaba. Bide zaten ne zaman uyanacağı belli olmuyo delinin. Gözümün önünde olsun istiyorum

Back
X